Jump to content

O serijama

dali_man

Recommended Posts

Sinoć sam završio Bodies. Definitivno podseća na Dark, ali je Dark kompleksnija i po meni bolja serija. Nije ni Bodies za baciti, naprotiv. Lako se prate skokovi kroz vremenska razdoblja. Možda fali malo dinamike, barem moj utisak, što je čudno s obzirom na priču. Ocena 7/10.

Bodies je bila dobra, Dark sam odustao na početku 2. sezone. 

6 hours ago, Eddard said:

Mnogo si bre zahtevan 😁

Nije ni generacijski... junior i ja smo se na kraju 3. samo pogledali i skoro u isti glas opsovali.  Al ne ono od oduševljenja nego od besa na šta smo izgubili vreme.

I realno, kad vratiš film 3. sezone, jebo lud zbunjenog. 

Pobili ili iskasapili par likova, nisu se mrdnuli nigde, likovi su već više iritantni, nema bukvalno nekog da ti se dopada pa kažeš, e gledam zbog tog i tog... OK, možda Jade, al i njega su potpuno uštrojili tokom 3. sezone.

Zvanično - From je najveće razočarenje i slobodno ću reći - glupost koja se davala. 

Kao i mnoge do sad, po ustaljenom receptu - počela je zanimljvo, sumnjivo se nastavila, kvalitet opadao gomilanjem besmislenih "misterija" ali ajde, čovek će dati šansu bilo čemu ako ga nešto zaintrigira očekujući da makar neka pitanja dobijaju odgovore pa i na kašičicu...

Mene to prikrivanje male, kao, misterije a u suštini gluposti, većom više ne radi, nek ćelava deca kukaju Ankui nekom drugom.

Fuck you From, I'm off.

9 minutes ago, Eddard said:

Ok, sad su mi neke stvari jasnije. 

Dark je najbolja serija u prethodnoj deceniji. Bez konkurencije. 

Zanimljivo mišljenje, al ajd, kapiram, language ti blizak srcu, pa... :classic_biggrin:

Počela dobro, zainteresovala me.

Onda je prvo linearno pa zatim i eksponencijalno krenuo da pada kvalitet, ali je bila gledljiva.

Onda su pred kraj prve sezone uveli novu, (multiverse beše?) promenljivu, na sve ono napred-nazad kroz vreme...   al aj, nema veze.  Odgledao. Kao može, daj 2. sezonu...

2. sezona krenula, posle 20 minuta sam se pitao - šta ja više ovde gledam.  Počeo još jednom, dva puta, nije me više interesovalo da započinjem, ćao.

I, ne.. nije ti jasnije, nagledao sam se misterija i tih vremensko prostornih zajebancija u svom životu, to mi je realno i najomiljeniji žanr... ali jednostavno su me smorili trudeći se da prevaziđu i nadmaše neke očigledne reference na ranije što serije, što filmove (*)... verovatno je isti slučaj i sa Fromom. Porede ga s Lostom... da, ali brate, Lost sam mogao da gledam do kraja i kako god da se završio, do kraja mi je bio zanimljiv, zanimljivi likovi, mogu bar 5 ako ne i 10 da nabrojim koje sam apsolutno gotivio i bili mi cool za gledanje.  U Fromu, na žalost, ko da gledam svoj komšiluk iz Rakovice - ne bih da ih gledam :ajme:

(*) Otprilike kao što mi Rammstein nikad muzički nisu bili zanimljivi.  Brate, apsolvirao sam Laibach u svoje vreme, zato...  Rammstein? Nein danke.

Totalno pogrešan pogled na Dark i pogrešna očekivanja imaš. Ti si očekivao da se radnja linearno razvija što se ovde ne dešava. Sve tri sezone čine jednu celinu i samo tako može da se shvati šta se u stvari desilo. Ne da ne opada kvalitet kako odmiče nego se lagano podiže i sve vreme drži tenziju i pažnju. Ali dobro, svako ima svoje preferencije što bi se reklo.

Možda nije najbolja serija prethodne decenije kako kaže Eddard, ali je svakako u vrhu.

• Like 1

Meni se svidelo sve osim samog kraja. Kao bukvalno poslednjih 20 minuta 😄 Ako se razmisli o tome nema smisla. Zaboravio sam sad imena likova ali

Spoiler

Koliko se ja sećam ne postoji jedno jedino objašenjenje kako je ona uspela da shvati i promeni zatvoren loop u koji su upali. Meni bi se mnogo više svidelo da je kraj bio to da se svi ti događaji samo ponavljaju u nedogled.

Edited by Nicklord

11 minutes ago, Knipex said:

Totalno pogrešan pogled na Dark i pogrešna očekivanja imaš. Ti si očekivao da se radnja linearno razvija što se ovde ne dešava. Sve tri sezone čine jednu celinu i samo tako može da se shvati šta se u stvari desilo. Ne da ne opada kvalitet kako odmiče nego se lagano podiže i sve vreme drži tenziju i pažnju. Ali dobro, svako ima svoje preferencije što bi se reklo.

Možda nije najbolja serija prethodne decenije kako kaže Eddard, ali je svakako u vrhu.

Ma ponesen opštim oduševljenjem, stoji mi da je jednom prođem od početka... možda je haosu kumovala i pauza između 1. i 2. sezone...
Jednostavno nisam više mogao da pokupim ko koga kad i u šta početkom 2. sezone, kad su ušli u onu, beše nuklearnu elektranu ili tako nešto...

Skapirao sam ja davno nelinearnost :lol_2: no nije me dojmila realizacija.

Stoji da je najbolje gledati odjednom. Ja sam između prve i druge kao i druge i treće sezone gledao na youtube sumirane prethodne sezone da bih se podsetio pa tek onda krenuo u gledanje. Nema šanse da se uključiš u seriju tek tako.

• Like 1

Dark je meni preteška serija. Ne mogu reći da je nekvalitetna naravno ali prosto nije serija za mene. 

From slično samo manje kvalitetna. Te mindfuck serije nisu za mene. Ja gledam tv da odmorim mozak a ne da ga dodatno opteretim. Osim kad igra KKCZ. 😄