Angelia Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago 38 minutes ago, Dragan said: Ali ti si rekla da mu je ona bila profesorica - cega ? I da ga je mladjhanog sexozloupotrebila (kao isti slucaj sa ovim MAGA glavonjom). Ne znam, to je informacija iz medija i sa wikija, ne pise cega, i ne pise da li su se sexali, samo da su ga roditelji poslali u drugu skolu zbog toga, daleko od nje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago 7 hours ago, DameTime said: Razlog što takvi slučajevi dobijaju manju pažnju, je što se generalno poklanja manje pažnje parovima gde je žena dosta starija, pošto se čini da su ti slučajevi statistički gledano mnogo ređi. Idemo u off, ali nije samo zbog toga. Ne znam gde sam video onaj humoristički klip gde pola škole pozdravlja tinejdžera koji se smuvao sa hot učiteljicom Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago On 11/14/2024 at 3:54 AM, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Hocu da kazem, toliko ste pisali o kako je Amerika slobodna zemlja, pa prvi amandman uklesan u kamenu, pa parava na oruzje, pa prava na ovo i ono, a onda odjenom... tup, zena ipak nema prava da radi sta hoce i to je sasvim uredu, mi brinemo za vas! Onda da pitam, za koga je ta Amerika slobodna zemlja? Ne znam ko je pisao da je USA slobodna zemlja, bas naprotiv, niti su nekakav sampion demokratije niti neko idealno mesto za zivot. Ono sto je poenta je da sam citao dosta izjava kako republikanci nakon one odluke suda o pravu na abortus sigurno gube jer "su objavili rat 50% birackog tela". To uopste nema veze sa istinom, kao sto ni odluka da se mladi muskarci salju na silu u neke ratove na drugom kraju planete objektivno ne pogadja sredovecne i stare muskarce, tako je i relativno mali procenat biraca zainteresovan za pitanje prava na abortus. Da je Trump lupio nesto u stilu "zene gube vrednost nakon odredjenog broja godina, nakon toga su samo za kuhinju", e onda bi se to ticalo skoro svih zena i onda bi takva izjava dovela do poraza na izborima. On 11/14/2024 at 4:43 AM, Helena said: Ne, to je pravo žena na izbor. Njeno telo, njena odluka i nije tačno da samo mlade, neobrazovane žene ostaju trudne neželjeno i muškarci bi mogli imati makar toliko pristojnosti da to ne negiraju. A ta najranjivija tinejdžerska populacija je uvek nečija ćerka, sestra a začetnik nečiji sin ili brat. (Zanimljivo je kako se nikad kod takvih slučajeva ne pominju muškarci ). Meni je već muka da govorim koliko su žene nejednake i ponižavane svuda u svetu, pa i ekonomskoj supersili. Problem sa pravom na izbor je filozofsko pitanje (sta raditi ako neko kaze da zena ima prava da se odrekne svog deteta nakon rodjenja jer njen zivot, njen izbor vs. neka beba koja ne ume ni da govori?), ali to nije pitanje, pitanje je zasto bi osobama koje ne mogu da zatrudne bilo bitno da li ce biti ukinut abortus ili nece? On 11/14/2024 at 4:51 AM, nonick said: Wow, znaci ako devojka/žena ostane trudna to se ne dotice njih ali zabrana abortusa dotice. Zasto mislis da se to "njih ne dotice"? Koga se ne dotice, potencijalnih oceva? Pa oni imaju obavezu da se brinu o detetu kada se rodi. Zabrana abortusa je pitanje koje je lako pretvoriti u negativne emocije - starije zene, konzervativne zene, muskarci, svi su oni podlozni poruci "vidite za sta se zalazu oni, za bezakonje jer su oni bezosecajna elita koja zeli samo da uziva bez neke odgovornosti". To je potpuno drugo pitanje od silovanja, jer silovanje moze da se desi svakome, sa silovanom zenom vecina ljudi mogu da se poistovete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago On 11/14/2024 at 5:46 PM, ters said: A zasto nisi ovo stavio direktno na gadost dana? Rezultati izbora u USA su upravo takvi kakvi jesu jer ljudi misle da je njihovo licno misljenje i misljenje njihove okoline nesto sto bi trebalo svima da bude bitno. I onda tu vise i nema razgovora jer cilj i nije razgovor nego iskazivanje osecanja i zatvorenosti u svoj uski krug u kojem se krecemo. Dakle, jos jednom, abortus nije pitanje koje je bitno velikom broju glasaca jer vecina biraca (muskarci, starije i sredovecne zene, konzervativne mlade zene) objektivno nema razloga da ima negativan stav prema zabrani abortusa. Postoje subjektivan stav po tom pitanju, ali neko moze da ima subjektivan stav kako USA treba da predje na proporcionalni izborni sistem, to nije dovoljno da utice na rezultate izbora. On 11/14/2024 at 10:31 PM, mrd said: Vidi, necu da budem lican! Ne mozes da kazes da je to pitanje nekih mladih zena koje su ostale u drugom stanju, posto svako moze da ostane u drugom stanju. Da li je bolje da se dete rodi i da bude nevoljeno siroce, ili da se ne rodi sada, vec kad roditelji mogu da podrze razvoj i obrazovanje deteta. Ako malo bolje razmislis, danas smo u situaciji da je verovatno bolje da su neki abortirani, nego da sada ovde i svuda pametuju. Zar ne? Samo da se ogradim, nemam nameru nikoga da povredim, ili uvredim. Ne moze svako da ostane u drugom stanju. Zapravo, USA kao zemlja sa sve starijim stanovnistvom ima sve manje biraca koji mogu da ostanu u drugom stanju. Ovo pitanje je slicno kao i pitanje regrutacije i prisilnog slanja mladica u rat. Zasto se sprovodila regrutacija ako "pola glasaca ne zeli da ginu u ratovima od kojih nemaju nikakve koristi"? Pa zato sto je bio ogroman broj muskaraca koji nisu bili zahvaceni regrutacijom, zene uopste nisu bile obuhvacene regrutacijom i onda ostaje samo ta manjima koja je pogodjena tom odlukom politicara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 18 minutes ago, bergkamp bcd said: Ono sto je poenta je da sam citao dosta izjava kako republikanci nakon one odluke suda o pravu na abortus sigurno gube jer "su objavili rat 50% birackog tela". To uopste nema veze sa istinom, kao sto ni odluka da se mladi muskarci salju na silu u neke ratove na drugom kraju planete objektivno ne pogadja sredovecne i stare muskarce, tako je i relativno mali procenat biraca zainteresovan za pitanje prava na abortus. Ima tu svacega. Malo odrastanja u republikanskoj familiji, malo roditelji, prijatelji, vera, porodicni odnosi, odnosi muskarca u kuci, godine, ideologija... koje nece biti prvenstveni problem za zenu i abortus. Naprotiv, meni to govori jednu drugu stvar, a to je da ima toliko abortusa, zene bi imale vise razumevanja. Postoji jos jedna velika stavka zasto je ovaj izbor posao i prosao ovako. To je buillyng. Jeste Tramp izvredjao, pa kad se pogleda unazad, bukvalno sve, neke manje a neke vise, a onda su ankete krenule da se menjaju i ljudi se jednostavno zarad sopstvene zastite opredele za bulija u nadi da ce biti postedjeni, bas oni, glavom, bradom, imenom i prezimenom. Nikog ne salju silom u ratove, vojska je placena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 2 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ima tu svacega. Malo odrastanja u republikanskoj familiji, malo roditelji, prijatelji, vera, porodicni odnosi, odnosi muskarca u kuci, godine, ideologija... koje nece biti prvenstveni problem za zenu i abortus. Naprotiv, meni to govori jednu drugu stvar, a to je da ima toliko abortusa, zene bi imale vise razumevanja. Postoji jos jedna velika stavka zasto je ovaj izbor posao i prosao ovako. To je buillyng. Jeste Tramp izvredjao, pa kad se pogleda unazad, bukvalno sve, neke manje a neke vise, a onda su ankete krenule da se menjaju i ljudi se jednostavno zarad sopstvene zastite opredele za bulija u nadi da ce biti postedjeni, bas oni, glavom, bradom, imenom i prezimenom. Zapravo, Trump je jos i prilicno liberalan sto se tice pitanja abortusa, on je to pitanje gurao jer vecina biraca i stranke imaju stav kakav imaju. Trump je predsednik jer je u USA na snazi dvopartijski sistem. Njemu se onda moze i da ne bude primeran i smeran hriscanin, moze mu se da prica to sto prica, ali cak i njemu ne moze da se desi da nastavi da bude liberalan po pitanju abortusa jer bi glasaci koji bi glasali za njega samo rekli "nemam za koga da glasam, preskacem ove izbore". 2 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nikog ne salju silom u ratove, vojska je placena. Ne salju sad, ali su slali i to nije automatski dovelo do pada vlasti i ukidanja regrutacije. Sto bi se desilo da je nekom palo na pamet da bukvalno svaki muskarac osim bas starih ljudi moze da bude izvucen iz svog doma i bude poslat na front. E isto tako i u vezi abortusa, politicar koji iznosi neke ultra mizogene stavove tipa "zene da nemaju nikakvih prava" nece ni u ludilu dobiti izbore, politicar koji se zalaze za ogranicenje prava na abortus hoce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 52 minutes ago, bergkamp bcd said: Zapravo, Trump je jos i prilicno liberalan sto se tice pitanja abortusa, on je to pitanje gurao jer vecina biraca i stranke imaju stav kakav imaju. Tramp je prilicno liberalan, i ne da je liberalan nego verujem da njega licno to uopste ne interesuje. Ali ne dolazi on sam na vlast, ima gomilu ljudi koji stoje iza njega i guraju ga. Za uzvrat mora nesto da im da. On se spasao zatvora. Ustvari, ne bi on ni isao u zatvor, ali bi bio finansijski unisten, sto je za njega nepodnosljivo jer mu skrnavi ego. 1 hour ago, bergkamp bcd said: Trump je predsednik jer je u USA na snazi dvopartijski sistem. Njemu se onda moze i da ne bude primeran i smeran hriscanin, moze mu se da prica to sto prica, ali cak i njemu ne moze da se desi da nastavi da bude liberalan po pitanju abortusa jer bi glasaci koji bi glasali za njega samo rekli "nemam za koga da glasam, preskacem ove izbore". On ne da nije hriscanin, nego nema pojma sta je Biblija. On je jedino marketinski mag. Uspeo je jako veliki broj ljudi da ubedi da jeste sto nije i zivi na tome. 1 hour ago, bergkamp bcd said: Ne salju sad, ali su slali i to nije automatski dovelo do pada vlasti i ukidanja regrutacije. Sto bi se desilo da je nekom palo na pamet da bukvalno svaki muskarac osim bas starih ljudi moze da bude izvucen iz svog doma i bude poslat na front. I to je fikcija. Tramp protiv rata... Tramp je protiv onog u cemu on nije pionir. Covek ladno postuje AI sliku gde je njegov lik u kamenu Mount Rushmore-a... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 7 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Tramp je prilicno liberalan, i ne da je liberalan nego verujem da njega licno to uopste ne interesuje. Ali ne dolazi on sam na vlast, ima gomilu ljudi koji stoje iza njega i guraju ga. Za uzvrat mora nesto da im da. On se spasao zatvora. Ustvari, ne bi on ni isao u zatvor, ali bi bio finansijski unisten, sto je za njega nepodnosljivo jer mu skrnavi ego. Tramp je liberalan? Nije Hitler? Ovo je prvi put da si rekla nesto pozitivno o Trampu. Sve ostalo je predpostavka da nesto duguje nekom, ali Baby you came to other side 🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 13 minutes ago, Angelia said: Tramp je liberalan? Nije Hitler? Ovo je prvi put da si rekla nesto pozitivno o Trampu. Sve ostalo je predpostavka da nesto duguje nekom, ali Baby you came to other side 🤣 Ajd polako procitaj ponovo sta sam napisala. Prebrzo si se ponadala, ova baby nikada nece podrzati osobu kao sto je on. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago (edited) 16 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ajd polako procitaj ponovo sta sam napisala. Prebrzo si se ponadala, ova baby nikada nece podrzati osobu kao sto je on. Ma neces ga podrzati, ali da si priznala da nesto sto govori nije njegovo uverenje, da ne podrzava nesto, to je ogroman pomak za tebe, samo da kontas, da on nekad govori stvari koje nisu njegovo uverenje...ogromni pomak Ja to pricam godinama, da to nisu njegova uverenja Edit: autocorrect Edited 1 hour ago by Angelia Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 10 minutes ago, Angelia said: Ma neces ga podrzati, ali da si priznala da nesto sto govori nije njegovo uverenje, da ne podrzava nesto, to je ogroman pomak za tebe, samo da kontas, da on nekad govori stvari koje nisu njegovo uverenje...ogromni pomak Ja to pricam godinama, da to nisu njegova uverenja Edit: autocorrect A kakve ima veze da li su njegova uverenja ili ne, ako ih on sprovodi? Meni je to bitnije nego sto ludi Tramp veruje. Ne znam Andjo, ali vi njegovi glasaci i podrzavaoci kao da patite od stokholmskog sindroma. "Nema veze sto me zlostavlja, ali me voli i dobar je u dusi." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts