Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

9 minutes ago, vepar said:

Poceo je dosta da igra za sebe, a ne za tim

 

Panter je trenutno prva violina ekipe

 

pa punter je definicija igraca koji igra ya sebe. ne zatp što ga ne interesuje pobeda ekipe, nego zato što ne ume drugačije

 

ja iskreno mislim da samo vrhunski igrači imaju pravo u kontinuitetu da igraju kao punter. ali liku trenutno uspeva pa eto. meni iskreno tek svaki njegov četvrti-peti potez ne izaziva "nneeeee" vrisak u glavi

 

edit typo

Edited by uini
  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, vepar said:

Poceo je dosta da igra za sebe, a ne za tim

 

Panter je trenutno prva violina ekipe

 

ta prva violina u derbiju nije odigrala nista, sakota ga nije ni uvodio u drugom poluvremenu.

mi u svakom novom mecu imamo novu "prvu violinu". prvo lorenzo uzme loptu i da 25 poena, sledeci put isto tako beron, juce panter, sutra ce perper, i tako u krug. ne znam da li je to dobro ili lose - u nedostatku igre trazi se igrac koji je u datom trenutku vruc da preuzme ulogu prve violine. srecom pa imamo dosta dobrih individualaca, pa ce neko uvek da iskoci.

+ rudarski posao djenke i kuridze, juce su podelili oskara za sporednu ulogu.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Bilo bi lepo da se manemo prica kako je ovo najjaci tim ikada i sta bi ko uradio da su mu dovodjeni ovi igraci. Pa i pero antic kad je dolazio dizan je u nebesa pa su ga posle polivali govnima. Ono sto imam jeste dubina, ali to niti jenuradjeno planski niti je selekcija odgovarajuca.

Gistu nedostaje jedan kalatIs sto bi rekao plavsic koji bi vrteo pick sa njim jer je u svim drugim situacijama ofanzivno limitiran. Mislim da ove sezone kad god je pokusao da kreira sa niskog posta nijednom nije pogodio ni obruc a par puta je promasio i tablu.

Panter je odigrao iznenadjujuce zrelo, posebno u defanzivi, ali je ocigledno da nama i pored indisponiranog brauna fali alternativa na poziciji 1.

Davidovac je igrac zlata vredan izbacio je potpuno tomasa iz igre. U napadu donosi dobre odluke i uglavnom bira dobra resenja i ne plasi se da preuzme odgvornost. Cini mi se da je ove sezone dao nekoliko jako bitnih trojki koje su menjale tok meca

Link to comment
Share on other sites

Punter je pogodio jedni 3 4 bas bas teska suta, a da nisu usli pljuvalo bi se po njemi samo tako, zbog losih odluka u napadu, cak je par puta imao i igraca samog na strani i nije hteo da dodaje loptu. Prosle je kako je proslo, svaka mu cast nadam se da ce nastaviti u istom ritmu, ali reci da Lorenzo igra za sebe a ne za tim.. pa on je juce u jako bitnim momentima provuko jedno dve asistencije u stilu Markusa Williamsa. Svakako da je odigrao los mec, ali opet je nas najbolji igrac, i da je imao zamenu od pocetka sezone, pruzao bi mnogo bolje partije u kontinuitetu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Igor028 said:

Punter je pogodio jedni 3 4 bas bas teska suta, a da nisu usli pljuvalo bi se po njemi samo tako, zbog losih odluka u napadu, cak je par puta imao i igraca samog na strani i nije hteo da dodaje loptu.

 

9/10 njegovih suteva ulaze u tkz no no yes kategoriju, ono kad si uveren da to ne moze da se pogodi i da ima barem 2 racionalnija resenja ali lopta nekako prodje kroz obruc

za sada smo 2 tekme okrenuli najvise zahvaljujuci njegovoj napadackoj eksploziji, Asvel i ono sinoc, a ne moze se reci da nas je nekad prodao na nacin da je to odredilo krajnji ishod 

licno nemam problem sa nacinom na koji igra, nismo ekipa u kojoj lopta dobro kruzi u napadu, nemamo ni pouzdanu low post produkciju kao nekada tako da prilicno tesko dolazimo do nekih otvorenih suteva i lakih poena, u tom smislu Punter nam dodje kao dragocen ispusni ventil za sav taj grc i porodiljske muke u pozicionom napadu

 

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Ja sam, recimo, kad vec pominjes low post igru, @SunZero prilicno razocaran Stimcem. E sad, pitanje nije da li je on dobro odigrao tu, vec da li sam ja bio realan u ocekivanjima, ili samo romantik.

 

Sinoc je imao jednu dobru akciju na low postu, ono kad nije dodao Dedi na trojci, vec sam zavrsio. Ostalo je bilo crash and burn varijanta.

 

Bice da ja previse simpatisem momka i ne mogu da sagledam realno.

 

Ali sta je sa Kuzmicem? Ne sinoc, generalno. Sta se desava?

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Laki John Terry said:

Ali sta je sa Kuzmicem? Ne sinoc, generalno. Sta se desava?

Meni je čudo da on uopšte može da igra posle svega što mu se izdešavalo. Pauza od skoro dve godine, teška povreda kolena,

pa borba za život posle udesa ...

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Laki John Terry said:

@vepar Ja bih pre da Djenka uzima vise prodora, a i za suteve se slazem. Secas se kakav je bio, kao mali tenk, siroka ramena, ne mozes mu nista na prodoru. Ne znam zasto to ne radi vise.

Da bi bilo vise prodora mora nesto da pogodi spolja,one njegove suteve sa poludistance iz driblinga.Ima i problem kada je na cetiri Gist,onda ekipe mnogo vise skupljaju pa nema prostora za prodor...

Edited by Uti
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Manoly said:

Panter nije i ne moze biti prva violina ekipe, jer osim sto je tezak divljak i cesto donosi lose odluke u napadu, pogubno bi bilo da u odlucujucim momentima sezone igru baziramo na takvim solerskim izlivima basketa.

Ima tu igraca koji su za tu ulogu.

 

A na cemu da baziramo kad nemamo igru u napadu? Lopta sporo kruzi, nikakva tranzicija, Zo nije igrac koji razigrava saigrace

 

Bitno da Stratos igra za tim, a nije udelio pas otkako je dosao u klub

 

Ali nema veze, igramo takvu kosarku, individualne role Pantera, Berona, Brauna i Stratosa pa ko se raspuca, raspuca

 

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Uti said:

Da bi bilo vise prodora mora nesto da pogodi spolja,one njegose suteve sa poludistance iz driblinga.Ima i problem kada je na cetiri Gist,onda ekipe mnogo vise skupljaju pa nema prostora za prodor...

 

Slazem se, ali mislim da se to promenilo u zadnje vreme, poceo je da pogadja. On je kompletan igrac, samo da se malo ohrabri.

 

@Kankkunen Slazem se, ali iz perspektive kluba ova nedefinisana situacija je najgora.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Haggard said:

+ rudarski posao djenke i kuridze, juce su podelili oskara za sporednu ulogu.

 

Ovo.

 

Kuridža takođe pegla odbranu za sve pare, a i izvrsno izleće na šut za tri, baš dekoncentriše šutera. Prezadovoljan sam (pu pu pu) u odnosu na ono šta sam očekivao.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Zanemaruju se neke cinjenice kada se ife u komentare iz utakmice u utakmicu:

- ekipe koje igraju EL udju u fazu kada igraju po automatizmu. Nema tu puno treninga, niti doziranja forme, mnogi igraju na individualni kvalitet. Isplivaju ekipe koje su povrede mimoisle i koji su imali dobar bazican rad u pripremnom periodu. Zato i ne cudi sto smo mi onu sezonu pod Radonjom do povrede Jovica imali onaj strec pobjeda ili sto sada Zalgiris igra tako dobro. Zna se koliko smo mi bili gresni u tom smislu, zato i ne treba ocekivati neku stabilnost

- mi smo igrali derbi prije dva dana, stari smo, Lukman radi pripremu vec drugu sezonu i nisam zadovoljan. Generalno tesko se oporavljamo.

- sve ovo jesu objektivni faktori zbog kojim mi osciliramo iz cetvrtine u cetvrtinu, utakmice u utakmicu. 

Ovo svakako ne znaci da oscilacija nece biti sve i da budemo imali mjesec dana bez utakmica u BG, jer nemam povjerenja u Sakotin trenerski pecat. Sta je tacno njegov model igre ostace mi misterija.

 

Ali opet, pobjedjujemo neke utakmice i nominalno bolje protivnike, valjda ima i njegove zasluge tu. Ima nekog znanja tokom meca kako da prepozna koji je igrac u djiru a koji nije. Mislim u dva dana ns jednoj utakmici isforsira Berona na drugoj Puntera. Onda u jednoj izvuce Dedu, drugoj Stratosa. Cak ishendluje i Stimca na nivo zadovoljavajuceg defanzivno na kraju. Ali ni on sam ne zna kako ce stvari da se otvore kad utakmica pocne, sto je i rekao na konferenciji sinoc. 

  • Like 5
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Sakota radi fin posao sa KKCZ ove sezone, za sada. Od odlicnog ga dele pobede protiv Albe i Zalgirisa, ali mislim da ih nije izvojevao samo zato sto se MJK bio povredio. Prilicno sam ubedjen da bismo ih sa njim dobili.

Isto se zaboravlja da je Sakota tim nasledio i to u prilicno losem stanju, dobio je priliku za doselekciju, koja nikad nije sjajna jer se vrsi tokom sezone od onog sto ostane, ali opet je njegova. Za sada su se i Punter i MJK lepo pokazali, tj pokazalo se sta je bila Sakotina ideja sa njima. 

Nezahvalno je prognozirati, ali zaista mislim da je MJK bio dovoljan za dve navedene pobede, a ni Mirotic ne bi mogao da radi sta mu padne na pamet pored njega. Sa dve pobede umesto poraza prica o Sakoti bi bila potpuno drugacija.

Za ABA nisam siguran ali mislim da ima nema poraz sem onog tehnickog od BUducnosti.

Link to comment
Share on other sites

U principu se najviše slažem sa upisima koje su nakon tekme sinoć ostavili Nakamura i SunZero. Krenuli smo kao protiv Efesa, malokrvno i energetski loše, kao da igramo neki pripremni turnir u toku leta. Druga petorka je ovo iznela i, koliko god bio alergičan na taj tip igrača, Punter je sinoć bio ključan čovek. Igrao je isto kao i uvek, maksimalno divljački u napadu, angažovano u odbrani - pa šta mu bog da. Lopte su ušle iako je to dosta odvratna iso igra i nema sreće na duge staze od toga jer Punter nije Durant (prisetite se samo kako ga je Beabouis zalepio dva puta protiv Efesa, tačno se zna da od Puntera nema pasa već se uvek namešta na šut). Bez Stratosa takođe ne bismo dobili, prodao je matori fore kao po običaju taman toliko da napravi razliku. Đenka i MJK su izginuli u odbrani, iako su u napadu irelevantni. Ojo zaslužuje pohvale, konačno jedna dobra i koncentrisana partija. Ispustio je par lopti ali su pasevi bili dosta loši u tim situacijama. Moramo da odmorimo Lorenza, krepaće čovek. Možda čak u ABA ligi vratiti midžeta da odpika malo svoju basketicu, nažalost očajna vremena zahtevaju očajničke mere. Štimac je jedan odvratan lik i neviđeni uvlakač, ali nije da to nismo znali. Odbrana je većim delom meča bila dosta dobra iako nas je i PAO, a posebno Calathes, častio jednom zidarskom partijom. Važna pobeda.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Laki John Terry said:

Ja sam, recimo, kad vec pominjes low post igru, @SunZero prilicno razocaran Stimcem. E sad, pitanje nije da li je on dobro odigrao tu, vec da li sam ja bio realan u ocekivanjima, ili samo romantik.

 

Sinoc je imao jednu dobru akciju na low postu, ono kad nije dodao Dedi na trojci, vec sam zavrsio. Ostalo je bilo crash and burn varijanta.

 

Bice da ja previse simpatisem momka i ne mogu da sagledam realno.

 

Ali sta je sa Kuzmicem? Ne sinoc, generalno. Sta se desava?

 

dok je bio sveziji u prvih nekoliko tekmi fino je odradjivao gotovo svaki mismatch ali on fizicki nije u stanju da to radi neki duzi period, sada kada su te ofanzivne rapsodije zavrsene on postaje apsolutni kancer u oba smera

 o odbrani je vec sve apsolvirano a u napadu ima taj iritantni black hole fearless & shameless Rasko Katic karakter, sinoc sam hteo da pojedem televizor zbog njega, u 2 vezana napada u najosetljivijem periodu tekme prvo uporno zida protiv Papagiannisa i u svojoj nemoci iz centra reketa dolazi u nemogucu poziciju desno od kosa i izbacuje neki grozomorni fade away koji zavrsava 2 metra od obruca, odmah u sledecem napadu prima loptu na laktu i odbija da je doda Dzenkinsu koji moli za istu dobrih 4,5 sekundi u desnom korneru pa kada je napokon video da ne postoji nikakav nacin da se taj posed zavrsi njegovim sutem konacno dodaje loptu do Dzemke kada je protivnicki igrac cak iz suprotnog kornera stigao da ga pokrije

 

sreca da se Kuridza oporavio, on ne trosi puno lopti i ume da vidi i podvali neke pasove koji se tesko vide i preko tv, uz to se solidno bije unutra, da smo sinoc bili bez njega i da je Simanic morao kao posledica toga da ima minutazu Thomas bi nam dao 50 poena i nema sile da bi smo izvukli pobedu

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jbg, poliva se govnima Šakota, a ako ništa drugo možemo da mu zahvalimo bar na Panteru koji nam je već donio par pobjeda. Ne samo da ga je doveo, nego izgleda zna i da ga iskontroliše. Zna kad može da ga pusti da divlja, a kad mora da ga zakuca za klupu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, quentin said:

Jbg, poliva se govnima Šakota, a ako ništa drugo možemo da mu zahvalimo bar na Panteru koji nam je već donio par pobjeda. Ne samo da ga je doveo, nego izgleda zna i da ga iskontroliše. Zna kad može da ga pusti da divlja, a kad mora da ga zakuca za klupu.

 

doveo puntera i zna da ga kontrolise ipak nije neki narocit ucinak za trenera kluba sa takvim ambicijama, zar ne?

 

da se razumemo, covek je i ovakav bolji od gavrilovica i tomica, makar za situaciju sa felipeom. ali mogao bi eto makar da proba sa gistom na C bez kombina na PF. sinoc kada je konacno i posle niza seksi avantuara dobio priliku da igra na C (5min trece cetvrtine ako i toliko) - odmah je resio ledjima rutinski cuvara dole na postu. iako nije to njegov forrte, videlo se da se oseca komotno

 

nemam od sakote velika ocekivanja, samo neke minimume da ispuni ali trenutno nije to uradio, makar po meni

 

kao sto i sam rekoh jutros, svaka cast za puntera, razumeju se ocigledno ali moze tu jos nesto da se obavi. mozda ce povratak perperoglua doneti i neke nove momente kod sakote i PF pozicije, makar u napadu

1 minute ago, Hej Pavkov said:

Veliko hvala trenerskoj ..... Saletu Djordjevicu sto je pljusnuo milione na ona dva srpska mor....

 

Hvala ti do neba Salooo!

 

nekada je najbolje nista ne napisati ali je okej i napisati

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Sve ovo sto mi dobijamo je na velicinu rostera. Punter je idealan igrac za onakve utakmice kao sinoc u kojima se mnogo mucimo jer nemas puno toga da izgubis ako njegova iso igra ne prodje jer ionako ne vidis kos. Perperoglu isto, samo je Stratos ipak malo ozbiljniji i raznovrsniji igrac. 

Vidim pohvale za Oja i ono sto sam odgledao izgledao je dobro, ali nisam mogao sa tolikom paznjom da gledam pa ne znam kakav je bio u odbrani, ali nemoj da zaboravimo da su ga pre tri dana prolazili kao da ga nema. PAO nije iskoristio njegovo ocajno branjenje prostora, kako i zasto ne znam (ustvari imam ideju), ali Ojova odbrana nije nesto sto se popravlja preko noci i vecina timova ce ga eksploatisati. Ono u cemu je pristojan je kada je zabetoniran ispod kosa, pa ume i da zalepi, oteza sut, svakako korisniji od Stimca.

Edited by Del Piero
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...