Igor_ Posted August 26, 2023 Share Posted August 26, 2023 9 hours ago, Constantin said: https://bookaweb.com/sr/blog/gde-na-odmor-u-srbiji Generalno, ne znamo kakvu vrstu odmora hoćeš...obilaziš, lenstvuješ, avanturista, kola, motor, bus, auto-stop ? Ma auto, ocu da odmorim i ono usput vidim nesto sto nisam😂. Trebaju mi neke manje poznate lepote Srbije koje nisam video, ima na sajtu bas dosta toga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted August 26, 2023 Share Posted August 26, 2023 Problem sa CTX i Elektronikom je što su bili preko 50 kubika pa nije mogao da se vozi na potvrdu. A pandur čim te vidi na njemu ako si klinac odma te zaustavlja. E sad na selu kod moje babe jedan naš gastarbajter je svom sinu ugradio motor elektronika na ATX tako da je on jurcao po selu preko 100 na sat ali je motor bio ekstra nestabilan jer ATX nije projektovan za tako nešto. Posle par godina se raspao, doduše taj matori je voleo kroseve i išao je sa njim na divlje staze tako da mu je verovatno on došao glave. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted August 26, 2023 Share Posted August 26, 2023 Ovo jeste bila "strava" i vozao se po trkama u tim "bantam" kategorijama...https://bjbikers.com/tomos-elektronik-90-legenda-koja-je-i-danas-trazena/Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока 9 minutes ago, Igor_ said: Ma auto, ocu da odmorim i ono usput vidim nesto sto nisam😂. Trebaju mi neke manje poznate lepote Srbije koje nisam video, ima na sajtu bas dosta toga. Ako startuješ sa Severa Kosova, usput može da ti bude Djavolja varoš. Od Rudara desno do Prolom banje i tu je. Ako prolaziš kroz Niš...ide posebno uputstvo...😉 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted August 26, 2023 Share Posted August 26, 2023 Meni su u pamcenju ostali neki svijetlo plavi postarski mopedi, koji su imali "blatobran" kao Vespe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted August 26, 2023 Share Posted August 26, 2023 Meni su u pamcenju ostali neki svijetlo plavi postarski mopedi, koji su imali "blatobran" kao Vespe... Bili su APN - ci, ali i T-14 i T-15. Kasnije su svi bili žuti, baren kod nas.Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 26, 2023 Share Posted August 26, 2023 Istorija Tomosa (u nastavcima) https://www.moto-berza.com/moto-vesti/zanimljivosti/istorija-tomosa/ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted August 26, 2023 Share Posted August 26, 2023 14 minutes ago, Kronostime said: Istorija Tomosa (u nastavcima) https://www.moto-berza.com/moto-vesti/zanimljivosti/istorija-tomosa/ Od ocih naših postova bi izašao najbolji članak.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 28, 2023 Share Posted August 28, 2023 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted August 28, 2023 Share Posted August 28, 2023 13 minutes ago, Kronostime said: Idi bre, sad sam ogladneo i moram da nešto klopam. Ako se ugojim, ti si kriv! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted August 28, 2023 Share Posted August 28, 2023 25 minutes ago, Kronostime said: Žurke osamdesetih..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted August 28, 2023 Share Posted August 28, 2023 kod mene u pekari i dalje prodaju garnirane. Ali pravi, jaje je takođe rendano. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 29, 2023 Share Posted August 29, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 30, 2023 Share Posted August 30, 2023 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted August 30, 2023 Share Posted August 30, 2023 E, to sam uvek mrzeo i nikad nisam koristio, osim na pismenim zadacima iz srpskog, gde je po zakonu moralo. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted August 30, 2023 Share Posted August 30, 2023 2 hours ago, Eddard said: E, to sam uvek mrzeo i nikad nisam koristio, osim na pismenim zadacima iz srpskog, gde je po zakonu moralo. Ja jesam, ali crne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted September 5, 2023 Share Posted September 5, 2023 @zoran59 Prije nekog vremena sam pominjao Seju Alihodzica, autmobilsku legendu iz Sarajeva. Nazalost, danas sam na klix vidio da je preminuo https://www.klix.ba/auto/preminuo-sead-alihodzic-slavno-ime-autosporta-u-bih/230904181 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted September 5, 2023 Share Posted September 5, 2023 1 hour ago, ters said: @zoran59 Prije nekog vremena sam pominjao Seju Alihodzica, autmobilsku legendu iz Sarajeva. Nazalost, danas sam na klix vidio da je preminuo https://www.klix.ba/auto/preminuo-sead-alihodzic-slavno-ime-autosporta-u-bih/230904181 Ters, poznavao sam ga - tj. ja njega kao posmatrac, on mene nije. I na drugoj temi sam okacio i fotku. Ovde: Majko mila, kako vreme ide. Ja sam vec 4 decenije emigrant. A u mladosti sam se takmicio motorima i autima. Ima tamo nizvodno tema o tome. Bio sam proletos u domaji (moracu napisati nesto o tome). Damir Stimac je jos ziv, osim Abartha iz '70-ih ima i Chrysler iz '50-ih. Goran Strok je vec davno iselio u Englesku, pojma nemam je li jos ziv. Mladen Gluhak, moj komsija, se pre 15 ili 20 godina ubio. I sad mi ti javis ovo za Alihodzica. Mogu samo da placem i familiji izrazim saucesce. ❤️ Jebiga. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeanMachine Posted September 5, 2023 Share Posted September 5, 2023 On 8/30/2023 at 4:54 PM, Eddard said: E, to sam uvek mrzeo i nikad nisam koristio, osim na pismenim zadacima iz srpskog, gde je po zakonu moralo. Jel su trazili naliv pero? Onda mi je jasnije sto si mrzeo. Npr sa kuglicom (ala klasicna hemijska) odlicna stvar su olovke sa tim patronama jer je mastilo u njima bolje nego u velikoj vecini hemijski. Koristim takvu, kupio u Lidlu jer ima vrh koji moze da se koriste na touch screenu a uopste je ne koristim za to vec za pisanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted September 5, 2023 Share Posted September 5, 2023 Emzejac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted September 5, 2023 Share Posted September 5, 2023 1 hour ago, Janne240 said: Emzejac? Imao ovakav....samo je bio sa maskom oko fara, malo drugačiji rezervoar u drugi, rezonatorski auspuh...a bio je puno lepši nego izvorni model. Trampio sam, odnosno dao sam Fisher video rec, betamax sistem, soft tuch, za MZ i novu, nenošenu, kacigu Nava 2... Jednom priliko, kad ssam se vraćao iz Sofije, na Gradini, sam ga prodao graničnom policajcu za 1500 guldena i obezbedjen prevoz do Niša.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted September 5, 2023 Share Posted September 5, 2023 Prvi "japanac"....Kawasaki Z1000 FI....prodat u Župriji, kasnije. Baš se i ne vidi dobro, ali je zato Nava 2 još uvek kao nova. Akcenat je na gore pomenutu Navu. Inače, ovo su i moji drugari iz benda 3G+bubanj....neki još uvek tamburaju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted September 6, 2023 Share Posted September 6, 2023 3 hours ago, Constantin said: Imao ovakav....samo je bio sa maskom oko fara, malo drugačiji rezervoar u drugi, rezonatorski auspuh...a bio je puno lepši nego izvorni model. Trampio sam, kacigu Nava 2... Koco, brate, ako se ikada upoznamo, izljubicu te da se rastopis od slina. Moj MZ je bio '76. godiste. I uredjivan i preuredjivan do besvesti. I isto plavi! - a dva drugara su imali jedan crveni a drugi onaj blesavo zeleni. Mozda ces se smejati - jos uvek negde na tavanu imam servisni fabricki prirucnik. Na nemackom, koji slabo ali donekle adekvatno znam. Fotke su negde tamo na tavanu, moracu ih pronaci i skenirati. Zahvaljujuci dedi parizanu iz ww2, imao sam neke diplomatske veze u istocnoj Nemackoj, pa nabavljao delove, savete i literaturu. MZ je prodavao TS 250 nama, a takmicio se u enduro sampionatu Evrope sa 370 (u klasi 500). I nas drumski TS 250 je imao 4 brzina, TS 250/1 5, a njihov enduro 6. Pa sam nabavio njihovu "piramidu" i sjebao menjac. Ne samo to. Prva kaciga, jos onako otvorena, dok sam vozio Tomose, je bila neka nepoznata marka. Sledeca, "integralka." je bila Nava 1. A nakon nje sam kupio Navu 2. Onaj fazon kad krenes sa otvorenim vizirom a kod neke brzine ti aerodinamika sama sklopi vizir. Vrh tehnologije! Ako me zdravlje posluzi, kad opet dodjem u domaju ima da uradimo genocid nad teladi i prasicima. Forum je qrtz, sluzi da se svadjamo, ali je meni vremeplov i podmladjuje me. Procitam ovu temu i bolje se osecam. ❤️❤️❤️ 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted September 6, 2023 Share Posted September 6, 2023 (edited) 8 hours ago, zoran59 said: Koco, brate, ako se ikada upoznamo, izljubicu te da se rastopis od slina. Moj MZ je bio '76. godiste. I uredjivan i preuredjivan do besvesti. I isto plavi! - a dva drugara su imali jedan crveni a drugi onaj blesavo zeleni. Mozda ces se smejati - jos uvek negde na tavanu imam servisni fabricki prirucnik. Na nemackom, koji slabo ali donekle adekvatno znam. Fotke su negde tamo na tavanu, moracu ih pronaci i skenirati. Zahvaljujuci dedi parizanu iz ww2, imao sam neke diplomatske veze u istocnoj Nemackoj, pa nabavljao delove, savete i literaturu. MZ je prodavao TS 250 nama, a takmicio se u enduro sampionatu Evrope sa 370 (u klasi 500). I nas drumski TS 250 je imao 4 brzina, TS 250/1 5, a njihov enduro 6. Pa sam nabavio njihovu "piramidu" i sjebao menjac. Ne samo to. Prva kaciga, jos onako otvorena, dok sam vozio Tomose, je bila neka nepoznata marka. Sledeca, "integralka." je bila Nava 1. A nakon nje sam kupio Navu 2. Onaj fazon kad krenes sa otvorenim vizirom a kod neke brzine ti aerodinamika sama sklopi vizir. Vrh tehnologije! Ako me zdravlje posluzi, kad opet dodjem u domaju ima da uradimo genocid nad teladi i prasicima. Forum je qrtz, sluzi da se svadjamo, ali je meni vremeplov i podmladjuje me. Procitam ovu temu i bolje se osecam. ❤️❤️❤️ E mojn Emzesaki je bio 250/1.... Ako dodješ u domaju, nek se tvoje kosti do moj Niš promaju* a ja ne bih forsirao "navedeni genocid" već start up program - dete od svinju, lavor salata i kofa špricer....a posle će vidimo. Nije forum Zoćo qrtz, već su ljudi. Umislili neki da je to mesto gde izlečiti svoje komplekse....a kako bi se inače mi upoznali, da nije foruma ? * majanje po niški ti je neobavezna šetnja Edited September 6, 2023 by Constantin 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted September 6, 2023 Share Posted September 6, 2023 I danas ih svakodnevno koristim. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted September 6, 2023 Share Posted September 6, 2023 Parkerica sa strelicom arrow, moje je bila srebrno crna ili potpuno metalik. Odavno ne koristim, koristio ih u srednjoj skoli. Imam primerak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts