Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

Spoiler

Trampov gostovanje kod Rogana ima dva puta više pregleda nego sva Kamalina gostovanja - zajedno.

Kada Tramp pobedi na izborima, to neće biti samo trijumf nezavisnih medija, društvenih mreža i platformi na kojima deluju podkasti, već i strahovit poraz mejnstrim medija koji će dokazati da više ne služe apsolutno ničemu.

Jer, pošto su odavno prestali da se bave novinarstvom i sada su samo i jedino propagandni influenseri, njihov influensing neće biti vredan ni pišljivog boba 6. novembra, kada stignu rezultati sa birališta.

Njihovi višegodišnji napori da se pobedi Tramp i milijarde dolara potrošene u tom cilju, otićiće u novembarski vetar. Koji će oduvati ne samo tu propagandističku agendu, nego i zabludu da mejnstrim mediji još uvek imaju autoritet potreban da upravljaju narativima. A vrata novog medijskog doba, koje će morati da proistekne kao posledica tog strahovitoh poraza klasičnih TV kuća, novina i radija, biće dovoljno velika da kroz njih prođu svi oni koji više neće gledati, čitati i slušati gomile laži...

I nekadašnji car ostaće - go. A golo telo cara na izdisaju nikada nije lep prizor.  

Edited by Nek grmi jako

Koliko ste delulu od 1 do:

Kada Tramp pobedi na izborima, to neće biti samo trijumf nezavisnih medija, društvenih mreža i platformi na kojima deluju podkasti, već i strahovit poraz mejnstrim medija koji će dokazati da više ne služe apsolutno ničemu.

Ja sam 1.

2 hours ago, ters said:

Vidim da je neko objavio statistiku kriminala koji su pocinili americki predsjednici - 91 felony indictments na 46 dosadasnjih predsjednika, ili 2 po predsjedniku:

Na dobrom je putu da poveca tu cifru

Arizona's top prosecutor investigating Trump's comments about Cheney as possible death threat

Spoiler

PHOENIX — Arizona's top prosecutor tells 12News she is investigating whether Republican presidential nominee Donald Trump violated state law by making a "death threat" against former GOP Rep. Liz Cheney during remarks Thursday night at an event in Glendale.

"I have already asked my criminal division chief to start looking at that statement, analyzing it for whether it qualifies as a death threat under Arizona's laws," Attorney General Mayes, a first-term Democrat, said during Friday's taping of "Sunday Square Off."

"I'm not prepared now to say whether it was or it wasn't, but it is not helpful as we prepare for our election and as we try to make sure that we keep the peace at our polling places and in our state."

Trump was interviewed Thursday night by former Fox TV host Tucker Carlson at an arena event in Glendale. 

Here's what Trump said:

"She's a radical war hawk. Let's put her with a rifle standing there with nine barrels shooting at her, OK? Let's see how she feels about it, you know, when the guns are trained on her face."

The "nine barrels" comment has been interpreted as suggesting Cheney could face a firing squad.

"This is how dictators destroy free nations," Cheney said Friday in a statement on social media. "They threaten those who speak against them with death. We cannot entrust our country and our freedom to a petty, vindictive, cruel, unstable man who wants to be a tyrant."

Under Arizona law, threatening or intimidating a person is illegal. It can be charged as a Class 1 misdemeanor or Class 6 felony.

Trump campaign spokeswoman Karoline Leavitt responded: "This is just a desperate attempt to help out Kamala Harris’ failing campaign.” 

• Like 1

5 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Pa mozda malo da nadjes da cujes i ono sto ti se ne svidja... 

Preterujete, preterujete sa fashisti, nacisti, verski fanatik, nacisti... ispiraju se izrazi koji su nekad, ma do juce, imali odredjeno znacenje. Povlacenje paralele sa Hitlerom koji je ubio milione, samo zato sto se nekom ne svidja politicar je grozno. Za zadnjih 12 godina, politicko nasilje se normalizovalo, tako da svasta moze da se ocekuje. 

Ovo bezvezno politicko ludilo treba da stane. 

Neko ce dobiti izbore, I sa time cemo morati da zivimo. 

• Like 1

3 hours ago, Nek grmi jako said:
  Reveal hidden contents

Trampov gostovanje kod Rogana ima dva puta više pregleda nego sva Kamalina gostovanja - zajedno.

Jer, pošto su odavno prestali da se bave novinarstvom i sada su samo i jedino propagandni influenseri, njihov influensing neće biti vredan ni pišljivog boba 6. novembra, kada stignu rezultati sa birališta.

Njihovi višegodišnji napori da se pobedi Tramp i milijarde dolara potrošene u tom cilju, otićiće u novembarski vetar. Koji će oduvati ne samo tu propagandističku agendu, nego i zabludu da mejnstrim mediji još uvek imaju autoritet potreban da upravljaju narativima. A vrata novog medijskog doba, koje će morati da proistekne kao posledica tog strahovitoh poraza klasičnih TV kuća, novina i radija, biće dovoljno velika da kroz njih prođu svi oni koji više neće gledati, čitati i slušati gomile laži...

I nekadašnji car ostaće - go. A golo telo cara na izdisaju nikada nije lep prizor.  

I jos su smradovi iz YT ucinili gotovo sve da taj podcast sakriju od javnosti.

Dvadeset miliona pregleda za jedan dan od datuma objave, a trebalo je dobro da izrudarim da bih ga iskopao, kamoli da mi bude na pocetnoj stranici kao i svaki top5 trending video.

Inace, nznm na cemu zasnivas taj visoki optimizam za Trampovu pobedu.
Cela masinerija ukljucena u antitrampovski pogod, hmm, totalno imba.
Propratis li program poslednjih nedelja na najvecim americkim TV stanicama (w/o Fox)? 24/7 promocija Mamale. Ceo Holivud, pop zvezde, rok zvezde, sportisti, svi su upregnuti u toj opstoj histeriji i angazovani za taj jedan zajednicki cilj...

...a sve to i te kako kosta, sigurno vise nego dovoljno da se otplate studentski krediti xD

E da, nema vise ni one meme magije kao 2016-e. To je bilo Periklovo doba interneta : ( 

Elem, da nisam insolventan kao sto jesam, iskoristio bih ponudjenu 2.50 kvotu na Mamalu jos veceras, jer ocekujem da padne bar do 1.90 do dana odrzavanja izbora. Evo nznm kako ce Tramp macnuti PA, a tek Viskonsin i Micigen sto su na dugom stapu...
Valda imam neki prediktivni kredibilitet nakon 20+ godina vise nego aktivnog kladjenja xD

22 minutes ago, RatzenStadt said:

Elem, da nisam insolventan kao sto jesam, iskoristio bih ponudjenu 2.50 kvotu na Mamalu jos veceras, jer ocekujem da padne bar do 1.90 do dana odrzavanja izbora. Evo nznm kako ce Tramp macnuti PA, a tek Viskonsin i Micigen sto su na dugom stapu...
Valda imam neki prediktivni kredibilitet nakon 20+ godina vise nego aktivnog kladjenja xD

Bez uvrede - zar nisi pisao o tome kako imas velike dugove radi kladjenja? 

• Like 1

1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Na dobrom je putu da poveca tu cifru

Arizona's top prosecutor investigating Trump's comments about Cheney as possible death threat

Reveal hidden contents

PHOENIX — Arizona's top prosecutor tells 12News she is investigating whether Republican presidential nominee Donald Trump violated state law by making a "death threat" against former GOP Rep. Liz Cheney during remarks Thursday night at an event in Glendale.

"I have already asked my criminal division chief to start looking at that statement, analyzing it for whether it qualifies as a death threat under Arizona's laws," Attorney General Mayes, a first-term Democrat, said during Friday's taping of "Sunday Square Off."

"I'm not prepared now to say whether it was or it wasn't, but it is not helpful as we prepare for our election and as we try to make sure that we keep the peace at our polling places and in our state."

Trump was interviewed Thursday night by former Fox TV host Tucker Carlson at an arena event in Glendale. 

Here's what Trump said:

"She's a radical war hawk. Let's put her with a rifle standing there with nine barrels shooting at her, OK? Let's see how she feels about it, you know, when the guns are trained on her face."

The "nine barrels" comment has been interpreted as suggesting Cheney could face a firing squad.

"This is how dictators destroy free nations," Cheney said Friday in a statement on social media. "They threaten those who speak against them with death. We cannot entrust our country and our freedom to a petty, vindictive, cruel, unstable man who wants to be a tyrant."

Under Arizona law, threatening or intimidating a person is illegal. It can be charged as a Class 1 misdemeanor or Class 6 felony.

Trump campaign spokeswoman Karoline Leavitt responded: "This is just a desperate attempt to help out Kamala Harris’ failing campaign.” 

Rekao je samo da bi ona trebalo da ucestvuje u tim ratovima koje tako zdusno podrzava...

Izjava je svakako neozbiljna, ali nista vishe od toga.

3 minutes ago, ters said:

Bez uvrede - zar nisi pisao o tome kako imas velike dugove radi kladjenja? 

Paaa...da...

Ali zbog slot aparata nzls...

Kao punter na druge ishode kladjenja nemam ni izbliza tako katastrofalan bilans.

6 minutes ago, RatzenStadt said:

Rekao je samo da bi ona trebalo da ucestvuje u tim ratovima koje tako zdusno podrzava...

Paaa...da...

Ali zbog slot aparata nzls...

Kao punter na druge ishode kladjenja nemam ni izbliza tako katastrofalan bilans.

OK - nije mi namjera da ispipavam tvoj zivot, nego sam mislio da mozda nisi najpouzdaniji da preporucujes kladjenje. Ne znam, ja mislim da Trump pobjedjue, prizeljkujem da se to ne dogodi ali mislim da su sanse male - uglavnom se psihicki spremam na ono sto njegova pobjeda nosi.

14 minutes ago, ters said:

OK - nije mi namjera da ispipavam tvoj zivot, nego sam mislio da mozda nisi najpouzdaniji da preporucujes kladjenje. Ne znam, ja mislim da Trump pobjedjue, prizeljkujem da se to ne dogodi ali mislim da su sanse male - uglavnom se psihicki spremam na ono sto njegova pobjeda nosi.

Zasto se psihicki pripremas? Neces placati cene u prodavnici, neces imati nove zakone, neces brinuti o ilegalnoj imigraciji... sta se tebe, ako se dobro secam, u Kanadi uopste dotice ko pobedi u USA? Za sta su potrebne psihicke pripreme? Bez obzira ko pobedi ti ces sedeti sa strane I kritikovati ko ona dva starca u Mapetovcima 😀

Mislim, izvini, ali sve to vase psihicko pripremanje, je bs. Napravljen je citav hype ko da ce Tramp ili Kamala pritisnuti crveno dugme. Mi u USA treba da gledamo kako ce to uticati na nas, vi van USA ste bukvalno "spill over".

Na osnovu prethodnog iskustva, ako Tramp pobedi, gledacemo malo frke naredne dve godine, dok se sve ne ustali. Ako Kamala pobedi gledacemo woke bs, ekonomski ce biti gore, ali I to ce se preziveti. 

U oba slucala malo cemo se stideti, malo ce biti poremecaja na spoljnoj politici. Ako Kamala dobije ocekujem da ce Kina poci na Taiwan. Ako Tramp dobije bice malo borbe, impichment, moguci rat sa Iranom.... ali sve ce to proci.

28 minutes ago, RatzenStadt said:

Da, na zalost nije bilo drugacijeg nacina da to kaze osim da kaze da joj se upere pistlji u glavu i da joj pucaju, sto apsolutno pojma nemamo jer nismo nikad videla kako to ne daje nikakav signal njegovim sledbenicima. 

Ustvari, zato tako i govori jer zna da ce neko malouman krenuti. 

Postoji taj fenomen psihoze mase gde je on njih bez obizra sta vide svojim ocima ubdio da je on fenomenalan biznismen, najuspesniji predsednik, da ih voli... da ne nabrajam verovatno sve znas i on tako na daljinu njima manipulise. Zasto je odabrao republikansku a ne demokratsku stranku u kojoj je bio? Pa zato sto sledbenicima znakova sa neba najlakse prodaje bilo koju pricu. Zato za svaku stvar koju pomene, danas kaze jedno, sutra durgo, da bi oni mogli da spinuju i ubedjuju sebe i druge sta ustvari on misli. A veoma je jednostavan, samo ga oni prave komplikovanim. Tip je neobrazovana i neostvarena prostacina (za mnoge je ostvaren jer ima novac) koja nije navikla da snosi bilo kakvu odgovornost jer je rodjen sa zlatnom kasikom u ustima i imao najbolje ucitelje kako da se izvlaci sa bilo cim... 

Opsednut brojevima (psihozom mase) koji je u cudu da neko kaze 'hvala,' rec koja u njegovom recniku ne postoji. 

Btw, njegovi iz kampanje ga snimaju tajno telefonom i pustaju na socijalne medije... 

54 minutes ago, Angelia said:

Zasto se psihicki pripremas? Neces placati cene u prodavnici, neces imati nove zakone, neces brinuti o ilegalnoj imigraciji... sta se tebe, ako se dobro secam, u Kanadi uopste dotice ko pobedi u USA? Za sta su potrebne psihicke pripreme? Bez obzira ko pobedi ti ces sedeti sa strane I kritikovati ko ona dva starca u Mapetovcima 😀

Mislim, izvini, ali sve to vase psihicko pripremanje, je bs. Napravljen je citav hype ko da ce Tramp ili Kamala pritisnuti crveno dugme. Mi u USA treba da gledamo kako ce to uticati na nas, vi van USA ste bukvalno "spill over".

Na osnovu prethodnog iskustva, ako Tramp pobedi, gledacemo malo frke naredne dve godine, dok se sve ne ustali. Ako Kamala pobedi gledacemo woke bs, ekonomski ce biti gore, ali I to ce se preziveti. 

U oba slucala malo cemo se stideti, malo ce biti poremecaja na spoljnoj politici. Ako Kamala dobije ocekujem da ce Kina poci na Taiwan. Ako Tramp dobije bice malo borbe, impichment, moguci rat sa Iranom.... ali sve ce to proci.

Taj "spill over" iz USA je kod nas tsunami - jednostavno ne mozemo izbjeci nista sto se desava u USA. Ako USA deportuje imigrante, to ce se sa zaostatkom od 6-18 mjeseci poceti desavati u Kanadi, i svaka vlada ce biti pod pritiskom da pocne donositi slicne zakone, pocev od ukidanja prava na spajanje porodica sto ce direktno uticati na ljude oko mene. Kada USA ogranici abortus i reproduktivna prava - to ceka i Kanadu, jer ce nakon prvog talasa kada ce zene dolazti na abortus u KAnadi, pritisak biti na Kanadu da pravi iste zabrane - i od religijskih fanatika z Kanade, i od religijskih fanatika koji. ce zauzimati mjesta u USA administraciji. Kada USA odustane od zastite okoline i borbe protiv klimatskih promjena - to ce uraditi i Kanada, a s obzirom da je KAnada najgori zagadjivac po glavi stanovnika, to sasvim sigurno nije dobro za planetu...  Unistavanje povjerenja u obrazvone ustanove, pritisak na ukidanje javnog zdravstva, pritisak na prava LGBT zajednice...  A ekonomiju jos nisam ni pomenuo - tarife koje ce kreten uvesti svima znaci da cemo i mi biti pod pritiskom da uvedemo tarife da ne bi Amerikanci dolazili kod nas u kupovinu... A kada tarife dignu sve cijene, troskovi zivota idu gore i manje je sredstava za socijalne programe, za studentske kredite, za pomoc ranjivim grupama...O tome da ce Ukrajina, ili bar onaj dio koji su nacisti zauzeli,  biti zrtvovana da ne govorim - to znaci da je Putin na granici Madjarske, koja samo to i ceka da bi u potpunosti razbila Evropu. 

Edited by ters
  • Like 5

4 minutes ago, ters said:

Taj "spill over" iz USA je kod nas tsunami - jednostavno ne mozemo izbjeci nista sto se desava u USA. Ako USA deportuje imigrante, to ce se sa zaostatkom od 6-18 mjeseci poceti desavati u Kanadi, i svaka vlada ce biti pod pritiskom da pocne donositi slicne zakone, ako USA ogranicava abortus i reproduktivna prava - to ceka i Kanadu, kada USA odustane od zastite okoline i borbe protiv klimatskih promjena - to ce uraditi i Kanada, a s obzirom da je KAnada najgori zagadjivac po glavi stanovnika, to sasvim sigurno nije dobro za planetu...  Unistavanje povjerenja u obrazvone ustanove, pritisak na ukidanje javnog zdravstva, pritisak na prava LGBT zajednice...  A ekonomiju jos nisam ni pomenuo - tarife koje ce kreten uvesti svima znaci da cemo i mi biti pod pritiskom da uvedemo tarife da ne bi Amerikanci dolazili kod nas u kupovinu... O tome da ce Ukrajina, ili bar onaj dio koji su nacisti zauzeli,  biti zrtvovana da ne govorim - to znaci da je Putin na granici Madjarske, koja samo to i ceka da bi u potpunosti razbila Evropu. 

All mi dobijamo prvi udar. Vi ste posledica, I onda vise brinete I, iskreno, davite o tome ko da ste prvi na liniji. Razumem da imate konsekventne posledice, ali koliko smarate ovde covek bi rekao da ste prvi na toj liniji, a niste. 

1 hour ago, Angelia said:

Trump ce prepustiti Ukrajinu Putinu, Poljsku, Baltik, mozda i Finsku jer nije siguran oko toga da li su oni uopste drzava ili deo Rusije, plus America first, bas kao sto je bilo do 12/7/41 ...

Zasto bi ratovali sa Iranom kada su oni drzava koja postuje tradicionalne vrednosti, plus ima jake lidere? U Iranu nema transeksualaca, deci u skolama ne seku penis kao u Americi, znaci sve po Trumpovom ukusu.

Smatram te za inteligentnu osobu i zato mi nije jasna tvoja podrska debilu. Ja sam malo stariji, do pojave ove spodobe sam sebe video kao republikanca, ali nikada necu prihvatiti da stranka Regana postane stranka Putina, zahvaljujuci Trumpu i Tekeeru , sto bi rekli Bosanci. Ovo je sumrak GOP, kada ljudi  poput Romney-a ne mogu da podrze kandidata svoje stranke!!! Da ne spominjem preko 100 istaknutih likova , ukljucujuci i one koji su sluzili u njegovoj administraciji...

Svojevremeno sam ti preporucio Boltonovu knjigu, vredi procitati.

Edited by DJORDJE
  • Like 7

4 minutes ago, Angelia said:

All mi dobijamo prvi udar. Vi ste posledica, I onda vise brinete I, iskreno, davite o tome ko da ste prvi na liniji. Razumem da imate konsekventne posledice, ali koliko smarate ovde covek bi rekao da ste prvi na toj liniji, a niste. 

Drugi smo. Sasvim dovoljno da bude zastrasujuce. Nije prijatno imati autoritarni rezim, koji podilazi ili vjerskim fanaticima, i kojem smeta sve sto lici na liberalizam, a uz to je 15 puta jaci od tebe i vojno i ekonomski, na granici.

1 minute ago, DJORDJE said:

Trump ce prepustiti Ukrajinu Putinu, Poljsku, Baltik, mozda i Finsku jer nije siguran oko toga da li su oni uopste drzava ili deo Rusije, plus America first, bas kap sto je bilo do 12/7/41 ...

Zasto bi ratovali sa Iranom kada su oni drzava koja postuje tradicionalne vrednosti, plus ima jake lidere? U Iranu nema transeksualaca, deci u skolama ne seku penis kao u Americi, znaci sve po Trumpovom ukusu.

Smatram te za inteligentnu osobu i zato mi nije jasna tvoja podrska debilu. Ja sam malo stariji, do pojave ove spodobe sam sebe video kao republikanca, ali nikada necu prihvatiti da stranka Regana postane stranka Putina, zahvaljujuci Trumpu i Tekeeru , sto bi rekli Bosanci. Ovo je sumrak GOP, kada ljidi  poput Romney-a ne mogu da podrze kandidata svoje stranke!!!. Da ne spominjem preko 100 istaknutih likova , ukljucujuci i one koji su sluzili u njegovoj administraciji...

svojevremeno sam ti preporucio Boltonovu knjigu, vredi procitati.

Mozda bude blagonaklon prema Finskoj jer oni grabuljaju po sumi...

• Like 1

9 minutes ago, Angelia said:

All mi dobijamo prvi udar.  

I ti si sasvim ok sa tim sto je napisao? A sad vidim i zasto:

1 hour ago, Angelia said:

Prvo, ekonomski nece biti gore, ti se bavis nekim poslom trebalo bi bar onaj neki basic da znas iz ekonomije i kako stvari funkcionisu, ali do sada si demonstrirala sasvim suportno. 

Drugo, rat sa Iranom znaci gomila teroristickih napada po Evropi i Americi. Ne napadas Iran, nego veru. 

Ali najbitnije u zivotu je da tamo neki trans ne trazi da ga zoves zenom i da ne pere ruke u zenskom wc-u, posto si u dodiru sa njima 90% zivotnog vremena... verujem da je iritantno... 

12 minutes ago, ters said:

Mozda bude blagonaklon prema Finskoj jer oni grabuljaju po sumi...

Pazi, tip je totalni debil, a onaj malo inteligentniji Jugosloven, dabiceve orijentacije je objasnio zasto voli Trumpa. Unistice Ameriku svojom umobolnom politikom, a on ih mrzi iz dna duse, jer su ga sprecili da postane Sumadinac. Andjelija definitivno ne spada u tu kategoriju, bas kao i mnogi drugi koje poznajem , ali iz nekog razloga zatvaraju oci pred svim ludostima koje degenerik pravi , a to pravdaju time da je Kamala suvise levo. Jbt pa Lenjin u poredjenju sa Trumpom deluje normalno.

Edited by DJORDJE
  • Like 3

10 minutes ago, ters said:

Drugi smo. Sasvim dovoljno da bude zastrasujuce. Nije prijatno imati autoritarni rezim, koji podilazi ili vjerskim fanaticima, i kojem smeta sve sto lici na liberalizam, a uz to je 15 puta jaci od tebe i vojno i ekonomski, na granici.

Pa vidis da je ona ok sa tim da bude prva na udaru, samo nemoj da joj tamo neki woke seta... Izes skole, carine, rast cena, zenska prava... ustekace malo od takse. 

• Like 1

6 hours ago, RatzenStadt said:

I jos su smradovi iz YT ucinili gotovo sve da taj podcast sakriju od javnosti.

Dvadeset miliona pregleda za jedan dan od datuma objave, a trebalo je dobro da izrudarim da bih ga iskopao, kamoli da mi bude na pocetnoj stranici kao i svaki top5 trending video.

Inace, nznm na cemu zasnivas taj visoki optimizam za Trampovu pobedu.
Cela masinerija ukljucena u antitrampovski pogod, hmm, totalno imba.
Propratis li program poslednjih nedelja na najvecim americkim TV stanicama (w/o Fox)? 24/7 promocija Mamale. Ceo Holivud, pop zvezde, rok zvezde, sportisti, svi su upregnuti u toj opstoj histeriji i angazovani za taj jedan zajednicki cilj...

...a sve to i te kako kosta, sigurno vise nego dovoljno da se otplate studentski krediti xD

E da, nema vise ni one meme magije kao 2016-e. To je bilo Periklovo doba interneta : ( 

Spoiler

Jeste, pre dva-tri dana sam pomenuo da je potpuno nemoguće to što je razlika u kladionicama otišla na 27 pp, jer je bilo za očekivati da krenu da zatežu opklade na Kamalu zbog kvote.

U stvari, poranio sam samo za jedan dan, jer je već sutradan krenuo taj proces, koji je očekivan za svakoga ko sistemski poznaje klađenje tog tipa. I sad od 27 pp, imamo 14 pp prednosti za Trampa na Polymarketu, jer očigledno niste vi jedini koji biste iskoristili odličnu kvotu za Kamalu, dok je entuzijazam onih koji bi se kladili na Trampa splasnuo jer je na njega kvota mala. Takođe, imamo nekoliko novih liberalnih polstera koji su podigli šanse Kamali u Viskonsinu i Mičigenu, a koji su u prethodnom izbornom ciklusu promašivali za 5, 6 ili 7 pp, što se takođe odrazilo na klađenje, s tim što su dva  polstera u 2020. godini koji su bili u okviru statističke greške, AtlasIntel kao najtačniji i Rassmusen, u svojim anketama dali jasnu prednost Trampu.

Ali svakako treba napomenuti da je na kladionicama ta razlika i dalje - dvocifrena.

Što se pak tiče razloga zbog kojih već vidim Trampa u Beloj kući, najveći je, naravno, rano glasanje. Republikanci u tom segmentu ne da su na istorijskim brojevima, već bi se to u njihovom slučaju moglo nazvati svojevrsnom revolucijom u ranom glasanju. I zato su brojevi u kojima prednjače nad demokratama u nekim sving državama potpuno nezamislivi iz bilo kog dosadašnjeg statističkog ugla.

I to je reč o ogromnom procentu registrovanih republikanaca koji ne izlaze često na izbore, već tek ponekad, što znači da je baza tvrdokornih glasača takoreći mnogo manje načeta. 

Takođe, već sam pominjao Pensilvaniju, u kojoj je Bajden imao više od milion glasova prednosti kada je reč o ranom glasanju, a dobio je državu za svega 80k. A Tramp je ove godine obrisao tu prednost čak za 700.000 glasova, što je čist SF... Da nam je neko to rekao pre mesec dana, mislili bismo da nije normalan...

Ali se upravo takve stvari dešavaju.

Pa i da je presek anketa 50:50, ili da je Kamala čak u prednosti od 1, 2 ili 3 pp na nacionalnom nivou, bez bilo kakve ograde bih znao da je na terenu Tramp ozbiljan favorit.

Ali čak i presek anketa, koje nikada nisu bile naklonjene Trampu, pokazuje ne da Kamala vodi, ni da je čak 50:50, već da je Tramp blagi favorit. I budući da on uvek ima mnogo bolje performanse na biralištima nego u anketama, odgovor zašto smatram da će se dogoditi ono što će se dogoditi, i više je nego jasan.

Edited by Nek grmi jako