Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/02/2021 in all areas

  1. ne znam tebratore, najradije bih okrivio dobrića i za ovo ali ne mogu da pronađem validan ugao.
    19 points
  2. Negativan... Eto, rekao sam vam, to je potvrda mojih teorija o merama.
    16 points
  3. Kakva je situacija sa tržištem za PG dovoljno govori činjenica da jedan Real kapariše polu raspalog Huertela za narednu sezonu, a trenutna rotacija im je Laprovitola - Alocen, PAO trpi očajnog Macka, Makabi dovodi Chris Jonesa iz turske egzotike itd. Nije ovo u svrhu opravdanja Obradovića kome ne znam šta treba twitter diskusija sa selektorima iz fotelje.
    15 points
  4. Majke mi, kad vas čitam, poželim da neko "pametan" odluči da ukine sve mere, pa da vidimo, kom opanci, kom obojci.
    13 points
  5. Bolje da nije ništa objašnjavao...Roča je očigledno doveo na ,,come as you are'' fazon, pa kad su na testiranju videli da ovom šljaka samo druga i rikverc...biće privremeno rešenje. Ali čekanje da se Kolom smiluje dok ispuši sve druge opcije je neobjašnjivo. Tačnije, obojica su došli u KKCZ u formi kao sa slave. Roč kao domaćin koji je pao snogu jer je danima sam kuvao i spremao za dvadesetak duša ali mu je u goste došao samo Kino pa sve sam pojeo...da se ne baci.
    11 points
  6. Ovo se često pominje na forumu, a zapravo uopšte ne postoji u KKCZ. Sve je na treneru i pomoćnicima, pa dokle oni dobace... A najčešće i ne mogu da dobace naročito daleko, jer ljudi imaju paklen raspored - treninzi, putovanja, utakmice, detaljan skauting protivnika pred svaki meč itd. Nije realno očekivati da pored svega toga nađu vremena i da prate druge lige, gledaju 10+ utakmica potencijalno interesantnih igrača, redovno pišu izveštaje i rade video analize. Tako nešto je moguće tek po završetku sezone, al' tada je tržište već aktivno, mora se u kratkom vremenskom periodu pokriti dosta toga, određen broj igrača odmah potpišu za druge klubove (čija sezona traje kraće, ili zapravo imaju skaute koji posao rade tokom cele godine), gomila ih ode na letnju ligu, pa odatle na trening kampove NBA ekipa, a onda ko će čekati kraj oktobra i last cut da dovodi pojačanja - daj nekog od ovih što su slobodni (uglavnom ne baš spektakularan izbor)... I to je u normalnim okolnostima, da ne pričam koliko su tek NBA bubble, kasniji start NBA sezone, pa sada i G-League bubble sve dodatno poremetili. Zato bih ja što se tog dela tiče ipak malo olabavio sa kritikom Saleta i njegovog stručnog štaba... Nisu te stvari išle tako glatko ni u prvom Radonjinom mandatu, a vidimo da ni sada nije doveden niko od kada nas je preuzeo (a ima tome više od mesec dana). To bi moralo da se radi neuporedivo ozbiljnije na nivou kluba, ovako ne treba da čudi što se najčešće ide na kombinaciju svima poznatih imena, povratnika, FMP-a, igrača protiv čijih ekipa smo igrali, igrača koje je aktuelni trener već vodio i sl.
    11 points
  7. zamisli da trošiš vrijeme na Kostu
    9 points
  8. Desilo mu se to da nije Lebron James da odigra svaku dobro, već kao i svaki igrač na svetu oscilira, posebno kad je dobar deo sezone presedeo na klupi ili na tribinama.
    9 points
  9. ti misliš da je čovara došao i rekao "evo nemanje nedovica, samo da mi odobris", a sale kao, "ma jok, imam taj neki koncept da testiramo starog rochestieja, bezveze mi je da koristimo nemanju na pg" ove ostale igračke gromade ne bih pominjao, mada je meni jaka i draži i bolji igrač od dobrica a nedovic je tu mogao eventualno biti umesto lojda, koji je opet po meni, bolji igrač i u napadu i u odbrani. ako neko tuguje za mitrovicem, apicem i dangubom, cut down on booze, ne znam šta bih drugo rek'o.
    9 points
  10. Ova tema moze komotno da se preimenuje u: "Luka Jokić i Sunčana Jezera (feat. RJ Baret) 😁😇
    8 points
  11. Godinama igra u prvim ligama Francuske i Grecije a ne bi mogao u drugoj srpskoj ligi. Bravo.
    8 points
  12. Uros pozitivan na PCR testu: Eto, rekao sam vam, to je potvrda mojih teorija o merama Uros negativan na PCR testu: Eto, rekao sam vam, to je potvrda mojih teorija o merama.
    7 points
  13. Malo da rušim sneška... Sada sam vodio veoma sadržajan razgovor sa veterinarkom koja 25 godina radi na kontroli lekova za razne veterinarske proizvode, a takođe i na proizvodnji veterinarskih lekova. Takođe sam na tu temu razgovarao sa sestrom od tetke koja je farmaceut (ona je mislila da nigde nije odobren za ljudsku upotrebu). Razgovarali smo o upotrebi Ivermektina kao prevencije/leka za kovid. Ona je izričito protiv, i za to je iznela poprilično ubedljive argumente. Prvo, aposlutno je protiv korišćenja tečne varijante jer sadrži propilen glikol. Što se tiče praška/tableta, takođe je protiv, sem jednokratnog korišćenja. Znači ništa na redovnoj, nedeljnoj bazi. Razlog za to je što česta upotreba Ivermektina u razdoblju od 3-5 godina od korišćenja na laboratorijski tretiranim životinjama dovodi do razvoja bolesti jetre i bubrega. Prenosim ova saznanja u izvornom obliku kako sam i došao do njih, a svako neka ih upotrebi kako misli da je shodno.
    7 points
  14. Sale preuzima tacno nula odgovornosti. Kriv je Rochestie sto je nespreman, Terry je kriv sto se tu nasao ni kriv ni duzan. Coloma je preskocio da prokomentarise. Kao da su ti igraci sami potpisivali ugovore. Pleja nema? Nasa skauting sluzba je stvarno skandal ako za nekoliko meseci nisu mogli da nadju boljeg od Rochestia i Coloma.
    7 points
  15. Žena me naterala da odem u bolnicu jer mi juče baš nije bilo dobro, pa se nasikirala i nije mogla da spava (indikacija dozvoljena samo za hipohondarske doktore), istresle me kolege iz gaća, sve živo su mi uradili što su mogli (laboratorija, gasne analize, ekg, ultrazvuk, kulturu krvi, pregled, rentgen, itd...) i našli - hipohondra. Sve ok, a meni svakako nije bolje, ali navodno traje toliko koliko traje, nabijem je. Ali bar imam mirnu ženu sad kod kuće. Ali još jedna potvrda da ne treba da se ide u bolnicu [emoji16]. Btw, sestra u Srbiji takođe pozitivna. Još pre 5 dana bila kod svog Dr, imala temperaturu i bol u grlu, ona joj onako samouvereno rekla - ma bože, nećemo sad od svega da pravimo koronu, to je obična upala grla, dobila antibiotik da pije, da se testira nema potreba (izem ti epidemiološku svest onih koji o tome najviše treba da vode računa...), danas testirana i pozitivna. A zarazila se na Sv. Jovan jer su sa istog društveno-socijalnog dešavanja još petoro prijatelja pozitivni. Ali jebeš mere, ne rade ako se narod ne pridržava.
    6 points
  16. Sto bi se reklo: Konzervativno.
    6 points
  17. https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2021&mm=02&dd=02&nav_id=1804954
    6 points
  18. Nekako ispod radar prodje vest da se na terenu konacno pojavilo mitsko bice, za koje su mnogi verovali da je samo ostatak nekih setnih prica iz starih davnina i vremena pre maski, zargonski receno urbana legenda, igracica koja je broj 1 na WTA listi, a koju niko nije video na terenu u periodu u kome se lista racuna (o njenom podvigu ce se jednog dana sigurno snimiti i film, a ocekuje se i upliv u knjizevne vode ). Pala je Rumunka Bogdan u 2 seta.
    5 points
  19. Mi smo zaista druženja sveli na minimum mogući, ne živimo na pustom ostrvu, ali proslave, žurke, druženja, slave i ostalo smo batalili. Ne zbog "mera" ne zato jer mi neko zabranio, nego što mislim da nije pametno to raditi u pandemiji. Kako mi zabrane, odmah poželim, tako da mislim da je dovoljna preporuka i mi poštujemo. Najozbiljnije mislim, da su nam zabranili, da ovde dođe neka frau merkel i propiše "da imamo pravo na jedan kontakt van domaćinstva" uh, pa puno sreće sa tim. Ovako dok je preporuka, svi smo ok. Što se dece tiče, ne pada mi na pamet da im zabranjujem detinjstvo, predugo ovo traje da bi imalo ikakvog smisla da ih se zatvara, pogotovo škola krenula, fakultet, ja da im otmem jednu ili dve godine života - ne pada mi na pamet, niti mislim da je izvodljivo. Baš bih voleo da vidim roditelja čija se deca pridržavaju mera evo godinu dana... Ako neko od njih zalomi i unese u kuću, pa eto - moralo je biti 🙂 od dodatne frustracije da ih se ograničava, a da ipak zalome imaćemo dvostruku štetu, ovako samo smo mi matori u problemu. Kako sam ja pretekao nemam ideju, sa kolegom sa u zadnjih nekoliko godina svaki dan u "bliskom produženom kontaktu" godinama, delimo kanc na... pa fotelje su nam udaljene pola metra. On je dosta stradao, eno ga skoro pa 39, imamo zalihe onog svinjskog praška a i dobri doktori ga paze, mada je još kući. Kako sam ja pretekao - iskreno nemam ideju ispadoh gori od @Slavisa iz Tavankuta ali tako je. Obećavam neću svoj primer da dovodim u vezu sa opštim merama, baš ću da se potrudim, ali sad u ovom postu hoću. Dakle ono što znamo o širenju virusa nije dovoljno tačno, eksperimentom sam proverio. Ukoliko su istraživanja, a ubeđuju nas da jesu tačna, da je najzarazniji čovek pre pojave simptoma, nekoliko dana, pa hej, ja sam sa kolegom dobar deo subote, juče, a i petka proveo u istoj prostoriji, u ta tri dana bukvalno 20 plus sati, sedeli jedan pored drugog. Sećam se da mi je u subotu čak skinuo njegove slušalice sa glave da nastavim razgovor sa klijentom koji je potrajao. I nastavio sam sa njegovim slušalicama minimum 45 min, ako ne i pun sat. I posle tog iskustva teško da može Faucci me ubedi da moram u svakodnevnom životu nosim dve maske, da moram u samiški da nosim dve maske, pa daj da budemo ozbiljni. Da me ne razumete pogrešno, poštovaću svaku epidemiološku meru koja je propisana, za policijski čas, ako bude nekih protesta tu sam prvi, ali sve ovo ostalo naravno. Zbog drugih ljudi, ne zbog sebe. Sebi sam načisto sa svime, probao, desilo mi se, bio u kontaktu sa zaraženim, razumeo sam poruku. Ona glasi tačno ovako: Nekog hoće. Nekog neće. Ubijamo ekonomiju, društveno tkivo, menjamo ljudske odnose i važne principe jer ne znamo unapred koga hoće, a koga neće. Zašto je toliko bitno to unapred znati ostaje pitanje. Dakle neću više o sebi, ako neko baš pita odgovoriću, inače "stavovi izneti na ovom profilu su načelni, i ne dovoditi ih u vezu sa stvarnim ljudima i događajima"
    5 points
  20. @sunset rubdown i @bodo da vam odgovorim ovako djuture; Iskreno malo mi je postalo dosadno da citam taj vas narativ kako sudije redom (ili liga?) imaju nesto protiv sunsa u svakoj utakmici, zato sam ono napisao u prethodnom postu. Kul mi je sto toliko podrzavate i pratite ekipu ali zaista cisto sumnjam da postoji neka duboka zavera protiv Sunsa. Uzivajte u basketu, dugo niste bili ovoliko dobri, a sudjenje u nba-u je jednostavno lose i ne treba se uzbudjivati preterano oko toga.
    5 points
  21. Pa well, ne slažem se, niko ne bi svisnuo da se ove godine odreklo slava i druženja.
    5 points
  22. vi ste uvek bili napredni izuini, zicer.
    5 points
  23. Prepričaću ne mogu da kopiram. Seda dva klinca u pesku. Prvi klinac: Da li se tvoja porodica moli pre obroka. Drugi klinac: Ne moja mama zna da kuva! Sent from my LM-G710VM using Tapatalk
    5 points
  24. Ma tako je, streljati svakog igrača koji sa 19 godina ne dostigne svoj pun potencijal.
    5 points
  25. Pa dobro, neznam dali sam ikad video centra da pogleda preko ramena imali koga, pa da onda polaži na koš. Očekuje se da je u pozicionom napadu neko iza leđa ko ima nameru da ti lupi bananu. Ovde ga nije bilo pa ispada smešno. Po mom mišljenju, ništa specialno. Da je uradio Nnoko, niko se nebi kačio na to. Ali pošto je popularno ponavaljati da je Kuzmić bivši igrač, daj onda da se sprdamo iz svakog njegovog poteza
    5 points
  26. Osecam se super. LM, cujem ja neko cvilkanje iz pravca ulaznih vrata, reko` opet ovo moje kuciste nesto sanja, ali pogledam bolje: kuciste knjava pored nagarene peci - nije on. Odem do vrata, otvorim i vidim je iskislu i promrzlu kako sedi na otiracu ispred, gleda me u oci i cvilka. Vidim da nije od ovih dzumara sto se vrzmaju po ulici, vec da je neko izbacio iz kuce i ostavio je u mom sokaku, a ona instinktivno dodje na vrata doma mojega. Pri tom, poprilicno izgleda po gradji na Bigla ili Jack Russela: kratka dlaka, klempave usi, sve sare na mestu.... - ne moze da ti se ne svidi. Pustim je unutra, uz pominjanje rodbine po mitohondrijalnoj DNK liniji prethodnom vlasniku sve do amebe, obrisem je, naspem joj kuglice koje jede ovaj moj ponosni primerak rase Grupa Autora i pustim ih da se igraju dok ostali ukucani ne dodju sa posla i fakulteta. Kad dodjose ostali clanovi zirija (gospodja, sinak, komsinica sa cerkom, sinkova devojka), prvo je palo mazuljkanje od ruke do ruke, zatim kupanje i feniranje. Posto svi vec imamo kucne ljubimce, krenulo je okretanje telefona svih poznanika za koje znamo da nemaju ljubimca i slanje slika preko Vibera, Instagrama... i na kraju je devojka sa Novog Beograda pristala da je udomi. Sinko i hanuma (buduca?) mu je odvezose kod nove vlasnice, uz uslov da nam javi kako se njih dve slazu i da posalje slike. Sinoc mi stize slika Zblizile su se odmah, a meni je drago da to psetance nece da se vucara po ulici, vec ce da usreci nekog i imace svoj dom.
    5 points
  27. Pošto sam veliki fan Marfijevih zakona, a kolega ima sve simptome, meni će da natovare na grbaču sav posao... Setio se prvi 🙂
    5 points
  28. Hteli su boljeg igrača, skautirali, gledali, tražili ... al džaba, nema pa nema. Imao je Radonjić prostora da promeni dva igrača, al to se nije desilo. Zna čovek šta radi. Znam da je maloj deci teško objasniti da nema, al odraslim ljudima ... E sad, kao i svake sezone pojavio se jedan broj zanimljivih igrača po manjim klubovima, to već sad kaparišu veliki EL timovi i tu se priča završava. Mi ćemo čekati gde će šta da otpadne pa da odreagujemo, pa ako prođe - prođe.
    5 points
  29. Samo da podsetim da je danas zreb za Srbiju do Tokija
    5 points
  30. šteta za kratki prajm grent hila. po meni i veći what if od rosea na konto dominacije u ligi. rose bi u svakom slučaju u jednom trenutku postao ne-baš-idealan igrač za današnji basket, hill je mogao biti među najvećima koji su igrali basket. --- u to ime,
    5 points
  31. Ovo kao da je neki revolucionarni pamflet koji se stampa u tajnim stamparijama i prosledjuje od ruke do ruke... Bokca ti, kao Goldstinova "Teorija i praksa oligarhijskog kolektivizma" u 1984 🙂
    4 points
  32. Pa ako već ne mogu da nađu igrača koji je kvalitetom na nivou Kampaca, što ne nađu makar nekog boljeg od Laprovitole? 😋 I hipotetički, da li bi recimo bio zadovoljan njim (al' letos, ne sada), pošto se sećam da ga je letos neko pomenuo pa nastalo opšte kukanje na temi? Ja se sa ovim čak i slažem, a jel' nam neko od njih bio dostupan i ako jeste - ko? Ovo je legit, samo dok smo mi jurili prve violine ovo ostalo se razgrabilo.... Da smo od starta bili u fazonu bolje vrabac u ruci nego golub na grani, kvalitetnije bi zatvorili tu poziciju, nema dileme. Opet, lako je to reći u hindsight-u, tada je trener bio ambiciozniji i hteo nešto kvalitetnije, meni je stvarno glupo da ga sada tovarim zbog toga. Boli me uvo za Obradovića, ja ovo pišem jer stičem utisak da su ljudi na ovoj temi izuzetno nerealni i da ovo isto čeka i druge trenere koji ne uspeju da dovedu onakve igrače kakve su forumaši zamislili. Juče sam pokušao da objasnim i da je to mnogo dublji problem od toga da li je trener Obradović ili Radonjić i da bi tome moralo neuporedivo ozbiljnije da se pristupa na nivou kluba, al' valjda je ljudima lakše da nađu dežurnog krivca i nakače sve njemu.
    4 points
  33. Kad krene hajka na decu kako nista ne uce jer svaki dan kada su na online nastavi shvataju kao slobodan, ja ih pitam - pa dobro, da smo mi na njihovom mestu i da imamo 10-11 godina, da li bismo mi to shvatali ozbiljno?
    4 points
  34. znači miško magija da se desi mnogo je magično fantasticnih elemenata u narativu srbskog navijača ali malo šta biva od toga
    4 points
  35. Jel se zajebavate kad kazete da nije moglo bolje od penzionera Rochestija i Coloma? Pa Alimpije ima 3 bolja beka od njih u svojoj ekipi. Aba timovi tj ovi koji ce igrati plej of imaju bolje igrace. Tim se sastavlja na ljeto a ne Radonjic da trazi pleja u januaru.
    4 points
  36. To je zato što nemaju razvijen skauting kao forumaš John Terry, da su se njemu obratili svima bi im našao odgovarajućeg pleja, jer makar njih ima kao kusih pasa... Za centra bi mu već bilo nešto teže, al' vidimo da i tu ima kvalitetne predloge ispod radara (Apić, Đorđević:..). Podrazumeva se da bi svi pravili razliku, jer kakvi su to stranci koji je ne prave.
    4 points
  37. Ko je onaj neki djubrivo i kako je on uspeo da bude popularniji od mene ovaj mesec?! Pa zar i za forum treba protekcija? A ja sama, naivno, golim rukama na forum....tc, tc, tc... dzabe i godine i zivotno iskustvo, kad je neko naivan..
    4 points
  38. Fantastičan je bio Novak u oba meča . Karnatin, sitne povrede , čine dodatno teškim nastup na ATP Cupu. Ali on sa tolikim žarom i vulkanskim emocijama igra da mu se ne može zameriti ni što se troši pred AO, u datim okolnostima. Filip je počeo dubl klimavo, verovatno je bilo i treme . Do druge polovine seta visio je da izgubi servis , ali ga Novak izvukao u nekoliko više nego delikatnih situacija gde je bio 0 30, 30 30.. Brejk zaostatka nije u dublu lako nadoknaditi naročito ako preko puta serviraju odlično. I zaista podstrek mu dao krila, zaigrao je fantastično , uživao u trenutku. Ima li lepšeg načina da godinu počneš pored Novaka, saigrača , lidera , broja 1 , legende i da pogodiš par returna u njegovom stilu. U drugom setu je Krajinovć briljirao. Komentatori TC su se bukvalno oduševlajvali, a moram reći poznaju i istoriju Filipovu , povrede i talenat . Novak se počeo malo da nervira u drugom setu kada promašio je par returna 4 neiskorišćene BP u jednom gemu, pa je Filip preuzeo ulogu tihog motivatora na terenu. Šapovalov je moj fav iz next gen igrača. Momak ima unikatnu igru . Ako i kada uspe da sredi temperament, prevashodno na igrački mislim , nemam dilemu da će i veći uspeh doći. Kanada ima solidan tim , šteta što uvek nalete na Srbiju, Šapo na Novaka. No nije ni loše kada se ide težim putem ,zna da bude korisno za budućnost. Za dalje , možda ipak treba sačuvati energiju za predstojeće napore, prevashodno mislim na Novaka. A on kako hoće
    4 points
  39. Beltois u Matri MS120 Jo Siffert u Marchu Rindt Betty Hill Jackir Oliver u BRM-u 153 Derek Bell &Jackie Stewart u i na Brabhamu BT26. Jedina trka za Tom Wheatcroft Racing
    4 points
  40. Ne, hteo bih da kaze pogresili smo sa ovim ili onim, nije ni prvi ni poslednji koji je pogresio. Ovako se traze neki izgovori, cuj Rochestie bio nespreman, pa ko te terao da ga potpises?
    4 points
  41. Znam, samo bacam loše fore pošto nisam normalan.
    4 points
×
×
  • Create New...