Jump to content

Euroleague 2018/19


zoe Bg

Recommended Posts

Štime je bio MVP letonske 'prve' lige, sa 20-21 godinom, kada ga je Žalgiris poslao na kaljenje u neki letonski klub ( Valmiera valjda), odmah u prvoj sezoni.

Njegovo povlačenje iz reprezentacije sa 30 godina mi je mnogo logičnije i iskrenije od Markovićevog (sa 28 godina), jer se povukao da ustupi mesto mlađim centrima koji su ga već prešišali po kvalitetu, dok se ovaj uželeo porodice, što je legitiman razlog, ali nije prepustio mesto mlađima kojih nije bilo na vidiku. Micić nas je iznenadio svojim napretkom, iako mu to nije bilo predviđano.

Edited by Edvard
Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, LayupFromTheMidget said:

Stimcu nije problem minimalno kosarkasko znanje. Sta vise tu je za koplje bolji od polovine EL centara (takozvane mitske zveri), njemu je problem atleticizam koji je nepostojeci. 
 

Slozio bih se da mu fali atleticizma, ali ima poprilicno snage i stamine zbog toga. Ono sto se ne bih slozio jeste da ima vise kosarkaskog znanja nego 1/2 EL centara, cak i ako karikiras. Kosarkasko znaje ulazi sve i nije slucajno dosta puta bio van EL ili samo popunjavao roster zbog nekih povreda itd. Ima on dosta mana, dosta vise od samog atleticizma.

 

EL treba i mora da ide gde ide novac.Da se gleda najbolja moguca kosarka. Svako hoce za svoj novac da prati najbolje moguce.  FIBA je ubila kosarku sa nekim oblikom bratstva i jedinstva. 2019 je i tako se moraponasati. Amerika ima vise kosarkasa nego cela Evropa  x ko zna koliko pa ima koliko NBA klubova? 

 

Buducnost je u mocnim klubovima i da razlika bude sve manja da bi bilo sve interesantnije. Nema nista interesantno gledati sad npr Barcelona-Aseko Prokom, to ces gledati samo ako se kladis na to. Nije ni fora da kosarku gledaju samo oni sto se ''razumeju'' u nju. To treba da bude zabava za siroke narodne mase.

 

London, Pariz bi trebali da udju u pricu. Beograd je velik grad i moze biti u prici, ali jedan klub. Bice kosarke za sve, pa i za one sa manje para, kvaliteta itd..

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, realno *w said:

Je l se Veseli pojavljivao na nekoj od ovih pripremnih tekmi?  Meni deluje da se tu krije razlog potpisivanja Štimeta.

 

Inače, mislim da će Željko ove godine još ozbiljnije gurati Duverioglua.

Pa normalno da se tu krije razlog njegovog potpisa, nije Zeljko sigurno neki ljubitelj njegove igre.:classic_smile: Ali tesko da bi se u ovom trenutku mogao naci bolji igrac koji bi uskocio tu na par nedelja, a i Stimetu ce sigurno dosta znaciti za buduci angazman.  Bila je vest pre par dana da Veseli, ali i Lovernj nisu fit za start sezone.

Edited by MrTripleDouble
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, pepe sancez said:

Razumijem ja zastupnike obje strane, ali dugorocno nece biti pobjednika nastavili se ovaj sukob.

 

Za mene problem ni da se EL zatvori, ako je to dio nekog dogovorenog paketa po vertikali .

 

Ma nema nikakvog plana niti programa evrolige. Pre nekoliko godina su govorili da ce zatvoriti ligu sa svim fiksnim licencama.

Pre 6 meseci je Djordi promenio pricu i tvrdio kako je plan da se liga potpuno otvori... tj da ce biti ispadanja, sto znaci da nece vise biti dugogodisnjih licenci. I onda pre neki dan rece da ce se liga zatvoriti sa 16 licenci i 2 kluba iz Evrokupa. Znaci samo iz njegovih izjava se moze videti da tu nema dugorocne strategije, vec samo od godine do godine da se namakne sto vise love koju ce on i ostali administrativci pokupiti na ime dividende i napuniti privatne dzepove. 

 

Sta sad ova njegova najava znaci? Znaci da bez licence preko evrokupa mozes samo jednu sezonu igrati u evroligi, jer cak i da je osvojis, dogodine cete zameniti novi prvak evrokupa, umesto da zameni poslednjeplasiranog... ali cvrc taj poslednji ima licencu. Dzabe ti sto si sampipn evrope - ispadas jer nemas licencu. 

I kome ce ta liga biti zanimljiva za gledanje kada osnovna ferplej pravila ne vaze, a i svedoci smo poslednjih godina da prvak Evrope moze biti samo Csk, Fener ili Real.... ostali su daleko ispod. Bljesne nekad neko kao efes zadnji put, ali to je samo na kratko. 

Edited by mmajstor
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Squabbit said:

 

To Drope magijo.
Ja kapiram da purpurni zna poneshto o loptanju sa overgrown pomorandzom..

 

Štimac i Filip Čović su etalon da li neko ima iole pojma o košarci, ako su mu to krševi, nema poente dalje gubiti vreme sa košarkaškim analfabetom, slično je sa Slavoljubom Srnićem u fudbalu.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Pa filip nije krsh za aba, za EL nije da je krsh ali je dekadentno blizu.

Stime vec je igrac koji se snashao. naucio da pliva i pliva vec niz godina. Mozda nije lepo za oko, sigurno ima mnogo boljih plivacha, ali on zna da pliva. Fica mlatara rucicama i nozicama taman da mu nos bude iznad vode..

Edited by Squabbit
Link to comment
Share on other sites

Stimac uopste nije sporan kao treci centar bilo gde. Ubacis ga na odbranu koja mu odgovara da pokusa u kratkom vremenskom intervalu da natrpa protivnika, ako to ne uspe, klupiras ga i cao.

 

Problem sa hvatanjem za glavu navijaca Zvezde na pomen njegovog imena je to sto bi on u KKCZ bio projektovan kao drugi centar, jer je preskup da bude mahac peskira. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ma jasno je da ce Skola da sljaka iskljucivo EL. Mozda uzme i neki minut i u prvenstvu, ali sigurno ne nesto mnogo. Ray je doveden dok se ne oporavi Gudaitis, pretpostavljam cisto da popuni broj i pojaca treninge, cije ce minute na pocetku imati i Biliga, koji ce kasnije verovatno biti klupiran jer je jedno obicno drvo. Burns nece ni igrati, on je cini mi se i pod nekom suspenzijom u Italiji zbog nekog krsenja doping kontrole ili tako nesto. Tako da tu ostaje neki core Tarczewski, White, Brooks, Scola, Gudaitis i Biliga koji ce uzimati minute dok se skroz ne oporavi Litvanac.

Edited by MrTripleDouble
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • zoe Bg locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...