Jump to content
Vox92.net Forum

Yoyogi

Redovni članovi foruma
 • Content Count

  2,718
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,180 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pa to je stvar: kupiš nešto večito, za dobre pare. Ako nećeš to, kupiš 30 puta dreš, pa ispadne isto troška. Nećeš da platiš jednom ali možeš da platiš 30 puta. Još, u Japanu, stolicu koja je riknula ne možeš tako lako da baciš. Ima da kupiš nalepnicu da se ona odnese, 20 dolara, da zoveš City council da će ona biti na prema njima određenom mestu baš taj dan u 8am, da je odnesu. Da sam bolje znao, posle 2 nedelje useljenja u Japan, kupio bih Okamura stolicu, kao što je sada imam u ofisu. Ista cena a bolja. Okamura Contessa Kada ćerka izgustira gaming, to će biti njena sledeća stolica za studiranje. Za moj radni vek, sedim (i ovo postujem) sa Herman Miller office chair.
 2. Japan, Komaki, tu se pravi 55% aviona Boeing 787 (bez motora koje ionako pravi Rolls Royce). Supermarket snabdeven kao da nema neke opasnosti. Istina, manje kupaca Ovaj lanac kockarnica, sa automatima, ima da propati zbog samog imena, "Korona World"
 3. Yoyogi

  Foto od danas

  Danas, opet sakura, u punom cvatu. Za 3 dana je više neće biti. To je drevna stvar, koja je i najtežima, samurajima, davala do znanja da ne odlažu odluke, vreme prolazi brzo. Japan, Aichi Prefecture (naš dom) Komaki zamak. Iwakura, susedni grad od 50 hiljada stanovnika, ima 3km sakure uz Gojo reku. Spektakularni pogled a festival koji ide svake godine i noćno osvetljenje su otkazani, zbog korona virusa. To je bilo masovno piknikovanje, sada samo šetnja Već počinje da opada, latice plove rekom
 4. Pa nije normalno pitanje. Intuitivno je jasno da se testiraju oni koji dođu i prijave da imaju simptome. A kada je njih manje nego drugde, onda je testova manje. Obavezna testiranja dolazećih putnika su smanjena jer je saobraćaj zatvoren još pre više od mesec dana, kada i škole. Jedino Tajvan nije imao ni jedan slučaj. Dva aviona dnevno (Eva , China Airlines) dolaze u Nagoju. Samo ta dva, sve ostalo je otkazano. Putnici su Japanci koji su se nekako probili do Tajvana i drugi koji iz nekog razloga moraju da dođu. Njima rade obavezne testove. Kao i zdravstvenim radnicima u kontaktu sa zaraženima. Opšte stanovništvo jedino ako se žale da imaju simptome.
 5. Ćerkina gaming chair. Mislim da je bila 170EUR.
 6. Pravilo je u Singapuru da nema kontakta. Ostavi se narudžba pred prag. Ko je u karantinu, ne sme da vidi nikoga, ne sme da otvori vrata stana. Security zgrade ih (delivery) pusti da odnesu, ni oni ne smeju da vide karantiranog. Moj kolega tamo prolazi kroz to.
 7. Dostavljači hrane ovo mrze, bez kontakta (naručeno i plaćeno preko app) nema bakšiša koji im je bio bar polovina na zaradu.
 8. Yoyogi

  Foto od danas

  Japan, Otsu city, Shiga Prefecture, sakura, od danas. Full bloom. Pogled na jezero Biwa (duplo veće od Ohridskog) Lep, porodičan dan.
 9. Jooj, ko im kaže: Today 06:00 am JST 15 Comments TOKYO The U.S. government on Friday sounded the alarm about the surge in coronavirus cases in Japan. The warning from the U.S. Embassy in Tokyo to American citizens on Friday singled out Japan's lack of widespread testing so far and gave a sobering assessment of the potential strain on the health care system in a widespread outbreak. "The Japanese Government's decision to not test broadly makes it difficult to accurately assess the COVID-19 prevalence rate," the Embassy said on its website, referring to the illness caused by the virus. "While we have confidence in Japan's health care system today, we believe a significant increase in COVID-19 cases makes it difficult to predict how the system will be functioning in the coming weeks." If U.S. citizens wanted to return to the United States from Japan they should do so now, or risk remaining abroad for an"indefinite period", it said. Pitaj Amere u Japanu (ima ih bar pola miliona) da im pošalju avione da ih vrate, u Njujork, možda?
 10. Japan, Toyota Kosei Hospital, Toyota City, danas prazna. Često tamo idem, bio sam danas ne zdravstvenim nego tehničkim poslom. Ovo je 1% od normalnog broja pacijenata.
 11. Yoyogi

  Foto od danas

  Sakura, trešnjin cvet, 80% je procvetalo. Mada, tužno je, najveća radost u Japanu je "toned down" zbog virusa. Toyota Automobile Museum Moja ulica
 12. Da je danas na vlasti u Americi Ronald Reagan, isto Republikanac, svirala bi druga muzika. On bi preuzeo volan i vodio svet. Ova budala od Trampa, pojma nema. Njegovi red neck glasači i podržavaoci ne shavataju sa kakvom se liderskom katastrofom suočavaju. Ismejava ga cela planeta, on reče "We are ready, boy, we are ready" pa da padne u Budžumburu propasti.
 13. Pa i Putin, kome je Trump uveo sankcije, poslao pomoć Americi. Bila slika aviona koji nose ventilatore iz Rusije u Ameriku.
×
×
 • Create New...