Jump to content

NBA 2019/2020 - North remembers


Squabbit

Titula  

57 members have voted

  1. 1. Titula



Recommended Posts

- Moris je odvratna dzukela

- Luka srecom brzo iskulirao

- Kandza kad je raspolozen za igru, pored njega svi izgledaju kao deca

- Radujem se sedmoj tekmi DEN - UTA

- Radujem se polufinalu istoka.

- Iznenadjen sam gazenjem Toronta ali bice to bolje

Edited by Marvin
Link to comment
Share on other sites

Odlicna partija Bostona sinoc na obe strane terena i od pocetka do kraja, dobro podmazana masina od kosarke. Kao sto rekoh sinoc, Torontov gameplan na startu je bio kao da je Siakam Embid, guranje na niski post, ali tamo su ga sacekali Brown i Smart kojima nista nije mogao 1 na 1, sjajno su se nosili s njim i uopste nam nije zadao muke i terao nas da se prilagodjavamo.

Toronto je tim koji igra brutalnu odbranu, fenomalno rotiraju i zatvaraju protivnika. Ekipa su koja je u vrhu po dozvoljenim sutevaima za 3 protivnika ali je broj pogodjenih zapravo mali jer obicno rotiraju od slabijeg sutera plus stizu da taj sut ucine contested sutem. Upravo ovo je jedna od kljuceva meca, Boston je pronalazio ta mesta za sut za 3 i pogodio ih solidno. Elitna odbrana Bostona ostavila je Raptorse na 94 poena, oduzevsi im ideju u napadu i zatvarajuci suteve do te mere da je Toronto zavrsio mec sa 36% iz igre a mislim da je na poluvremenu bilo ispod 30, ostajali su bez ideje i pripaljivali za 3 odakle nisu imali toliko uspeha. 
 

Za mene je igrac meca Smart. Pored sjajne odbrane, doprinos u napadu je ono sto je poguralo Boston. Nije dobro sutirao od kad je dosao u Orlando ali je sinoc sabio 5 trojki iz 9 pokusaja i upravo bi se sa njim Toronto kockao za 3 ali to se nije isplatilo isnoc, stvarno covek ima srce da sutne i sinoc je bio jedan od glavnih aktera na mecu.

 

Dobar mec Kembe, rekao bih da je sinoc odigrao pravu floor general partiju, bas je znao sta da radi i stalozeno odradio svoj ne tako mali udeo u pobedi.

Centri Bostona su sinoc odirali sjajne partije. Tajsu prija sto se vise ne tuce sa Embidom po ceo dan i odigrao je predobru partiju na obe strane terena, odbrana, napad, sut, drive, skokovi, sve na mestu. Ispratio ga je Time Lord, od njega naravno opet blokade a igra iz pika i njegov rol su pogurali Bostonova resenja u napadu.

 

Tatum je bio tih u prvom ali se probudio u drugom, nije odigrao flashy ali je polako dolazui do suteva i poena, sinoc 21 poen na 50% iz igre, sjajno mi je kad igrac lagano dodje do poena i to je Tatum sinoc i uradio.

Dobra partija Browna u odbrani, u napadu se malo i ispucavao a nije bas islo, medjutiim, bitno je biti agresivan protiv Toronta a on to sinoc jeste bio, sut za 3 i napadanje obruca jeste ono sto nam treba u ovoj seriji.

 

Kontola meca od pocetka do starta, bukvalno razmontiravanje deo po deo. Nece to tako biti do kraja, ali sjajno je ovo za pocetak serije. Srtevens 1, Nurse 0, pa da vidimo odgovor, ne sumnajm da ce biti adekvatan.

  • Like 14
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Slažem se sa analizom gore, Smart je bio čovek meča, kad on pogađa umesto što baca cigle, Bostonu automatski skaču šanse nemerljivo.

 

Ne bih da se posle prvog meča vraćam na Tatum vs Siakam debatu od pre koji dan, ali meni je i tad a i sad, a i sutra poređenje njih dvojice smešno bez obzira na statistiku. Tatum nađe način i kad ne igra neki meč, jednostavno rođeni strelac, Siakam kad ne uspe da isforsira tranziciju i napadanje fizički slabije od sebe nema plan B, kao što rekoh, on je light Giannis, ima to svojih prednosti ali u pitanju je suštinski limitiran igrač. 

 

Za Boston je jako bitno i što Kembica polako hvata formu, ovo već miriše na drugog najboljeg igrača u seriji, a Boston možda ima i trećeg u Brownu. Ipak, mislim da je Toronto suviše dobra i inteligentna ekipa da padne ovde bez borbe, praktično osim Anunobya cela ekipa im je odigrala ispod svog proseka, posebno starteri.

 

Ali džaba drvimo, ja sam sumirao već sve (Kosta style): Košarka je igra koju igraju mnogi ali na kraju pobeđuje Kawhi. Ako je potrebno staviće ceo svoj tim na krkače i odvesti te mučenike do kraja. Primećujem finu hemiju između Zubca i Kawhia, hoće Kavaja da mu da loptu a i Zubac je baš pošten igrač, rilja svoje i ne palamudi oko onog što ne zna.

 

Dallas ipak sa ovakvom odbranom nema šta da traži ali imaju sjajnu situaciju i priliku da oko Luke u godinama koje dolaze izgrade šampionski tim a možda i dinastiju. Mislim da je jasnije kakav profil saigrača mu treba.

 

Nisam gledao Jazz - Nuggets ali vidim da je Murray opet poludeo. Sve je otvoreno u meču broj 7 i sa guštom ću to pogledati. U svakom slučaju, ko god da prođe ne verujem da će uzeti Clippersima više od jedne pobede.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, stefan81888 said:

Odlicna partija Bostona sinoc na obe strane terena i od pocetka do kraja, dobro podmazana masina od kosarke. Kao sto rekoh sinoc, Torontov gameplan na startu je bio kao da je Siakam Embid, guranje na niski post, ali tamo su ga sacekali Brown i Smart kojima nista nije mogao 1 na 1, sjajno su se nosili s njim i uopste nam nije zadao muke i terao nas da se prilagodjavamo.

 

 

super post, odmah da kažem & sve se slažem, što se i rimuje.

samo bih dodao za ovaj prvi pasus da je lako rešavanje siakama (u prvom delu tekme, posle je rešavao solidno sve što nije udvajanje poenima iz igre leđima) posledica izvanredno lošeg šuta raptorsa, pre svega za 3pts (25%) a zatim i generalno (ni celih 37% iz igre); 

 

na samom početku je to bilo još grđe, mislim da je ibaka kada je prvi put ušao u igru prvi pogodio dve vezane trice a onda posle opet niko ništa značajno vremena.

 

celticsi goblini su, moram to da priznam, izuzetno neugodan matchup za većinu ekipa, jer su vrlo moderno sagrađeni za defanzivu, sa gomilom versatile igrača i jedina uslovno rečeno rupa im je na centru, mada theis, kao i što sam kažeš, radi odličan posao i to ne samo u plej ofu ili mehuru. i u regularnoj sezoni je on svojim hustleom i pametnim pristupom rešavao ili makar pravio štetu puuno talentovanijim igračima nego što je on, bilo u odbrani ili u napadu, onim svojim šutevima metar ispred slobodnjaka koji su automacki i pravovremenim ulazima pod koš za lake poene.

 

kao i uvek, sjajna priprema stivensa a i igrači su odgovorili oko svog dela. međutim, očekujem jako drugačiju utakmicu br 2 a i 3, što ne znači da zeleni satrapi neće opet dobiti duel ali sigurno neće biti ovako.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bilo je finih individualnih odbrambenih sekvenci, Kemba, Smart, Brown - ne zna se koji je bio bolji. Brzo citanje napada, rad nogu, postavljanje, bas klinika. Defanzivna tranzicija kada i poslije TO, Raptorsi ne uspiju da poentiraju iz kontre, pravo dobra organizacija i timske kretnje. Kada su u svom mode, nema ih boljih, milina za gledati.

 

Na cetvorci jeste missmatch, Siakam ce i dalje forsirati na niskom postu, a na drugoj strani Brown ce morati da koristi sut i brzinu, pa dok se boje ne rastope - ili dok TOR ne snizi petorku.

 

Tatum mi je malo razmazen, jedini odskace iz krvavih koljena kalupa. Ona sekvenca kada je trazio faul za 3 poena, dok TOR ide u kontru je za dobar samar. Ako se on uspije skoncetrisati, i udje u ratnicki mode, BOS ce biti tesko dobiti. Talenat je tu, fizikalije, okruzen odlicnom timskim igracima sa dobrom hemijom i energijom, ima slobodu da radi sta hoce, jos samo da ima sampionski mindset.

 

Eh da, onako na izgled sudije izmasakrirase odlukama Toronto, a ovo bi trebalo da je njihov domaci teren - kako ovaj bubble nekom dodje majka a nekom macheha.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Koliko mi se samo gadi ova skupina wannabe shampiona zvana Kliperi. Moris koji pravi 4(chetiri) faula na Doncicu u onom spornom momentu. Dno dna. A imaju gurku od sudija 😑

Da bude pravde pa da ih u uzimanju titule onemoguci bilo ko, Harden ili Joka ili Bronz.

Od ostalih dojmova, Marej je ipak klasa iznad Micela.

Svidja mi se sto je Boston dobio jer smatram da se samo oni mogu suprotstaviti Baksima.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kosta said:

 

Od ostalih dojmova, Marej je ipak klasa iznad Micela.

 

 

ako možeš da elaboriraš, "klasa iznad" mi je nekako preterivanje, pogotovo što je mitchell i u nekim ranijim plej of akcijama dokazivao klasu a mareju je ovo prvi put otprilike (a nije da je spida zakazao)

 

treba se malko odmaći od ličnih preferencija i hejta: mogu ja da se zajebavam na temu zeleni goblini, brondža farba bradu, đana je drvoseča ali ima tu zaista ozbiljnih madafakera (pričam o ova svežija dva, murray i mitchell + tatum)  .....nema potrebe za tim executive decision stavovima. do juče su svi pričali ovde za murraya da je najlošiji ugovor od tih max omladinaca, pa eto danas svi opravdano hajpuju

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Miki28 said:

Oduzeo je Boston sinoc Torontu poene iz tranzicije, odlicno su se vracali u odbranu. 

To je bitan segment igre Toronta.

Ipak ocekujem dobar odgovor od Nurse-a i Toronta.

 

Kakva su misljenja za Bucks-Heat?

jake odbrane, napucavanja sa trojke. na papiru baksi favoriti ali ima majami  dosta dobru mogucnost da odgovori na janisa i midltona preko adebaja i butlera. mozda bude potrebno i svih sedam utakmica da odluci pobednika.  mala prednost milvokiju zbog mvp/dpoy janisa, igraca pod kosem i klupe. medjutim i hit ima svoje adute u spou, batleru i ratnickom stavu/kulturi, gde su okupili dosta igraca zeljnih dokazivanja sa chip on the shoulder  stavom.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, uini said:

 

ako možeš da elaboriraš, "klasa iznad" mi je nekako preterivanje, pogotovo što je mitchell i u nekim ranijim plej of akcijama dokazivao klasu a mareju je ovo prvi put otprilike (a nije da je spida zakazao)

 

treba se malko odmaći od ličnih preferencija i hejta: mogu ja da se zajebavam na temu zeleni goblini, brondža farba bradu, đana je drvoseča ali ima tu zaista ozbiljnih madafakera (pričam o ova svežija dva, murray i mitchell + tatum)  .....nema potrebe za tim executive decision stavovima. do juče su svi pričali ovde za murraya da je najlošiji ugovor od tih max omladinaca, pa eto danas svi opravdano hajpuju

Kosta da elaborira...sta sve citam ovdje 😁

Bolji je, i gotovo.

Za njegovu licnu statistiku ga hebe to sto igra u Denveru...da igra u nekim Knicksima(😁) ili Hawksima,imao bi hardenolike brojeve i uticaj na tim.

Edited by Kosta
  • Like 2
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

https://www.boston.com/sports/boston-celtics/2018/12/14/robert-williams-time-lord-nickname

Quote

However, in the days leading up to — and even after — the 2018 NBA Draft, some experts raised questions about the undoubtedly talented Williams’s work ethic and “motor.” When he fell to the Celtics in the late first round, Hebert and his Weird Celtics Twitter peers were ecstatic. However, when Williams missed that first conference call and flight, it seemed to confirm the doubts in the minds of skeptics.

“Robert Williams’ Celtics career off to worst start imaginable,” read a WEEI.com headline in July, before the rookie had even suited up for a game for the Celtics.

Hebert felt the general reaction in the media to those few initial mistakes was a bit dramatic.

“Local writers and talk-radio people overreacted, and the whole point of Weird Celtics Twitter is to make fun of them and media in general being too uptight,” he told Westerholm.

In an attempt to support Williams and get under the skin of those “uptight” media figures, Hebert and friends began joking that the rookie hadn’t actually been late, per se, but was simply “operating on a different timeline concurrent to the one we are in,” like some sort of basketball-playing “Doctor Who” character.

And thus, Time Lord was born.

“Basically, Timelord boiled down to the prediction of drafting him in 2017 and also defending him against uptight people who were earnestly acting like they’ve never been late to work in their lives,” Hebert told Westerholm. “Weird Celtics Twitter is a bizarre place, but we genuinely love the characters and personalities and people on the team, and we are online so much that we have to do absurd things to show people how stupid it is to say a mega-athlete with a savant-like feel for timing, blocks and passing is a bust because they missed a flight.”

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • nlavrnja featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...