Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

Ja se najiskrenije nadam da bivši reprezentativac zlatne generacije koji je tu poziciju u brutalnoj konkurenciji izborio isključivo radom i trener koji je kao debitant na klupi uzeo prvenstvo Nemačke,

sada u najboljim godinama i u usponu sa titulom najboljeg trenera Eurocup takmičenja...neće

u svojoj prvoj EL sezoni i u svojoj Zvezdi dozvoliti igrače koji teraju njegovu frizuru a nemaju preko sto-osamdes'. Ja drugih briga nemam.

 

Dobro nam došao... i samo jako i do kraja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 6
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, threepwood said:

Nadao sam se Dejanu iz sentimentalnih razloga, ali nije ni Sale nista puno losije resenje. Posle ovosezonskog horora bilo mi je bitno samo da imamo coveka koji zna sta radi na klupi.

Bezi od mene - ja sam porodican covek.:default_coffee:

Link to comment
Share on other sites

Što se tiče Saleta i njegovog stila nešto ne očekujem na 5 nekog teškaša. Više će to biti neka mitska zver, pipač vrha table. Što dalje implicira da jedan od dvojca Kuzmić/Štimac (koji nema ugovor za sledeću ali bi ga produžio na keca) otpada. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, uini said:

to sam hteo da pitam (pod uslovom da je done deal), ako neko ume ukratko da mi baci par lajni - kakvu igru forsira, kakve igrače traži. ne znam da li sam više od par puta gledao njegove ekipe i to jako davno 

 

Najskorije.

Edited by Green23
  • Like 4
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Ceo dan pokusavam da shvatim da li sam razocaran ili iznenadjen sto je dosao Obradovic a ne Radonjic.
Bio sam ubedjen da je pominjanje Obradovica ovih dana samo strateski potez, zavaravanje traga, jos jedna "insajderska informacija" itd, a da je Radonja vec dogovoren.
Mislim da je ovo ipak dobar potez, puno srece Obradovicu sa nama i nama sa njim! :)

Jedino sto mi se ne svidja je to sto najavljuju da je Rit vidjen za prvo pojacanje.
Dosta je to mlako bilo za ove2 sezone u FMP-u. Imao je solidnih partija i poteza, ali mislim da nije vezao 2 meseca konstatno dobrih igara.
Verovatno nije skup, ali bolje probati sa nekim iz razvojne lige za malo vece pare  imati high risk high reward igraca nego ipotrositi mesto stranca na petog visokog igraca.
Jedino ako i on dobije srpski pasos, ali uz veliki broj centara pod ugovorom skromnog kvaliteta (Jovanovic,Ristic), Kuzmic ne znamo u kakvom je fizickom i psihickom stanju, Stimara je tu, vreba iza ugla i samo ceka da neko namigne i usere nam se u zivot po cetvrti put, to bi bilo mnogo tanko. Trebalo bi nam jos jedno pojacanje i tu bi morali da ubodemo samo tako.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  Najskorije.       

 

Hvala za ovaj klip...ima se šta videti.

Monako je sa Saletom igrao šik košarku dinamičnih i raznovrsnih napada:

lopta u pozicionom napadu ne staje, plej je ne mrči, svi u spoljnoj umeju i smeju da spuste loptu na parket, dosta duplih blokova, zadnji pas - asist iako retko precizan, ipak pronađe slobodnog igrača ali to nisu rasni košgeteri pa se ovde vidi gomila promašenih otvorenih šuteva kao i jako loše završnice na obruču nakon odlično odrađenih kombinacija.

 

Ako se nešto izdvaja po kvalitetu a da je očigledan pečat trenera to su top navežbani i atraktivni specijali nakon prekida. 

Kada ti se čuvari ovako sudaraju  na ubacivanju lopte pod košem znači da si im prodao trening. 

Za ovu mustru košarke neophodni su prodoran plej jak na lopti i brz kombo bek šuter u istoj petorci....svaka sličnost sa Lorenzom i Punterom je slučajna.

 

Sad dal da pominjem i neophodnost posedovanja i pokretnog centra brzih nogu koji ume livade...il da ostavim ovako?  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Licno sam zadovoljan Obradovicem. Svakom timu treba nesto novo. Radonja bi imao previse kredita, dok to Obradovic nece imati.

 

Radi se o treneru koji voli timsku igru, ima bas dosta specijala i nikad neodustaje, evo dva primera. 

 

Sa Donjeckom je gubio 10 razlike na 100sec do kraja i usao je u veliku penal zavrsnicu, izgubili su par razlike, ali nije odustao. U Albi kraj prvog, prime kos na 3sek do kraja i trazi TO i daju kos, prosto kod njega se nista ne baca.

 

Ono sto moze biti problem jeste sto je navikao da radi u mirnom okruzenju, bez pritiska. Sto se u karijeri oslanjao na iskusne igrace. U Kubanu je imao par losih poteza, prvi sto je forsirao nesretnog Kulagina a drugi sto je uzeo Apica. Bas losi potezi.

 

Trener koga zanima samo rezultat i ako Cova bude vrdao, ovaj nece cekati konferenciju za stampu na kraju sezone.

 

Male su sanse ako dodje da ce se gledati vecina igraca iz ove sezone ali i ovi sto su vec "potpisali". Mislim da voli igrace koji su podjednako dobri na oba kraja terena i koji su dobri sa loptom i igrom 1 na 1. Mislim da ako bude mogao da bira, da od nasih centara niko nece ostati sem Gista.

 

Jako dobar covek i profesionalac. Voli da diskutuje o kosarci pa ce i kzs biti zanimljive.

 

Bice zanimljivo  videti roster i pojacanja, mislim da ce se vecina iznenaditi novim igracima. Doduse, zavisi i od budzeta, ali sumnjam da cemo imati ispod pet stranaca kako neki insajderi pisu.

 

Ono sto je bitno, posle Radonje, prvi trener sa karakteristikama profesionalca na svakom mestu i prvi koji ima kvalitet da vodi KKCZ u EL .

 

Srecno!

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Pavaroti said:

Ono sto moze biti problem jeste sto je navikao da radi u mirnom okruzenju, bez pritiska. Sto se u karijeri oslanjao na iskusne igrace. U Kubanu je imao par losih poteza, prvi sto je forsirao nesretnog Kulagina a drugi sto je uzeo Apica. Bas losi potezi.

 

Poprilično sam siguran da je Apića odveo Vlada Jovanović.

 

On je u Kubanu imao nerealan niz pobeda, mislim da je otkaz pomalo nezasluzen, verujem više iz nesportskih razloga.

 

Sezonu 17/18 je izdominirao u EC, u finalu ga je zaustavio naprosto podivljali Wilbekin. 

 

https://www.eurocupbasketball.com/eurocup/games/results/showgame?gamecode=184&seasoncode=U2017 

 

Evo pogledajte taj tim, mozda Ragland i najjače ime....

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...