Selina Posted Friday at 09:50 AM Share Posted Friday at 09:50 AM 9 minutes ago, RatzenStadt said: Ovakva opravdanja, gde je nedolicno ponasanje opravdani povod za nasilje kao vid vaspitne mere, su se godinama pisala i za Brisa Tatona. Klinac jedan ( ima arapsko ime) od svojih 14 godina kaze reporteru da je to strasno, ali oni (citaj Izraelci) nemaju prava da u Holandiji nose svoje zastave i da se ponasaju kao da je grad njihov. Sta je tu i kako je bilo niko i ne zna, ali je definitivno tako da je to lepo isplanirano i da su glavnu ulogu u logistici imali takozvani aktivisti, a aktivisti su studenti , njihovi profesori pa i rektori univerziteta, tako je u Nemackoj, tako je u USA i to je jako zabrinjavajuce, ovi huligani su svakodnevnica, ali oni nemaju politicke poruke, a ni aktiviste u Politici. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Friday at 09:59 AM Share Posted Friday at 09:59 AM I evo, izvini što insistiram ali kako sad ovo? 5 minutes ago, Selina said: Sta je tu i kako je bilo niko i ne zna Dakle ne znaš ni ti sa stoprocentnom sigurnošću šta se dogodilo u ovom konkretnom slučaju, štaviše niko ne zna 6 minutes ago, Selina said: ali je definitivno tako da je to lepo isplanirano i da su glavnu ulogu u logistici imali takozvani aktivisti ali znaš sigurno da su to sve organizovali neki "aktivisti". A kako to znaš? A ti aktivisti su studenti, profesori, dekan i rektor, znači iako "niko ne zna šta je tu i kako bilo" ispade da se skupilo naučno-nastavno veće da juri navijače Makabija. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Friday at 10:17 AM Share Posted Friday at 10:17 AM 15 minutes ago, Smrtokapa said: I evo, izvini što insistiram ali kako sad ovo? Dakle ne znaš ni ti sa stoprocentnom sigurnošću šta se dogodilo u ovom konkretnom slučaju, štaviše niko ne zna ali znaš sigurno da su to sve organizovali neki "aktivisti". A kako to znaš? A ti aktivisti su studenti, profesori, dekan i rektor, znači iako "niko ne zna šta je tu i kako bilo" ispade da se skupilo naučno-nastavno veće da juri navijače Makabija. Ja nisam bila prisutna, citam sta mediji pisu pa tako ovde i prenosim. Jedna zanimljivost oko fudbala. U septembru ( ovog leta gospodnjeg) igra se utakmica reprezentacija Izraela i Belgije i vidi cuda Belgija se boji te utakmice i utakmica se igra u Budimpesti. Valjda znaju koliko su opasni i nezgodni fudbalski huligani iz Tel Aviva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted Friday at 10:18 AM Share Posted Friday at 10:18 AM 17 minutes ago, Selina said: Klinac jedan ( ima arapsko ime) od svojih 14 godina kaze reporteru da je to strasno, ali oni (citaj Izraelci) nemaju prava da u Holandiji nose svoje zastave i da se ponasaju kao da je grad njihov. Sta je tu i kako je bilo niko i ne zna, ali je definitivno tako da je to lepo isplanirano i da su glavnu ulogu u logistici imali takozvani aktivisti, a aktivisti su studenti , njihovi profesori pa i rektori univerziteta, tako je u Nemackoj, tako je u USA i to je jako zabrinjavajuce, ovi huligani su svakodnevnica, ali oni nemaju politicke poruke, a ni aktiviste u Politici. Nznm ko su izgrednici, ali je unapred planirano i dobro organizovano. To je sigurno. Nekoliko stotina huligana su u koordinisanom napadu, koji je ukljucivao juris na nekoliko hotela u kojem su bili Makabijevi navijaci. Ispada da su Izraelci sigurniji u svojoj zemlji koja je u ratnom stanju i prema kojoj svaki dan polece baraz raketa, nego u Holandiji. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted Friday at 10:31 AM Share Posted Friday at 10:31 AM 7 minutes ago, Selina said: Ja nisam bila prisutna, citam sta mediji pisu pa tako ovde i prenosim. Jedna zanimljivost oko fudbala. U septembru ( ovog leta gospodnjeg) igra se utakmica reprezentacija Izraela i Belgije i vidi cuda Belgija se boji te utakmice i utakmica se igra u Budimpesti. Valjda znaju koliko su opasni i nezgodni fudbalski huligani iz Tel Aviva. Da li mozes naci post gdje je neko negirao postojanje i porast antisemitizma u EU ili se udostojiti da prestanes sa spinovanjem? Zasto ti nije problem kad huligani Maccabija napadaju i cipelare takstistu noc prije napada na njih ili slave sto su djeca u Gazi mrtva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Friday at 10:56 AM Share Posted Friday at 10:56 AM 22 minutes ago, PorodicneVrijednosti said: Da li mozes naci post gdje je neko negirao postojanje i porast antisemitizma u EU ili se udostojiti da prestanes sa spinovanjem? Zasto ti nije problem kad huligani Maccabija napadaju i cipelare takstistu noc prije napada na njih ili slave sto su djeca u Gazi mrtva? Otvoricu temu na Drustvu pa mozemo tamo i o bds movement history, a mozemo i na temi o Bliskom Istoku. A dodi i ta na razgovor , ali ako moze bez emocija i mrtve dece u Gazi. Mene bi recimo zanimalo kako ti vidis taj antisemitizam u USA, a znamo sta je i kako je Univerzitetima. To je shiroka tema, nema obavezno veze sa EU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted Friday at 11:13 AM Share Posted Friday at 11:13 AM 15 minutes ago, Selina said: Otvoricu temu na Drustvu pa mozemo tamo i o bds movement history, a mozemo i na temi o Bliskom Istoku. A dodi i ta na razgovor , ali ako moze bez emocija i mrtve dece u Gazi. Mene bi recimo zanimalo kako ti vidis taj antisemitizam u USA, a znamo sta je i kako je Univerzitetima. To je shiroka tema, nema obavezno veze sa EU. Jel moze bez pravljenja cuspajza od diskusije i skakanja s teme na temu? Ne pricamo o emociji, pricamo o tome zasto su iz tvoje perspektive problemticni SAMO napadi i ispadi jedne strane dok se za napade i ispade druge strane pravis kao da ne postoje jer je tvoje prenosenje informacija o izgredima u Amsterdamu bilo upravo to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted Friday at 11:43 AM Share Posted Friday at 11:43 AM (edited) Inace kad smo vec kod antisemitizma, udruzenje jevresjskih studenata u Austriji jutros nije dopustilo predsjedniku austrijskog parlamenta Walteru Rosenkranzu iz FPÖ da polozi vijenac na spomen obiljezje zrtvama novembarskih pogroma iz 1938. uz jedan prekrasan transparent "Kein Gedenken mit Rosenkranz & FPÖ: Wer Nazis ehrt, dessen Wort ist nichts wert!". Toliko o tome da europski ekstremni desnicari nisu antisemiti. Edited Friday at 11:43 AM by PorodicneVrijednosti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Friday at 12:07 PM Share Posted Friday at 12:07 PM 46 minutes ago, PorodicneVrijednosti said: Jel moze bez pravljenja cuspajza od diskusije i skakanja s teme na temu? Ne pricamo o emociji, pricamo o tome zasto su iz tvoje perspektive problemticni SAMO napadi i ispadi jedne strane dok se za napade i ispade druge strane pravis kao da ne postoje jer je tvoje prenosenje informacija o izgredima u Amsterdamu bilo upravo to. A ko tebe informise sta je bilo? Ja se informisem iz dnevne stampe i svakako cu da verujem gradonacelnici Amsterdama koja kaze: Juce smo doziveli takav izliv antisemitizma za koji nismo mogli da verujemo da je uopste moguc.Razumljivo je da podseca na pogrome. "tipovi" na motorciklima vozili su kroz grad trazeci izraelske navijace, uzasno crna noc koja je jos uvek mracna" Zasto su svi belgijski gradovi odbili da se igra utakmica dve reprezentacije kod njih? Zato sto su pretpostavljali u sta bi se to izrodilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted Friday at 12:17 PM Share Posted Friday at 12:17 PM 3 minutes ago, Selina said: A ko tebe informise sta je bilo? Na prosloj stranici sam ti zalijepio link nizozemskog RTLa koji govori o napadima Maccabijevih huligana na taksistu noc prije napada na njih. Da li je to za tvoj ukus dovoljno relevantan izvor? 6 minutes ago, Selina said: Zasto su svi belgijski gradovi odbili da se igra utakmica dve reprezentacije kod njih? Zato sto su pretpostavljali u sta bi se to izrodilo. Jer su procijenili da je sigurnosni rizik ogroman zbog rastuceg antisemitizma. Taj problem kao to sam jedno 350 puta vec ponovio itekako postoji ali izgleda da u tvom slucaju nemamo smo problem selektivnog prenosenja informacija nego i selektivnog citanja napisanog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Friday at 12:53 PM Share Posted Friday at 12:53 PM (edited) Spoiler Političke elite ne samo da su izgubile kontakt i primarni dodir sa svojim građanima, već su uspeli da ih odalje od sebe u granicama koje do sada nikada nisu zabeležene. Razne grupe i pojedinci su vremenom toliko stigmatizovani i kenselovani da društva većinski kreću da žive u strahu zbog sve većeg broja neprijatelja koji im se nameću, što po elementarnoj logici stvara i sve veći broj žrtava u kompletnom sociološkom i kulturološkom fenomenu. U takvim okolnostima, koje prati i osiromašenje naroda koji su navikli na bolji život, mogućnost političkih elita da upravljaju narativom postaje sve manja i manja jer ljudi vide šta se zaista dešava oko njih, a zatim tu spoznaju dele na društvenim platformama, preskačući korporativne medije kao da oni više i ne postoje. Video sam snimak koji kruži internetom iz nekolicine najvećih američkih gradova, napravljen na ulicama i u kafićima ili restoranima u trenutku kada se objavljuje da je Tramp uzeo Pensilvaniju... I svi uzimaju telefon u ruke, spuštaju pogled nadole u pravcu ekrana, a niko i ne gleda u big skrinove koji emituju uživo program najvećih TV kuća... Ta slika rekla mi je, zapravo, sve što treba da znam o skorijoj budućnosti nekih novih izbora i reakcija ljudi na ono što im serviraju političke elite preko svojih propagandnih satelita preobučenih u novinare. Prostor aktuelnih zapadnih političkih elita i njihovih poklonika toliko se, u stvari, suzio kao posledica sistemskog promovisanja stigme, progona, antisemitizma, islamofobije, izlaganja rreigije ruglu, kenselovanja i lažnih informacija, da kada ga u ovom trenutku posmatramo kao svojevrstan babl, implozija se nameće kao neumitan ishod. A propratni prasak dobro ćemo čuti. Edited Friday at 02:05 PM by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted Friday at 04:51 PM Share Posted Friday at 04:51 PM `Kvalitet` jednog antisemiti se ocituje u kolicini javno ispoljene mrznje prema svemu sto lici da je jevrejsko - covek, zena, dete, drzava, zastava, pomorandza itd. Ali pravoverni antisemita ipak mrzi nesto daleko vise od nabrojanog a to je da mrzi osobu za koju zakljuci da je ljubitelj jevreja. Znaci najgora kvalifikacija u antisemitskom recniku je da je neko `ljubitelj jevreja`.... to je tradicija jos od nesto malo pre i posle hrista, nista novo Link to comment Share on other sites More sharing options...
vilhelmina Posted Saturday at 05:24 AM Share Posted Saturday at 05:24 AM Meni je najupecatljivija bila slika od dan posle, ono pred zgradom opstine dok gradonacelnica unutra daje izjavu. Ispred stoji devojka s izraelskom zastavom koja kaze da ne zna zasto je dosla, prosto je imala osecaj da se ujutro probudila u 1938oj i osetila da treba da dodje. Par metara dalje stoji mlad covek s palestinskom maramom oko vrata i pita se s kojom pamecu je neko organizovao takvu utakmicu i pustio navijace Makabija da prethodnu noc divljaju, uzvikuju kako ce unistiti Arape i napadaju taksistu. Nijedno od ovo dvoje nije dobilo odgovor, ali oboje su izgledali porazeno i tuzno. I naravno, nisu se potukli, a nije ni izgledalo kao da se mrze. Klasicna urbana prica o ljudima bacenim na suprotne strane suludog rata kojeg, da je do njih, ne bi ni bilo. Podseca li na nesto? 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Saturday at 12:03 PM Share Posted Saturday at 12:03 PM 6 hours ago, vilhelmina said: Meni je najupecatljivija bila slika od dan posle, ono pred zgradom opstine dok gradonacelnica unutra daje izjavu. Ispred stoji devojka s izraelskom zastavom koja kaze da ne zna zasto je dosla, prosto je imala osecaj da se ujutro probudila u 1938oj i osetila da treba da dodje. Par metara dalje stoji mlad covek s palestinskom maramom oko vrata i pita se s kojom pamecu je neko organizovao takvu utakmicu i pustio navijace Makabija da prethodnu noc divljaju, uzvikuju kako ce unistiti Arape i napadaju taksistu. Nijedno od ovo dvoje nije dobilo odgovor, ali oboje su izgledali porazeno i tuzno. I naravno, nisu se potukli, a nije ni izgledalo kao da se mrze. Klasicna urbana prica o ljudima bacenim na suprotne strane suludog rata kojeg, da je do njih, ne bi ni bilo. Podseca li na nesto? Podseca na Gazu, nikako na nase YU ratove devedesetih. Ko je taj koji u Amsterdamu pita kako je moguce da Holandija pusti navijace suprostvljenog tima Ajaksu? Izrael je jos dva dana pre utakmice slao Holandiji dogovore i razgovore izmedju raznih arapsklih grupa sta ce i kako ce sa navijacima i turistima iz Izraela, nisu mogli da znaju sta ce biti sa taksistom ili sta ce uzvikivati. Sistematski organizovan napad na ove navijace iz Izraela, a meni je licno nekako neshvatljivo da i ti imas razumevanja za zlocin paljenja ili skidanja palestinskog barjaka usred Amsterdama. Ceo je grad bio pod palestinskim zastavama i sad ako je to za tebe normalno za mene nikako nije. I ne, nikakve veze , ama dibiduisz nikakve veze nema sa Jugoslavijom jer se ovde ne radi o utakmici Hajduk-Zvezda nego o utakmici s kojom ovi (kazu Marokanci) koji su uvredjeni sto im neko u Amsterdamu dira barjak, veze nemaju. Ne bismo smeli i ne bi trebalo da se upustamo u ove relativizacije u pravcu da Izrael i Jevreji zasluzuju sve sto im se dogadja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted Saturday at 12:51 PM Share Posted Saturday at 12:51 PM Ko se ovdje upusta u pricu relativizovanja u pravu da Izrael i Jevreji zasluzuju sve sto im se dogadja? Inace u svijetu sporta apsolutno je cesta stvar da policija u gradu domacina zabrani gostujucim navijacima dolazak na mec ako procijeni da je rizik prevelik i da im ne mogu garantovat sigurnosti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted Saturday at 03:48 PM Share Posted Saturday at 03:48 PM 3 hours ago, Selina said: Ceo je grad bio pod palestinskim zastavama i sad ako je to za tebe normalno za mene nikako nije. Za mene je normalno da je to za vilija normalno jer sam to vec znala odavno. Taj teg na vagi ne sme da prevagne u korist kakvog jevreja. Kao da nije poznato jos iz najpaklenijih vremena da su oni krivi i odgovorni za sve nedace svuda gde su ziveli. Zato nije moguce da ista prodje bez te prvobitne krivice. Sta ima veze ako je na drugoj strani podrzavalac terorizma. Vazno je izjednaciti jedne i druge. I teroristi su valjda neki ljudi, imaju dve noge, glavu, pomalo lice na ljude pa zato. Ogromne su bile polemike oko politicke korektnosti koja se pokazala kao najnekorektniji bias. I to traje. Ta forma nije uvek britka ili glasna ili jasna vec pasivno(agresivna) koja zvuci kao `neutralan` sudija. Ne znam zasto tebi smeta Amsterdam ukrasen palestinskim zastavama, posebno ako znas koliko je tamo imigracije sa BI.... Grad, taksi vozila, sve gde je moguce ukrasiti palestinskom zastavom to treba da se ukrasi za docek izraelaca. Pa nisu bezveze podrzali sedmi oktobar.... A takodje ne mozemo sve fri palestajnere ugurati u tunel ispod Gaze ili Libana, `dopusti` da se ovi ljudi sire po Evropi i izrazavaju misljenje. Ako Evropu nije sramota kristallnachta u smislu primera za bezumnost, za isprani mozak, za odvratno cutanje i neutralnost - nije ni njih. Dobro to sto mislim o tome i nije nesto novo s moje strane, bas kao sto vilijevo nije novo ali sam pre toga napisala mozda i inicirala ovo sada - ko je prvi poceo ko je koga privi dirao ko je kome `majku` - i sve su to stare polemike ali uvek kao nove....kad god se nesto slicno dogodi nema nacina da se na zauzmu strane u vidu postova ili lajkova pokazatelja ciju stranu si zauzeo. Bice tu i pravdanja stavova ali po mom misljenju oko jasnih stvari nema polemike. Jedino novo je bilo u onom postu sto sam napisala da je za antisemitu samo ljubitelj jevreja gori od jevreja sto je identicno bezumno bas kao sto je bezumno videti Amsterdam ili bilo koji eu grad ukrasen palestinskim zastavama. ps. Da li su neki vazni eu gradovi ukraseni izraelskim zastavama na kristallnacht? U smislu da se vise ne ponovi. Ili je zgazena lubenica prioritetnija ili bar na istom nivou.... Ako se svet ne stidi kako se poneo prema jevrejima i pravi se i dalje lud....onda mora neko da se stidi za njih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Saturday at 04:15 PM Share Posted Saturday at 04:15 PM (edited) Mama, zapadna Evropa više nije bazirana na judeo-hrišćanskim osnovama, mnogostruke promene uslovile su i turbulentne zaokrete u političkom, sociološkom, kulturološkom i verskom smilsu. Pandemija koronavirusa pokazala je da svako u trenucima haosa mora da odigra sam za sebe, što je bilo jasno uočljivo u krizi koju su prouzrokovale maske i vakcine, gde su jedni drugima otimali već narućene porudžbine po sistemu - ko jači, taj kači. A kad igraš sam za sebe i kad su ti mnoge stvari egzistencionalno preče, ne osvrćeš se mnogo na jevrejski problem ili paljenje Kurana u Evropi. Takođe, migracije su pomerile iglu na stranu u kojoj prohamasovski elementi od Brisela do Londona dižu glas i koriste demokratsko pravo da ih ljudi čuju, što ponekad prevazilazi standarde ne samo uljudnosti, već i poštovanja zakona zemalja u kojima su se nastanili. Nekada se, naime, smatralo da će oni biti integrisani u pokornu masu i da neće dizati glavu, ali to evidentno više nije slučaj. Jednostavno, tih ljudi ima i više nego što je dovoljno da ostvare snažan društveni impakt u bilo kom pravcu koji požele. I ne samo oni, nego niko više neće da ćuti i trpi nešto za šta smatra da ne mora da trpi, što su nam jasno pokazali nedavni nemiri u Velikoj Britaniji... Jer, niko se više ne stidi da kaže ko je, odakle je i za šta se zalaže. To mi je postalo kristalno jasno kada sam video neke devojke iz sestrinstava na US koledžima koje su nosile Trampova obeležja i one maga kape... To je koliko do juče bilo ne samo nezamislivo, već i neka vrsta blama, a sad ne da više nije blam nego se neki klinci po koledžima ponose svojim političkim izborom. Tako i Amsterdam u palestinskim bojama ne da više nije iznenađenje, već je realnost na koju ćemo na kraju biti naviknuti na ovaj ili onaj način. Edited Saturday at 04:27 PM by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Saturday at 04:44 PM Share Posted Saturday at 04:44 PM 40 minutes ago, Mama_mia said: Za mene je normalno da je to za vilija normalno jer sam to vec znala odavno. Taj teg na vagi ne sme da prevagne u korist kakvog jevreja. Kao da nije poznato jos iz najpaklenijih vremena da su oni krivi i odgovorni za sve nedace svuda gde su ziveli. Zato nije moguce da ista prodje bez te prvobitne krivice. Sta ima veze ako je na drugoj strani podrzavalac terorizma. Vazno je izjednaciti jedne i druge. I teroristi su valjda neki ljudi, imaju dve noge, glavu, pomalo lice na ljude pa zato. Ogromne su bile polemike oko politicke korektnosti koja se pokazala kao najnekorektniji bias. I to traje. Ta forma nije uvek britka ili glasna ili jasna vec pasivno(agresivna) koja zvuci kao `neutralan` sudija. Ne znam zasto tebi smeta Amsterdam ukrasen palestinskim zastavama, posebno ako znas koliko je tamo imigracije sa BI.... Grad, taksi vozila, sve gde je moguce ukrasiti palestinskom zastavom to treba da se ukrasi za docek izraelaca. Pa nisu bezveze podrzali sedmi oktobar.... A takodje ne mozemo sve fri palestajnere ugurati u tunel ispod Gaze ili Libana, `dopusti` da se ovi ljudi sire po Evropi i izrazavaju misljenje. Ako Evropu nije sramota kristallnachta u smislu primera za bezumnost, za isprani mozak, za odvratno cutanje i neutralnost - nije ni njih. Dobro to sto mislim o tome i nije nesto novo s moje strane, bas kao sto vilijevo nije novo ali sam pre toga napisala mozda i inicirala ovo sada - ko je prvi poceo ko je koga privi dirao ko je kome `majku` - i sve su to stare polemike ali uvek kao nove....kad god se nesto slicno dogodi nema nacina da se na zauzmu strane u vidu postova ili lajkova pokazatelja ciju stranu si zauzeo. Bice tu i pravdanja stavova ali po mom misljenju oko jasnih stvari nema polemike. Jedino novo je bilo u onom postu sto sam napisala da je za antisemitu samo ljubitelj jevreja gori od jevreja sto je identicno bezumno bas kao sto je bezumno videti Amsterdam ili bilo koji eu grad ukrasen palestinskim zastavama. ps. Da li su neki vazni eu gradovi ukraseni izraelskim zastavama na kristallnacht? U smislu da se vise ne ponovi. Ili je zgazena lubenica prioritetnija ili bar na istom nivou.... Ako se svet ne stidi kako se poneo prema jevrejima i pravi se i dalje lud....onda mora neko da se stidi za njih. Smeta mi mnogo kada je grad ( Berlin, Amsterdam, Roiterdam, Brisel, docim i Stockholm) svakog dana okicen palestinskim barjacima i to tako i duze od godinu dana. Sa tim barjacima su u Berlinu Libanci 7 oktobra po podne delili baklave i druhe (h)urmasice slucajnim prolaznicima i ti isti ljudi i dan danas obelezavaju jev rejske kuce i stanove, jervrejske radnje, jevrejske restorane, skole, bivajui ljudi i prebijani. Mlad covek , Sirijac, izbeglica, ne zna dobar dan da kaze na nemackom, skida kais i bicuje starog coveka, rabina, koji je na putu za sinagogu. I nikom nista. Ovi Zeleni/Levi koji tamo vladaju kazu da mu nije bila dobra integracija. Palestinac prebije stuidenta na univerzitetu, tek posle devet meseci neki se tuzilac seti da bi trebalo na sud, ali verovatno se ni to nije dogodiloi. Inace je Amsterdam nekada vazio za evropski Jerusalem, a i ovaj Ajaks slove jevrejskim klubom iako izuzev sto je stadion u nekadasnjoj jevrejskoj cetvrti nema veze sa Jevrejima. Do Hitlera u Holandiji je bilo i 300.000 Jevreja, deportovano je 107.000, 102.000 je ubijeno, ljudi su pokusavali da zive u ilegali ( Ana Frank), ali su Nemci nudili pare pa su ih i otlkrili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Saturday at 06:51 PM Share Posted Saturday at 06:51 PM 2 hours ago, Selina said: Smeta mi mnogo kada je grad ( Berlin, Amsterdam, Roiterdam, Brisel, docim i Stockholm) svakog dana okicen palestinskim barjacima i to tako i duze od godinu dana. Sa tim barjacima su u Berlinu Libanci 7 oktobra po podne delili baklave i druhe (h)urmasice slucajnim prolaznicima i ti isti ljudi i dan danas obelezavaju jev rejske kuce i stanove, jervrejske radnje, jevrejske restorane, skole, bivajui ljudi i prebijani. Mlad covek , Sirijac, izbeglica, ne zna dobar dan da kaze na nemackom, skida kais i bicuje starog coveka, rabina, koji je na putu za sinagogu. I nikom nista. Ovi Zeleni/Levi koji tamo vladaju kazu da mu nije bila dobra integracija. Palestinac prebije stuidenta na univerzitetu, tek posle devet meseci neki se tuzilac seti da bi trebalo na sud, ali verovatno se ni to nije dogodiloi. Inace je Amsterdam nekada vazio za evropski Jerusalem, a i ovaj Ajaks slove jevrejskim klubom iako izuzev sto je stadion u nekadasnjoj jevrejskoj cetvrti nema veze sa Jevrejima. Do Hitlera u Holandiji je bilo i 300.000 Jevreja, deportovano je 107.000, 102.000 je ubijeno, ljudi su pokusavali da zive u ilegali ( Ana Frank), ali su Nemci nudili pare pa su ih i otlkrili. Kakva je ovo salata od posta, nemam reči. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted Sunday at 03:36 PM Share Posted Sunday at 03:36 PM 20 hours ago, Eddard said: Kakva je ovo salata od posta, nemam reči. Nije moralo ovako onelinerski da se kaze ....moglo je i bolje da se objasni sta se misli o necijem postu cisto da ljudima ne bude neprijatno kao da su u skoli a ne na diskusiji. Ovo kazem jer nisam primetila da si ikada ranije imao primedbe izrecene slicnim tonom, sto samo znaci da si ih mozda prevideo? Jer da ih nisi prevideo sigurno bi primetio daleko zbunjiviju salatu reci smandrljanu u jednoj jedinoj recenici, evo je ispod. On 11/9/2024 at 5:30 AM, Helena said: Zapravo ne, ne dešava se, ekstremni ekstremisti Islamisti i putin like tranp. Niko da rastumaci sta se ovim neobicnim onelinerom telo reci na temi Bliski istok. A sto se tice Selininog posta to je bilo bar jasno da je zelela mnogo toga da kaze i povezala na kraju i anu frank, ali to sve je bilo u odgovoru na moju ironiju oko Evrope i onoga o cemu sam pisala....zao mi je sto sam uopste objasnjavala jer mislim da nije bilo tesko razumeti, ali eto objasnih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Sunday at 04:02 PM Share Posted Sunday at 04:02 PM 25 minutes ago, Mama_mia said: Nije moralo ovako onelinerski da se kaze ....moglo je i bolje da se objasni sta se misli o necijem postu cisto da ljudima ne bude neprijatno kao da su u skoli a ne na diskusiji. Ovo kazem jer nisam primetila da si ikada ranije imao primedbe izrecene slicnim tonom, sto samo znaci da si ih mozda prevideo? Jer da ih nisi prevideo sigurno bi primetio daleko zbunjiviju salatu reci smandrljanu u jednoj jedinoj recenici, evo je ispod. Niko da rastumaci sta se ovim neobicnim onelinerom telo reci na temi Bliski istok. A sto se tice Selininog posta to je bilo bar jasno da je zelela mnogo toga da kaze i povezala na kraju i anu frank, ali to sve je bilo u odgovoru na moju ironiju oko Evrope i onoga o cemu sam pisala....zao mi je sto sam uopste objasnjavala jer mislim da nije bilo tesko razumeti, ali eto objasnih. Gospođo, vi ste Niko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted Monday at 02:46 PM Share Posted Monday at 02:46 PM GeographicDistribution of ReportedAntisemitic Incidents in Europe since October 7, 2023 ...Ono sto je poznato je uzeto u obzir jer vidim da ljudi imaju misljenje da je taj broj veci... No to je samo za godinu dana podatak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Monday at 04:55 PM Share Posted Monday at 04:55 PM On 11/8/2024 at 10:50 AM, Selina said: glavnu ulogu u logistici imali takozvani aktivisti, a aktivisti su studenti , njihovi profesori pa i rektori univerziteta, tako je u Nemackoj, tako je u USA i to je jako zabrinjavajuce Treba gledati film Killing Fields, ima jedna scena koja je potpuno plastična ilustracija rezultata ovog targetiranja i diskvalifikacije obrazovanih ljudi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Monday at 05:44 PM Share Posted Monday at 05:44 PM 45 minutes ago, Beonegro said: Treba gledati film Killing Fields, ima jedna scena koja je potpuno plastična ilustracija rezultata ovog targetiranja i diskvalifikacije obrazovanih ljudi. Poznati jevrejski istoričar, poznat i kao lovac na naciste Serž Klarsfeld poručio je biračima, nekoliko dana pre drugog kruga izbora u Francuskoj, da ako se suoče s izborom između krajnje desnog Nacionalnog okupljanja (RN) Marin Le Pen i krajnje levičarskog konkurenta, izaberu krajnju desnicu. Bojim se krajnje levice. Krajnja levica ima duboko ukorenjenu mržnju prema Izraelu i ima militante koji su pro-palestinski nastrojeni", rekao je Klarsfeld, opisujući Nepokorenu Francusku kao "nasilnu anti-izraelsku stranku s određenim antisemitskim prizvukom". I tako(c), o situaciji u Francuskoj saznajem citajuci intervjue sa ovim pametnim ljudima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Monday at 05:56 PM Share Posted Monday at 05:56 PM 3 hours ago, Mama_mia said: GeographicDistribution of ReportedAntisemitic Incidents in Europe since October 7, 2023 ...Ono sto je poznato je uzeto u obzir jer vidim da ljudi imaju misljenje da je taj broj veci... No to je samo za godinu dana podatak. U Litvaniji jedan, ali vredan. VILNIUS, Nov 9 (Reuters) - Lithuania's Social Democrats, winners of last month's parliamentary election, defended on Saturday their decision to form a coalition government with a populist party whose leader is standing trial over alleged antisemitic statements. Nemunas Dawn party founder and head Remigijus Zemaitaitis resigned from parliament in April, ahead of an impeachment vote, after the Constitutional Court ruled he had broken his oath by stirring up hatred against Jews in social media posts last year. Remigijus Zemaitaitis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts