Cyber Posted August 6, 2021 Share Posted August 6, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 Pravili smo klikere od zemlje, gline, onako dlanovima oblikujemo lopticu, onda na sunce nekoliko dana ili u rernu na sušenje. Ko ima sreće da ne ispucaju dobije dobar kliker ako je lopta bar približno pravilna, da ne zanosi. Pravilo se i od cigle, komad se trlja brusi, o beton dok se ne dobile okrugao oblik. Mogli su da budu kvalitetni i dugotrajni. Kasnije su se pojavili plastični, pa stakleni, a onda su se interesovanja promenila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 43 minutes ago, Div said: Pravili smo klikere od zemlje, gline, onako dlanovima oblikujemo lopticu, onda na sunce nekoliko dana ili u rernu na sušenje. Ko ima sreće da ne ispucaju dobije dobar kliker ako je lopta bar približno pravilna, da ne zanosi. Pravilo se i od cigle, komad se trlja brusi, o beton dok se ne dobile okrugao oblik. Mogli su da budu kvalitetni i dugotrajni. Kasnije su se pojavili plastični, pa stakleni, a onda su se interesovanja promenila. Khm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 38 minutes ago, Kronostime said: Khm? Pa, jes. Onda sam se oženio. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azazelkg Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 44 minutes ago, Kronostime said: Bitkoin naše mladosti 😂😂😂😂 3 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 Zamena za ove žetone su bile žutih 10 para iskovane čekićem na istu veličinu, a pravi profesionalci su ih pravili livenjem rastopljenog olova u kalupe od kvarcnog peska 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 1 hour ago, Milenko Puzigaca said: Zamena za ove žetone su bile žutih 10 para iskovane čekićem na istu veličinu, a pravi profesionalci su ih pravili livenjem rastopljenog olova u kalupe od kvarcnog peska Tako se nekada rudarilo , a ne ovo danas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 Mene kada su prvi put pitali šta mislim o iskopavanju novčića ja počeo da im pričam o iskopinama u Čelarevu 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted August 22, 2021 Share Posted August 22, 2021 [emoji847]Послато са Huawei MATE 40 Pro помоћу Тапатока Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 25, 2021 Share Posted August 25, 2021 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted August 25, 2021 Author Share Posted August 25, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted August 27, 2021 Author Share Posted August 27, 2021 Telefon igracka 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted August 27, 2021 Share Posted August 27, 2021 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted August 27, 2021 Share Posted August 27, 2021 To je ova nova BMW kanta, onaj stari sa motorom od 1000 cc se sklapao u IMV-u vrlo kratko, krajem 60tih. Moj ga je komsija vozio i dok nije umro 90 i neke , a sve te godine je stajao parkiran napolju. Farba mu je izbledela posle 20 godina, ali nije bilo vidljive korozije, originalni motor, menjac... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted August 27, 2021 Share Posted August 27, 2021 1 minute ago, DJORDJE said: To je ova nova BMW kanta, onaj stari sa motorom od 1000 cc se sklapao u IMV-u vrlo kratko, krajem 60tih. Moj ga je komsija vozio i dok nije umro 90 i neke , a sve te godine je stajao parkiran napolju. Farba mu je izbledela posle 20 godina, ali nije bilo vidljive korozije, originalni motor, menjac... Jeste IMV je sklapao i Austin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 Da li znate da himna "-Hej, Sloveni", uz koju smo slavili najveće uspehe svojih sportista" nije bila zvanična himna SFRJ, da je to postala tek pred raspad 1988, a da zvanična himna "Smelo smo prošli iz mraka i strave" nikada nije izvedena u tom svojstvu?Još jedna u nizu naših balkanskih nelogičnosti i paradoksa.Послато са Huawei MATE 40 Pro помоћу Тапатока Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 1 hour ago, Constantin said: Da li znate da himna "-Hej, Sloveni", uz koju smo slavili najveće uspehe svojih sportista" nije bila zvanična himna SFRJ, da je to postala tek pred raspad 1988, a da zvanična himna "Smelo smo prošli iz mraka i strave" nikada nije izvedena u tom svojstvu? Još jedna u nizu naših balkanskih nelogičnosti i paradoksa. Послато са Huawei MATE 40 Pro помоћу Тапатока Mislim da je bio neki zakon od nekih ranih sedamdesetih, koji je davao neki legitimitet "Hej Sloveni" možda privremeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 Mislim da je bio neki zakon od nekih ranih sedamdesetih, koji je davao neki legitimitet "Hej Sloveni" možda privremeni.Законом о употреби грба, заставе и химне СФРЈ од 22. априла 1977.[3] формално је уређен статус химне „Хеј Словени” када је озваничена њена привремена употреба док Скупштина СФРЈ не утврди нову химну. Тек 1988, посебним амандманом на савезни устав, „Хеј Словени” постаје званична химна СФР Југославије.Wiki....Послато са Huawei MATE 40 Pro помоћу Тапатока 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 (edited) Moguce da sam izlapeo, ali mi se cini da je pred kraj ta himna preimenovana u "Hej, Jugosloveni". Edited August 28, 2021 by DJORDJE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 33 minutes ago, DJORDJE said: Moguce da sam izlapeo, ali mi se cini da je pred kraj ta himna preimenovana u "Hej, Jugosloveni". Izlapotino Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 Tokom sastanka sa Niksonom, u sobi punoj novinara i fotoreportera, Tito je zapalio tompus.Potez je bio provokativan bar iz dva razloga. Prvo, pušenje je u Beloj kući bilo strogo zabranjeno još od 1946. godine. Drugo, sastanak se odvijao na vrhuncu netrpeljivosti Amerike i Kube, a Tita je tompusima, bilo je opšte poznato, snabdevao lično vođa Kube Fidel Kastro. Nikson je morao da reaguje.– Gospodine predsedniče, mi ovde u Beloj kući ne pušimo – rekao je američki predsednik Titu.– Blago vama! – jednostavno je odgovorio lider Jugoslavije smeškajući se i i dalje pućkajući svoj tompus.Nakon neprijatne tišine koja je potrajala tek nekoliko trenutaka, Nikson do kraja sastanka više nije pomenuo ovu zabranu.-----------------------------------------------------Nije poznato da li je Nikson poklonio penkalo g.Brozu...[emoji40]Послато са Huawei MATE 40 Pro помоћу Тапатока 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted August 28, 2021 Author Share Posted August 28, 2021 6 hours ago, DJORDJE said: Moguce da sam izlapeo, ali mi se cini da je pred kraj ta himna preimenovana u "Hej, Jugosloveni". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 Da li je nekome poznat restoran SFRJ u Beogradu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts