Drug Crni Posted May 5 Author Posted May 5 @Romantikpa da, ali ni Elisabeth (D.Moore) se baš ne pridržava svojih potreba, tačnije i ona vremenom počne da se ponaša tako da naudi Sue (M.Qualley) Nije zaista film za svakoga..mom najboljem ortaku Supstanca je potpuno njesra od filma npr. 1
Mina D. Harker Posted May 5 Posted May 5 @Klotzen samo bih da dodam tehničko-štrebersku ispravku, Substance jeste horor, pošto horor ima dosta podžanrova, uključujući i horor-komediju. Supstanca je body horor, s tim što si tačno istakao da se film u završnici pretvara u parodiju. To je meni dosta oduzelo od "poruke" i pretvorilo se u film koji nalikuje gory horor komedijama iz 80-tih. Ne mogu reći da sam oduševljena filmom, dobar je ali razvučen i bez jasne poveznice između mlade i starije verzije protagonistkinje. Starija je skroz na gubitku u tom aranžmanu, ne vidim kako "živi" novu mladost a to je valjda trebalo da bude poenta same supstance. Ostalo su opšta mjesta o eksploataciji mladih žena u industriji zabave, ljigavim menadžerima poput Vajnstina, patrijarhatu koji žene različitih generacija huška jedne protiv drugih u nepravednoj i (neminovno) gubitničkoj borbi za pažnju, popularnost, poslovne prilike itd. 2
Besni lala Posted May 5 Posted May 5 On 5/3/2025 at 12:39 PM, Mina D. Harker said: Ne preporučujem ako ste slabi na sudbinu kućnih ljubimaca, ili ste skorije ostali bez ljubimca. Ovo nije Hachiko, ali svejedno nekako potresno jer znamo da je njihov životni vijek najčešće mnogo kraći od našeg 😭 The Friend ovo liči na mene - odaberem film sa "laganom" tematikom da odmorim mozak i do kraja filma sam u komate. Elem, glavni glumci su Bil Mari i Naomi Vots, s tim što se Bil (sad već po običaju) pojavljuje u vrlo maloj roli, iako je u filmu duhom sveprisutan, jer je svojoj prijateljici Iris koju igra Naomi ostavio u amanet 2 stvari: da završi njegovu poslednju knjigu i da nakon njegove smrti usvoji dogu po imenu Apolon. Kako možemo pretpostaviti, Iris se muči sa oba zadatka - pas je predivan ali depresivan i ogroman, plus ne može da ga useli u svoju njujoršku "kutiju od šibica" gdje ne dozvoljavaju držanje pasa. Oko toga se vrti zaplet. Film je uglavnom uspjela kombinacija onih intelektualnih drama tipično smještenih u Njujork kakve smo već gledali, i, well, priče o odnosu čovjeka (pod ovim mislim i na žene) i njegovog/njenog najboljeg prijatelja. Uvijek sam fascinirana kako životinje dobro "glume" u ovakvim filmovima i naravno da se raspadnem kad izgledaju tužno i izgubljeno. Doga Apollo je stvarno prelijep, a zna i da glumi. Ako ste posle svega što sam napisala ostali zainteresovani za film, znate sta vam je činiti. ... I tako... Sreća pa sam gledao sam. Znaš več zašto. ... ali mi je i drago. Dobar film. Evo da ja tebi preporučim ako nisi već gledala... U poslednje vreme samo preletim preko svega novog što izađe... Za ovaj sam se nekako zakačio. Nisam pogrešio. 1
Klotzen Posted Saturday at 08:13 PM Posted Saturday at 08:13 PM Wicked (2025) Mjuzikl smešten u Oz. Priča prati odrastanje Elfabe i Glinde. Glavne uloge odlične, nije ni čudo obzirom da je jedna od njih Arijana Grande. No film je za decu, vrlo malo materijala za nas matore osim da se prisetite detinjstva ako ste gledali ovaj crtani tada. Preporuka za decu i možda za porodično gledanje. Megalopolis (2024) Ipak je ovo bio prevelik zalogaj za Kopolu. Priča sa kraja, odnosno propasti Rima smeštena u budućnost SAD. Ima tu svega politike, ljubavi, razvrata, i svega po malo ali ničega da Vam zadrži pažnju. Glumačka ekipa odlična ali radnja je isuviše razvodnjena i otišla u širinu da bi ovo bio dobar film. Nije ni čudo da je Oskar totalno izignorisao ovaj film. Ovo samo za fanove Kopole čisto da ne propuste ovaj film. Za mene razočaranje. 2
Besni lala Posted yesterday at 01:32 PM Posted yesterday at 01:32 PM E Našao sam novu, baš slatku, platformu - i svašta ima... Neću da kačim link - ko oće nek mi pošalje poruku. I tako - iskopah iz malog mozga dva komata koje sam baš jako voleo. Trougao. Preslatka Melani i dve glumačke zverine ... Bože, bukvalno ima atmosferu i šarm koji možeš da ... namirišeš, da se setiš nekih ukusa. ... Ovaj pak uredno gledam svakih par godina ... Boli koliko su bili Kul. ....... Jebote - želeo sam da kad porastem budem vucibatina kao Nik ... Pokojni Hart je bio prelep čovek i jako potcenjen glumac. Ako vas ne mrzi - ne košta ništa da ih pogledate... ja mislim da se ovakvi više i ne mogu da naprave. ... I tako - jebi ga, sad ću verovatno da potonem u Vrancuze. ... Ništa novo mi se ne sviđa osim onog što sam preporučio Mini... ....Davim. Pozdrav drugari. 2
Klotzen Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Conclave (2024) Politički triler smešten u Vatikan. Papa iznenada umire od srčanog napada i kardinali se skupljaju u Konklavu da izaberu novog papu. Zatim gledamo odnose između Kardinala, političke borbe, diskvalifikacije i slično dok na kraju ne izaberu novog Papa. Odlično napisana priča. Odlično probrani glumci. Ne sećam se kada sam zadnji put video Litgow-a pogotovo u ozbiljnoj ulozi kao ovde. Toliko mi se svideo film da sam hteo da ga stavim u apsolutnu preporuku ali ću ga staviti ovde jer znam da ovde ima dosta ljudi koji ne mogu da izdže film sa sporim tempom. No ovde spori tempo radnje zapravo pospešuje taj triler deo filma. Film je dobio jednog oskara za scenario i 7 nominacija. Realno mogao je još koji da dobije jer Substance, Anora i Brutalist nisu uopšte bolji od njega. Pretpostavljam da je platio malo i momenat, jer je papa već bio bolestan a u filmu ima jako problematičnih situacija iz aspekta Vatikana. Preporuka svima. 2
Recommended Posts