Beonegro Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 (edited) 2 minutes ago, Amigo said: Prije svega sam mislio da je nas Golf bio bolji od nemackog, kao i Marlboro Uostalom, Malboro i nije njemacki 😄 EDIT: Malboro je domaci crnogorski brend, to svima da je jasno! Edited January 10, 2020 by Beonegro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Just now, Beonegro said: Uostalom, Malboro i nije njemacki 😄 Ma kad su šta znali Nemci da naprave....i tog golfa, da im nismo bili mi u Sarajevu...nikad ne bi izašla 3,4,5 itd. Još bi oni proizvodili "dvojku".... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 2 minutes ago, Beonegro said: Uostalom, Malboro i nije njemacki 😄 EDIT: Malboro je domaci crnogorski brend, to svima da je jasno! Malboro od cuvenog hercegovackog virdzinija duvana kad neko ima bronhitis doktori su prepisivali odlazak na more zimi i steku marlbora 1 minute ago, Constantin said: Ma kad su šta znali Nemci da naprave....i tog golfa, da im nismo bili mi u Sarajevu...nikad ne bi izašla 3,4,5 itd. Još bi oni proizvodili "dvojku".... Tako je, ja ne znam sto mi ovde gubimo vreme da dokazemo da je Nemacka bila bolja od SFRJ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Nemoj mi kažete da niste voleli ? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Sve dok nismo saznali za Kinderladu. Pa zatim za Nutelu. Pa smo onda saznali i kakvo je djubre Nutela 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 Kinderlada je definitivno najbolja, mada i sada kupujem radije Eurocrem nego Nutelu. (valjda je trebalo da bude Eurocream) Kinderlade ovde kod mene nema, ima li je u Evropi? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 (edited) 1 hour ago, Beonegro said: Uostalom, Malboro i nije njemacki 😄 EDIT: Malboro je domaci crnogorski brend, to svima da je jasno! Mislis komercijalno gledano? Jeste dok u Nisu FM nije otvorio fabriku. Na stranu nikotinski brend da nije vase veze bilo cela estrada (ukljucujuci i politicare) bi nam bila gologuza u godinama sankcija. Sve se nabavljalo kod sanera, a stizalo wholesale linijom Bari - Bar 😂, pa odatle distribucija. To u vreme pre «banana» i ostale robe iz Juzne Amerike. Od devedesetih najbolje obuceni balkanski politicari su bili Crnogorci, ostali ko socijalni slucajevi prema njima. Edited January 10, 2020 by Plavi Golub Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 1 hour ago, Amigo said: Kinderlada je definitivno najbolja, mada i sada kupujem radije Eurocrem nego Nutelu. (valjda je trebalo da bude Eurocream) Kinderlade ovde kod mene nema, ima li je u Evropi? Kinderlada jeste Nutela, pomiješana sa jeftinijim bijelim namazom, da bi bila dostupnija SFRJ potrošaču. Kinder Lada je misteriozno nestala s polica, znate li zašto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 13 minutes ago, Beonegro said: Kinderlada jeste Nutela, pomiješana sa jeftinijim bijelim namazom, da bi bila dostupnija SFRJ potrošaču. Kinder Lada je misteriozno nestala s polica, znate li zašto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 36 minutes ago, Beonegro said: Kinderlada jeste Nutela, pomiješana sa jeftinijim bijelim namazom, da bi bila dostupnija SFRJ potrošaču. Kinder Lada je misteriozno nestala s polica, znate li zašto? Nisam imao pojma. Odkuda onda jos Kinder jaje i jos neki Kinder proizvodi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 21 minutes ago, Amigo said: Nisam imao pojma. Odkuda onda jos Kinder jaje i jos neki Kinder proizvodi Nemoj da jedes zumance, nije zdravo. :P 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 21 minutes ago, Amigo said: Nisam imao pojma. Odkuda onda jos Kinder jaje i jos neki Kinder proizvodi Kinder lada Kinder jaja su dosla dosta kasnije 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Kinder lada se licencno proizvodila u SFRJ, u Hrvatskoj valjda. A kinder jaja su uvozena, ili pre toga kupovana napolju. Ako se dobro secam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 (edited) 19 minutes ago, mrd said: Nemoj da jedes zumance, nije zdravo. 😛 Znam da nije zdravo, moj recept, kupis bjelanca u tetrapaku, stavis jedno 5-6 supenih kasika, zaseceris steviom, umutis mikserom i dodas po zelji, borovnice, kupine, jagode i malo chia sjemenki. Obozavao sam ove cokolade, punjene kremom @mrd ovo se ne odnosi na tebe Edited January 10, 2020 by Amigo Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 2 minutes ago, Amigo said: Znam da nije zdravo, moj recept, kupis bjelanca u tetrapaku, stavis jedno 5-6 supenih kasika, zaseceris steviom, umutis mikserom i dodas po zelji, borovnice, kupine, jagode i malo chia sjemenki. Obozavao sam ove cokolade, punjene kremom @mrd ovo se ne odnosi na tebe Ja nisam cokolada, tako da sam tu bezbedan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 24 minutes ago, Kronostime said: Kinder jaja su dosla dosta kasnije Kod nas su dosla kasnije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Uplašili se ovi iz Ferera da im Kinder Lada ne uništi Nutelu pa je ukinuli posle raspada SFRJ 🙂 . Skoro sam se zajebao, odnosno zeznuli me mangupi pa mi rekli da je Lino Lada ista kao nekad KL. Nije ni za poređenje a kamoli da je ista. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 1 hour ago, Beonegro said: Kinderlada jeste Nutela, pomiješana sa jeftinijim bijelim namazom, da bi bila dostupnija SFRJ potrošaču. Kinder Lada je misteriozno nestala s polica, znate li zašto? Waaaaaaas?! Nema šanse, Kinder Lada je bog eurokremova! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 (edited) 20 hours ago, Amigo said: Kinderlada je definitivno najbolja, mada i sada kupujem radije Eurocrem nego Nutelu. (valjda je trebalo da bude Eurocream) Kinderlade ovde kod mene nema, ima li je u Evropi? Svestan si naravno da aktuelna receptura i ukus Eurokrema nisu isti kao "predratni"? Od aktuelnih kremova najpriblizniji po recepturi i ukusu "originala" je Jaffa krem. Postojeci eurokrem se ne proizvodi vise po recepturi i licenci italijanske Gandole kao ranije. Ta recepturu i licenca koristi se trenutno u proizvodnji Jaffa krema. Edited January 11, 2020 by tomas.hokenberi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 21 minutes ago, tomas.hokenberi said: Svestan si naravno da aktuelna receptura i ukus Eurokrema nisu isti kao "predratni"? Ovo je tacno. Kao da su ispustili dzak secera i stipsare na lesniku. 22 minutes ago, tomas.hokenberi said: Postojeci eurokrem se ne proizvodi vise po recepturi i licenci italijanske Gandole kao ranije. Ta recepturu i licenca koristi se trenutno u proizvodnji Jaffa krema. a ovo je dobro znati, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Ta recepturu i licenca koristi se trenutno u proizvodnji Jaffa krema. Ovo je sjajna informacija! Još samo da nađem nekoga da mi ga doturi do Nemačke... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Pa to mogu da ti pošalju poštom ili po nekom od buseva ako si u nekom većem gradu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Ja sam mislila da je Kinderladu zamenila Linolada. Kupujem je i kupujem i Jaffa krem...za palačinke su odlični.. I za nijansu više mi se sviđa Jaffa krem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted January 12, 2020 Author Share Posted January 12, 2020 Janjetinu i prasetinu jos nista nije uspjelo da zamijeni. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamilton Posted January 12, 2020 Share Posted January 12, 2020 Eurokrem Takovo je meni fantazija i prosto nezamenjiv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts