Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ready Player One (2018)

Prilično loš. Većina referenci na 80e je nabacano bez smisla i reda, čisto da se ispoštuje atmosfera iz knjige. Ukratko, nabudženi Deca špijuni. Sigurno da je moglo mnogo bolje. 5/10

Dead Man (1995)

Tipičan Džarmuš. 7/10

Network (1976)

Reprizirao sam nedavno ovaj vrhunski film, daleko je ispred svog vremena. 9/10

Edited by vepar
  • Like 4
Posted

Arctic (2018)

8/10

Vrlo dobra priča o preživljavanju, o borbi čovjeka protiv nehumanih uslova Arktika. Mads Mikkelsen očekivano dominirao jedući svaku scenu. Ko nije fan tematike, isplatilo bi mu se pogledati samo zbog Madsa.

• Like 2
Posted
On 5/9/2019 at 3:01 PM, vepar said:

Network (1976)

Reprizirao sam nedavno ovaj vrhunski film, daleko je ispred svog vremena. 9/10

Remek delo. Jedana od najboljih scena u istoriji filma:

I'm as mad as hell, and I'm not going to take this anymore!

• Like 1
Posted

Remek delo. Jedana od najboljih scena u istoriji filma:

I'm as mad as hell, and I'm not going to take this anymore!

Jedna od najboljih ali meni još bolja ova scena:

• Like 2
Posted

John Wick 3

Totalna pizdarija od filma 🙂

Radnja - nepostojeca. Kianu ide i krlja redom, ali su koreografiju digli na totalno novi nivo.

P.S. Belgijske Malinoe su najludji psi na svetu 🙂

Posted

Maria (y los demas) (2016)

https://www.imdb.com/title/tt4597598/?ref_=nv_sr_3?ref_=nv_sr_3

Gledao sam na Španskom metru ovu korektnu dramu o devojci u srednjim tridesetima koja ima svoje interne nemire ali opet nekako first world problems. Španska kinematografija, kao što sam već pisao na rahmetli forumu, uvek nudi neke preterano naivne i dobroćudno dramatizovane , pomalo neprirodne dijaloge. Nosilac glavne uloge - Barbara Lennie, je vrlo lepa žena, ako ništa. Može da se pogleda. 6/10

• Like 1
Posted (edited)

'The Old Man & The Gun' 

Istinita prica o Forrestu Tuckeru (Redford) sarmantnom pljackasu banaka. 

Meni skroz dobar old school film koji kao da je pravljen za oprostaj sjajnog, i u ovom filmu, Roberta Redforda. Valja spomenuti da je bolji od brace Affleck (Casey) zajedno sa Sissy Spacek dosta uticao na kvalitet filma, tu je I Tom Waits u jednoj od sporednih uloga... Dovoljno razloga za pogledati ga. 

https://m.imdb.com/title/tt2837574/?ref_=m_nv_sr_1

Edited by Ne sam Safete
  • Like 1
Posted

Call me by your name (2017)

https://www.imdb.com/title/tt5726616/?ref_=nv_sr_2?ref_=nv_sr_2

Iako smo svedoci da filmovi sa lajtmotivima homoseksualnosti danas nisu retkost, ovaj je jedan od boljih jer se ne bavi opštim mestom - socijalnim prekorom različitosti, već unutrašnjim svetovima glavnih aktera. Šta više, socijalni kontekst za protagoniste i njihovu emotivnu povezanost je ovde povoljan jer je smešten u tolerantno okruženje imućnih intelektualaca i prirodne lepote severne Italije. Odlična gluma, lepi kadrovi, impresivna scenografija i setna muzika Sufjana Stevensa dodaju plus u totalu. Nije za one koji se gade muške ljubavi ili sumnjaju u svoju seksualnost. 7/10

Posted

Nisam neki ljubitelj Godardovih filmova ali, recimo, Alphaville i Le Petit Soldat su mu izvrsni. Ovaj drugi sam pogledao pre par dana i svideo mi se način na koji kadrira i ti brzi i kratki rezovi. Inače, tematika ( s ideološkog stanovišta ) i buntovništvo u njegovim filmovima mi je pozersko i zato nisam fasciniran njegovim radom.

Posted

Na nekoj svojoj listi top 10 filmova su mi uvek na vrhu bili Samuraj i 400 udaraca. Zavrsna scena Trifoovog filma mi je jedan od vrhunaca filmske umetnosti. Za mene ima i znacaj jer sam je imao kao deja vu u jednom vrlo teskom licnom casu.

Posted

Oblivion (2013). Neverovatno koliko slicnosti ovaj film ima sa Moon (2009, Duncan Jones). Jedina razlika je veci budzet i vise likova u Oblivionu. Glavni lik je angazovan da radi odredjenje poslove odrzavanja (u Moonu to je postrojenje za vadjenje helijuma, u Oblivionu to je odrzavanja dronova). Glavni lik misli da je vreme za napustanje posla i povratak kuci. Glavni lik u oba filma saznaje da je samo klon i to jedan u nizu klonova. Glavnom liku su manipulisali sa secanjem i u jednom i u drugom filmu.

Licno, ne volim ovakve filmove, nisam uzivao u Moon - u, ni u Oblivion - u. Svaki film zahteva barem delic poistovecivanja i uzivljavanja u sudbinu glavnog lika, a ona je ovde previse teskobna, mracna, bizarna, cak i morbidna. Vise mi se svideo Moon jer se fokusirao samo na problem kloniranja i manipulacije, Oblivion je to sve posudio odatle i ugradio te ideje u jednu besmislenu radnju sa puno logickih rupa.

Posted
On 5/4/2019 at 4:13 AM, Jurgen said:

Mora bar dva puta da se odgleda 

jedva sam ga odgledao i prvi put, drugi put ga ne bi gledao ni pod pretnjom puskom :default_coffee:

On 5/9/2019 at 1:53 PM, realno *w said:

Pogledah pre neki dan, onako usput i po drugi put:

1.60704_image.jpg

Nije uopšte loš film, volim postapokaliptične generalno. Viuzelno dobar takođe.

i ja volim take movije, a na tu tematiku imas i edge of tomorrow(2014), takodjer sa kruzom, kao i  elysium...

On 5/29/2019 at 12:18 PM, realno *w said:

Pogledah "Searching", bez da sam znao bilo šta o filmu i poprilično sam zadovoljan, fin trilerčić.

yup, fina misterijica :default_coffee:

Posted

Dolor y gloria - poslednji film Almodovara. Autobiografski film pravi Almodovar, treba ga gledati naravno mada kao i obicno nesto mi i nedostaje ne znam sta. Banderas i Penelope Cruz fenomenalni