Jump to content

Recommended Posts

Posted

Gledajuci sta se sve desava ovih dana, nedelja i meeseci, covek ne moze a da ne pomisli koliko je Homeland zapravo genijalno i tacno predstavio dinamiku SAD/Izrael/Iran. 

Posted
On 2/10/2026 at 12:00 PM, DameTime said:

Nadam se da će u novoj sezoni odgovoriti na neka pitanja.

On 2/10/2026 at 9:53 PM, nemanjaol said:

From je onaj tip serije koju gledas i svadjas se sa televizorom sve vreme.

Kao i The 100 

I zabavno i dobro i trash istovremeno

Ja sam ovo izbindzovao, da sam morao da gledam jednom nedeljno, poludeo bih koliko guslaju. S obzirom da je jedan od kreatora radio Lost akosenevaram, nadam se da imaju jasnu ideju kako ce da zavrse ovo. 

• Like 1
Posted (edited)

Završih Penny Dreadful.

Počeo sam seriju znajući šta se desilo na kraju, ali nikako mi nije umanjilo užitak. 

Spoiler

Zli jezici bi rekli da mi je to i pomoglo da ne bih očekivao svašta 😄

Sjajna vožnja.

10/10

Edited by MilošVB
  • Like 1
  • Love 1
Posted
On 2/11/2026 at 12:17 AM, Polivalentni Stevica said:

Da napišem tri serije koje sam pogledao od decembra.

Prvo sam reprizirao Boardwalk Empire.

Korumpiran političar u vreme prohibicije koji se za sve pita u Atlantik Sitiju.

Steve Buscemi u svojoj prvoj glavnoj ulozi je maestralan.

Ko voli ovaj žanr,sigurno će mu leći.Terens Vinter kreator serijala,ujedno i scenarista kao i nezaobilazni Martin Skorseze koji je izvršni producent i režiser pilot epizode.Apsolutna preporuka. 9/10

Druga je MobLand

Mini serija sa jakom glumačkom postavom,ali finalni proizvod solidan i ništa više.

Dosta bolesnih stvari unutar krimi porodice Harigan.

Tom Hardi u ovakvim ulogama ni ne mora da se trudi,stvarno mu leže uloge zajebanih likova,zbog njega mi serija i držala pažnju.5/10

Treća je Slow Horses

Špijunski triler,Oldman u glavnoj ulozi,dovoljno da te zaintrigira.

Taj čovek bi od govneta napravio pitu,toliko je sjajan.10/10

Odlican izbor, osim sto je meni Mobland dobrih 8/10, Hardy ima bolje uloge, ali su mi Pirs i Helen pokidali...cak Pirs najvise.

On 2/19/2026 at 1:02 PM, MrTripleDouble said:

Odgledao sam i ja Six feet under. Godinama vec nisam izbindzovao ovako neku seriju.

Moj top 5 svih vremena, pokrili su i Jews i gay i afro-americku populaciju, a opet toliko politicki nekorektni i crnohumorni.

Nazalost posle je ista ekipa pokusala sa True blood slican pattern, ni blizu.

On 3/5/2026 at 11:32 PM, Jerotije Pantic said:

Vrlo dobra serija, kome se svidja Homeland i ova bi mu se trebala svidjeti, samo sto su u pitanju Francuzi.

Tu sam se sjeb'o i prvo pogledao ovu Fasbender/ Ricard Gir verziju...I sad mi kao glupo da gledam istu seriju na francuskom.

• Like 1
Posted

Deluje da su ljudi iz Fromvilova konacno poceli da razgovaraju jedni sa drugima pa mozda i namikere nesto.

Inace my 2 cents na pricu:

Spoiler

Jos pre trejlera bio sam ubedjen da je prica dizajnirana u stilu Matrixa i da sve sto se desava je usmereno da se odrade svi koraci. Na primer decak u belom je kao Oracle u Matrixu itd.

Potvrdu za ovo mi je dao trejler gde onaj lik u zutom kaze Sad ide deo koji najvise volim. 

Znamo da se prica ponavlja u ciklusima, jos od prvih kolonista, koji sklapaju pakt sa nekim natprirodnim silama i zbog toga moraju da zrtvuju svoju decu itd. Iteracije se ponavljaju do danasnjeg dana. (Izmesano je dosta nekih motiva, onaj lik u zutom je valjda inspirisan nekom knjigom o Zutom kralju koji moze da kontrolise stvari. Licno nisam citao niti se udubljivao dalje u tu tematiku, jer pokusavam na bazi datog u seriji da zakljucim resenje.)

Videli smo da kad pokusavaju da osposobe antenu lik ih zove i kaze alo nemojte to da radite. 

Cak i oni talismani ne verujem da su prava zastita nego korak u igrici koji stanovnicima daju nadu. Ne bi me cudilo da u ovoj sezoni cudovista udju u kucu pored talismana ko izraelska raketa u iranski bunker.

Verujem da ce se dosta vrteti oko Viktora i njegove sestre, za koju sam 1/1 siguran da nije mrtva nego da se krije oko starog naselja. Njih dvoje su neprekinut krug iz stare iteracije i verovatno je zato naknadno i njihov otac ubacen. 

Nemam jos jasnu predstavu kako se igra zavrsava i da li je stanovnicima namenjen srecan kraj. Definitivno nisu mrtvi jer se Tabitara vratila u stvarni svet, a verovatno ce morati da odrade neki ritual gde odbijaju prethodnu nagodbu sa Zutarom, koji ce vrv ukljucivati Viktorovog oca sa decom i tako dalje. Inace ne vidim poentu sto su ga vratili. 

Posted

Sa velikim zakašnjenjem uzmem da odgledam Saksešn, kad tamo Marko Đurić na poziciji Kendala Roja. 

Onda uzmem pustim Andor, kad ono levičar u paćotkicama Borko Stefanović u ulozi imperijalnog levog smetala.

23390.jpg?v=1700753223&width=1946 

• Ha-ha 2