Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

Donald Trump has offered the role of UN Ambassador to New York Congresswoman Elise Stefanik. Stefanik is a strong critic of the UN, especially due to its anti-American and anti-Israel bias.

Koja je uzivancija bila gledati one casne sefice univerziteta kako se muce i znoje i ne znaju da odgovore na

vrlo jednostavna pitanja pa lupetaju da to sve zavisi od konteksta.

Mislim da sam ovo već video u Domanovićevoj Stradiji.

Zdravstvom da rukovodi antivakcinaš.

Ambasador u UN ova gospoja što je kritičar UN.

Kako je krenulo, Mask će biti zadužen za diplomatiju, nekakav Vulin za vojsku a obrazovnim sistemom će se baviti neki taksista sa završenom životnom školom.

Edited by Smrtokapa
autokorektom će se baviti neki disleksičar pa će biti još gori od ovoga
  • Like 1
  • Ha-ha 1

4 hours ago, Eddard said:

Koliko je ovo pogrešno... USA s jedne strane i ovi pobrojani ne da nisu prirodno društvo, već su toliko na suprotnim krajevima spektra, da suprotnije ne postoji. 

Mislim da je djura mislio na 'autokratiju' kada je to napisao, gde nisu na suprotnim krajevima spektra. 

13 minutes ago, Smrtokapa said:

Kako je krenulo, Mask će biti zadužen za diplomatiju, nekakav Vulin za vojsku a obrazovnim sistemom će se baviti neki taksista sa završenom životnom školom.

Energetiku... 

• Like 1

20 hours ago, shonke said:

Jesu se gurale SAD 80 godina da kontrolišu sve po svetu i nameću svoja pravila igre itd. Pa izvolite sad, pokažite se kad je gusto.

Pričao je kako će on ovo, kakoće on ono, za 2 dana da reši svašta nešto. Hajde sad.

Ovde si kvotovao mene ali se obracas 47mom Predsedniku...Sada ispada da sam tu neki medijum. Svakako mi je drago sto su se ljudi ovako masovno vezali za Trumpov lik i delo i postaju nestrpljivi....kad ce ovo kad ce ono

ali ne pitaj sta Trump moze da ucini za tebe vec sta ti mozes za Trumpa.... (ovo je stara vavilonska poslovica, bas kao i sledeca)

Trump will fix it!!

17 hours ago, DameTime said:

Hahahahahah pa trupac se sam hvalio kako će za jedan dan da zaustavi rat u Ukrajini... 

Ko se ovako smeje? Pa zna se,  a ti se smejes uglavnom ispod postova, ovako :classic_laugh: Zato pozdravljam svaku promenu na bolje....

Nego, sta znaci trupac ovo mi je nepoznata rec, to je mali trup? Tesko je pohvatati ovakve finese - trupac zvuci kao jedna sjajna rec dostojna srpskog jezika. 

.....Ali sigurno se i ti s ovim tvojim  `trupcom`  raspitujes nesto oko Trumpa i njegovih poslovnih poduhvata? 

Trump will fix it. No worries.

51 minutes ago, Selina said:

Donald Trump has offered the role of UN Ambassador to New York Congresswoman Elise Stefanik. Stefanik is a strong critic of the UN, especially due to its anti-American and anti-Israel bias.

Nije ni Nikki bila losa na toj poziciji ali Stefanik je jos bolja. Stefanik will fix it. Stefanik 48. 

Naravno da je u UN potreban neko da zauzda mnogo desetina muslimanskih zemalja protiv Izraela. 

I sada ono pitanje koje ponekad postavim. Koliko jevrejskih drzava znate da su clanice UN a koliko muslimanskih?

Da li sam vec rekal trump will fix it? Znam da ce ponovo da se vrte pitanja - pa kad ce Trump da dodje kad ce vec jednom da stupi u Kabinet da spase svet? Ljudi jedva cekaju da vide ledja Bidenu i Kamali i da dodje Njegovo carstvo na zemlji i na nebu. Sto potpuno razumem i podrzavam.

• Like 2
  • Love 1

8 hours ago, Angelia said:

Kod tvog pisanja mi je uvek interesatno ucitavanje I laganje.

Znaci ja nikad nisam pisala da "jedva cekam da Tramp zacepi usta woke ideologiji", ni pod razno, jer sam ja poprilicno absolutista po pitanju slobode govora. Znaci pises lazi. Mozda sam rekla da jedva cekam da malo olade sa cancel culture, I da ne gnjave, ali nikad ne bih podrzala da drzava ucutkuje nekog.

Drugo tvoje pisanje da nije donesen nijedan zakon, Biden je probao da ugura u Title IX, gender expression I gender identification. Sto bi umanjilo zenska prava na univerzitetima, da ne pominjem da nema zdravog razuma. Drugo, probali su da provuku Equality Act, koji bi nametnuo religioznim institucijama, kao sto su bolnice finansirane od strane crkve, da moraju da prihvate abortus ili promene pola. Ja ni pod razno nisam neko ko podrzava organizovanu religiju, ama ich, ali ne mislim da im treba nametati nesto sto se kosi sa njihovim ubedjenjima, a da ustvari nije uopste stetno po drustvo. Da recimo propagiraju obrezivanje zenskih genitalija, naravno da bi podrzala da se zabrani, jer se kosi sa civilizacijom. Ali imamo prvi amandman, ako nece da rade to sto mi radimo, live and let live. Nikom ne stete.

Znas sta je jeza? Da u nekim drzavama probaju da guraju zakone u kojima ce roditeljima oduzeti prava ako dete misli da je trans.

Ili ono sto je Suncica navela, da te ubedjuju da sad nisi majka ili otac, ili (ovo ona nije rekla) da guraju da se zene zovu "chest feeder".

O toj buci na levoj strani sam pricala. Ukljucujuci DEI, zaposli covece najboljeg kandidata, ko god da je. Tome smo stremili, da ne diskriminisemo na osnovu svakakvih gluposti. Da bi nam sad neki govorili kako je merit, rasisticki koncept. Kako treba ukinitu standardizovane testove, jer su white privilege. Da ne pominjemo da to znaci da neke grupe, nisu jednako sposobne, sto je cist rasizam.

Pretvorili su se u rasiste, I diskriminatore. Sve u ime equity. 

Ako ne znas sta je zena, za prava za koje smo se borile generacijama, ta njihova prica je za mene uvredljiva. Jos kad vidim u medijima recenicu "pol koji im je dodeljen na rodjenju", sta to uopste znaci? Nauka kaze da bioloski postoje dva pola, oba imaju bioloske markere (ako iskljucimo devijacije), kad umrem I za 200 godina, antropolozi ce znati po tim bioloskim markerima, da li sam bila zensko ili musko. Nece imati pojma da li sam ja smatrala da sam gender fluid.

On 7/13/2022 at 9:05 PM, Angelia said:

Ali tako laka dostupnost jeste dovela do koriscenja abortusa kao oblika kontracepcije, po fazonu jbga ako se desi imas izlaz. Zato je Roe vs Wade I drustveno bio los. Dosta zena ne zna koliko je to lose iskustvo dok ga nemaju.

On 11/1/2024 at 11:15 PM, Angelia said:

Na osnovu prethodnog iskustva, ako Tramp pobedi, gledacemo malo frke naredne dve godine, dok se sve ne ustali. Ako Kamala pobedi gledacemo woke bs, ekonomski ce biti gore, ali I to ce se preziveti. 

On 7/19/2024 at 2:58 PM, Angelia said:

Ali ako hoces da znas cemu se ja nadam sa dolaskom Trampa u Belu Kucu pa...

nizim porezima, boljem zivotu, svetskom miru i prestanku vristanja raznih levicara o svakakvim glupostima, tipa koji pronounce su smislili sada i sta im je povredilo osecanja. Manjem kriminalu jer se ne opravdavaju svakakve woke budalastine.

Da, ja lazem... 

1 hour ago, Mama_mia said:

Nego, sta znaci trupac ovo mi je nepoznata rec, to je mali trup? 

trupac, imenica (značenje izvedeno preko sinonima)

truplo, reg. bolvan reg., deblo, ret. brv ret., greda, brvo reg., brno reg., brvina reg., brvanica reg., balvan, trupac, drvo, bavan reg., brva reg., klada

• Thanks 1

1 hour ago, Mama_mia said:

I sada ono pitanje koje ponekad postavim. Koliko jevrejskih drzava znate da su clanice UN a koliko muslimanskih?

Da, ovo pitanje viđam već ne znam ni ja koji put. Ali zvuči kao neka mudrost koju bi postavio recimo Jogurt iz Zvezdanih Kugli. Znamo odgovor, ali na šta odgovor ukazuje? Može da ukazuje na gomilu različitih stvari, a na koju Vi mislite?

Ili je i to neka jogurtovska misterija koju samo najmudriji i oni čistog srca mogu da odgonetnu?

• Like 1
  • Ha-ha 1

6 hours ago, Eddard said:

Koliko je ovo pogrešno... USA s jedne strane i ovi pobrojani ne da nisu prirodno društvo, već su toliko na suprotnim krajevima spektra, da suprotnije ne postoji. 

Paaaa, ne. Rusija, Kina i USA su najvece svetske sile, koje se oslanjaju na vojnu moc, surovu silu i monopol.

Dakako, razlikuje ih demokratija, odnos prema ljudskim pravima, privatnoj svojini i slobodi govora. Ali to je vec pitanje unutrasnje organizacije i ustrojstva, koje se da menjati. A menja se izborom Trampa u pravcu u kome ga njegovo perverzno odusevljenje Putinom priblizava ovom autokrati. Za pocetak u suspendovanju pravne drzave (prekidanje sudskih procesa protiv njega i smena tuzilaca koji su vodili te procese), ljudskih prava, narocito zenskih, pa me ne bi cudilo da prilikom ritualnog kamenivanja do smrti, Tramp zafrljaci jedan kamen na onu jadnu zenu koju su mule uhapsile zbog skidanja odece u kampusu. Naravno da ovo govorim metaforicki, ali svakako stav tih mizogenih bica poput sex offendera i polazi od toga, ma sta me briga, sto se sama skidala, sama je kriva.

• Like 1

14 minutes ago, Smrtokapa said:

Da, ovo pitanje viđam već ne znam ni ja koji put. Ali zvuči kao neka mudrost koju bi postavio recimo Jogurt iz Zvezdanih Kugli. Znamo odgovor, ali na šta odgovor ukazuje? Može da ukazuje na gomilu različitih stvari, a na koju Vi mislite?

Ili je i to neka jogurtovska misterija koju samo najmudriji i oni čistog srca mogu da odgonetnu?

Koliko u UN ima članica koje imaju površinu preko 10 miliona kvadratnih kilometara? Samo jedna. Čista diskriminacija, prosto kao 1+1. 

Bajo moj.

• Like 1

1 minute ago, Angelia said:

Pa vidimo crno na Belo da lazes 😀 jer sam rekla prestanku vristanja, a ne ucutkivanju. Znaci ili ucitavas ili lazes otvoreno. 

Samo me zivo interesuje kako mislis da prestane vristanje a da ga ne ucutkas nasilno? Tako sto ce Tramp pobediti?

Upravo ces dobiti jos vise vristanja. 

U sustini, dobro je da je Tramp pobedio. Jedini nacin da se izadje iz kulta je da se oseti na sopstvenoj kozi. Da je bilo srece sada bi izlazili iz debiluka koji on pravi, a ne ulazili u novi krug. 

• Like 1

18 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

U sustini, dobro je da je Tramp pobedio. Jedini nacin da se izadje iz kulta je da se oseti na sopstvenoj kozi. Da je bilo srece sada bi izlazili iz debiluka koji on pravi, a ne ulazili u novi krug. 

Pa, vidi, sa skoro poluvekovnim iskustvom zivota u Srbiji, mogu da ti posvedocim da to ne ide bas tako. Jer kad primitivci uzjasu na vlast, kaze Rambo Amadeus.

Desavaju se devijacije, pa ljudi kojima mozak nije potpuno ispran shvate zabludu i da su, zapravo, radili protiv sebe. Ali, kad se neko kao Trump ponovi, to je znak potpune propasti, poslusaj @zoran59 i njegovo jos vece iskustvo.  Ne ide ovo u pravcu osvescenja nego u potpuno ludilo. Devijacija je previse uzela maha.

• Like 5

49 minutes ago, djura.net said:

Paaaa, ne. 

Paaaa, da... 

49 minutes ago, djura.net said:

A menja se izborom Trampa u pravcu u kome ga njegovo perverzno odusevljenje Putinom priblizava ovom autokrati. 

Da, menja se, ali ta promena nije u smeru prirodnog stanja američkog društva, već anomalija. 

13 minutes ago, djura.net said:

Pa, vidi, sa skoro poluvekovnim iskustvom zivota u Srbiji, mogu da ti posvedocim da to ne ide bas tako. Jer kad primitivci uzjasu na vlast, kaze Rambo Amadeus.

Desavaju se devijacije, pa ljudi kojima mozak nije potpuno ispran shvate zabludu i da su, zapravo, radili protiv sebe. Ali, kad se neko kao Trump ponovi, to je znak potpune propasti, poslusaj @zoran59 i njegovo jos vece iskustvo.  Ne ide ovo u pravcu osvescenja nego u potpuno ludilo. Devijacija je previse uzela maha.

Ma znam da ne ide tako, ali zao mi je sto Tramp nije nasledio svoju ekonomiju i pokazo koliko ne zna. 

Pritom je imao manje devijantnih ideja 2020 nego sada. Sada bukvalno ozvanicavaju projekat 2025 kao politiku Amerike. 

Najgore od svega sto ce ulupati i ostatak zemaljske kugle.

Apsolutno si u pravo, nego ja vise onako mastam... hipoteticki, da je moglo bolje. 

• Like 4

8 hours ago, Selina said:

Da li je iko ikada (ukljucujuci i Trampa) dovodio u pitanje demokratiju

Jel misliš, da li je tramp rekao nešto tipa: fuck you demokratijo! ili možda mi koji smatramo da je on pretnja za globalnu demokratiju (jer realno, sa USA mi se ...be) umemo da prepoznamo na osnovu drugih informacija kao što su planovi 2025 ili kako se već zove i slične gadosti da to čemu oni streme nema nikakve veze sa demokratijom?

• Like 4
  • Thanks 1

2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Samo me zivo interesuje kako mislis da prestane vristanje a da ga ne ucutkas nasilno? Tako sto ce Tramp pobediti?

Upravo ces dobiti jos vise vristanja. 

Joj baby, evo nas u kultu punih 12 godina.

• Tuzno 1

4 hours ago, Mama_mia said:

Ovde si kvotovao mene ali se obracas 47mom Predsedniku

A ne, baš svima vama što podržavate tog lika.

4 hours ago, Mama_mia said:

Naravno da je u UN potreban neko da zauzda mnogo desetina muslimanskih zemalja protiv Izraela. 

Ovo je glupo na toliko nivoa da ne postoji odgovor dostojan foruma.

1 hour ago, Eddard said:

Da, menja se, ali ta promena nije u smeru prirodnog stanja američkog društva, već anomalija. 

I cancer cell je anomalia a ne prirodno stanje pa kad počne da se širi postane prirodno stanje a posle toga znamo kako taj organizam brzo završi.

1 hour ago, Eddard said:

Kao anomaliju smo mogli da je posmatramo 2016, danas ne. Vecina americkog drustva je bila jasna na ovim izborima, a vecinu ne mozemo da gledamo kao anomaliju, to je sada vec preraslo u sistem. Zao mi je, ali tako je kako je. Sto pre pocnemo da izlazimo iz faze poricanja, lakse ce nam biti da shvatimo gde smo sad.

1 hour ago, Helena said:

Joj baby, evo nas u kultu punih 12 godina.

Znam, samo su uslovi u kojima je srbija bila drugaciji nego sto je amerika sada. Tamo je vec milosevic bio zaseo bez sanse da ode, a sada ovaj koji ima podrsku od ljudi, sto njegovih, sto ovih 'sve su to isti' 

Plus, populacija srbije je manja nego neki gradovi ovde. Nece bas 170 miliona da sedi i ceka da im se sve obrusi na glavu, bar se nadam. 

Elon Musk izgleda ne voli kada se pomene ocigledno- izbacio Stephen Kinga sa Twitters jer ga je ovaj nazvao “First lady”. #EloniaTrump trending 

ima pravo na to, njegova je platforma I moze odlucivati sta se na njoj objavljuje.

Edited by ters
  • Like 1
  • Ha-ha 1

Things looks hazier, alas, for the listed parent of Mr Trump’s X clone, Truth Social. After wild swings its shares ended the week 6% cheaper than the morning after the election. On polling day it reported a net loss of $19m on sales of $1m. The American president’s immense power is no match for arithmetic.

Jedna nova iz edicije kamen bi pokvario 🙃

• Like 1

59 minutes ago, ters said:

Elon Musk izgleda ne voli kada se pomene ocigledno- izbacio Stephen Kinga sa Twitters jer ga je ovaj nazvao “First lady”. #EloniaTrump trending 

ima pravo na to, njegova je platforma I moze odlucivati sta se na njoj objavljuje.

First Lady, hehehe, pa logcno posle Space Karen 🙂 

Apsolutista na delu! Kakav je to olos od tinejdzera. (inace nije Elon izbacio Kinga, fake, ali ipak ovo ostavljam 🙂 )

Elonia Trump

spacer.png

Edited by nonick
  • Ha-ha 2

13 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Zato je Tesla iz nepoznatih razloga nagurao 100+ biliona gore - kad balon pukne... bice veselo. 

Nije to baš bez razloga, šta god mi mislili o Musku, Tesla ima fantastičan proizvod.

Jedini problem u vezi sa Teslom je što mi je Beonegrica zabranila da skrljam sedamdesetak tisuća eurounijatskih para u jedan Model Y Performance ili bilo koji proizvod od koga bi Elon mogao da ima vajde... i što mi je još prije toga zabranila da skrljam četrdesetak hiljada u jedan bracki kineski MG4 XPower ili bilo koji drugi kineski proizvod koji košta više od nekoliko stotina jura 😭

• Like 1
  • Ha-ha 1