Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/18/2021 in all areas

  1. Nakon 15 godina zena me nagovori da dođemo u Budvu, a ja pristanem uz svakodnevno gunđanje. Jutros ustanem sa klincima da prošetam, kad Dejo Radonjić forsira brzo hodanje. Bacim one šlaufe i igračke i trk za njim. Sustignem ga nakon 300 metara i opalim selfi. Vracam se u hotel sa osmehom od uha do uha, a zeni nije jasno sta se promenilo. 🙂 Cigani su čudna sorta.
    52 points
  2. Jbt, kad smo hteli Pefija, nije hteo da čuje za nas. Valjda neće sad. I zauvek Jović >>> Pefi. Uz sve što je Pefi mogao nekada, ako možemo da ga propustimo bilo bi lepo.
    24 points
  3. Napamet naucena pesmica da Dobric ne moze na beka jer "ne ume da spusti loptu na parket" postaje sve teza za citanje iznova i iznova, makar ona dolazila od novih likova na forumu koji se jos nisu etablirali kao poznavaoci kosarke na bilo kom nivou. To agresivno insistiranje na necemu sto nije validan argument nece pomoci u nastojanju da to i postanu. Zasto nije validan argument? Evo nekoliko primera na brzinu. Prvo, da vidimo sta smo imali prosle godine od bekova i kakvi su oni bili u spustanju lopte na parket. Loyd Dok se probije kroz blokove i primi loptu na nekih 8m od kosa, Loyd lepo tapka tu loptu, uhvati zalet posle nekoliko def dribliga i napada uglavnom pravolinijski, bez izrazite promene pravca ili ritma. Uzdaje se u brzinu i eventualnu livadu koju mu neko napravi. Forte mu nije ulaz, vec sut. Dakle, mala korist od njegove sposobnosti da spusti loptu na pod. Walden Majstor u spustanju lopte na parket. Toliko je dobro to radio da mu se osladilo, pa je znao da je tapka i po 15 sekundi u jednom napadu i ne uradi konkretno nista ni za sebe ni za ekipu. Posle visokog pika je umeo da iskoristi brzinu i snazan gornji deo tela i napadne ulazom visokog igraca posle switcha. Ali nista epohalno i statisticki znacajno da bi mu to naveli kao izrazitu napadacku prednost. Sta vise, u solidnom procentu napada je pre birao sut za 3 sa velike daljine, pa i preko ruke nego ulaz. Dobric Odlicna igra bez lopte, superiorne kretnje u odnosu na oba gorenavedena igraca. Dobro koriscenje tela, cvrst u kontaktu, sa brzim prvim korakom. Zavrsavao na razne nacine: posle pika slicno Loydu, mahom levi ulaz Iz urucenja, brzi prvi korak i flouter Polukruzna, klasicna bekovska kretnja uz flouter ili polaganje na tablu Zaustavljanje na driblingu i skok sut sa midrangea Izdrzljivost u kretnji bez lopte, prolasci kroz blokove odlicni, sve to kao inicijalna faza ulaska u napadacko finsiranje iz ulaza Pored kretnji sa ili bez lopte, sasvim dobar sut za 3, uglavnom iz spotupa, ali sve cesce i iz klasicih bekovskih V ili L kretnji i brzog suta sa 45 stepeni Ovo nabrojano, uz recimo odlicnu tranziciju, je vise nego dovoljno da se Ognjen bez problema moze smatrati validnim resenjem na poziciji 2. To za one koji su i dalje mentalno pdikovani za poziciju 2 kada je realizacija u pitanju. Odavno se pozicije 2 i 3 prakticno izjednacavaju, zovu ih jednim imenom wing igraci i oni imaju sustinski iste kvalitete, dok se razlikuju u nijansama koje daju trenerima mogucnost da ih vise koriste na ovaj ili onaj nacin.
    20 points
  4. Dobro oko imaš kolega 🙂 od kraja slovenske plaze sam ga ganjao. Nije bilo lako, bilo je tu prepreka u vidu dve babe sa cegerima, van svakih gabarita. Tu sam morao preskakati na plazu u potrazi za obilaznicom, pa mi onda pesak upao u papuče i otezavao trk.
    16 points
  5. radonja u patikama, liska u papucama, vezali mu noge manje vise
    16 points
  6. Pa naravno. Dr. Sapic, Dr.Mali, Dr.Aca.....
    16 points
  7. Državu koja svake godine baca milione parazitskim klubovima tj Zvezdi i Partizanu, u totalno neprofitabilnom sportu, dok ginekoloska akuserska klikinika u jednom od najvećih gradova Srbije (kao i na citavom jugu) izgleda gore nego pre 50 godina, kada je osnovana, treba zaista da bude sramota. Dodatno da je bude sramota jer nepovratno upumpava novac u pomenute klubove, i to zarad zadovoljstva i sreće nas nebitnih navijača, dok ne može da odvoji samo deo tih para da barem upristoji mesto gde se radjaju i započinju novi životi, da svim novim i buducim majkama učini lepim taj jedinstveni dogadjaj a ne da požele da ne više nikad ne rode jos neko dete. Dok je tako sramota je sto i jedan euro odlazi na Zvezdu i Partizan. A ovo je samo jedan od primera, ima ih koliko hoćeš.
    16 points
  8. Ovde kao da si opisao Lazica kad krene na prodor a ne Loyda. Loyd je igrac koji je protiv CSKA ubacio 31 poen uz dve trojke. Bio je jedan od najfauliranijih igraca u EL, u vrhu po broju izvedenih bacanja (i to iako nije ni izbliza imao kredit kod sudija kao drugi igraci i vrhu). Sutirao je preko 50% za 2. Sve ovo je prilicno impresivno za nekoga od cijeg spustanja lopte na parket nema nikakve koristi. Loyd ima svoje nedostatke, nije fizicki mocan igrac, nije ni eksplozivan, tako da ume da se muci sa vecim cuvarima. I da, umeo je da udavi loptu. Ali ajde da se ne zezamo i ne uporedjujemo njegovo napadanja iz driblinga sa Dobricevim, bar dok Segi ne unapredi svoju igru dodatno.
    12 points
  9. evo me sa kalisha, grobarima skinuli vec koseve hahaha
    12 points
  10. Ima mnogo nakoksanih na tribinama ili su jednostavno retardi, teleće face iz Pionira deluju kao konferencija kvantnih fizičara naspram ovih.
    11 points
  11. Zaobidji nas Markovicu i ovo leto
    10 points
  12. Haha Liska pojačanje u papučama kao Kadu.. U povratku je pričao na telefon, razumeo sam samo reči Ristić i Breša.
    10 points
  13. Ne bi vam bilo prvi put da slavite 2. mjesto. Poznati vicesampioni.😃
    9 points
  14. solidna kolicina gluposti za samo jedan post kakva te kupovna moc spopala? to moze biti samo kontra argument. da li je u zemlji sa nizom kupovnom moci normalno da nesto kosta 2-2,5 puta vise nego u drzavama EU? i kakve veze ima sta cu ja da radim sa dresom koji uredno platim? mozda volim da zivim opsno i setam se ispred juzne tribine u dresu… a mozda i volim da mi gospodja nosi dres dok onanise kalina stajl…moja stvar broj prodatih kineskih replika po 70e takodje govori i da ljudi ipak nisu ovce sto se dana u privredi tice, u kojoj su to grani trgovine normalne marze od 100%+ ?
    9 points
  15. Jugoslavija je bila nadnacionalna tvorevina, jugoslovenstvo nije nikada postalo nacija, niti je sadržavalo mržnju prema nacijama, možda prema nacionalizmu jeste, no nije nikad jasno definisan pojam jugoslovenstva, problemi koji su u Jugoslaviji nagomilani iz ekonomskih, ideoloških, nacionalnih, verskih i kojih sve razloga, su "rešeni" tako što se učinio ustupak nacionalizmima, pa smo dobili da nacije, narodi, plemena, stvaraju države umesto da država stvara naciju.
    9 points
  16. Pošteno. I ja mislim da su poneki imali više od toga. Več Loyd lani teško da je bio ispod 500 bold. Sve zavisi od nivoa zainteresovanosti, Da je Barcelona ozbiljno zagrizla kao Zenit lani za Pangosa, malo morgen bi im ga skinuli. Radi se. Ali se puno više radi za bekove šutere. Njegov ball handling možda nije vrhunski, ali prošle sezone je driblao više nego ikad u karieri i odigrao najbolju sezonu, Znači nije toliko strašno. Uostalom, ni Billy Baron nije neki ball handler pa ga to ne sprečava da bude čista dvojka. Ovo sa prenošenjem lopte mi i nije najjasnije, dal je to metafora za organizaciju igre, ili stvarno misliš na prenošenje lopte preko sredine. Ako je ovo drugo, neznam zašto ti treba toliko igrača da prenose loptu, s obzirom da to obično radi samo jedan u petorci na terenu. Pa dobro, to je tvoje mišljenje da je on trojka, koja se gura van svoje pozicije. Meni je on klasični swingmen koji može da igra obe pozicije. A nije sad da je uklesano u kamen šta po pravilima sme da radi SG, a šta radi SF. Stručni štab je taj koji pravi sistem i raspoređuje uloge. Tako da kad bude u postavi sa Kalinom na 3 recimo, njemu če biti prilagođeni assigmenti na SG i neče se od njega tražiti iste stvari kao od startnog beka predpostavljam. A isto tako če biti kad bude na SF. Neče se od njega tražiti da radit to što radi Kalina na toj istoj poziciji, nego če biti prilagođeno njegovim kvlaitetima. A sve to je po mom mišljenju plus. Imati igrača koji može dobro da odigra dve pozicije, i daje ti fleksibilnost za mali milijon kombinacija u napadu je odlično. Samo smo mi ovde na forumu iz nekog razloga zapeli za to da definišemo dal je Dobrič dvojka il trojka. Oboje je.
    9 points
  17. – FK Partizan se ograđuje od grupe “navijača” koji su sinoć na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu, tokom utakmice Proleter – Partizan, pogrdno skandirali i vređali predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. FK Partizan se protivi političkim parolama i zloupotrebama navijača na stadionima u političke svrhe. Ističemo da nijedan član aktuelne uprave FK Partizan ne bi sebi dozvolio da podrži vređanje institucija države Srbije.
    8 points
  18. Da ne pitamo koje struke su ti lekari... 😄
    8 points
  19. Prosto netacno. Unapred se izvinjavam ostalima na odredjeni off. Borisa-srebrna medalja na Evropskom,mvp juniorske EL,dva finala iste Radanov-osvajac juniorske EL, isto ima neku medalju sa repkom Uskok-Evropski sampion sa repr.,ucesnik finalnog turnira EL I da sam permutovao medjusobno podatke zakljucujemo da su momci bili krem Evrope,najbolji medju najboljima.I sta sad svi ispadaju budale i neradnici?Mi kao da ocekujem da se sutra na Kalis javi decak kaze cao ja sam najbolji u Evropi ne treba da ulazite ni minut rada sa mnom,donosim instant kvalitet.Mi bi bre i Doncicu rekli jbg mali masi peskirima 3 godine pa ce biti nekih minuta,"nemere" se zbog rasporeda znas... Imamo Petruseva koji je wet dream nama sada a sve sto je trebalo da se uradi je da mu se garantuju neki minuti(to mu je bio uslov da potpise za proslogodinji raspali Partizan),dakle opet nestrucnost u pronalazenju i proceni igraca,nikakav madjionicar misko. https://youtu.be/_tRNWOXgKto Nikola Jovic 14 godina 11 trojki 44 poena,mi cutali i gledali,tacnije niko nije ni znao za ovo verovatno a Misko ce sada da ga uvalja kao top 5 picka mozda,pritom da nema Kaline momak bi se borio za startera kod nas vec sada mozda. Pokusevski zavrsio u Oliju zato sto mu je otac zatrpavao njihov mejl sa njegovim snimcima,kaze ovde ga niko nije hteo,imao 2m i igrao beka sa 14 godina. Ko bre nema talenata,Spanci lopatama dovede igrace sa Balkana,kockaju se,hrane i izdrzavaju tu decu jer znaju da ce im se visestruko isplatiti. Nema bre ovde niko znanja ni siguran sam volje da gleda te klince i nema niko ....kao Milan Tomic da gurne smotanog Borisu u prvu petorku,nema niko strpljenja da decku bude pedagog kad je vec to potrebno i gle cuda Milanu se to bilo isplatilo. Uskokovic ce sad biti 17 plej izgleda,opet se pominju mantre jakih treninga i gluposti,posle ti placaj Markovica od 32godine 500k.A ako i nije za Zvezdu onda sut karta,sta trosimo vreme. Ali jebiga lakse proglasiti decu neradnicima i antitalentima a Miska svemocnim nego zapravo raditi.
    7 points
  20. Slabo si pratio i tad, došao iz Mađarske 😛
    7 points
  21. Jes pa da me pljujete i da Laki pravi klipive kako sam loš defanzivac. Doduše volim da pripalim, ali retko ubacim u poslednje vreme.
    7 points
  22. 2:54, koliko je ovo dobar ulaz bio… A zatim sledeći highlight ona verovatno za sve navijače šokantna asistencija
    7 points
  23. jbt koje su to cene, NFL original dres, sa imenom igraca ili custom imenom je 100usd ok, jeste da ovde ima i sorts, ali opet je preterana cifra bas me zanima nabavna cena toga, cenim da je neko pravio racunicu sa jedno 50-70% marze
    7 points
  24. Ako mislis na danasnju ”jugoslovenstinu”, razlikuje se bitno jer ne postoji nijedan osnov da se ta dva pojma izjednace. Znaci, ni onaj ”po krvi” (taj nije postojao nikad jer se radilo o razlicitim etnickim grupama), a ni onaj ”po tlu” (taj je bio, pa ga vise nema). Postoji doduse sistem vrednosti na koji se oni koji su se (smo) nekad identifikovali kao jugosloveni pozivaju, na koji podsecaju, ali se bas ne bi moglo reci da se za njega zalazu, da ga promovisu, brane, rade na njegovom ocuvanju i ucvrscivanju… Sve bi to trebalo da bi se nesto nazvalo nacionalizmom. Reci da je neki drustveni sistem valjao u vreme dok je postojao je stvarno daleko od toga. Mislim da ti brkas pojam nacionalizma s pojmom porekla. Ovo potonje svi imamo i to nas veze, ako je zajednicko. Neki radosno trce u susret onima s kojima ga dele, drugi gledaju da se od tog porekla distanciraju. Ali niko ne moze reci da ga nema i/ili da ono nije ostavilo nikakav uticaj na njega. Tu su zajednicke teme za razgovor, od poznavanja lokalnih toponima, preko poznavanja javnih licnosti iz sveta filma, muzike, umetnosti… za koje sira svetska javnost nije cula, pa onda lokalne kuhinje, detalji vezani za klimu, prirodu, istoriju u onom delu u kom je cinjenica, a ne legenda, skolski i zdravstveni sistem u kom smo odrastali, kako se provodilo slobodno vreme, kako se stanovalo, kako putovalo, kako se dolazilo do posla, kakva je bila kupovna moc, koji su se praznici slavili i kako…. Mnogo je tih stvari koje se stalno pojavljuju u svakodnevnim razgovorima medju ljudima bilo gde u svetu. Tu se vrlo cesto vuku paralele izmedju onog sto je aktualno i naseg sopstvenog iskustva. I to je prirodno, jer ljudi razmisljaju u kategorijama koje su u svojim glavama stvorili u toku odrastanja, vidi pod razvojna psihologija. Bez toga bi nam u glavama bio haos. A to veze ljude koji su odrastali na istom prostoru i pod istim sistemom vrednosti, hteli to oni ili ne. Dalje gresis kad to sto se neko identifikuje kao jugoslaven pripisujes teznji ljudi da pripadaju krdu. Vrlo cesto se tu radi prosto o pamcenju, onom sto je ljudima dato, a zivotinjama nije. Mojim mackama svaki dan pocinje kao da su se upravo rodile (nekad im na tom zavidim), ali meni ne. Ja pamtim sebe od ranije, i to pamcenje ima svoj kontekst, ne nalazi se u vakuumu. Na osnovu njega prepoznajem svet i ljude oko sebe. Neretko se u trenucima dokolice, npr dok sedim u metrou ili stojim u redu na kasi, zabavljam pogadjajuci koji su ljudi ”nasi”. Pogadjala bih i druge, ali ne mogu. Ne poznajem onako instiktivno i na prvu loptu, bez dubokog razmisljanja i analize, njihov stil oblacenja, nacin ponasanja, govor tela, mimiku i geste… Sve to kod ”nasih” prepoznam na daljinu, mnogo pre nego sto pridju dovoljno blizu da cujem kako govore. Prepoznajem u njima sopstvene pokrete i neku energiju koju ne mogu da objasnim. Vrlo cesto me to sto vidim iznervira, daleko od toga da mi se obavezno svidja, ali to sto su oni, to sam i ja. Mogu se protiv toga boriti koliko hocu, ne pomaze. I budi siguran da bih i tebe prepoznala da naidjes u moj supermarket, koliko god se maskirao. Ni tebi ne vredi, sve te (nas) otkriva😀. I to nije nacionalizam, to smo ”mi”, kako god se definisali i s cim god se kao pojedinci identifikovali.
    7 points
  25. @delgado kaže ćera da treba da idemo da gledamo spejs džem2, misli da će mi se svideti zbog basketa. ja kao, čuo sam da je njesra, a ona mi kaže ne veruj tim braduljica ljudima 🧡
    7 points
  26. Još malo dobiću i posebnu temu😁😁😁
    6 points
  27. 6 points
  28. Ozbiljan Choke je ovo bio Wokija u najavi spasio ih tunnel vision Rumenigea
    6 points
  29. Ovo sa Pefijem je takva spinčina, niđe veze.
    5 points
  30. ma idemo u bioskop redovno, nego ona videla reklamu juce, pa da mi ucini. neka cjero, cekamo djanisa ili dobrica.
    5 points
  31. Bila je to ona sezona kad ih se bezmalo 15 slikalo kao novi igraci sa sve salevima, bio je tu ludi Mijailovic, Ibrhim Some, onaj Srbin iz Kanade. Rekao bih vreme Ivketa kockara i viteza od pecenjare Sopot.
    5 points
  32. Drzavljanstvo, nacionalnost, to su bile stavke u dokumentima, pored 3 strine razlicintih nacionalnosti i buljuka brace i sestara koje su nam one rodile i othranile, kog je bilo briga za krvna zrnca.....tata - rusofil, mama - anglofil, brat i ja zavadjeni oko bitlsa i rolingstounsa, letovanja na najlepsem moru na svetu, Jadranu i Slavonija - ljubav mog detinjstva.....ma, svet mi je bio tesan a ne Juga, koga je bilo briga iz kog si plemena ako si bio dobar covek ili bar pristojan gradjanin? A onda su dosle devedesete i moja pripadnost srpskom narodu po rodjenju (da sam se ja pitala, rodila bih se u Mongoliji) mi se srucila na glavu kao teret, kao zig sramote. Stidela sam se u ime svih njih naoruzanih, na tenkovima, po skupstinama koji su razvaljivali, ubijali, krali i lagali i jos uvek pokusavaju da me ti isti ubede da su to sve cinili za moje dobro. Nece da moze! Ja sam i danas ona devojka koja je htela da ide u Vijetnam da se bori na strani Vijetkonga, i danas mi je i planteta mala a ne ova nesrecna Srbija cije dugove - ne priznajem!
    5 points
  33. Posto je i gospodin @oubrevo. bacio respect Dobricu, predlazem da Segija od sad zovemo Oubric.
    5 points
  34. Fasciniran sam tim našim pod navodnicima osećajem za napadača. Partizan vrata Rikarda odmah igra, odmah golovi, Sadik, pre Djurdjevic itd. Mi dovedemo i onda čekamo par meseci da startuje, Dioni izgleda neće igrati ni u Kazahstanu, svašta, mislim koliko im treba da se spreme, kao da su doveli nekog iz srpske Zone pa ga čekaju.
    5 points
  35. Neka ostane na pomenama, tezak bezveznjak i prevara od igraca
    5 points
  36. Ratluk je keva. Slatko, mekano i mirišljavo, what's not to like? Ruža i orah naravno, tradicionalno zakivaju, ali sam pre par meseci otkrio i od narandže, jagode i mente, i kad god sam u prilici uzmem za poneti po 200, 300 gr. od svakog [emoji3059] Odrastao sam i veći deo života proveo u Gavrila Principa gde još uvek radnju ima valjda jedini bombondžija koji je ostao u Srbiji. Kod njega smo se snabdevali svežim i sjajnim ratlukom od malena :) Sent from my phone using their app
    5 points
  37. Daleko je Luka od rupe u odbrani, bas daleko. Samo kombinacijom ogromnog tijela i BBIQa je neutralan do blago pozitivan defanzivac.
    5 points
  38. Jesi ga ovo tek ka Becicima stigao, ili sam istripovao 😄 dobro si ga vijao
    5 points
  39. Ja bih zelio ostati anoniman 😂😂😂
    5 points
  40. Loyd je po driblingu Kyrie Irving lično za Dobrića, što ne znači da Dobrić nije SG. Ni prva ni poslednja dvojka koja je mnogo bolja u igri bez lopte (hint Uroš Tripković i slični). Inače, Loyd bi na ovakav sastav legao kao dupe na nošu, al te puste pare.
    5 points
  41. Kao sto sam napisao posle trece utakmice. Fear the dear, Milwoki in six!! Janis najbolji igrac po NBA pravilima..
    5 points
  42. Meni je Pefi malko precenjen igrac, cak i u doba kada je bio stvarno dobar. Ne bih ga voleo sad , stvarno
    5 points
  43. ne znam, možda sam ja biased jer ne volim kamenjare koji idu svojim masivnim ramenom na ulaz ali meni su i luka i jokić za klasu bolji igrači. malo je nezahvalno sad to tvrditi kada bucksi vode 3-2 u finalu ali nekako sam siguran da bi bucksi ovakvi kakvi su u sastavu, bolje igrali sa jokićem u sastavu umesto giannisa. čak bih i jruea, luku i middletona mogao da zamislim zajedno, iako nisu najsjajniji fit.
    5 points
  44. e moj barde moglo je da ubedis drobnjaka, đoru i maslovara ali krstovića, bakojoka i gobelju ni tri živadinovića ne bi pokrenula. ostaće zapamćena ona njegova da kad umre spale njegovo telo i prospu prah po travi Marakane pa kad grobari napadaju ka nasem golu on skrene loptu i kaze " ne dam" Počivaj u miru Milane Živadinoviću!
    5 points
  45. Sta bi bilo da Janis dovede npr Luku ili jos par superstarova...realno dobra sportska prica iza Milvokija. Moraju dobiti jos jednu i ako dobiju cetiri za redom u finalu,pa to je bas ogroman uspeh. Netsi jesu jaci, ali to je supertim...Milvoki je manje vise selendra za Cikago a vrv ce uzeti titulu. Imas 3o klubova koji svi hoce jednu titulu...kad uzmu sa jednim superstarom iz svog pogona to je ogroman uspeh. Nije morao kao Lberon ili Durent da ide u supertimove...kapa dole za Janisa ako uzmu titulu :)))
    4 points
  46. Good old times kad se bezalo sa plaze u grcki internet cafe da vidim da li je vise potpisao. Hvala bobu nikad nije
    4 points
×
×
  • Create New...