Sve ikada može da bude uvredljivo, a dosta zavisi od toga ko sluša/čita i kako bira to da interpretira.
Imamo preplaćenog sportistu iz kojeg izbija mloh i naziru se dojke, pa još turio punđu na glavu.
'Debela strina' je toliko specifično i u ovom kontekstu on point da boli 🥲
Mizoginija ne mora biti disciplina koja se namenski upražnjava. Zapravo se najčešće i manifestuje kroz naizgled bezazlene komentare, a koji su prihvaćeni u društvu.
Kakvo sad poređenje profesionalnog muškog i ženskog sporta?
Očigledno misliš na stereotipni primer, pošto istine radi, strine mogu biti i mlade žene:)
To što ne postoji namera, ne znači da nešto nije uvredljivo. Skrećem ti pažnju da jeste.
Ljudi su debeli iz različitih razloga, npr. medicinskih, ne nužno zato što se "ne trude".
U svakom slučaju, osvrnula sam se na ovo jer se često provlače različite analogije sa ženama koje treba da budu na neki način uvredljive ili omalovažavajuće. Sigurna sam da postoje mnogo kreativniji načini da se opiše Jabarijevo postojanje na terenu.
Da ovo ne ode predaleko, kapiram da je mizogonija disciplina koju ova ekipa ovde bas slabo upraznjava.
Profesionalni muski i zenski sportisti nisu za poredjenje. Kada nacin igre jednog preplacenog profesionalca uporedim sa debelom zenom u godinama, ocigledno nije namera da se uvrede zene.
Plus ako je strina debela, da li se zaista trudi? Realno?
Jesu uglavnom, s tim da su odvojeni i ne pripadaju demografskoj grupi belog američkog stanovništva prilikom standardnih projekcija i klasifikacija.
Kada bi se i oni brojali kao belo američko stanovništvo, belci bi imali više od dvotrećinske većine sve do 2060. godine. Ali to je etnička grupa, a ne rasa, prema klasifikaciji U.S. Census Bureau.
U popisu stanovništva, Hispanoamerikanac je kategorija etničkog porekla (origin), odvojena od pitanja o rasi. Prema definiciji Census Bureau i Office of Management and Budget (OMB), osoba hispano porekla može biti bilo koje rase – bela, crna, azijska, indijanska ili mešovita.
Mnogi Hispanoamerikanci imaju evropsko poreklo i identifikuju se kao beli, pa ih i moja malenkost tako vidi, ali ih tako ne vidi onaj ko broji i sabira u Americi.