DJORDJE Posted April 1, 2023 Share Posted April 1, 2023 Ih, sta sve po sumama ne moze da se nadje. Naleteo na neciju bastu tokom COVID-a. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted April 1, 2023 Share Posted April 1, 2023 16 hours ago, Kronostime said: Somewhere beneath the Avala fig is growing on the backyard. Provociraj, provociraj Znam ja da tamo mogu smokve, imam ja i dvije koje su u dvoristu, ali se grane smrznu svake zime, bez obzira koliko ih zastitim, onda moram da ig dobro podrezem i onda olistaju i grane ponovo narastu, ali nema ploda Ova u saksiji dahe plodove, jer je tokom zime drzim u kuci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted April 1, 2023 Share Posted April 1, 2023 20 hours ago, Amigo said: Ja sam ozbiljan za zalivanje, pusti ti Kronosa. Limun je mediteranska biljka, ja imam smokvu u velikoj saksiji i zimi je unosim u kucu i zalijem jednom u mjesec dana. Ma znam ja to. Imalo da se kupi u lokalnoj prodavnici cvijeca. Mislim limun sa gotovim plodovima. Ali nama bilo zanimljivo da mi imamo od sjemenke do ploda. Ili preciznije mene zanima kad cvjeta. Tad mirise fantasticno. @Kronostime ne zelim da komentarisem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 1, 2023 Author Share Posted May 1, 2023 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Del Piero Posted May 13, 2023 Share Posted May 13, 2023 Travnjak imao i boljih dana, ali sta je tu je. Doduse dosejavao sam i djubrio skorije, pa bi trebalo da bude bolji uskoro. Ako nista dva nova drveta poprimaju krosnju, lepo ce da legnu. https://ibb.co/kyjrRXj 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 22, 2023 Author Share Posted May 22, 2023 S` ovom snajkom nema zajebavanja i zakeranja - od samara bride usi mesec dana. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted May 25, 2023 Share Posted May 25, 2023 Stavis sinteticku travu, nema kosenja, zalivanje samo kada se ker popisa, nula djubriva, kosenje, uvek zelena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 25, 2023 Author Share Posted May 25, 2023 Pustis 2 jagnjeta da odrzavaju travu do jeseni - em` ekoloski nadjubrena, em` uvek uredno podsisana. Na prolece - nabavis novi "set za kosenje". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Del Piero Posted June 4, 2023 Share Posted June 4, 2023 Razmisljam se da sklonim malc, ovo bolje izgleda. https://ibb.co/vJTtVNX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted June 26, 2023 Author Share Posted June 26, 2023 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indig0 Posted July 2, 2023 Share Posted July 2, 2023 Iz sprdnje sam prosle zime iz semena uspeo da uzgajim nar. Sad cu isto pokusati sa limunom bez da uzimam zemlju za citruse. Nar sa nekih sest meseci ima oko 30 cm i verovatno ce tih dvadesetak sadnica na prodaju na jesen. Sad sam se zainteresovao za egzotiku pa imam u planu da probam dosta tropskih biljaka da uzgajam u narednom periodu. Generalno je problem zima ( kada je dnevna u minusu ) temperatura mi u plasteniku padne na nekih 3-5 stepeni uz vlaznost od 50% a u plasteniku koji zagrevam bude od 10-12 stepeni uz vlaznost od 70%. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 2, 2023 Author Share Posted July 2, 2023 34 minutes ago, Indig0 said: Iz sprdnje sam prosle zime iz semena uspeo da uzgajim nar. Sad cu isto pokusati sa limunom bez da uzimam zemlju za citruse. Nar sa nekih sest meseci ima oko 30 cm i verovatno ce tih dvadesetak sadnica na prodaju na jesen. Sad sam se zainteresovao za egzotiku pa imam u planu da probam dosta tropskih biljaka da uzgajam u narednom periodu. Generalno je problem zima ( kada je dnevna u minusu ) temperatura mi u plasteniku padne na nekih 3-5 stepeni uz vlaznost od 50% a u plasteniku koji zagrevam bude od 10-12 stepeni uz vlaznost od 70%. Ako nesto prodajes, baci mi ponudu u PM - mozda se dogovorimo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indig0 Posted July 3, 2023 Share Posted July 3, 2023 18 hours ago, Kronostime said: Ako nesto prodajes, baci mi ponudu u PM - mozda se dogovorimo. Na jesen se dogovrimo, kad prodju vrucine, sad nije pogodno za sadnju. Videceno sta ce sve moci da se proizvede iz semena od egzotike, bez kalemljenja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indig0 Posted July 9, 2023 Share Posted July 9, 2023 Posađeni limun i klementina. Malo sam se izgnjavio oko ph vrednosti zemlje ali verujem da će odgovarati. Valja presaditi tuje u veće saksije pred ove vrućine a od nedelje treba da mi stigne lovor višnja. Rukola obrana po poslednji put, sada čekamo nove zasade da dospeju, ovo vreme ne pomaže, bude previše gorka. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indig0 Posted July 27, 2023 Share Posted July 27, 2023 Nikao limun, klementina ništa. Njoj očigledno odgovara malo kiselija zemlja. Djubrivo koje sam koristio pri svakom zalivanju je 15 5 25, dobio sam odlične rezultate. Takodje prilikom sadnje u svaku saksiju treba staviti cimeta, omogućava dobar razvitak korenovog sistema i olakšava klijanje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 30, 2023 Author Share Posted August 30, 2023 Ko mi dirne lovor, nece skoro kuvati - ja mu kazem. Jedva ga oporavih posle posle proslogodisnjeg cerupanja i od tada je pod video nadzorom.. Treba neki list i za fotosintezu da ostane, a ne samo da se misli na guj`cu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted October 20, 2023 Author Share Posted October 20, 2023 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мџе Posted January 19 Share Posted January 19 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мџе Posted February 15 Share Posted February 15 Finalni pordukt: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted March 28 Author Share Posted March 28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts