RatzenStadt Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 Vec sam video da ces nas odvesti u drugu rundu rasprave o umetnickoj vrednosti muzickih ostvarenja i stvaralaca, ali izgleda da nije tako xD Generalno preferiram pesme sa zenskim vokalima naspram muskih, i to u znacajnoj meri. Ne znam, da li zenski vokali bolje izraze tekst i emocije tako da se (ja) lakse povezem, jednostavno su mi vise sluhougodne. Obozavam Kajlinu muziku, njen glas pogotovo, iako je ocigledno da ga lazira da zvuci vise zavodnicki, ili podigne visinu, da bi zvucala mladje xD I njenu scensku garderobu takodje. Melodije su onako, bas catchy, pomalo otrcane, povrsne, ali i ja sam povrsan. Sveukupno mi je bas inspirisuce (u pogledu raspolozenja). Mozda sam i nostalgicno povezan s vremenom u kojem je bila posvud na TV-u i radiju, tj sigurno jesam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indig0 Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 Bacite mi neku chill play listu, tipa gramtik. Nešto što podstiče kreativnost i rešava sve životne probleme 🥲 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 Preporucujem bilo koji koncert Khruangbina. Ili neku listu Cigarettes After Sex tipa 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 23, 2023 Author Share Posted August 23, 2023 1 minute ago, Marvin said: Preporucujem bilo koji koncert Khruangbina. Ili neku listu Cigarettes After Sex tipa Pre Cigarettes After Sex liste predlazem 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indig0 Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 Ako može instrumental samo. Pišem nešto pa mi reči odvlače pažnju a klasika mi nešto ne odgovara danas. Inače volim Berija Vajta i Cigarettes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indig0 Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 Ovako nešto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 23, 2023 Author Share Posted August 23, 2023 11 minutes ago, Indig0 said: Ako može instrumental samo. Pišem nešto pa mi reči odvlače pažnju a klasika mi nešto ne odgovara danas. Inače volim Berija Vajta i Cigarettes. Ma nema problema - reeeci! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indig0 Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 2 minutes ago, Kronostime said: Ma nema problema - reeeci! Hvala brate, odoh sad da smuvam nekog uz ovo. 🥰 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 Evo nešto sa vasionskim elementima: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 23, 2023 Author Share Posted August 23, 2023 Just now, Indig0 said: Hvala brate, odoh sad da smuvam nekog uz ovo. 🥰 `ajde, pa da ti cestitamo dogodine na Forumas forumasu temi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indig0 Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 3 minutes ago, Smrtokapa said: Evo nešto sa vasionskim elementima: Može buraz. Ovako nešto obavezno slušam kad čitam neki scifi, tipa Asimov, Simons, Rejnolds... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fillam Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 33 minutes ago, Indig0 said: Ako može instrumental samo. Odma' dođe 😁 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indig0 Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 8 minutes ago, Stiletto said: Odma' dođe 😁 Ništa od bilo kakvog rada danas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 2 hours ago, RatzenStadt said: Vec sam video da ces nas odvesti u drugu rundu rasprave o umetnickoj vrednosti muzickih ostvarenja i stvaralaca, ali izgleda da nije tako xD ma jok, samo razmisljam o grupama i projektima koji su mi generalno bezveznjikavi ali imaju jednu tjundzu koja izuva. npr, 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uvrnuto Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 52 minutes ago, Stiletto said: Odma' dođe 😁 Htedoh baš pitati @Chaos Is Me da li ima da preporuči neke njegove prljave metalike koje su uglavnom instrumental. Bio sam na XY svirki i skontao sam da me prilično odbijaju ti "epski" glasovi. Al' da ne bude smooth heavy coffee hard New York rock relaxing plejlista već neki album Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 8 minutes ago, uini said: ma jok, samo razmisljam o grupama i projektima koji su mi generalno bezveznjikavi ali imaju jednu tjundzu koja izuva. npr, Bio sam "danas dana star" kada sam saznao da Glorija nije originalna pesma Lore Branigan. Nego, tacno znam o cemu pricas. Zbog ove pesme sam kupio CD Wyclef Jean-a. Naravno, rec je o pre-internet eri, kada nemas nikakav uvid u stvaralastvo nekog pevaca osim tih par spotova koji su dospeli do Kosave, SOS-a, 3K i sl Ako sam CD preslusao ukupno dva ili tri puta. Sve ostale pesme bile smece 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 2 hours ago, Indig0 said: Bacite mi neku chill play listu, tipa gramtik. Nešto što podstiče kreativnost i rešava sve životne probleme 🥲 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 21 minutes ago, uvrnuto said: Htedoh baš pitati @Chaos Is Me da li ima da preporuči neke njegove prljave metalike koje su uglavnom instrumental. Bio sam na XY svirki i skontao sam da me prilično odbijaju ti "epski" glasovi. Al' da ne bude smooth heavy coffee hard New York rock relaxing plejlista već neki album Imam koliko hoćeš. Probaj nešto od: Night Verses, Cloudkicker, Pelican, Toundra, Animals as Leaders...ako te zanima konkretan album ti reci. Meni je post rock nešto što uvek mogu da slušam ali me teško šta oduševljava iz tog domena ovih dana, ako si za tako nešto onda probaj: Do Make Say Think, Caspian, We Lost the Sea, If These Trees Could Talk, Yndi Halda, Godspeed you! Black emperor... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 23 minutes ago, uvrnuto said: Htedoh baš pitati @Chaos Is Me da li ima da preporuči neke njegove prljave metalike koje su uglavnom instrumental. Bio sam na XY svirki i skontao sam da me prilično odbijaju ti "epski" glasovi. Al' da ne bude smooth heavy coffee hard New York rock relaxing plejlista već neki album Say no more, say no more, wink, wink, nudge, nudge... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 12 minutes ago, RatzenStadt said: Bio sam "danas dana star" kada sam saznao da Glorija nije originalna pesma Lore Branigan. Nego, tacno znam o cemu pricas. Zbog ove pesme sam kupio CD Wyclef Jean-a. Naravno, rec je o pre-internet eri, kada nemas nikakav uvid u stvaralastvo nekog pevaca osim tih par spotova koji su dospeli do Kosave, SOS-a, 3K i sl Ako sam CD preslusao ukupno dva ili tri puta. Sve ostale pesme bile smece 😄 da, ima tih likova / bendova, koji po albumu naprave jednu brutalnu hitchinu a onda otaljaju jos 9+ tjuna, jer, album joy division squad bez ian curtisa npr (da ne lepim ocigledan blue monday, jednu od najboljih tjuna svih vremena) 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 Eee, ne znam puno o Dzoj Diviznu, tj ne vise od onoga sto je prikazano u (autobiografskom) filmu Control (2007). Odgledao sam ga samo verujuci coveku na rec i totalnoj preporuci koju sam dobio. Ne bih nista propustio ni da ga nisam nikada odgledao : ( Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 Da li je pop žanr njanjav, prema ChatGPT-u? Quote Termin "njanjav" je subjektivan i često ima negativan prizvuk. Kada se koristi da opiše muzički žanr kao što je pop muzika, to može ukazivati na to da neko percipira pop muziku kao površnu, jednostavnu ili neduboku. Međutim, važno je napomenuti da je takva ocjena često bazirana na ličnim ukusima i predrasudama, te da se ne može generalizovati na sve pop pesme ili izvođače. Pop muzika kao žanr obuhvata širok spektar stilova, od catchy pop hitova do dubljih i složenijih kompozicija. Iako su mnoge pop pesme dizajnirane da budu pristupačne i lake za slušanje, to ne znači da su nužno "njanjave" ili bezvrijedne. Postoje brojni primeri pop pesama koje sadrže kompleksne tekstove, sofisticirane harmonijske strukture i zanimljive aranžmane. Važno je imati na umu da muzički ukus varira i da ono što se nekome čini njanjavim, drugome može biti izuzetno dragoceno i inspirativno. Kritičko razmišljanje o muzici je zdravo, ali važno je izbegavati predrasude i otvoreno razmatrati različite aspekte muzike pre nego što se donese konačan sud. Uz to, muzika je često podložna promenama i evoluciji, pa je ono što se danas može percipirati kao "njanjavost" možda sutra osnova za novo muzičko ostvarenje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 22 minutes ago, RatzenStadt said: Eee, ne znam puno o Dzoj Diviznu, tj ne vise od onoga sto je prikazano u (autobiografskom) filmu Control (2007). Odgledao sam ga samo verujuci coveku na rec i totalnoj preporuci koju sam dobio. Ne bih nista propustio ni da ga nisam nikada odgledao : ( ovo sto ja pominjem je "new order", bend koji ima zajednicko sa joy division samo clanove benda minus curtis. joy division je opasan bend i dobar meme materijal 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fillam Posted August 23, 2023 Share Posted August 23, 2023 1 hour ago, uini said: ma jok, samo razmisljam o grupama i projektima koji su mi generalno bezveznjikavi ali imaju jednu tjundzu koja izuva. npr, 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts