berti Posted October 11 Share Posted October 11 On 10/9/2024 at 7:31 PM, Klotzen said: Sinoć pogledah prvu epizodu serije Berlin pa vidim da je to u stvari nastavak Casa de Papel serije. Jel može neko ko je to već gledao da mi da preporuku da li je potrebno da gledam prvo originalnu seriju ili je ovo nešto novo i nije toliko bitna radnja od pre ? Ko nije gledao Casa, moze da gleda Berlin. Ja sam gledao Casa i Berlin sam batalio posle par epizoda jer su mi te fore sada vec izanđane. Ono kao bezizlazna situacija, ali sve se kao lepo reši... Nije išlo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted October 12 Share Posted October 12 Ok je Pingvin, bio bi još bolji da nisu bezobrazno iskopirali lik Tonija Soprana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted October 13 Share Posted October 13 Uticaj Sopranosa je evidentan od starta. Meni ne smeta. Ne mislim da je kopija,ali je serija u globalu veoma inspirisana njome. Biće zanimljivo videti hoće li kreatori ipak na kraju uključiti i samog Betmena kada nasilje potpuno eskalira. Makar i simbolično. Ipak je ovo Gotham City. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted October 13 Share Posted October 13 21 minutes ago, Drug Crni said: Uticaj Sopranosa je evidentan od starta. Meni ne smeta. Ne mislim da je kopija,ali je serija u globalu veoma inspirisana njome. Biće zanimljivo videti hoće li kreatori ipak na kraju uključiti i samog Betmena kada nasilje potpuno eskalira. Makar i simbolično. Ipak je ovo Gotham City. Ne sama serija koliko Pingvinov lik, imam utisak da Kolin Farel non-stop igra Tonija Soprana. Verbalna i neverbalna komunikacija, oblačenje (košulje, kožna jakna, zlatna narukvica), humor i sve ostalo. Unhappy customer! 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted October 19 Share Posted October 19 Jebote, koliko je From jeziv, 3. sezona je još bolja. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted October 20 Share Posted October 20 7 hours ago, Eddard said: Jebote, koliko je From jeziv, 3. sezona je još bolja. To mi reci, pratim od prve, spreman se da počnem 3. Na čekanju su mi i Slow Horses 4. i Daryl Dixon 2. sezona... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyglider Posted October 21 Share Posted October 21 Dobar je The Penguin , meni se baš sviđa, odlično urađena serija 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prijatelj Mitar Posted October 21 Share Posted October 21 Od 18. novembra na RTS ide kineska varijanta Problema tri tela. Super vest. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted October 21 Share Posted October 21 Wise Guy David Chase and The Sopranos (2024) Vodi se kao serija ali je ovo malo duži dokumentarac sa Dejvidom Čejsom o stvaranju i snimanju serije. Dve "epizode" od po sat i 20 minuta. Kraj je maestralno odrađen, sada moram da čekam novi dokumentarac da čujem zašto je tako završen 🙂 Dakle priča o samoj seriji i zanimljivostima oko nje. Evo par iznenađenja koje nisam znao iako sam veliki fan : David Chase je pre Sopranosa uglavnom radio na treš filmovima i serijama i par erotskih filmova, i onda mu je nešto "kvrcnulo u glavi" pa je odradio Sopranose 🙂 Glumac koji je glumio Krisa Moltisantija, Imperioli, je postao tekstopisac od prilike u vreme kada je i Kris počeo da tripuje da piše scenarijo 🙂 Dejvid je toliko zavoleo lik Adrijane (devojke Krisa) da je jedino za nju odlučio da ne prikaže njeno ubistvo. Interesantno je da je snimio i verziju gde ona uspeva da pobegne da glumci ne bi znali do emitovanja epizode šta će se sa njom desiti. Naravno ima tu još novosti, kome se i malo svidela serija totalna preporuka jer ćete se lepo podsetiti serije. Čak se mislim da je ponovo odgledam iako sam je relativno skoro gledao. 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prijatelj Mitar Posted October 22 Share Posted October 22 Ne zezajte, Sisterhood ce biti odlican. Tema taman strateski odabrana da sire narodne mase shvate zasto su te "bakute" vazne i kako i zbog cega je zapoceta Missionaria Protectiva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted October 23 Share Posted October 23 On 10/21/2024 at 4:22 PM, Prijatelj Mitar said: Od 18. novembra na RTS ide kineska varijanta Problema tri tela. Super vest. Auuuu, nadam se da neće da nam zamrače, a verovatno hoće Morala bih dotle da završim treću knjigu, nego sam zaboravila i gde sam stala letos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henry Chinaski Posted October 24 Share Posted October 24 From je brutalno počeo,treća sezona bolja od prethodne dve, samo da ne bude sličan kraj Lost-u, jer su isti reditelji. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted October 24 Share Posted October 24 On 10/22/2024 at 10:05 PM, Prijatelj Mitar said: Tema taman strateski odabrana da sire narodne mase shvate zasto su te "bakute" vazne i kako i zbog cega je zapoceta Missionaria Protectiva. Kad se odmakne sa knjigama (a ja sam odmakao da sâmog kraja Herbertovih knjiga 6, tj. 13 jer su neke bile iz 2 ili 3 dela) shvatićeš da te žene u crnom i nisu bogznašta osim dosadni privezak misticizma i religije na radnju i ceo taj univerzum uopšte. Ako ćemo ko je i zašto važan, a po meni i najvažniji lik celog tog univerzuma reći ću samo jedno ime - Duncan Idaho. Bene Geserit priča je samo ceđenje para i produkcijski virtue signallling iz zagolicane mašte filmovima, bez realne supstance. Mislim... i taj njihov plan, eventually, je dust in the wind. Rekoh... postoji bar 5 priča čiju bih istoriju - sa strane trenutnih događanja iz Dine - radije čitao / gledao. Počeo 3. sezonu From - žestoko!! Ali negde mi je odjednom zaličilo na - Lost a iz posta pre mog shvatih i zašto. Nadam se boljoj razradi i smislenijem kraju (kad do njega dođe). -------------------- Kutak za guilty pleasure trenutak - naime, pre neki dan osetio sam neodoljivu potrebu da opet zaronim u Stargate univerzum... i to konkretno u - Atlantidu. I tako... počeo sam ponovno gledanje Stargate: Atlantis. Uživam, trenutno sam na pola 2. sezone... Zašto nisam počeo od SG1? Pa već sam je komplet odgledao ponovo pre nekoliko godina... kad budem završio sa Stargate: Atlantis i nastavio (prvo ponovno gledanje) Stargate: Universe, vratiću se na svih 10 sezona i filmove SG1... Šta ću kad volim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prijatelj Mitar Posted October 24 Share Posted October 24 6 hours ago, fancy said: Kad se odmakne sa knjigama (a ja sam odmakao da sâmog kraja Herbertovih knjiga 6, tj. 13 jer su neke bile iz 2 ili 3 dela) shvatićeš da te žene u crnom i nisu bogznašta osim dosadni privezak misticizma i religije na radnju i ceo taj univerzum uopšte. Ako ćemo ko je i zašto važan, a po meni i najvažniji lik celog tog univerzuma reći ću samo jedno ime - Duncan Idaho. Bene Geserit priča je samo ceđenje para i produkcijski virtue signallling iz zagolicane mašte filmovima, bez realne supstance. Mislim... i taj njihov plan, eventually, je dust in the wind. Rekoh... postoji bar 5 priča čiju bih istoriju - sa strane trenutnih događanja iz Dine - radije čitao / gledao. Počeo 3. sezonu From - žestoko!! Ali negde mi je odjednom zaličilo na - Lost a iz posta pre mog shvatih i zašto. Nadam se boljoj razradi i smislenijem kraju (kad do njega dođe). -------------------- Kutak za guilty pleasure trenutak - naime, pre neki dan osetio sam neodoljivu potrebu da opet zaronim u Stargate univerzum... i to konkretno u - Atlantidu. I tako... počeo sam ponovno gledanje Stargate: Atlantis. Uživam, trenutno sam na pola 2. sezone... Zašto nisam počeo od SG1? Pa već sam je komplet odgledao ponovo pre nekoliko godina... kad budem završio sa Stargate: Atlantis i nastavio (prvo ponovno gledanje) Stargate: Universe, vratiću se na svih 10 sezona i filmove SG1... Šta ću kad volim Ma postoji puno dobrih tema u Dune univerzumu, ali su BG barem bar-a-bar sa njima. E sad lično ja moram da se ogradim jer nisam čitao ono sto je Brajan pisao, nekako mi to nije kanon, iako se kao nastavio na ono sto je našao u ćaćinom sefu. Na Sisterhood gledam kao na prequel seriju za aktuelne filmove, a Dankana i njegove iteracije će nadam se obraditi u budućim filmovima. Sve mi se čini da će se tu praviti velika franšiza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krava kaze mu Posted October 25 Share Posted October 25 (edited) Dobar je C. Farel u Pingvinu, ali serija bas i ne blista....zapleti u drugoj epizodi su neki Smallville / Supernatural nivo pisanja Edited October 25 by Krava kaze mu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted Sunday at 08:06 AM Share Posted Sunday at 08:06 AM The Walking Dead: The Ones Who Live (2024) Odgledah i ovo. Po meni ovo je u stvari poslednja sezona serije jer se priča nastavlja od glavne serije. Rekli bi zli jezici, odradili su je ovako da ne moraju da plaćaju sve glumce jer ih je dosta napravilo ime igrajući u toj seriji. Dakle Mišon i Rik su glavne uloge i u 6 epizoda gledamo kako će se naći i kako će završiti cela ova priča. Nisam baš pao na teme ali obzirom da se radnja ne odigrava u Aleksandriji deluje sveže, osim dve epizode gde su bez ikakve potrebe ubacili gomilu rasprave i drame između njih dvoje. Ko je odgledao originalnu seriju neka odgleda i ovo kao epilog. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Sunday at 05:11 PM Share Posted Sunday at 05:11 PM 8 hours ago, Klotzen said: The Walking Dead: The Ones Who Live (2024) Odgledah i ovo. Po meni ovo je u stvari poslednja sezona serije jer se priča nastavlja od glavne serije. Rekli bi zli jezici, odradili su je ovako da ne moraju da plaćaju sve glumce jer ih je dosta napravilo ime igrajući u toj seriji. Dakle Mišon i Rik su glavne uloge i u 6 epizoda gledamo kako će se naći i kako će završiti cela ova priča. Nisam baš pao na teme ali obzirom da se radnja ne odigrava u Aleksandriji deluje sveže, osim dve epizode gde su bez ikakve potrebe ubacili gomilu rasprave i drame između njih dvoje. Ko je odgledao originalnu seriju neka odgleda i ovo kao epilog. Ovo je jedino iz post-TWD univerzuma što nije odrađeno nogama, nego je eto podnošljivo, i to za nas suckere ovog žanra. Stvarno bi bilo lijepo da za neku godinu neko uzme kompletan TWD, izreže sve filere i sve bočne priče za koje se ispostavilo da ne vode nigdje (recimo pojavljivanje Lennie Jamesa nema nikakvog smisla, iako je on meni jako drag zbog Snatcha i serije Jericho) i izmontira to u 15-20 ljuCkih epizoda koje bi vozile baš kako treba. On 9/16/2024 at 4:55 PM, Maharaja said: Stremio može da bude zajeban za ljude u zemljama poput Nemačke gde je kolega Eddard. Ko je u zemljama gde se provajderi cimaju, najbolje da tuneluje sve kroz real-debrid, i nikako torrenting. Ne bi trebalo, Francuzi su vrlo trigger happy kad neko pokuša da donalduje, ali Strinio gledamo društvo i ja već nekoliko godina sve u 16 i za sada niko nije dobio čestitku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prijatelj Mitar Posted Sunday at 10:41 PM Share Posted Sunday at 10:41 PM 5 hours ago, Beonegro said: Stvarno bi bilo lijepo da za neku godinu neko uzme kompletan TWD, izreže sve filere i sve bočne priče za koje se ispostavilo da ne vode nigdje (recimo pojavljivanje Lennie Jamesa nema nikakvog smisla, iako je on meni jako drag zbog Snatcha i serije Jericho) i izmontira to u 15-20 ljuCkih epizoda koje bi vozile baš kako treba. Hvala Bobu da jednom neko spomene ovo remek-delo! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted Monday at 11:18 PM Share Posted Monday at 11:18 PM Meni je upravo priča u Pingvinu odlična - ona je privlačna i kompleksna. Način na koji je serija snimljena,njene kinematografija i montaža su veoma efikasne u komunikaciji sa ovom pričom. Takođe,način na koji je napisana nam govori da pisci veoma drže i cene inteligenciju njenog gledaoca jer ne otkrivaju sve,ne daju "na izvol'te" već teraju da sami dođemo do nekih zaključaka. Naravno,Kolin Farel briljira kao glavni lik serije. Epizoda šest mi je možda i najbolja do sada. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts