Jump to content

Kosovo, priznati ili ne?


djole

Recommended Posts

Da ne ispadne da nekog navlačim, hteo sam ustvari reći sledeće: obzirom na to koliko dugo u medijima slušam o Kurtiju "ekstremisti" mislim da je reakcija kosovske policije bila odmerena i reciprocitetna sili upotrebljenoj protiv nje. Nije bilo masovne odmazde nad srpskim stanovništvom,na svu sreću.

Da je situacija bila obrnuta,ja sam siguran da bismo gledali isti scenario kojem smo svedočili pre dve i po decenije. Pod uslovom da su srpske snage u mogućnosti da to ponove,a nisu. Takođe,na sreću.

  • Like 10
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Drug Crni said:

Ako sam dobro razumeo - srpske snage nisu činile masovne zločine nad kosovskim Albancima pre 25 godina? Račak je izmišljen, hladnjače su prevozile svinjske polutke?


Mi da smo u mogućnosti,opet bismo sve isto. Da možemo.

Dva ministra unutrasnjih poslova se samoubijaju  ( verovatno zbog nesrecnih ljubavi), jedan je u Hagu, ubijen je i Badza, al

to verovatno nema direktne veze sa hladnjacama nego sa mafijasenjem.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Cavani said:

Okacio si twit koji stavlja kao cinjenicu da Radojicic bio na onoj mutnoj slici, sto niko ni od nasih ni od njihovih ni od MZ ne moze da potvrdi. Ako se neko nazove terorista i poziva na odgovornost i hajku, za to moraju da postoje i dokazi.

Nije problem da se kace jednostrani twitovi, ali barem da sadrze proverene informacije.

 

Da li je krimos bio na onoj slici, ne znam. Ali da su ono teroristi i da treba da odgovaraju, to je nepobitna činjenica.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, Igor_ said:

@Perkos2 da te ne citiram zbog duzine. 

Kako mislis ostavljen pravac kojim mogu da se izvuku? Da li smo mi uopste sigurni da su imali kuda da se izvuku? 

Mi nismo sigurni u ništa već špekulišemo na osnovu informacija koje prikupljamo a informacije mogu da budu tačne ili manje tačne, očito je da se jedan deo grupa nekako izvukao da li na juriš ili kroz određene rupe koje su pronašli kod protivnika ostaje pitanje. Određeni broj ovih komentatora koji ima i stručno obrazovanje iz bezubednosti kaže da se protivniku ostavlja neki izlaz e sad pravila ratovanja su i izmišljena da se kršila pa ko zna šta se tačno događalo, možda neki dron ako je sve snimio.   

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  

Quote

Srbi koji su poginuli u ovom selu u opštini Zvečan za srpskog predsednika nikada neće biti teroristi.

„To su porodični ljudi“, kazao je Vučić u večerašnjem gostovanju na RTS.

Sa druge strane, kaže da ne može da opravda ubistvo policajca, te najavljuje „korake“ srpskih organa.

„Da li mogu da opravdam ubistvo policajca, i bez obzira što albanski policajac po slovu zakona nema šta da traži na Severu u obezbeđivanju saobraćaja – po briselskom sporazumu potpisanom pre 11 godina – nema opravdanja, i za to će naši nadležni organi preduzimati određene korake u skladu sa zakonima Republike Srbije“, naveo je Vučić.

Kaže da mora da se „snosi odgovornost za ubistvo policajca“, ali i tvrdi da to ubistvo nije bilo planirano.

Srpski predsednik tvrdi da još od barikada pre godinu dana najavljuje mogući scenario kakav se i dogodio u Banjskoj, a zbog, kako navodi, odnosa Kurtija prema Srbima.

„Tada sam imao teške razgovore i sa Milanom Radoičićem i sa mnogima drugima i uvek sam morao da ih razumem, jer su bili u pravu zbog situacije sa kojom se suočavaju. Ali ono što oni nisu mogli da vide, a što sam ja video – je šira slika. I zato sam ih i molio da se povuku sa barikada“, kazao je.

Srpski predsednik je večeras upitan o tome da li je Milan Radoičić bio deo grupe koja se sukobila sa policijom.

Na to pitanje nije direktno odgovorio, već je kazao da se on „nikada nije stideo i skrivao svoju ulogu“.

„Drugo je šta ja mislim o nečemu što se dogodilo i što Srbiji ništa dobro nije moglo da donese“, dodaje Vučić.

Najavio je i da će Radoičić biti saslušan, te da se nalazi u centralnoj Srbiji.

„Ali on će svakako odgovoriti pozivu nadležnih organa Republike Srbije. Uveren sam da će biti saslušan. Nalazi se na teritoriji centralne Srbije i nadležni organi radiće svoj posao“, rekao je.

Srpski predsednik je ujedno kazao da Radoičić nije ranjen, što su prethodno tvrdili iz Prištine.

„On je čovek koji sebe smatra borcem za slobodu. Svojih drugova i momaka se nikada neće odreći, ali postoje stvari i pitanja na koja će moći da odgovori“, rekao je.

Tvrdi i da srpski nadležni organi rade na utvrđivanju da li je autentičan snimak koji je objavljen u medijima, a na kojem se navodno vidi Radoičić sa grupom naoružanih i uniformisanih osoba nedaleko od manastira Banjska.

https://kossev.info/vucic-o-banjskoj-srpski-organi-preduzimaju-korake-radoicic-ce-biti-saslusan-nije-ranjen/

Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, Igor_ said:

Kurti i Svecia i njihova sluzba (strana, tesko da je ovo njihova), daju domaci zadatak nasima. Verujem da imaju materijala da jos dugo izbacuju nove podatke. I sto je najgore ne lupetaju kao nasi (povredio se na zicu kojom se povezivalo...). 

 

Po snimcima se jasno vidi da je mogao da bude opsti masakr, sto bi se i desilo da stranci verovatno nisu savetovali da je bolja slika u svet da puste da odu. Umesto masakra bolja slika za Kurtija je ova, a da se on pitao siguran sam da bi drugacije bilo. 

 

Ovo je problem sa naše strane: sve mislimo da su oni tamo nesposobni, neorganizovani, glupi, idioti... a da bi mi njih samo da nije bilo...

 

To provejava iz tona tvoje poruke ali ne samo tvoje. Zato mi nikad ništa ne možemo da uradimo kako treba, jer mislimo da smo mnogo pametni a u stvari smo glupi ko qrac. I to ne samo u politici ili ovim ratnim pitanjima nego ni u sportu, ekonomiji itd. nismo shvatili ništa.

 

Kurti, čak i da je neko morao da mu kaže da pusti ove iz obruča, je pokazao, u odnosu na srpsku stranu, izuzetan nivo kontrole, kako na terenu tako i u planiranju. Apsolutno je nebitno da li njihova obaveštaqjna služba pribavlja info sama ili im dotura cia, djoka, mika, vulin... 

To je kao kad se mi ljutimo što za Tursku u ženskoj odbojci igra ona Kubanka... Pa jbg, na kraju su naše izgubile i nikoga se ne tiče ko je igrao za Tursku.

  • Like 4
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, Perkos2 said:

Posao političara ako im je želja da pomognu takvu grupu je da uspeju da ubede političare iz NATO zemalja da ne uključuju sva raspoloživa sredstva i ne dostavljaju podatke kosovskoj policiji.

 

Greška u koracima. Posao političara je da NE podržavaju takvu grupu (ako pričamo o grupi koja je razbijena u nedelju). To oni "da ubede NATO da ne uključuju sva sredstva"... ja stvarno ne znam odakle ti ovakva rečenica. Pa to bi značilo da NATO direktno omogući ulazak ovakve grupe na nakeu teritoriju i aminuje pripremu za oružani sukob. 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, erwin said:

 

 

F7A1VxKWkAAlS8G?format=jpg&name=medium

 

https://koms.rs/wp-content/uploads/2023/08/Alternativni-Izvestaj-2023-Finalna-verzija-Aug7.pdf (strana 153 po numeraciji u dokumentu 154 po numeraciji u čitaču)

 

Šteta što je verovatno bila anonimna anketa (valjda je, jer sam pogledao samo stranu 153) pa da ovih 31% iz 2023. godine lepo dobiju poziv da realizuju tu svoju želju. I da im se obezbedi pcr test, za svaki slučaj.

7 minutes ago, Referent said:

Пре бих рекао да је то папир из Заставе, која производи БГА, нема везе ово са Војском.

 

Papir je iz zastave, potpisi i pečat nisu.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, djura.net said:

Potrebe mladih, o jbt.

 

Tragično, ali i očekivano od populacije koja je odrasla u vučićlendu. Već više od 11 godina radikalski šljam radi na odljuđivanju stanovništva, rezultati toga se najbolje vide na onima koji za drugo ne znaju.

  • Like 11
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Constantin said:

 

Zamišljam sliku....Ti @Milenko Puzigaca ljubiš NATO zastavu na balkonu, @Kronostime okreće prasići na ražanj ispod balkona, ja ladim pivo, a masa ti frenetično kliče....i zazvoni budilnik...jbg, aj na posao...

 

 

 

A kad mi dodjemo na vlast...gasimo ruski špijunski centar u Nišu, a naši sendvičari će biti ispoštovani, ne parizerom, nego :

 

 

https://twitter.com/metlobrk/status/1707325280165998675

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Constantin said:

 

ruski špijunski centar u Nišu,

 

Пре неколико месеци био са неким другаром, он возио неке аутомобиле у салон који се налази ван града. Прошли смо баш поред њега. Делује мртво и празно. Можда су сакривени под земљом? :classic_biggrin:

Link to comment
Share on other sites

  • fancy changed the title to Kosovo, priznati ili ne?
  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...