Instinkt Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 Srbija ima dobre šanse da dve vezane sezone ima direktnog predstavnika u LŠ a to znači ne samo u sezoni 23/24 već i u sezoni 24/25 gde nema grupa, jedna tabela sa 36 timova i čak 10 utakmica za svakog učesnika u startu LŠ, po pet kući i na strani sa 10 različitih timova. Tada će igranje i LE biti premija, 8 mečeva, takođe bez grupa u ligi sa 32 tima. Ukoliko naše ekipe uđu u grupe sledeće sezone, izvesno imamo direktnog predstavnika u LŠ, i još jednog u kvalifikacijama i u sezoni 24/25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzoneee Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 Bice ligaski sistem u Ligi sampiona kao za Evroligu u kosarci? Opet nesto menjanju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Instinkt Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 Uveliko su promenili. Ne baš kao u Evroligi, iako deluje identično. Ključna promena je povećanje broja učesnika sa 32 na 36 timova, što će svakoj ekipi doneti četiri utakmice više u prvoj fazi nego u aktuelnom obliku. U postu iznad sam napisao po kom principu. Ovo je svakako pozitivna promena za nas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venger Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 (edited) Ne svidja mi se toliki broj utakmica, posebno u Ligi sampiona koja je kvalitetom i dalje svemir za nas. Onako u grupi sa jos 3 ekipe imas neke sanse da odigras takticki, na guzove sto bi se reklo i mozda obezbedis prolaz dalje uz dosta srece. Medjutim, takav sistem ce jos vise ogoliti razliku u kvalitetu izmedju timova, prakticno smo bez ikakve sanse za dobar plasman. Sluzicemo za napucavanje. Edited February 18, 2022 by Venger Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzoneee Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 Moram da pogledam kako su zamislili taj koncept, posto mi ovako nije jasno. Ligaski tip takmicenja a ne igra svako sa svakim? Kako ce to biti podeljeno onda, kako ce se znati ko ce sa kim igrati? A ovamo svi su u jednoj kao ligi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Instinkt Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 Ukoliko hoćeš da napreduješ, moraš da se trkaš sa najboljima. Onog trenutka kada nam LŠ postane prirodno stanište ubiraćemo benefite gledano i sa sportskog aspekta, a ne kao do sada isključivo materijalnog. 4 utakmice više, 4 prilike više za dokazivanjem, napredovanjem, 4 utakmice više za sticanje iskustva, rast kluba. Pa te posle šamaranja PSGa neće biti strah Brage i Ludogoreca, nego ćeš da ideš na pobedu, i da iskoristiš sve što ti se ukaže. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dropkick Murphys Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 7 hours ago, kendrick said: Koliko je samo velika stvar ovo 11. mesto govori i to da od sezone kada budemo imali 1+1LS i zagarantovanu LK sakupljanje bodova ce biti daleko lakse, odnosno potrebno je ozbiljno samoubojstvo i jedna brutalno fail sezona pa da krene neki pad na tabeli. Ili da Ukrajinci, Belgijanci, Svajcarci ili Turci polude nekoliko sezona zaredom. Mrzi me sada da kopam, ali sa jednim timom u grupnoj fazi LS, jednom u LE i jednim u LK, to je u startu preko 6.000 bodova, sigurno, tako da uz pokoju pobedu/nereseni rezultat, trebalo bi da se zadrzimo na ovoj poziciji barem nekoliko sezona. edit: Vidim sada da Belgija gubi mizernu sezonu u racunici od sledece sezone, tako da ce oni biti glavna pretnja za 11. mesto. Ali zato braća Rusi gube celih 12.600. Lagano možemo preko njih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Alex Ferguson Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 Ono sto mi nije jasno jeste to gde ce UEFA da ugura ta dodatna cetiri meca? Englezi ionako igraju cini mi se svaki drugi dan. Bukvalno je nemoguc tempo za izdrzati, jos kad dodaju ta cetiri meca bice slucajeva kao Erikson svake nedelje. Pod dva, kako mi idemo u Evropu sledece sezone? Dva u LS ili? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Mićić Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 Sledece idemo normalno kao i do sad. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 Napisao sam pre par nedelja, ima na prethodnim stranama, da izgleda postoje šanse da imamo i predstavnika u Q za LE na leto, pod uslovom da LK osvoji neko ko se kvalifikuje za LŠ preko domaćeg prvenstva. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Contador54 Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 Nigde ne uspevam da nadjem podatak, ali sta se desava u situaciji da osvajac ELK obezbedi mesto u LE kroz svoje prvenstvo. Situacija koja moze da se desi - Roma osvoji ELK i bude sesta u Seriji A. I na taj nacin ostaje upraznjeno jedno mesto u LE, zar ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Instinkt Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 Podebljan koeficijent pobedom Partizana na 9.00 ove sezone. Imamo još minimum 4 utakmice da nabijamo još. Sad ni 9. mesto ne izgleda tako daleko 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvezdinho Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 Posto su ruski timovi izbaceni iz takmicenja, jel to sad znaci da cemo mi da preuzmemo to 10.mesto i sta donosi 10. mesto ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
suptil Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 4 minutes ago, Zvezdinho said: Posto su ruski timovi izbaceni iz takmicenja, jel to sad znaci da cemo mi da preuzmemo to 10.mesto i sta donosi 10. mesto ? Za sledecu sezonu mislim da rusija gubi veliki broj bodova a da na njeno mesto dolazi Belgija. Miostajemo na 11. mestu a za dve godine tek po odigranoj sezoni eventualno bez ruskih klubova moglo bi da se debatuje sta i kako .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 (edited) UEFA suspendovala Rusiju. Ako suspebzija ostane do leta imaćemo verovatno dva predstavnika u LŠ. Malo tužno, ali izgleda izvesno. Edit. I jwdno mesto u LE. Edited February 28, 2022 by Don Juan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 U kvalifikacijama za ta takmičenja, naravno. 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoly Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 11 minutes ago, Don Juan said: UEFA suspendovala Rusiju. Ako suspebzija ostane do leta imaćemo verovatno dva predstavnika u LŠ. Malo tužno, ali izgleda izvesno. Edit. I jwdno mesto u LE. A za Lk ima li mesta u kvalif sledece sezone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 (edited) 12 minutes ago, Manoly said: A za Lk ima li mesta u kvalif sledece sezone? Dva mesta. Edit. Naravno pod uslovom da Rusiji ostane suspenzija i da se svi iza pomere jedno mesto napred. Mi smo trenutno prvi ispod crte. Ja se iskreno nadam da se to neće desiti, i da će se igrati po planu. Edited February 28, 2022 by Don Juan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlaDixXx Posted March 11, 2022 Share Posted March 11, 2022 Veteranske sekcije komunistickih blizanaca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts