Jump to content

Kafana pod obručima


Kronostime

Recommended Posts

4 minutes ago, DameTime said:

 

Prijatno iznenadjena izborom, s obzirom da odaješ utisak muzičkog snoba. 

 

 

Pa i jesam snob, ovaj Ictus dominira tho. Baš me mrzi ovde da pišem o muzici, neka dominira mejnstrim i elektronika u ovoj kafani kao i do sada.

 

2 minutes ago, uini said:

.....

ali samo finale obećava hepiending i ako ne preobraćaj a ono, novi pristup životu.

 

Pisao sam jednom tekst o ovoj pesmi, evo u integralnoj verziji: Sigurno jedna od najboljih kompozicija 21.veka, koja otvara gomilu veoma aktuelnih pitanja. Sexy Sandra probija barijere konvencionalnosti i ujedno napada i konzervativce svojom nesputanom slobodom izraza, ali i gej lobi koji se zna isprečiti poput brane njenoj neobuzdanoj primalnoj želji. Umetnica se vešto poigrava sa aksiomima modernog društva i u večitom pitanju "ko je tu kome žena?" oslikava boli svake mlade nimfomanke čiji se predmet neutažene požude odmetnuo od društvenih standarda. Kompozitor i aranžer zaslužuju svaki naklon, a čitavu stvar simptomatično oslikava činjenica da je ovo vrlo delo proizvod uloženih možda 200 evra, ujedno i strašna opomena svakome ko pomisli da njegovo/njeno proseravanje zavređuje upliv u budžet ministarstva kulture. Nisam pio mnogo, samo sam zanemeo pred vanvremenskim remek delom. Prst u oko.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, uini said:

 

nije snob neko kome se ne dopada muzički proliv (kažem ovo zato što je pre par dana neko pozvao muzički snobizam kao otpor pop pesmama)

ne dao bog nikome da sluša ovo ali ako mora, jebiga, i ivana olujić oluja je bila popularna 90ih sa par tjuna

 

Snob je neko ko izigrava muzičku policiju drugima i onda krene da drži slovo o tome šta valja a šta jok. Naravno da svako sluša ono što mu prija... Ja volim da pročitam šta Chaos ima da kaže o svojim muzičkim preferencijama, ali da je snob u tom smislu je, što i sam prihvata 😄

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...