Jump to content

Zivot i standard u SFRJ


Amigo

Recommended Posts

Just now, Amigo said:

 

Nemam pojmi ni ja.

 

 

Pa da, ima mali broj dece, sto ne znaci da je zatvorena. Moj prvi razred je ima0 23 ucenika, danas skola u 4 razreda (radi se osmogodisnjoj skoli) ima ukupno 7 djaka. Po zadnjem popisu selo ima vise od 1,000 stanovnika, tako da mozes da predpostavis da je 70-80tih imalo verovatno duplo.

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, DonJuan said:

Da ne idemo više u trol. Samo par stvari. Prva je da je uzrok Španskog građanskog rata vojni puč koji je izveo general Franko i srušio vladu koja je izabrana legalno na izborima. Druga je da stranka koja je tada bila u koaliciji i koja je kasnije bila na strani republikanaca PSOE, ista stranka koja je i zadnjih 30 i više godna na vlasti u Španiji, pa nije bilo nikakvog staljinizma, već sam napisao da su prvu koaliciju napravili sa komunističkom partijom 1982, o tom "prevratu" ti pričam.

Teza da su svi bili staljinisti nikako ne pije vodu, bilo je naravno dosta i levičara i komunista, ali i otvorenih staljinista, ali je bilo i dosta onih koji su se iz čisto moralnih razloga borili protiv fašističke diktature u svojoj zemlji. Hemingvej svakako nije bio staljinista, Pikaso svakako nije bilo staljinista, a nije bio ni Andre Marlo koji je takođe obezbedio avione republikacima (Marlo je inače jedan od značajnijih francuskih književnika, kasnije ministar u vladi Šarla de Gola). Da ne navodim imena ljudi koji su u tom periodu dali direktnu ili indirektnu podršku republikancima (Lorku sam već pomenuo, ali on je zverski ubijen već na početku rata pa su kasnije fašističke novine u Španiji, ga nazivali komunistom, homoseksualcem, nastranom osobom, i tako dalje). Učešće Sovjetskog saveza takođe nije upitno u ratu, i naravno da je i Staljin želeo nešto da dobije iz tog rata, ali nazivati sve staljinistima je samo dokaz plitkom pogleda na svet, i zaslepljenošu ideologijom koja je žestoko desničarska (ne čudi me da podržavaš Trampa recimo). Svakako da stotine hiljada ubijenih civila u tom ratu nisu bili staljinisti, oni jesu podržavali, verovatno, republikance, ali ne zato što su staljinisti, nego zato što nisu želeli da im zemlja bude u rukama fašističih generala.

Da ne dužim više, primetio sam da svaki put kada sklizneš na teren ultra deničara kotistiš frazu - šalio sam se, postavio sam mamac i slično. I još nešto kada pričaš sa mnom, obraćaj se meni, a ne "nama", pošto "nas" nema, postojim samo ja i ne znam kojim "nama" pričaš. Još bih voleo da pokažeš jedan post gde sam ja opravdavao ili veličao Staljina, opravdavao ili veličao komunizam i zločine komunista (širom sveta), u suprotnom očekujem izvinjenje.

Toliko o ovoj temi.

 

Sve sto sam ja napisao se moze naci na web sajtovima koji imaju vrlo jasnu politiku da uklanjaju sadrzaje koji nisu primereni, u ovom slucaju koketiraju sa fasizmom ili nekim drugim vidom ultra-desnicarenja. Nista sto sam ja napisao nije moje, tako da sve vase zalbe i molbe uputite njima.

 

Zapravo, ako zamislimo da neko dete zeli da sazna vise o spanskom gradjanskom ratu sve sto sam ja napisao moze naci recimo na Wikipedia ili History.com gde bi dete pretpostavljam otislo.

 

Medjutim, to je vas jako uzbudilo, emotivno jako poremetilo , a meni je jasno i zbog cega. Mi smo svi podvrgnuti tokom skolovanja strahovitoj komunistickoj indoktrinaciji "herojskom"
borbom nasih "Spanaca". Skole, ulice, studentski domovi su se zvali po njima.

 

Danas je 21. vek. Trebalo bi da smo se promenili, shvatili da smo bili deo eksperimenta, prihvatili neke civilizacijske norme.

 

Mi danas znamo da su to bili medjunarodni teroristi. Isto kao mudzahedini Avganistanci i Pakistanci po Bosni, isto kao hrvatske ustase u Ukrajini, isto kao srbski cetnici u nekoj ruskoj vukojebini. Nema nikakve razlike, ista govna.

 

Po zakonu republike Srbije oni bi danas po povratku bili uhapseni i koliko sam upoznat dobili od 2 do 10 godina robije.

 

Znamo da su to uglavnom bili polupismeni opancari i kriminalci zeljni avanture i pljacke, bio je i poneki seoski tuberkulozni ucitelj doduse.


Oni nikako nisu mogli znati sta se u Spaniji desava, niti ih je to interesovalo. Strani drzavljani nema sta da traze u tudjem gradjanskom ratu. Znaci radilo se o placenim ubicama, koje nazalost i danas neki podrzavaju.

 

USA, Francuska i Engleska su ostale neutralne po pitanju ovog rata, jos jedna ispravna odluka, jer se radilo o sukobu dve zlocinacke ideologije, komunizma i fasizma.

 

Toliko o ovoj temi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

...

 

Kakve veze ima Oskar D. Vukotica sa SFRJ?

Pa nije se Vukotic proslavio zbog Ex-Yu pomijare, vec ona zbog njega!

 

To sto je on bio istinski umetnik - to nije nikakav doprinos pomijare. Kao sto nije doprinos u karijerama mnogih drugih umetnika.

Donosi odlu ke raznih hovnjivih 'ideoloskih komisija', dDrzala im filmove u bunkerima, zabranjivala po vise decenija - i onda su ta imena 'proslavila kinematografiju Ex_Yu'?!

Koja je to nekrofilicarska patologija.

 

Makavejev, Dusan Petrovic, Zivojin Pavlovic, Zelimir Zilnik - slavili Ex_Yu?

Pa nisu oni bili papani iz prasnjavih kasaba!

Oni su zestoko kritikovali 'samoupravni socijalizam' i bili progonjeni

 

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Црни_талас

 

>> ... Обележја[уреди]

„Табу теме које је пантентирао Брозов систем по угледу на комунистичку сабраћу о којима се ништа релативистички није смело рећи, биле су, пре свега сам вођа, а потом револуција, самоуправљање, братство и јединство, секс, војска“.[3]

Остварења црног таласа су најчешће критика социјалистичког друштва, идеологије, односно тадашњих власти и њиховог приказа у јавности. Као покрет, црни талас је представљао супротност представницима званичног социјалистичког културног естетизма који су стварност осликавали кроз приказе општег напретка и благостања југословенског социјалистичког друштва.[4] Супротно идеолошком приказу југословенске стварности, црни талас се бави темама из свакодневног живота обичног малог човека.[5][6] Једна од главних карактеристика црног таласа је реализам, односно приказ стварности живота онаквим какав јесте, насупрот претерано улепшаној, пропагандој и идеолошкој стварности.[7]

...

Историја[уреди]

Шездесетих година су у европској кинематографији постојали слични покрети попут француског „новог таласа“, енглеског и немачког „младог филма“, те румунског „новог филма“.[8] Прва југословенска цензорска комисија је основана 1945. године.[3] Године 1968. су одржане Студентске демонстрације.[6]

Комисија Председништва Савеза комуниста Југославије је 27. октобра 1969. одржала сједницу на којој је разматран материјал Радне групе за филм „Стање и проблеми у југословенској кинематографији“, а на којој је донесен закључак да поједини југословенски филмови и други видови умјетности, имају тенденцију деградације револуције и њених тековина.[9]

У Новом Саду је 5. јула 1971. одржана велика јавна дискусија о филму Мистерије организма, на којој је критикован приказ Стаљина у овом филму, као и бојазан да би и Јосип Броз могао да буде предмет критичког приказа.[6] 

Године 1973. долази до забране црног таласа и до настанка такозваног „црвеног таласа“.[10] У филмове црвеног таласа који су били потпуна супротност филмовима црног таласа, спадају: Битка на Неретви (1969), Валтер брани Сарајево (1971), Сутјеска (1973), Ужичка република (1974), Партизани (1974), Доктор Младен (1975), Црвена земља (1975), Партизанска ескадрила (1979), Велики транспорт (1983) и други.[10]

...

Педставници[уреди]

Најзначајнији представници црног таласа кроз филмска остварења су режисери: Александар Петровић, Живојин Павловић, Ђорђе Кадијевић, Душан Макавејев, Мића Поповић, Желимир Жилник, Лазар Стојановић, Љубиша Козомара, Гордан Михић, Војислав Кокан Ракоњац, Јован Јовановић и други.[11][2][3]

Значајнији представници црног таласа у књижевности су: Драгослав Михаиловић, Слободан Селенић, Антоније Исаковић, Слободан Селенић, Добрица Ћосић, Милисав Савић, Видосав Стевановић, Иван Ивановић, Богдан Тирнанић и други.[4] ... <<

 

Taj hovnjivi 'crveni talas' to nisam ni gledao.

 

Sad ce neka pomijara da pretenduje na svaku zivu dusu koje je SLUCAJNO zivela tamo!

 

...

Link to comment
Share on other sites

Lamela za keca da se menja na 30k km? Pa nisam toliko bio ni prešao, ne znam.

 

Za Hondu, imao sam ih bar 10 na rentacar u Thai, nisam ni znao da se pravi sa ručnim menjačem. U Japanu mislim i da nema ijednih kola koja se tako prave, možda neka sportska.

Link to comment
Share on other sites

Lamela za keca da se menja na 30k km? Pa nisam toliko bio ni prešao, ne znam.
 
Za Hondu, imao sam ih bar 10 na rentacar u Thai, nisam ni znao da se pravi sa ručnim menjačem. U Japanu mislim i da nema ijednih kola koja se tako prave, možda neka sportska.
Ne znaš, znači nema!
Ima ima, ali treba se informisati!
P. S. Da se stane troll, mežda pišemo o ovome na drugoj temi

Sent from my LM-G710VM using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hajde da pokusamo da uvedemo neki red na ovom topiku, bez kazni i banova. Tema je SFRJ, drzite se teme i ne sirite je previse. Istrolovali ste preko svake mere i granice, tako da je dosta toga. 

 

Da probamo ovako, pa ako ne bude islo, onda mora na drugi nacin... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Drugi oskarovac SFRJ, Ivo Andric, no to je notorna cinjenica.

 

"Surogat" Dusana Vukotica jedan je od najupecatljivijih animiranih filmova stilski i konceptualno. Moderan likovni izraz zaista originalan i sveden minimalisticki uz sjajnu muziku, veliki je iskorak u tematskom smislu u odnosu na ono sto bi se ocekivalo da je dominantno u likovnom izrazu za taj period-socrealizam.

 

U likovnoj naravno u to vreme sjajna je Mediala s plejadom izuzetnih umetnika. (Velickovic, Ivanjicki, Sejka itd).

 

A naravno najpoznatiji crtac zagrebacke skole animacije bio je dobropoznati profesor Baltazar.

 

Ipak, meni u najdražem sećanju ostaje crtani ....Djeco Ivica se zovem. Msm, sta reci... kakvo bogatstvo za detinjstvo u SFRJ.

20 minutes ago, A sad said:

Hajde da pokusamo da uvedemo neki red na ovom topiku, bez kazni i banova. Tema je SFRJ, drzite se teme i ne sirite je previse. Istrolovali ste preko svake mere i granice, tako da je dosta toga. 

 

Da probamo ovako, pa ako ne bude islo, onda mora na drugi nacin... 

Krajnje je vreme.

Edited by Janne240
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Angelia said:

Cini mi se da smo vec konstatovali da je Vojvodina bila u boljoj situaciji, znaci nemas seljake u Sumadiji koji mogu da se prehrane od 3 ha zemlje, a da ne rade robovski na toj zemlji, cela familija. Jednostavno nije ista zemlja kao u Vojvodini. Tako da tvoje agro-savete mozes da limitiras na Vojvodinu, i farme goveda, toga nema juzno od BG 

 

 

Da, ali tema je zivot i standard u SFRJ, ne samo juzno od BGDa

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Angelia said:

 

Ali mi pricamo da li je zivot bio lep i normalan, a ne da li smo kao mladji bili srecni. Tu upravo dolazi do problema u kome se mesaju babe i zabe.

To sto nismo znali za bolje, ne znaci da sad objektivno ne sagledas situaciju i standard i kazes, pa ne valja. 

 

Ali ja nisam pricala o tome - ja sam se samo, bezazleno i naivno, prijatno obradovala video zapisu dogadjaja kome sam ja prisustvovala u najbezbriznijim godinama svog zivota - nisam analizirala zivot u SFRJ, pa je trebalo da na pocetku mog posta stavim "troll on*

 

Nije bilo potrebe da se iz toga izvlace neki zakljucci. 

Mi ovde pisemo (uglavnom) nasa iskustva u odredjenim situacijama, drustvima, etc... Ja mogu da kazem da je, na osnovu onoga sto znam i citam, recimo, zivot zena u nekim drzavama  vrlo tezak....ali, ja to nisam iskusila i ne znam na koji je nacin tezak. Tako i moj zivot u SFRJ - meni bilo divno - imala sve sto mi treba, bila mlada, zdrava, srecna...no to nista ne govori o tom drustvu u celini, niti bi se moj pokojni stric slozio da je zivot u SFRJ bio "lep i normalan".

Postoje kriterijumi kojima se odredjuje uredjenost i "normalnost" jednog drustva, tako da nasa licna iskustva (bilo dobra ili losa) ne predstavljaju nikakve nepobitne cinjenice i istine, vec su prosto to - nasa licna iskustva. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Angelia said:

 

Zabagovao tablet, ne mogu da "izadjem" iz ovog quote- a...

 

@Yoyogi nisam, i tamo sam bila Sunshine State

 

Samo da dodam vezano za moj prethodni post - ja sam apsolutno svesna svih manjkavosti (da ne kazem neku grublju rec) drustva i standarda SFRJ.....no to ne menja cinjenicu da je MENI bilo lepo.....Ali, niti to sto je meni bilo lepo ne implicira da je to bilo savrseno drustvo i da je svima bilo lepo (nemoguce, u bilo kom drustvu!).

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Sunshine State said:

Zabagovao tablet, ne mogu da "izadjem" iz ovog quote- a...

 

@Yoyogi nisam, i tamo sam bila Sunshine State

 

Samo da dodam vezano za moj prethodni post - ja sam apsolutno svesna svih manjkavosti (da ne kazem neku grublju rec) drustva i standarda SFRJ.....no to ne menja cinjenicu da je MENI bilo lepo.....Ali, niti to sto je meni bilo lepo ne implicira da je to bilo savrseno drustvo i da je svima bilo lepo (nemoguce, u bilo kom drustvu!).

 

 

 

Nema veze, i ja se isto rado sećam bezbrižnosti  pre ulaska u život. Mnogi na ovom topiku isto tako. Onda neki dođu da nam trune u to a šta god rekli, naša sećanja će ostati dok smo živi.

Groteskno jeste, čak i oponenti se toga rado sećaju. Niko ih nije ni ganjao niti hapsio, ni tukao. 

 

Ja sam sa 26 godina starosti rešio da se iselim, sa 8 godina nisam imao pojma ni o čemu taman posla da danas o tome nešto pričam.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Sunshine State said:

 

Ali ja nisam pricala o tome - ja sam se samo, bezazleno i naivno, prijatno obradovala video zapisu dogadjaja kome sam ja prisustvovala u najbezbriznijim godinama svog zivota - nisam analizirala zivot u SFRJ, pa je trebalo da na pocetku mog posta stavim "troll on*

 

Nije bilo potrebe da se iz toga izvlace neki zakljucci. 

Mi ovde pisemo (uglavnom) nasa iskustva u odredjenim situacijama, drustvima, etc... Ja mogu da kazem da je, na osnovu onoga sto znam i citam, recimo, zivot zena u nekim drzavama  vrlo tezak....ali, ja to nisam iskusila i ne znam na koji je nacin tezak. Tako i moj zivot u SFRJ - meni bilo divno - imala sve sto mi treba, bila mlada, zdrava, srecna...no to nista ne govori o tom drustvu u celini, niti bi se moj pokojni stric slozio da je zivot u SFRJ bio "lep i normalan".

Postoje kriterijumi kojima se odredjuje uredjenost i "normalnost" jednog drustva, tako da nasa licna iskustva (bilo dobra ili losa) ne predstavljaju nikakve nepobitne cinjenice i istine, vec su prosto to - nasa licna iskustva. 

 

Ne trebas da stavis troll on, smisao topika i jeste da napisemo svoja iskustva, a ne da filozofiramo, pa nek se zakljucak da sam. Kome je bilo lijepo bilo je, kome nije, sta se moze, takav im grah pao.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, A sad said:

Hajde da pokusamo da uvedemo neki red na ovom topiku, bez kazni i banova. Tema je SFRJ, drzite se teme i ne sirite je previse. Istrolovali ste preko svake mere i granice, tako da je dosta toga. 

 

Da probamo ovako, pa ako ne bude islo, onda mora na drugi nacin... 

Već viđeno...i na onom starom forumu, a evo i sad. Zna se ko troluje, napravi čitavu papazjaniju na temi...e onda nastupa moderacija sa 'ajde da pokušamo".....ma cepaj redom...mene, mrd (njega pogotovu 😄 )  Amiga,Yoyogija...nebitno.....nemoj se pravimo blesavi stalno. Znamo se...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, I, Ja Sam Laki said:

 

Da, ali tema je zivot i standard u SFRJ, ne samo juzno od BGDa

To je ok, ali ti uporno objasnjavas kako su samo trebali da imaju krdo goveda, a ja ti pricam o podrucju u kome je to gotovo nemoguce. 

Znaci nit ima plodne zemlje kao u Vojvodini, niti su mogli da imaju vecu povrsinu obradive zemlje jer je ona nacionalizovana, i nije vracana do posle raspada SFRJ, do kada je bilo kasno, jer su sela bukvalno propadala. Ljudi otisli u inostranstvo ili u gradove u potrazi za zaradom.

A u vreme SFRJ se zivelo jako bedno. 

Potpuno je besmisleno da ti kazes "pa mogli su kao u Vojvodini" :classic_smile:

 

2 hours ago, Sunshine State said:

Zabagovao tablet, ne mogu da "izadjem" iz ovog quote- a...

 

@Yoyogi nisam, i tamo sam bila Sunshine State

 

Samo da dodam vezano za moj prethodni post - ja sam apsolutno svesna svih manjkavosti (da ne kazem neku grublju rec) drustva i standarda SFRJ.....no to ne menja cinjenicu da je MENI bilo lepo.....Ali, niti to sto je meni bilo lepo ne implicira da je to bilo savrseno drustvo i da je svima bilo lepo (nemoguce, u bilo kom drustvu!).

 

 

Izvini ako si moj komentar shvatila kao kritiku, ja se u stvari u potpunosti slazem s tobom, da to sto se neko sa nostalgijom seca nekog dela zivota ne govori uopste o zivotu i standardu u to vreme. Mi svi imamo neka lepa secanja, ali ona objektivno ne cine standard.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Angelia said:

To je ok, ali ti uporno objasnjavas kako su samo trebali da imaju krdo goveda, a ja ti pricam o podrucju u kome je to gotovo nemoguce. 

Znaci nit ima plodne zemlje kao u Vojvodini, niti su mogli da imaju vecu povrsinu obradive zemlje jer je ona nacionalizovana, i nije vracana do posle raspada SFRJ, do kada je bilo kasno, jer su sela bukvalno propadala.

Za goveda, koliko ja znam, nije potrebna obradiva zemlja, naprotiv i polovina proizvodnje otpada na Šumadiju i Zapadnu Srbiju....

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Constantin said:

Već viđeno...i na onom starom forumu, a evo i sad. Zna se ko troluje, napravi čitavu papazjaniju na temi...e onda nastupa moderacija sa 'ajde da pokušamo".....ma cepaj redom...mene, mrd (njega pogotovu 😄 )  Amiga,Yoyogija...nebitno.....nemoj se pravimo blesavi stalno. Znamo se...

 

Najlakse je banovati, treba pokusati resiti stvari drugacije, pa tek ako ne moze tako onda banovati. Za ban uvek ima vremena. 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, A sad said:

 

Najlakse je banovati, treba pokusati resiti stvari drugacije, pa tek ako ne moze tako onda banovati. Za ban uvek ima vremena. 

Da, uvek ima vremena....ja sam na svoj prvi ban na B92 čekao punih petnaest godina.....ko čeka taj dočeka. Naravno, bio sam kolateralna šteta, bio je jednodnevni....verujem da ni njega ne bih dobio da nije bilo ovog što uvek na početku kaže "Mene to ne interesuje...a onda smori kao napolitanka na zadušnicu"....i naravno moderatorke, koja je više puta stalkovala ne bi li....no to je možda moja paranoja, jel ?  ....enivej...radite kako znate....podrška da u tome istrajete :thumbup:    

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, Angelia said:

A u vreme SFRJ se zivelo jako bedno. 

 

Not from the footage I've seen.

 

Ti izgleda ne mozes uopste da shvatis da nisu svi zivjeli kao ti. Ne razumijem takvu tvrdoglavost. Na ovom forumu, niko nema ni blizu iskustvo tvoga.

Cini mi se da niko nije zivio u toj bedi koju ti spominjes. Cak i jedan od najvecih kriticara ovde @Kinik spominje riba, belo vino, roze uvek neki specijalitet.

 

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Constantin said:

Za goveda, koliko ja znam, nije potrebna obradiva zemlja, naprotiv i polovina proizvodnje otpada na Šumadiju i Zapadnu Srbiju....

Naravno da ti treba obradiva zemlja, cime ces hraniti goveda?

To ti je lanac ishrane, nema nista da se baca. Treba ti seno, shasha, jarma.... Eh da me cuju roditelji da ja pricam o poljoprivredi i kravama :classic_biggrin:

Mozes ti naravno da kupis sve to, iako ne lako, ali ajde da kazemo - samo sto ce skupo da te kosta.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Angelia said:

Naravno da ti treba obradiva zemlja, cime ces hraniti goveda?

To ti je lanac ishrane, nema nista da se baca. Treba ti seno, shasha, jarma.... Eh da me cuju roditelji da ja pricam o poljoprivredi i kravama :classic_biggrin:

Mozes ti naravno da kupis sve to, iako ne lako, ali ajde da kazemo - samo sto ce skupo da te kosta.

Tako je Anđo..u tom lancu ishrane najvažnija je livada zar ne :smiley2: otuda i objašnjenje da polovina proizvodnje u stočarstvu otpada na Šumadiju i Zapadnu Srbiju. Znači ne Vojvodina. U Vojvodini se proizvede polovina ukupne proizvodnje tovljenih svinja, a to mu dođe nešto drugo. Zapostavljate rodnu i plodnu Toplicu.....Pomoravlje...

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Amigo said:

 

Not from the footage I've seen.

 

Ti izgleda ne mozes uopste da shvatis da nisu svi zivjeli kao ti. Ne razumijem takvu tvrdoglavost. Na ovom forumu, niko nema ni blizu iskustvo tvoga.

Cini mi se da niko nije zivio u toj bedi koju ti spominjes. Cak i jedan od najvecih kriticara ovde @Kinik spominje riba, belo vino, roze uvek neki specijalitet.

 

Pa vidi, ako je tebi hrana merilo standarda, nismo bili gladni, tu si u pravu. Iako, da pitas moju majku, kaze kad je bila trudna (ja bila u stomaku) morali su da jedu krompir i papriku na hiljadu nacina. A i isla u pozajmicu hleba kod babe, ali ajde to sam samo ja. 

Ja itekako shvatam da nisu svi ziveli kao ja, pa od toga smo i poceli raspravu jer si sebe proglasio za prosek pa ti ja rekla da to nije tacno.... Samo ti kazem da je dosta ljudi zivelo kao ja.

Ti si sam naveo da se ne secas ni nestasica - sto je ipak bio big deal 80tih, i nesto sto je mnogima ostalo kao secanje na SFRJ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...