Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

On 12/24/2019 at 7:36 PM, estranged said:

Da li neko naručivao naš košarkaški dres zvanično sa sajta kss-a? Kakav je kvalitet? Treba mi poklon za našeg čoveka koji živi preko pa da nije neka zavesa pošto je preko 50e.

 

Ja sam dobio na poklon stariji dres(beli iz kvalifikacija za SP) i on je 100% je identičan onim koji su nosili igrači. Nov (plavi) nemam ali sam ga video uživo i rekao bih da je i on identičan samo bez reklama.

KSS daje popust 20% povodom praznika...

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

“Iz Olimpijakosa bih izdvojio i Printezisa – veliko iskustvo, uživam da igram sa njim, strašan igrač. Dosta me savetuje u svim situacijama, sada dobro i sarađujemo – kaže mi kako da se postavljam u napadu, da uvek budem u poziciji koja mi najviše prija, da tražim loptu u poziciji iz koje mogu odmah da rešim, da prvi napadnem... Van Olimpijakosa mi je uživanje bilo igrati sa Jokićem u reprezentaciji – žao mi je što nismo igrali malo više jer on poseduje neverovatan talenat“

 

http://sportklub.rs/Blog/Sasa-Ozmo/a318654-Milutinov-za-SK-Najtezi-poraz-Nolan-Smit.html

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Knjizevnik_Laki said:

korektan intervju kumare...sem onog dela o ABA ligi i jakoj KLS koja ima direktan prolaz u EL

Interesantno mi je da ga čitam jer je dosta direktan i informativan. E, sad, što pravim razne face dok prolazim kroz tekst, druga je stvar. Mislim da bi on bio odličan operativac, na malo nižoj poziciji, ali bojim se da će nas ukanaliti ograničenost i nedostatak vizije sadašnjeg vođstva KSS. Moj utisak,  ništa više.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nekadašnji saradnici o našem novom selektoru. Dosta zanimljivo i informativno

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/o-igoru-kokoskovu-iz-prve-ruke-genijalac-i-perfekcionista-drzi-kosarku-celog-sveta-u-rukama-a-srbin-dobitna-kombinacija/346989

 

Interesantan deo

Quote

Opet, bivšem selektoru Aleksandru Đorđeviću deo javnosti zamerao je na tome kako nije najbolje iskoristio potencijal Nikole Jokića, onda i još nekih nosilaca igre. Da li mislite da će Kokoškov uspeti da se izbori s tim?
“Pre svega bih želeo pohvalno da se izrazim o Đorđevićevoj hrabrosti, na tome što je imao veći broj visokih igrača i što je, primera radi, Jokića stavio na poziciju krilnog centra. Jedna stvar je, eto, nedostajala. Da je dobio one najvažnije utakmice i uzeo medalju, sada bi ponovo nastao trend igre s dvojicom visokih igrača. Iskreno, bio sam oduševljen Đorđevićevom idejom s visokim igračima, jer znamo da je igra sada podređenima bekovima i šuterima, a da su centri nešto niži, okretniji, pa čak i dobri strelci. Đorđeviću je nedostajalo vreme. Da je imao tri-četiri meseca da pripremi ekipu za igru s dvojicom visokih, to bi išlo kao sat. Znamo da je teško napraviti nešto u periodu od mesec i kusur dana“, priča Trifunović i nastavlja:
“Igor zna kvalitete svih kandidata za reprezentativni dres i verujem da neće pogrešiti gde god da stavi Jokića – da li kao četvorku ili peticu. I ne samo Jokića, već i sve ostale. Napraviće taktiku u kojoj će Jokić biti opasan po svakog rivala. Iskreno, nismo pričali Igor i ja kako će to da napravi, kako planira da iskoristi Jokića, Bogdana, Bjelicu i ostale, ali treba jasno reći da Đorđević nije išao u pogrešnom smeru kada se odlučio za onu taktiku sa Mundobasketa. Rizikovao je, probao nešto novo“.

Svoje viđenje o ovoj temi dao je i Jaka Lakovič.
“Srbija ima veliki igrački potencijal i to je izuzetvno važno istaći. Da ne pričamo sada o tome kako je Srbija igrala u Kini, ali ono na čemu će Kokoškov insistirati jeste da svaki igrač tačno zna svoju ulogu. Ako je Nikola Jokić najbolji ili 'go-to guy' u Denveru, ne znači da će biti isti u drugom timu kao što je srpska reprezentacija. To nije realno. Da, može da se napravi da bude tako, ali svaki igrač prvo mora da se podredi ekipi, da pruži ono što kolektiv traži od njega i svako od njih prvenstveno da isprati filozofiju selektora. Od Igora očekujte da napravi stabilan sistem, da sve igrače postavi u situaciju u kojoj bi mogli najviše da pruže. Verujem da je Igor više nego sposoban da to učini“.

 

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, MrTripleDouble said:

Malone u strucnom stabu reprezentacije?! What the fuck?

 

Trener Denvera Majk Meloun u stručnom štabu Srbije! http://sportklub.rs/Kosarka/Reprezentacija/a320561-Trener-Denvera-Majk-Meloun-u-strucnom-stabu-Srbije.html

 

Ako koza laže...
https://twitter.com/TheSteinLine/status/1217228337258487808

 

:)

Edited by Oštricom brijača
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, McLeod said:

Znaci Jokara dolazi spreman, nema bureka i koce za njega preko leta.

 

Sa druge strane, dal ce Maloumn da nam pomogne takticki... jebem li ga. Pitanje da li je bolji od Igorovog prethodnika.

 

ma malone nema pojma, dokazano ove i prethodnih sezona.

Link to comment
Share on other sites

Ma na stranu sve i kakav god da je trener, ogroman respect imam prema Melounu. Dokazao je da nije sujetan i da prosto obozava kosarku. Koji glavni trener u NBA bi dosao da bude ispomoc u nekoj reprezentaciji sa kojom nema nikakvih dodirnih tacaka osim jednom igraca kojeg trenira u svom timu? Da ne govorimo da je rec o jednom Amerikancu... Mogu reci da sam prijatno iznenadjen.

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

meloun je ok trener ali nije nesto posebno inventivan i sa te takticke strane nam ne donosi ogromnu prednost u odnosu na druge. mada opet kao sto kazete nije ni neki nemac pojma cim ce drugu uzastopnu godinu u plejof a i razvio je dosta mladih igraca, izmedju ostalih i jokica. ono sto mu je veliki plus je da poznaje dobro jokaru i zna kako treba sa njim a on nam je najbolji igrac i sad je vec svima jasno da je i on u toj grupi igraca zvezda kome treba da se ugadja i titraju jajca pa eto pretpostavljam da je zbog toga najvise i angazovan. dobar potez (ako se ostvari) jer je covek pokazao u praksi kako najbolje iskoristiti jokiceve prednosti u napadu a i sakriti njegove mane u odbrani.

Edited by riviera
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...