Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

  1. Past hour
  2. Kronostime

    Vrelina

    Jos kad se neko izuje posle celog dana pesacenja...
  3. Road Amerika je poznata i kao Americka SPA Franchorshamps. Tako da nije samo tebi najlepsa, mnogi je vole. 1. Propustio ga je i nije najjasnije zasto. 2. Dikson je celu trku kuburio sa snagom motora u trecem i cetvrtom stepenu prenosa.
  4. Today
  5. Evo najbolje slike standarda u SFRJ. Na slikama dole je moja osnovna skola. Stara je preko 60 godina, ali ni uz raspad zemlje i ratove, nikom nije palo na pamet da tu nesto menja. Redovno kreceno i odrzavano, i sve potpuno isto kao sto pamtim. Osim Torcidinog murala, ali ajde… Cak i boje su zadrzane, ova zuta i svetlo plava. Imala sam jucer srece da je bilo otvoreno zbog EU izbora, pa sam mogla da udjem i slikam. U odnosu na montazne barake kako danas prave nove skole, ovo je bio kvalitet, a bogami i dizajn, za trajanje:
  6. Romantik

    Vrelina

    @RatzenStadt kad sam video temu vec sam dobio ospice, jer ce sad svi masovno koukati na najlepsi deo godine, ali ovaj tvoj upis mi je bas popravio dan. Ja sam od onih kojima je klima uredjaj najgori izum na kugli zemaljskoj, uredjaj koji mi godinama zagorcava zivot na poslu, a mimo posla ne ulazim u klimatizovae prostore, sem u Maxi u krajnjoj nuzdi. Za mene ne postoji gornja granica temperature, bar ne da sam je iskusio jos uvek, a preko 40 mi je, dok sve ispod 24 za sedenje, odnosno ispod 20 za hodanje nije bas prijanto. Za mene ne postoji nista lepse od ovih vrelina, bitno je samo imati dovoljno vode za pice nadohvat ruke. Ja jedino leti spavam normalno, tj kad nema onog dodatnog pada temparature oko 4-5 ujutru vec kad je tokom cele noci konstantna temperatura preko 20+. A sto se tice najlonki na patike, i ja sam se vise puta pitao koliko je to prakticno, i kako stopala ne klizaju unutar patike, ali da je lepo za oko to nema dileme, pa ocito mlade dame to rade iz tih razloga, ni prva ni poseldnaj stvar koju cine da bi bile atraktivnije iako se kosi sa udobnosti.
  7. Za mene verovatno najlepsa staza u Americi. Odlicna trka, samo mi nisu jasne dve stvari: 1. Da li je Meklaklin pustio Njugardena? Cudan je bio manevar a i gest rukom nakon onako lakog obilazenja. Ako jeste zasto je to uradio, zar nije i on u borni za titulu? 2. Sta je bilo sa Diksonom? On je u poslednjoj trecini delovao kao da je imao bas ozbiljnih tehnickih problema, kao da je gubio snagu motor na momente pa se vracao.
  8. Skandinavija ovaj put ne prati trendove. Najveci rast u odnosu na prosle izbore u Svedskoj belezi Leva partija (V), zatim Zeleni (MP) i Socialdemokrati (S). Najveci pad Centerpartiet (C, pokusava da nit smrdi nit mirise), a u padu je slede Sverigedemokraterna (SD) i Kristdemokraterna (K). I u Finskoj slicni rezultati, rast levice. Nije da ove dve zemlje pridonose EU parlamentu nekim znacajnim brojem mandata, ali je ocito da se vracaju sebi, sto mi je drago. U Svedskoj je izlaznost nesto veca nego u ostatku Evrope, ali jos uvek daleko ispod one kad su nacionalni izbori. Upratila sam i Hrvatsku. Rezultati ocekivani, otprilike kao na nedavno odrzanim nacionalnim izborima, ali izlaznost katastrofa.
  9. https://racer.com/2024/06/09/will-and-liz-power-celebrate-much-more-than-a-win-at-road-america/
  10. Uprkos jos jednoj pobedi Maksa, odlicna trka i sluti na nesto zanimljiviji ostatak sezone u smislu da Red Bul ako i pobedi, nece to raditi sa 30 sek prednosti u odnosu na sledeceg. Vec na skil vozaca i strategiju i/ili srecu, kao sto je bilo danas. Deluje da vise nema varijante gde ce on ili Perez da krenu i sa P17 i lagano dodju do podijuma i pobede. Daj sta das.
  11. Yesterday
  12. Odgledao sam Portugal - Hrvatska, Hrvatska odigrala maestralno, sakrili su loptu Portugalcima i tako lako se nosili sa njihovim presingom, da su pokazali da su kriminalno potcenjeni. Portugalu su igrali manje vise svi osim Ronalda, i mislim da su price o njima kao nekim 3-4 favoritima smesne, Hrvatska je prosto bolja ekipa.
  13. Odrzao je svima cas danas, u bolidu koji je tezak za voziti (videti pod: Ceko Perez) - svi su brljali neko manje neko vise samo je on sve 100% bez greske odradio.
  14. https://racer.com/2024/06/09/penske-perfect-power-ends-winless-drought-at-road-america/ Rezultati: https://racer.com/wp-content/uploads/sites/85/2024/06/indycar-race-results_61c2f4.pdf
  15. Nemam sumnje da će mAskovija spasti na ispod 100 miliona do kraja veka. Na kraju će ovaj morati da bira, čaj, stepenice, prozor...
  16. Helena

    Novak Djokovic

    ❤️ Morgado piše da se Alkaraz žalio na šljaku isto kao Novak, ali ovaj put su slušali. Eh...
  17. Kakva trka, potpuna suprotnost od one dosade iz Monaka! Perez, Sainz i Leclerc uzasan vikend, em su kvalifikacije lose odradili, em nisu zavrsili trku. Pobednici na kraju Verstappen i Mercedes, dobra trka i za Aston Martin i Alpinu, pomalo razocaravajuca za McLaren. Svi ostali uzasni.
  18. Videcemo konacne rezultate, ali za sada trenutno stvari stoje ovako: 1. Velike zemlje: - Francuska, vec je receno, RN na preko 30%, sa Zemourovim R! imaju preko 35%. Macronova koalicija na samo 15%, socijalisti nesto nize, LFI Melenchona na nesto preko 10%. - Nemacka, CDU/CSU imaju preko 30%, AfD 16%, SPD skoro 14%, Zeleni skoro 12%, BSW (Sahra Wagenknecht, socijalno konzervativna levica) 6%, FDP 5%, Levica samo 2% - Spanija, PP i PSOE na preko 30%, ultradesnicarski Vox na nesto ispod 10%, koalicija regionalista i levicarski Sumar na nesto ispod 5%, "Zabava je gotova" (Se Acabo La fiesta), populisticka desnica na skoro 5% - Italija, FdI (Meloni) preko 27%, PD (levi centar) 23%, M57 (populisti) 11%, FI (konzervativca desnica) 10%, Lega (Salvini, jelte) 8%, AVS 6,5% 2. Centralna evropa: - Austrija, FPO 25%, OVP 24%, SPO 23% (standardna slika u ovoj zemlji u poslednjih desetak godina, ko god da je u vladi pada mu popularnost), Zeleni i NEOS (liberali) na oko 10%, KPO skoro 3% - Poljska, KO 38%, PiS 33%, Konfederacja 12% (ekstremna desnica), Trzecia Droga 8% (PSL + Poljska 2050), Levica preko 6% - Ceska, ANO (Babis) 26%, SPOLU 22%, nove koalicije Prisahi i Motoristi i Stacilo! po 10%, Pirati 6%, SPD (krajnja desnica) 5,5% 3. Jug: - Grcka, ND 28% (veliki pad u odnosu na prosle parlamentarne izbore), SYRIZA 15%, PASOK 13%, EL (krajnje desna partija "grcko resenje") skoro 10%, KKE 9%, ultrakonzervativna NIKI 4,5%, PE 3,5%, Foni Logikis (FL, krajnja desnica) 3% - Hrvatska, HDZ 35%, SDP 26%, DP 9%, Mozemo skoro 6%, Most 3,5% (veliki pad u odnosu na parlamentarne izbore) - Bugarska, GERB-SDS 23% (Bojko Borisov, proEU desni centar), PP-DB 15,5%, Vazrazdhane (krajnja desnica) 15,5%, DPS (korumpirana partija turske nacionalne manjine) 14%, levicarski BSP 7,6%, populisticki ITN 6%
  19. Ma i to u Nisu je samo demonstracija moci - gledao sam intervju doktora Milica i on uglavnom pominje bahatost niskih SNS kadrova. Deluje da bi zeleo da posalje poruku vrhovnom vladaru da nema nista protiv njega licno, a da ovaj zauzvrat dopusti opoziciji da napravi vecinu i preuzme vlast u Nisu. Ne znam uopste sta je njegov plan u slucaju da se iscrpe pravna sredstva? Novi izbori, na kojima ce SNS da razbije i njega i ostale opozicione strancice?
  20. Kakva je šampiončina Max!! U rangu sa najvećima, uživanje gledati ga Objašnjeno u par reči: Definicija šampiona
  21. Dobra trka, Penski 1-2-3 na kraju - Njugarden takticki odradio Mekloklina a Pauer takticki odradio Njugardena. Na startu Armstrong torpedovao timskog Lundkvista koji je uzeo pol i izbacio obojicu + Hertu iz konkurencije (Herta se kasnije dovukao do top 10). Kasnije Rasmusen izbacio rukija Simpsona i ukucao ga u zid za kompletno uzasan dan Ganasija koji je jedino izvadilo Paluovo cetvrto mesto - Dikson je zavrsio tek 21. Grozan danas solidan, imao puno dobrih duela celu trku i na kraju sedmi. Pato osmi, Rosi koji se dugo drzao pri vrhu na kraju izvisio... U drugim vestima Dzejmi Cedvik (trostruka tj. jedina sampionka pokojne W serije u tri sezone koliko je trajala) uzela pobedu u IndyNXT - prva zenska pobednica jos od 2010. kad je pobedila Pipa Man; Ana (Bia Figueredo) Beatriz ima dve pobede, po jednu 2008. i 2009. Za vreme podele u Indikar svetu postojala je i konkurentska Atlantik serija u kojoj su pobedjivale Ketrin Leg (3x 2005.) i Simona de Silvestro (1x2008, 4x2009.).
  22. Ja tek sad vidim da je Martinez selektor Portugalije. zbrate to je ćelavi Zeljko Samardzic fudbala. Kako taj lik zabada jake timove meni nije jasno. Bez hiperbolisanja, nije mnogo bolji od Piksija. Ako je i bolji. A za Piksija mislim da je kvazitrener.
  23. L' Imperatore

    RG 2024.

    Zastati i zaustaviti poen nije isto. Znaš i sam da sudije u svom govoru pre meča svaki put upozore na to. Kada se traži challenge/provera to mora biti odma, te jasno i glasno. Imali smo u Madridu slučaj kad Rafa (protiv De Minaura?) nije uradio stvari po propisima, pa sudija nije hteo da proveri taj otisak.
  24. Uticaj zelenih u Nemackoj i u Beogradu na istom nivou 12 posto?
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...