Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Drug Crni said:

@alcestahoćeš ga gledati? ^ :lol_2:

Prvi komentar ispod klipa:

If the dog dies I don't want to see it

Sums it up basically :classic_biggrin: zato nisam Džona Vika ni razmatrala :classic_biggrin:

Mada možda pogledam jednog dana na TVu, više ne bacam pare na Ridlija u bioskopu :classic_tongue:

• Ha-ha 1
Posted
1 hour ago, Drug Crni said:

U, ovo mi deluje "nedobro". ^ Nadam se da grešim..

De Niro je pod stare dane baš zaređao sa ovim slabim komedijama... 

Kako je trailer odmicao, jedino što mi deluje zanimljivo je dinamika između snajke (za unukom) i dede, rekla bih da je ne viđamo često na filmskim platnima. 😁 Uobičajen kliše je da se obradi odnos svekrva-snajka.

• Like 1
Posted
36 minutes ago, Klotzen said:

Meni ni prvi deo nije bio dobar ali me živo zanima jel su sve ponovo reciklirali ili ima nesto novo.

Čekaj..najpre je bio "Meet the Parents" pa onda "Meet the Fockers"..ja sam tu i stao. 

Jel ovo sad treći deo ili je bilo još u međuvremenu?

• 2 weeks later...
Posted
6 hours ago, DameTime said:

My dad is coming home...

Ne dopada mi se ova neformalnost u govoru, nadam se da se ne prožima kroz ceo film. Vizuelno izgleda dobro, ali to se i očekuje od Nolana.

Tu je i "Let's go" Odisejev povik :smiley26:

• Like 1
Posted (edited)
21 hours ago, Nicklord said:

Meni se i dalje ne sviđa što izgleda više kao okruženje za vikinge 

Nije samo do okruzenja, bar pola utiska je filter. Nije mi jasno zbog cega mora uvek i u svakoj prilici da se insistira na ovim sivim, hladnim, gritty tonovima. Ok, za neki sadrzaj kao sto je GOT je to fitting i potpuno logicno. Ekranizujes grcki ep, zaboga. Troy je tu bas ubo sustinu sa toplim, zlatnim tonovima, dubokim i ekspresivnim nijansama zelene, plave... Kao da postoji neki zazor od zivljih boja, svetla. Mozda je strah da ce odvuci paznju ili neke manjkavosti uciniti ociglednijim....

Ova scena na 2.20 je direktna referenca na ono Pittovo odsecanje glave statui Apolona pred hramom.

Slazem se za jezik, iako ima malo dijaloga, nekako ovo sto se vidi je dosta napakovano modernim kako izrazima tako i manirima, gestovima. Videcemo.

Edited by SteveFrancis#3
Posted

Ja bih ovako rekao: ovo će, po svemu sudeći, biti jedna hrabra, atmosferična interpretacija "Odiseje". Već na osnovu početka trailera, film signalizira mračniju, intenzivniju viziju Homerovog epa, koja više naginje ka mitu, sećanju i psihološkoj strani Odisejevog putovanja. 

3 hours ago, SteveFrancis#3 said:

Nije mi jasno zbog cega mora uvek i u svakoj prilici da se insistira na ovim sivim, hladnim, gritty tonovima.

Zato što ovo nije fantasy koji je koloritan i živih boja, već svet definisan težinom, sudbinom i strahom od onoga što vreba iza horizonta. Ovaj svet je apokaliptičan. 

Muzika veoma obećava.

Posted

Upravo je GOT fantastika pa je notoran po sivilu i redukciji boja jer je to deo identiteta citavog projekta. Moze da se kaze da slicno vazi i za Witchera. Dozvoljavam naravno da reditelj ima viziju koja je mracnija, ali malo vec umara ovo recikliranje i rehash jednog te istog (u estetskom smislu). Zamraciti danas nesto nije nikakav novelty niti posebno autentican kreativni izraz, naprotiv. Ocigledno je potrebna mnogo veca hrabrost za izlazak iz tog kalupa. Smeta mi vec to nekakvo paorsko povlacenje jednakosti izmedju serioznosti i odsustva boja. Narocito kada je rec o ovakvoj tematici, epskom putovanju prepunom fantasticnih elemenata, iako ce ih ocigledno "prizemljiti" (sto mi se dopada). 

• Like 1
Posted
4 hours ago, SteveFrancis#3 said:

Nije samo do okruzenja, bar pola utiska je filter. Nije mi jasno zbog cega mora uvek i u svakoj prilici da se insistira na ovim sivim, hladnim, gritty tonovima. Ok, za neki sadrzaj kao sto je GOT je to fitting i potpuno logicno. Ekranizujes grcki ep, zaboga. Troy je tu bas ubo sustinu sa toplim, zlatnim tonovima, dubokim i ekspresivnim nijansama zelene, plave... Kao da postoji neki zazor od zivljih boja, svetla. Mozda je strah da ce odvuci paznju ili neke manjkavosti uciniti ociglednijim....

Rekla bih da ovo nije specifično samo za Nolanovu Odiseju, već duže vreme se komentariše činjenica da noviji filmovi imaju slabiji kontrast i zasićenost bojama u odnosu na one koji su snimani ranije.

Recimo, napravili su poređenje za The Devil Wears Prada 1 & 2:

spacer.png

Navodno pojašnjenje je da se produkcijske kuće unapred prilagođavaju streaming platformama poput Netflix-a, koji insistiraju da film jednako izgleda na TV-u, laptopu, telefonu,... Što nije moguće ako traka ima jači kontrast i zasićenost bojama.

Bullshit, ako se mene pita. 

Posted

Ovde sam teamFrancis skroz, kukam oko toga zadnjih 10 godina. Film koji se dešava na Mediteranu treba da izgleda tako, a ne kao Godina bez leta u severnoj Evropi.

Zabole me živo koliko je depresivna tema i atmosfera, Silence of the Lambs je imao više boje i svetla od većine filmova danas.

Kod poslednjeg Betmena su mi oči ispale u noćnim scenama.

Vilnev mi je omiljeni režiser a to sivilo mi najviše smeta i kod njega.

Posted

Lagano se nadje na guglu, neko se vec bavio poredjenjima i izvlacio stilove iz filma i trejlera

images?q=tbn:ANd9GcR1fE28IJWqFqoD1fC14Qm

images?q=tbn:ANd9GcRUXJeq07EKmIM4-drQSrp

Ne sudi se dakle filmu koji jos nije ni izasao, doticemo se samo vizuelnog. Bas ogromne razlike. Ne samo zbog kolorita, vec i zbog izbora glumaca, Troy je imao zaista taj larger-than-life utisak, kako su ljudi vec primetili. Neko ce reci da je povrsno, ali ipak pricamo o epskim, mitskim likovima, bicima, polu-bogovima. Za dozivljaj njih kao takvih i posledicno grandioznosti i utiska neceg ogromnog, vecnog ipak je, jebiga, bitno i kako glumci izgledaju, kako deluju na gledaoca. Pitt, Bana, Bloom, Hedlund, Kruger, Saffron, Byrne, sve prakticno savrseni primerci ljudskog roda, kakvim bi svako i zamisljao te eponimne heroje, polubozanstva, mitske ratnike, zene zbog kojih se zapocinju ratovi, sukobljava i prkosi kraljevima... U redu je da se ima drugacija vizija i zeli ispricati nesto zivotnije, svakodnevnije i nesto sa cim obican covek moze da se poistoveti, ali cinik bi mogao da pita zasto je onda uzeta Odiseja, a ne recimo prica nekog obicnog hoplita, u realnom istorijskom kontekstu, za vreme i neposredno nakon, lupam, prve bitke kod Mantineje ili random mornara nakon Egospotama, njihovim dilemama, izborima, zivotnom putu, nadanjima, iskusenjima, univerzalnim ljudskim vrednostima i potrebama...

Presrecan sam sto dobijamo ovaj film, da ne bude zabune. Nadam se da ce biti vredan dodatak zanru i utrti put za jos ovakvog sadrzaja. Naglas ventiliram, nije negativity, navijam za ovaj film. Bas.