Jump to content

Kafana pod obručima


Kronostime

Recommended Posts

Izrael, i samo Izrael je jedini hteo, morao i mogao da se posveti obelodanjivanju imena i zločina, lovu na naciste&kolaboracioniste i procesuiranju, kao i sveobuhvatnoj politici "Da se nikad ne zaboravi". Koliko god da su mogli oni su uradili -  Mosad, konzulati, Wiesenthal... A za druge zemlje mrka kapa: Hladni rat se uveliko nazirao odmah nakon WW2, i tu više nije bilo ni teorije da se tolika gamad pohvata. "Operation Paperclip" se može videti kao logičan tok stvari jer cilj ne bira sredstva, ali koliko je njih izmaklo pravdi i zašto, iako je njihova korist zapadu, u vojno-tehničko-naučnom smislu bila ravna nuli, to je na prvu loptu misterija. Da bi se danas uveliko znalo, da bi mnogi od kasapina, vrlo verovatno našli primenu tj dobili svrhu, u slučaju novog rata u Evropi između SSSR&satelita i NATO zemalja, jer tamo gde bi se taj hipotetički rat započeo i odvijao, osim Nemačke, obuhvata prostor gde su skoro mnogi režimi koji su poprilično ogrezli u krvi tokom rata, u ovom ili onom aranžmanu sa nacistima, kao i prisutno anti-komunističko raspoloženje nakon rata. Nego, zahvaljujući kulturi sećanja Jevreja, kao i njihovoj moći i mekoj moći, malo šta se ne zna o Holokaustu, i ptice na grani već sve znaju, ali efekat toga je da su Nacisti&Nemačka viđeni i proglašeni jedinim krivcima i krvnicima, iako je od njih sve krenulo razume se. Kvislinški režimi su dobili tretman, i ovako i u propagandi/istoriografiji, zavisi kako već u kojoj zemlji, tu priču znamo. O olakom korišćenju reči "Nazi " da ne govorim, koga briga za to, pogotovo na netu. Jbg, svetska pravda, kad će Turska priznati da je tokom WW1 počinila prvi, pravi, moderni genocid i prestati da negira i ucenjuje zemlje u vezi sa tim. Finansiraju i osnivaju katedre na sve strane, ko zna koliko u USA, gde je zvanično jedno, a opet providno do bola za šta služe zapravo. Uništavanje Jermena je primer kako sve može, samo ako se interesi i moć tako poklope. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, fancy said:

Mira.
Kakva posveta... :Hail:
 

 

 

 


Sent from my phone using their app
 

 

 

 

 

Kraljevi... maestralna epizoda

 

 

,,,,,,,,,,,

2 hours ago, Crni Bombarder said:

Dobra je bila i epizoda koju su posvetili premunulom Goranu Paskaljevicu

 

 

 

Sve te epizode, ja ih zovem "memorijal" su bile brutalne. Meni je favorit bila o Bati Živojinoviću, mada me ova sa Mirom ozbiljno uzdrmala.

Edited by realno *w
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, We lose every week said:

Da li sam ja jedini koji ne miriše Državni Posao i da li sam već postavljao ovo pitanje

Da, sad čekamo da BB uleti sa hejtovanjem i onda Sprivel da baci foru neku kako južnjaci to ne kapiraju dok Realni kači hajlajc epizode

  • Like 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...