Marko Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 Izrael, i samo Izrael je jedini hteo, morao i mogao da se posveti obelodanjivanju imena i zločina, lovu na naciste&kolaboracioniste i procesuiranju, kao i sveobuhvatnoj politici "Da se nikad ne zaboravi". Koliko god da su mogli oni su uradili - Mosad, konzulati, Wiesenthal... A za druge zemlje mrka kapa: Hladni rat se uveliko nazirao odmah nakon WW2, i tu više nije bilo ni teorije da se tolika gamad pohvata. "Operation Paperclip" se može videti kao logičan tok stvari jer cilj ne bira sredstva, ali koliko je njih izmaklo pravdi i zašto, iako je njihova korist zapadu, u vojno-tehničko-naučnom smislu bila ravna nuli, to je na prvu loptu misterija. Da bi se danas uveliko znalo, da bi mnogi od kasapina, vrlo verovatno našli primenu tj dobili svrhu, u slučaju novog rata u Evropi između SSSR&satelita i NATO zemalja, jer tamo gde bi se taj hipotetički rat započeo i odvijao, osim Nemačke, obuhvata prostor gde su skoro mnogi režimi koji su poprilično ogrezli u krvi tokom rata, u ovom ili onom aranžmanu sa nacistima, kao i prisutno anti-komunističko raspoloženje nakon rata. Nego, zahvaljujući kulturi sećanja Jevreja, kao i njihovoj moći i mekoj moći, malo šta se ne zna o Holokaustu, i ptice na grani već sve znaju, ali efekat toga je da su Nacisti&Nemačka viđeni i proglašeni jedinim krivcima i krvnicima, iako je od njih sve krenulo razume se. Kvislinški režimi su dobili tretman, i ovako i u propagandi/istoriografiji, zavisi kako već u kojoj zemlji, tu priču znamo. O olakom korišćenju reči "Nazi " da ne govorim, koga briga za to, pogotovo na netu. Jbg, svetska pravda, kad će Turska priznati da je tokom WW1 počinila prvi, pravi, moderni genocid i prestati da negira i ucenjuje zemlje u vezi sa tim. Finansiraju i osnivaju katedre na sve strane, ko zna koliko u USA, gde je zvanično jedno, a opet providno do bola za šta služe zapravo. Uništavanje Jermena je primer kako sve može, samo ako se interesi i moć tako poklope. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ta'veren Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mairosu Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 preslušavam bathory ispočetka i naletim na neki quorthonov intervju. nekakvi ciljevi životni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 Nisi za bljak metal al jesi za proto bljak metal. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilošVB Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 Vino ili viski? Koji ste tim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mairosu Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 31 minutes ago, Chaos Is Me said: Nisi za bljak metal al jesi za proto bljak metal. iskreno ovih prvih par Baćorija zvuči kao Discharge kojima je neko čitao LaVeya. uvek sam za HC punk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 Kakav je ovo prokleti genije, sunce ti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fat Zadd Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 .Sent from my SM-G980F using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 1 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wingwalker Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 ...Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 11 hours ago, MilošVB said: Vino ili viski? Koji ste tim? Zasto ne oba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
woolgatherer Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prijatelj Mitar Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 https://www.vulture.com/amp/article/mf-doom-wake.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green23 Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Mira.Kakva posveta... Sent from my phone using their app 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Dobra je bila i epizoda koju su posvetili premunulom Goranu Paskaljevicu 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvezdinho Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 (edited) 2 hours ago, fancy said: Mira. Kakva posveta... Sent from my phone using their app Kraljevi... maestralna epizoda ,,,,,,,,,,, 2 hours ago, Crni Bombarder said: Dobra je bila i epizoda koju su posvetili premunulom Goranu Paskaljevicu Sve te epizode, ja ih zovem "memorijal" su bile brutalne. Meni je favorit bila o Bati Živojinoviću, mada me ova sa Mirom ozbiljno uzdrmala. Edited January 29, 2021 by realno *w 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilošVB Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 3 hours ago, Green23 said: Jesi li odgledao? Neka javi utiske još neko ako je odgledao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old 666 Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Da li sam ja jedini koji ne miriše Državni Posao i da li sam već postavljao ovo pitanje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 1 minute ago, We lose every week said: Da li sam ja jedini koji ne miriše Državni Posao i da li sam već postavljao ovo pitanje Da, sad čekamo da BB uleti sa hejtovanjem i onda Sprivel da baci foru neku kako južnjaci to ne kapiraju dok Realni kači hajlajc epizode 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 3 hours ago, Green23 said: Necu da gledam ovog lika, vraca me u detinjstvo i dogadjaje: Pogle kako ovaj momak na TVu lepo sve... a ti se samo grbis za kompjuterom i to pucanje. 1 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 jes' taj mali steph je bio nezgodan benchmark za kojim su roditelji uzdisali sa setom 🙃 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts