Jump to content

FK Crvena Zvezda 2021/2022


tsva

Recommended Posts

Ауу како се лако посрати по Борјановим фудбалским квалитетима...

Изузев ове последње сезоне гдје се од почетка видјело да једноставно није у форми/не тренира довољно/и да не што не штима (а ускоро ће се врв открити разлози), тешко ми је да његов квалитет на голу упоредим са било којим другим голманом а сјећам их се од Великог Дике Стојановића па наовамо. Никад нисмо ни имали комплетног голмана који бриљира у континуитету годинама, па је Борјанова појава (са све мало слабијом игром ногом) заиста легла као 1 на 10. Колико само Борјанових одбрана које су директно гурале ка групним фазама које су већином биле у 5 дека, чувале бодове у домаћици када смо падали са игром а да не помињем да би без њега гледали и неке негативне рекорде на неким евро утакмицама. У Звезди су одувијек "десетке" и голгетери били ти код којих се расправљало ко је најбољи, али када се узме ових 5 година Европе (додуше и због дефанзивнијих наступа у којима се тешко истичу нападачи), нема сумње да је највећи допринос дао Борјан.

Видјећемо убрзо шта ће од свега на крају бити са његовим статусом, углавном од тренера у свијетлу сређивања ситуације нажалост не очекујем ништа. Кад он прозива странца Фалка којег реално дрка (који све балвани играју прије њега) а кретена Гобељу разиграва који га је умало други пут узастопно директно избацио из Европе-онда нема шта да се нада. Значи ништа од Станковића који би морао да има лични дигнитет с обзиром на каријеру у којој је фино зарадио, шта онда тек очекивати од двојца Творза Дркела...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Milan Borjan, najbolji golman Zvezde od Olje Petrovića do današnjeg dana.

Došao je u klub kao ljuti tezgaroš, rezerva Ludogoreca i odmah se videlo poprilična budaletina. Što za golmana može biti i plus.

Ali, takođe se odmah videlo, golman sa harizmom. Desila se neka magija. Mnoge odlične golmane, velike talente progutala je Marakana i težina Zvezdinog dresa broj 1 , ali ova budala postaje bedem bez kojeg ne bi bilo ni jednog Zvezdinog rezultata u poslednje 4 i po godine.

Gledam mu samo teren i samo to cenim. Šta je oženio, koga jebe, kakvi su mu kućni ljubimci ne zanima me.

Ipak, putuje igumane, na manastir se ne osvrći. Gotovo je. Bilo je lepo dok je trajalo.

Pop je dobar kandidat za Zvezdin broj 1. Želim mu svu sreću. 

 

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Poodavno je najmanje vazno ko sta pruza na terenu. Gobelja sto gori, to veci ljubimac. Najveci igraci u Zvezdinoj istoriji su nepozeljni na Marakani.

Borjan je mnogo veca legenda Zvezde nego Deki Stankovic. Deki je legenda Intera, Lacija mozda. Kod nas je bio naš klinac koji obecava. I toliko.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, pavijan2 said:

Pop je dobar kandidat za Zvezdin broj 1. Želim mu svu sreću

Samo što nije. Popović je solidan golman, ali za prvog golmana Zvezde treba više. Na kraju krajeva i on je takođe pri kraju karijere, i najjače u karijeri su mu odbrane u Voždovcu. Ako ode Borjan, nama treba golman koji je pouzdan i golman koji će duže biti na našem golu. Ni jedno ni drugi u Popoviću nemamo. 

Kao back up opcija je ok. Kao prvi golman za Evropu nije, nije ni za jače domaće utakmice.

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Don Juan said:

Samo što nije. Popović je solidan golman, ali za prvog golmana Zvezde treba više. Na kraju krajeva i on je takođe pri kraju karijere, i najjače u karijeri su mu odbrane u Voždovcu. Ako ode Borjan, nama treba golman koji je pouzdan i golman koji će duže biti na našem golu. Ni jedno ni drugi u Popoviću nemamo. 

Kao back up opcija je ok. Kao prvi golman za Evropu nije, nije ni za jače domaće utakmice.

Ne vidim drugog.

Možda neki stranac.

Link to comment
Share on other sites

Radunovic je i moja zelja vec duze vreme, ali nije bilo realno da dodje zbog Borjana. Pratio sam ga pre par sezone (ima sigurno 3-4) u Seriji B, u Avelinu. Tamo je branio kao pozajmljen igrac Atalante i bio je jako dobar, a imao je mozda 21-22 godine tad. Nakon toga je bio u Salernitani na pozajmici godinu dana, isto solidan, pa se vratio u Atalantu i grejao klupu. Zadnje 2 sezone uglavnom greje klupu, a steta je, stvarno ima potencijala. Ima fizicke predispozicije vrhunske za golmana. Da ne preteram, ali mislim da uz kontinuitet jakih utakmica moze da bude golman u rangu Rajkovica. Pre 3-4 godine je bio ispred njega.

 

Pominjao se prosle godine, da ga zelimo i mi i komsije. Inace, preko nekih drugara koji ga poznaju znam da je zvezdas. Bilo bi dobro da se razmisli o njemu.

Edited by Venger
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Don Juan said:

Svilar nije mačka u džaku, ali teško da nam je dostupan.

Radunovića se ne sećam.

Svilaru istice ugovor na leto,tako da ne bi bilo lose pitati za zdravlje.

Radunovic je kao klinac iz Rada otisao u Atalantu,godinama branio po pozajmicama,uglavnom u Seriji B,da bi ove godine presao u Kaljari kao slobodan igrac gde je rezerva Kranju.Branio je samo jedan mec u prvenstvu gde je sacuvao mrezu protiv Verone.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Don Juan said:

Najgore je što ćemo tek odlaskom Borjana u stvari da vidimo koliko nam znqči takav golman. Popović nije taj kvalitet, a teško ćemo i naći taj kvalitet, ako ne iškolujemo nekog golmana.

Inače ćemo opet da lutamo kao u zadnjih 20 godina uz par izuzetaka.

 

Mi da iskolujemo fudbalera?

 

Ajde da se ne zajebavamo. Nismo iskolovali ni jednog jedinog a da ga je Piksi non stop koristio u kvalifikacijama.

 

Najgora omladniska skola u regiji. Nula koma nula.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Potpuno neocekivan i iznenadjujuc uspeh koji je FK doziveo proteklih godina rezultat je nekoliko faktora i protekao je kroz nekoliko faza. Iako se taj neki preporod veze usko za Milojevica sve je krenulo jos od Grofa i njegovih prelaznih rokova gde je doveo po prvi put u novijoj eri neke igrace koji su pravili razliku i koji su formirali kostur ekipe koju ce preuzeti Miloje.

 

Zli jezici i danas najcesce nas uspeh opravdavaju jedino time da smo jednostavno imali srece pa smo sa 200- i nekog mesta na UEFA listi svake godine u proseku skakali po skoro 40 pozicija. Nije da nismo imali mnogo srece u pojedinim trenucima, ali sreca prati hrabre a mi smo igrali jako hrabro u tim godinama i iz pozicije underdoga izlazili na megdan ekipama koje su bile pojam za nas i od kojih su nam do pre godinu dana pre toga padale gace od straha. Dakle kostur ekipe od Grofa, Milojeva filozofija i insistiranje na igri na rezultat - uglavnom dosadno ali je gradilo pobednicki mentalitet ekipe sto je jako bitno za kontinuitet - dobar stab iz kojeg su nazalost neki preminuli a neki nisu tu vise, neki igraci koji su doziveli da zaigraju u CZ u tom trenutku kao mogucnost da ozive karijeru i cesto puno srece, svega je tu bilo.
 

Ali za sve u zivotu postoji jedan trenutak, ono sto kazu ameri “tipping point” ili tacka bez povratka, posle koje stvari jednostavno vise nikad ne budu iste. To su oni trenuci kada postanes “pukovnik ili pokojnik”, to su momenti u kojima veliko srce i hrabrost odluce a sreca koja tada proprati hrabrost je mozda neka kosmicka karma, jer slucajnost nije.

 

Taj “tipping point” za nas je onaj poslednji napad Krasnodara kad je gol vec visio u vazduhu, i ona cudesna parada Borjana kad je odbranio Gronquistu onaj udarac glavom, kad sam vec video loptu u maloj mrezici. I nije to jedini put da nas je Borjan vadio i direktno bio zasluzan za prolaze, ono vece u Kopenhagenu je isto za anale. Proslo je u ovih 5 godina ocajnih i losih ali i dobrih i odlicnih igraca, ogroman uticaj su ostavili i Katai, i Degenek, i legenda Ben, Ivanic ili ranije Bocko, Donald, Krsticic iz prvog mandata ili Le Tallec, ali je jedna konstanta u svemu tome na terenu bila a to je upravo Milan Borjan.

 

Ne znam sta se tacno desava i da li stvarno ostaje ili je vec bivsi. Voleo bih da ostane do penzije ali sa druge strane drzati nezadovoljnog igraca a jos golmana “silom” u ekipi to nije dobra ideja. Sve je to za razumevanje. Ali ne razumem neke komentare gde se relativizuje njegov doprinos ovom nasem uspehu i to “nije mi zao sto ide” ne znam kako da razumem? Mi smo danas 35. ekipa na UEFA listi. Ako treba izdvojiti jedno ime, jednog igraca koji je najvise zasluzan za to, upravo je to Borjan. 
 

Ovo ne da je lose nego uzasna vest. Mogu da zamislim sta se valja ispod zita a ima i dosta nekih nagovestaja sta se desava zaista i to je sve sa druge strane i ne interesuje me iskreno njegov privatan zivot. Ali se plasim da je njegov odlazak a plasim se da ide “one way or another” jos jedan tipping point i da posle njega mnogo toga nece biti vise isto.

 

Inace Popovic ok kao rezerva i to za domacu ligu ali je smesan kao alternativa i ne verujem da zadoljava necije standarde kao nas prvi golman. Znajuci ko nam je u sportskom sektoru mrka kapa koju ce zamenu dovesti, vec vidim par imena u opticaju i pada mi mrak na oci. Uz sve cesce natpise o statusu Stankovica i losim odnosima u svlacionici plasim se da smo prosli neki zenit u ovom nasem usponu i da krece neki pad i rezultata i evropskog statusa. Nista ovo ne valja…

  • Like 11
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Don Juan said:

I Dmitorvić i Rajković su prošli zvezdinu školu.  Dmitrović u potpunosi, Rajković delimično.

Po meni je Rajković možda i bolji golman od Borjana, ali smo ga utopili posle 6 meseci staža na golu. I to je branio samo zato jer nismo mogli da registrujemo pojačanja. Inače bi iz omladinaca direkno bio prodat za kesicu kikirikija.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, marko_pantelic said:

Po meni je Rajković možda i bolji golman od Borjana, ali smo ga utopili posle 6 meseci staža na golu. I to je branio samo zato jer nismo mogli da registrujemo pojačanja. Inače bi iz omladinaca direkno bio prodat za kesicu kikirikija.

Rajkoviće jeste bolji od Borjana, tu nema dileme. I Dmitrović je bolji, ali za njega nisu imali razumevanja u Zvezdi, pošto je morao da brani Bajković.

Uglavnom kada se gleda naša reprezentacija od kada postojimo kao nezavisna država, uglavnom su golmani koji su prošli zvezdinu školu ili igrali u omladinicima stajali na golu reprezentacije, prvo ludi Stojke, pa posle Dmitrović i Rajković, tako da možemo da nađemo nekog golmana iz naše škole, ali to Markos bolje zna. 

Gordić mi iskreno ne uliva poverenje, ali slabo sam ga i gledao.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Na stranu njegovi igrački kvaliteti, koji su nesporni, pogotovo ranijih sezona. Ali u trenutku kada zaostajes na 5 bodova od partizana, gde je potrebno da se dodatno ujedine i skupe snage da prolećni deo sezone sto bolje odigraju, ti hoćeš da ideš, pičkasto je, pičkasto. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Maverick88 said:

Vi zaboravili da mi vec golmana na pozajmici doduse imamo u Napretku.Zar zaista mislite da ako ode Borjan da ce Mrkela da dovodi nekog drugog.Ne nego ce Vasiljka da vrati Pop za prvog i to vam je reseno za 0 dinara problem.

I gde je tu problem ? Pop je i zaslužio šansu da bude konačno prvi golman. Poslednje mesto gde nam treba pojačanje je svakako pozicija golmana 😄

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, d3jan said:

I gde je tu problem ? Pop je i zaslužio šansu da bude konačno prvi golman. Poslednje mesto gde nam treba pojačanje je svakako pozicija golmana 😄

Nzm ja nego vidim skautiraju se imena neka,a zna se da Mrkela samo poznata lica dovodi,tako da manite se skautinga isl kad golmana vec imamo.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...