Jump to content
Vox92.net Forum

Yoyogi

Members
 • Content Count

  1,187
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

423 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Za isti posao, ista firma, dok sam ja imao 20 dana odmora plaćenih (Australija) kolega u Americi je imao 10 dana + dan za rođendan + još 1 dan. Svezajedno, 12 dana godišnje. Tada je bio na poslu 10 godina. Pošto je firma radila bankarsku IT opremu, često se radilo vikendom i to se nije plaćalo novcem nego danima odmora. Masovno su imali po 40, 50, 60 dana nakupljenih. Bila je klauzula da se nikada ne sme uzeti više od 10 dana odsustva. Na svakih 2-3 godine firma je išla u kampanju keširanja dana godišnjih odmora: isplate pare, od toga porez uzme skoro pola. Tako, bilo ih je koji godinama nisu uzeli jedan jedini dan. Sami rekoše: "kao radna stoka".
 2. Ti su Admini radili sve IT stvari za B92, nisu čitali ništa sa F92, jedino kada im Modovi nešto zatraže oni su (neobavešteni i kada i ako pogledaju te poruke) reagovali, danima i nedeljama kasnije. Pa bio je jedan od njih koji je to isto ispričao u ranim danima ovog Foruma.
 3. Baš me ti izgrdi. Ako si to shvatio kao provokaciju, da mene neko pita kako sam došao u Australiju i posle u Japan, ne bih u tome video ništa loše, čista stvar, čisti računi, odmah bih rekao došao na velika vrata, otvorena svima koji se kvalifikuju.
 4. The Ecomist, fina štampa, svi članci su nepotpisani. Iza svakog članka stoji cela redakcija. Oprobana stvar, nije loše da i vi imate nešto takvo, makar u vidu opšteg moderatora, kao reč uredništva Foruma.
 5. Šta imam ja da mislim, ti si tu, mogao si već da kažeš, ovako, krene u smeru da je tu bilo neke mutljavine. Šta ima tu lično? Ja ti kažem da sam išao preko javno publikovanih i svima raspoloživih (ali ne prođu svi) programa.
 6. Biće dobrodošao kada god da se vrati.
 7. Kako si ušao u Ameriku? Na velika vrata ? Ili u gepeku kola preko Meksika i porozne granice? Ja sam u Australiju ušao sa rešenom vizom, trenutkom stupanja na tlo sam postao "permanent resident" na osnovu "skilled migrant" vize. U Japan sam ušao na "special engineerig skills" vizu, posle 5 godina cela familija ima permanent residence, green card. Možemo da dobijemo japanske pasoše sutra ako baš hoćemo.
 8. Naše omiljeno selo, Magome. Nema kablova i žica, sve je ispod zemlje. Izgleda kao pre 100 godina. Imaju ovaj onsen i bazen, sve vulkanski zagrejana prirodna voda. Isti bazen sa kiselom vodom, Nakatsugawa onsen. Žene to vole, dobra voda sa kožu, kao da si namazan uljem za sunčanje. Ovo mi je palo u oči: mladi parovi, na vikendu, niko ne pije alkohol, ni pivo
 9. Ne kaže ništa o legalnosti, čak kao da to namerno izbegava: "Children born to foreign citizens on French soil can claim French citizenship by descent on their 16th birthday and be granted full citizenship at 18 years old provided France has been their main residence for five consecutive years since the age of 11." Po tome što si izgooglao , Meksikanci rođeni u Americi bi bili Amerikanci, ne bi Obama mogao da ih deportuje u stotinama hiljada, kao što je uradio.
 10. Nema Baracude od 3. avgusta. Je li moguće da ga je Kinik banovao?
 11. Ne slažem se. Dok se priča, bar se zna ko je na čemu, verbalno, čak i kada se njome (pričom) neko ugrožava. Kada se priča zabrani, ide se na gore stvari, to se upravo dešava u Americi.
 12. Pa opet, da ti kažem da si u pravu.
×
×
 • Create New...