fancy Posted Tuesday at 08:48 PM Share Posted Tuesday at 08:48 PM Jebo ih From da ih jebo. 3. sezona je čist gubitak vremena. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Wednesday at 06:07 AM Share Posted Wednesday at 06:07 AM Mnogo si bre zahtevan 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted Wednesday at 08:59 AM Share Posted Wednesday at 08:59 AM Sinoć sam završio Bodies. Definitivno podseća na Dark, ali je Dark kompleksnija i po meni bolja serija. Nije ni Bodies za baciti, naprotiv. Lako se prate skokovi kroz vremenska razdoblja. Možda fali malo dinamike, barem moj utisak, što je čudno s obzirom na priču. Ocena 7/10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted Wednesday at 12:32 PM Share Posted Wednesday at 12:32 PM Bodies je bila dobra, Dark sam odustao na početku 2. sezone. 6 hours ago, Eddard said: Mnogo si bre zahtevan 😁 Nije ni generacijski... junior i ja smo se na kraju 3. samo pogledali i skoro u isti glas opsovali. Al ne ono od oduševljenja nego od besa na šta smo izgubili vreme. I realno, kad vratiš film 3. sezone, jebo lud zbunjenog. Pobili ili iskasapili par likova, nisu se mrdnuli nigde, likovi su već više iritantni, nema bukvalno nekog da ti se dopada pa kažeš, e gledam zbog tog i tog... OK, možda Jade, al i njega su potpuno uštrojili tokom 3. sezone. Zvanično - From je najveće razočarenje i slobodno ću reći - glupost koja se davala. Kao i mnoge do sad, po ustaljenom receptu - počela je zanimljvo, sumnjivo se nastavila, kvalitet opadao gomilanjem besmislenih "misterija" ali ajde, čovek će dati šansu bilo čemu ako ga nešto zaintrigira očekujući da makar neka pitanja dobijaju odgovore pa i na kašičicu... Mene to prikrivanje male, kao, misterije a u suštini gluposti, većom više ne radi, nek ćelava deca kukaju Ankui nekom drugom. Fuck you From, I'm off. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Wednesday at 01:24 PM Share Posted Wednesday at 01:24 PM 50 minutes ago, fancy said: , Dark sam odustao na početku 2. sezone Ok, sad su mi neke stvari jasnije. Dark je najbolja serija u prethodnoj deceniji. Bez konkurencije. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted Wednesday at 01:45 PM Share Posted Wednesday at 01:45 PM 9 minutes ago, Eddard said: Ok, sad su mi neke stvari jasnije. Dark je najbolja serija u prethodnoj deceniji. Bez konkurencije. Zanimljivo mišljenje, al ajd, kapiram, language ti blizak srcu, pa... Počela dobro, zainteresovala me. Onda je prvo linearno pa zatim i eksponencijalno krenuo da pada kvalitet, ali je bila gledljiva. Onda su pred kraj prve sezone uveli novu, (multiverse beše?) promenljivu, na sve ono napred-nazad kroz vreme... al aj, nema veze. Odgledao. Kao može, daj 2. sezonu... 2. sezona krenula, posle 20 minuta sam se pitao - šta ja više ovde gledam. Počeo još jednom, dva puta, nije me više interesovalo da započinjem, ćao. I, ne.. nije ti jasnije, nagledao sam se misterija i tih vremensko prostornih zajebancija u svom životu, to mi je realno i najomiljeniji žanr... ali jednostavno su me smorili trudeći se da prevaziđu i nadmaše neke očigledne reference na ranije što serije, što filmove (*)... verovatno je isti slučaj i sa Fromom. Porede ga s Lostom... da, ali brate, Lost sam mogao da gledam do kraja i kako god da se završio, do kraja mi je bio zanimljiv, zanimljivi likovi, mogu bar 5 ako ne i 10 da nabrojim koje sam apsolutno gotivio i bili mi cool za gledanje. U Fromu, na žalost, ko da gledam svoj komšiluk iz Rakovice - ne bih da ih gledam (*) Otprilike kao što mi Rammstein nikad muzički nisu bili zanimljivi. Brate, apsolvirao sam Laibach u svoje vreme, zato... Rammstein? Nein danke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted Wednesday at 02:01 PM Share Posted Wednesday at 02:01 PM Totalno pogrešan pogled na Dark i pogrešna očekivanja imaš. Ti si očekivao da se radnja linearno razvija što se ovde ne dešava. Sve tri sezone čine jednu celinu i samo tako može da se shvati šta se u stvari desilo. Ne da ne opada kvalitet kako odmiče nego se lagano podiže i sve vreme drži tenziju i pažnju. Ali dobro, svako ima svoje preferencije što bi se reklo. Možda nije najbolja serija prethodne decenije kako kaže Eddard, ali je svakako u vrhu. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted Wednesday at 02:09 PM Share Posted Wednesday at 02:09 PM (edited) Meni se svidelo sve osim samog kraja. Kao bukvalno poslednjih 20 minuta 😄 Ako se razmisli o tome nema smisla. Zaboravio sam sad imena likova ali Spoiler Koliko se ja sećam ne postoji jedno jedino objašenjenje kako je ona uspela da shvati i promeni zatvoren loop u koji su upali. Meni bi se mnogo više svidelo da je kraj bio to da se svi ti događaji samo ponavljaju u nedogled. Edited Wednesday at 02:11 PM by Nicklord Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted Wednesday at 02:16 PM Share Posted Wednesday at 02:16 PM 11 minutes ago, Knipex said: Totalno pogrešan pogled na Dark i pogrešna očekivanja imaš. Ti si očekivao da se radnja linearno razvija što se ovde ne dešava. Sve tri sezone čine jednu celinu i samo tako može da se shvati šta se u stvari desilo. Ne da ne opada kvalitet kako odmiče nego se lagano podiže i sve vreme drži tenziju i pažnju. Ali dobro, svako ima svoje preferencije što bi se reklo. Možda nije najbolja serija prethodne decenije kako kaže Eddard, ali je svakako u vrhu. Ma ponesen opštim oduševljenjem, stoji mi da je jednom prođem od početka... možda je haosu kumovala i pauza između 1. i 2. sezone... Jednostavno nisam više mogao da pokupim ko koga kad i u šta početkom 2. sezone, kad su ušli u onu, beše nuklearnu elektranu ili tako nešto... Skapirao sam ja davno nelinearnost no nije me dojmila realizacija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted Wednesday at 02:34 PM Share Posted Wednesday at 02:34 PM Stoji da je najbolje gledati odjednom. Ja sam između prve i druge kao i druge i treće sezone gledao na youtube sumirane prethodne sezone da bih se podsetio pa tek onda krenuo u gledanje. Nema šanse da se uključiš u seriju tek tako. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted Wednesday at 04:38 PM Share Posted Wednesday at 04:38 PM Dark je meni preteška serija. Ne mogu reći da je nekvalitetna naravno ali prosto nije serija za mene. From slično samo manje kvalitetna. Te mindfuck serije nisu za mene. Ja gledam tv da odmorim mozak a ne da ga dodatno opteretim. Osim kad igra KKCZ. 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polivalentni Stevica Posted Wednesday at 07:17 PM Share Posted Wednesday at 07:17 PM Naleteo na yt isečke iz Sopranovih. I onda se setim koliko me je iritirao pop Intintola,možda i više od Livije. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted yesterday at 05:34 AM Share Posted yesterday at 05:34 AM 12 hours ago, Sector said: Dark je meni preteška serija. Ne mogu reći da je nekvalitetna naravno ali prosto nije serija za mene. Isto, držala me poduže ali u nekom trenutku mi je postalo previše, valjda nisam ni bio u trenutku da ulazim u dubioze, pratim čartove i reditujem/jutjubujem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mina D. Harker Posted yesterday at 05:00 PM Share Posted yesterday at 05:00 PM On 1/7/2025 at 9:48 PM, fancy said: Jebo ih From da ih jebo. 3. sezona je čist gubitak vremena. Mda, pogledah 2 sezone i nešto nisam imala volje da se upuštam u 3. Dobar mi je izgleda bio instinkt 😎 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted yesterday at 07:08 PM Share Posted yesterday at 07:08 PM 2 hours ago, Mina D. Harker said: Mda, pogledah 2 sezone i nešto nisam imala volje da se upuštam u 3. Dobar mi je izgleda bio instinkt 😎 Nije, ne slušaj džangrizavca, odličan je From. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 07:29 PM Share Posted yesterday at 07:29 PM On 1/8/2025 at 1:32 PM, fancy said: Kao i mnoge do sad, po ustaljenom receptu - počela je zanimljvo, sumnjivo se nastavila, kvalitet opadao gomilanjem besmislenih "misterija" ali ajde, čovek će dati šansu bilo čemu ako ga nešto zaintrigira očekujući da makar neka pitanja dobijaju odgovore pa i na kašičicu... Mene to prikrivanje male, kao, misterije a u suštini gluposti, većom više ne radi, nek ćelava deca kukaju Ankui nekom drugom. Samo jedna stvar, autori serije From su zapravo pričali na temu da će se serija završiti onda kad više ne bude misterija koje se mogu otkriti. Cela poenta serije je da imaš konstantan hook kroz te misterije u priči. Ja se samo mogu složiti da su dali premalo odgovora, smatram da je trebalo više toga da nam bude jasno na kraju S3. Ali opet, odgovorili su na glavna pitanja, tj. sada je centralni zaplet manje-više jasan. A naslućivao se već krajem S2, mada neću da se hvalim kako sam mnogo pametna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mina D. Harker Posted yesterday at 07:43 PM Share Posted yesterday at 07:43 PM 29 minutes ago, Eddard said: Nije, ne slušaj džangrizavca, odličan je From. Ne da se inatim, ali sam izgubila interesovanje, nekako sam naslutila da će još da razvlače misteriju a mnogo mi je 3 sezone bez ikakvog razrešenja. Slična priča i sa Servant koja je valjda dogurala do 4 ili 5 s. bez ičega konkretnog na vidiku. Ali zato jedva čekam nastavak Yellowjackets. 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago 1 hour ago, DameTime said: odgovorili su na glavna pitanja, tj. sada je centralni zaplet manje-više jasan. Niti su išta odgovorili (šta su tačno odgovorili??? Napiši mi u spoileru slobodno) niti mi je išta jasnije, ali ok, očigledno mi je pažnja bila smanjena od gomile gluposti koje su samo trpali jednu na drugu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago (edited) 13 minutes ago, fancy said: Niti su išta odgovorili (šta su tačno odgovorili??? Napiši mi u spoileru slobodno) niti mi je išta jasnije, ali ok, očigledno mi je pažnja bila smanjena od gomile gluposti koje su samo trpali jednu na drugu. Spoiler Pa centralni deo zapleta je da su svi glavni likovi Fromville-a već bili tu u prethodnim generacijama, a biće i u narednim ako ne razbiju krug. Odnosno, oni su reinkarnacije nekih prethodnih likova. Dokaz je Julie koja dotrčava da proba da spasi Jima u poslednjoj sezoni od Čoveka u žutom, sa evidentno drugačijom frizurom i garderobom nego što je imala do tada u seriji. Isto tako, Victorova majka i Tabitha su dve žene u istoj ulozi tj. inkarnacije iste žene, zato je Victor osetio povezanost sa Tabithom. Christopher kog je Victor stalno pominjao i Jade su inkarnacija istog muškarca. Angkui deca ili kako se već izgovara ta jbn reč, su deca koju su žrtvovana od strane čudovišta Fromville-a, kojima je zauzvrat obećan večni život. Samo im nije objašnjeno kakav će to večni život biti. Jedno od dece (devojčica) je dete Tabithe i Jadea, koji su srodne duše i pronalaze se u svakoj inkarnaciji. Zato su oni imali vizije, mogli da vide i čuju decu. Oni svaki put probaju da spasu svoju ćerku i fejluju, zbog čega se iznova i vraćaju u Fromville. Čovek u žutom je ili glavni negativac, koji kontroliše čudovišta, ili blizu tog glavnog negativca. Naposletku, sve u Fromville-u je tit-for-tat. Čim se bilo koja misterija razreši ili dobiju odgovor, neko od likova bude ubijen, ranjen ili im nešto biva oduzeto. To je otprilike to, sve ostale pritoke i misterije su tu samo kao fileri za ono glavno, tj. da nam drže pažnju. Edited 22 hours ago by DameTime dopuna 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Pročitah spoiler..slažem se sa napisanim u njemu,ali ovde sam više team fancy. Uskoro opširnije.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prijatelj Mitar Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Gledao neko Narco Saints? Meni utisci bas pozitivni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenson Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago https://www.imdb.com/title/tt24069848/ Napokon nesto jako dobro na netflixu... kreator pisac The Revenanta a u reziji Berg-a... zasada sam na 3. epizodi brutalno... nisam znao da su i ovi Mormoni bili ovako zajebani.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago @DameTime Hvala za opsežnu analizu Froma, ovako napisano više mi vredi to od 3 odgledane sezone Neke stvari sam primetio, tj. čuo kad su rekli: Spoiler deca koju su žrtvovana od strane čudovišta Fromville-a, kojima je zauzvrat obećan večni život. Samo im nije objašnjeno kakav će to večni život biti. Dok su mi druge u fullu promakle (ili nisam dovoljno obraćao pažnju): Spoiler svi glavni likovi Fromville-a već bili tu u prethodnim generacijama, a biće i u narednim ako ne razbiju krug. Odnosno, oni su reinkarnacije nekih prethodnih likova. Dokaz je Julie koja dotrčava da proba da spasi Jima u poslednjoj sezoni od Čoveka u žutom, sa evidentno drugačijom frizurom i garderobom nego što je imala do tada u seriji. Isto tako, Victorova majka i Tabitha su dve žene u istoj ulozi tj. inkarnacije iste žene, zato je Victor osetio povezanost sa Tabithom. Christopher kog je Victor stalno pominjao i Jade su inkarnacija istog muškarca. Ovo sam nekako naslućivao: Spoiler Tabithe i Jadea, koji su srodne duše i pronalaze se u svakoj inkarnaciji. Zato su oni imali vizije, mogli da vide i čuju decu. E, sad, toliko iritantno loših likova mi je odvlačilo pažnju... i ona pandurka, i ona mala što je ubila, beše, brata, i jebena Fatima i oba ona crnca oko nje, i Tabitha i tupavi šerif koji uvek kao ima neki plan a nema ništa... i muž Jim koji ne zna šta će sa sobom... Jade je ajde, podnošljiv, i Viktor... al on je lud ko konj, tako da otpada i taj lik. A tek onaj koreanac, koji je kao zamenik šerifa... jbt. Još je i onaj iskasapljeni budalaš što non stop čuje insekte kako zuje i jedan od boljih likova... Jbt. zadnje 2 epizode gledamo junior i ja i non stop se zajebavamo "Fat'ma, Fat'ma, đes' bona Fat'ma.... Vrat'se Fat'ma!!" (dok ovi traže Fatimu idu po šumi i viču "Fat'ma, Fat'ma..." jebala ih Fat'ma ) umesto da razmišljamo o povezivanje nečega u radnji Froma... Spoiler sve u Fromville-u je tit-for-tat. Čim se bilo koja misterija razreši ili dobiju odgovor, neko od likova bude ubijen, ranjen ili im nešto biva oduzeto. Jbg, tako su ga napravili da od nekog trenutka više ne možeš da ga shvataš "ozbiljno" i pokušaš da nađeš smisao i odgovore nego se jednostavno zajebavaš sa svim glupostima koje bace pred tebe pokušavajući bar da se zabaviš i stalno govoriš sebi "Kad smo već do ovde došli, bilo bi glupo da prekinemo...".. Al prekinuću vala. Jebala ih Fat'ma. Gledao sam nekoliko sličnih serija i sve su mi ovako ili onako bile OK - Under The Dome, pa onda jedna sa onim gradom u pustinji iz koga ne mogu da odu (ne sećam se kako se zove), pa nesrećni Wayward Pines (prva sezona odlična, druga smešna, ali odgledao sam i nju do kraja...) - da ne govorim o Lostu, pa onda isto jedna sa ostrvom I-Land... Manifest... sam porestao da gledam posle 2. sezone, počeo 3. al mi brzo postala dosadna pa odustao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago 14 minutes ago, fancy said: E, sad, toliko iritantno loših likova mi je odvlačilo pažnju... i ona pandurka, i ona mala što je ubila, beše, brata, i jebena Fatima i oba ona crnca oko nje, i Tabitha i tupavi šerif koji uvek kao ima neki plan a nema ništa... i muž Jim koji ne zna šta će sa sobom... Jade je ajde, podnošljiv, i Viktor... al on je lud ko konj, tako da otpada i taj lik. A tek onaj koreanac, koji je kao zamenik šerifa... jbt. Još je i onaj iskasapljeni budalaš što non stop čuje insekte kako zuje i jedan od boljih likova... Jbt. zadnje 2 epizode gledamo junior i ja i non stop se zajebavamo "Fat'ma, Fat'ma, đes' bona Fat'ma.... Vrat'se Fat'ma!!" (dok ovi traže Fatimu idu po šumi i viču "Fat'ma, Fat'ma..." jebala ih Fat'ma ) umesto da razmišljamo o povezivanje nečega u radnji Froma... Situacija sa Fatimom je primer jedne od najvećih gluposti u Fromville-u, a to je da likovi istražuju samostalno, za sebe, saznaju nešto što je stvarno značajno - i onda to ne podele ni sa kim. That's fckn insane. Spoiler Mali se iskrada da Fatimi nosi krv ili šta već, njen muž priča s njim, lik mu je sumnjiv jer ima jeziv monolog, i on umesto da ga prati, odlučuje da sa ostalima ode u šumu gde će besciljno da lutaju tražeći je. Ali ok, taj storyline je svakako ubačen kako bi se Sarah iskupila, pomogla Boydu, a Smiley ispao Boydov unuk Da, još jedna teorija: Spoiler Mariel, Randall i Julie, koji su bili vezani i mučeni, a mučili su i nas onim vrištanjem, valjda mogu da putuju kroz vreme. Zapravo Julie može, tako je uspela da bude na jednom mestu, a iskusi isto što i Tabitha u nekom potpuno drugom (prošlom) trenutku u vremenu. Tako se i vraća da pokuša da spasi Jima. Ostali likovi koje si naveo nisu toliko značajni, imaju manje ili više besmislen storyline, tu su da popune vreme i prostor. Meni je problematičan lik Boyda, mislim da on ima najveći downgrade u S3, od nekog ko uvek ima plan i pokušava nešto da uradi, do čoveka koji pravi neke potpuno out of character greške. Ali mi je serija i dalje iznad proseka u odnosu na druge projekte, mislim bar mi drži pažnju i tera me da provalim šta se zapravo dešava. 14 minutes ago, fancy said: Jbg, tako su ga napravili da od nekog trenutka više ne možeš da ga shvataš "ozbiljno" i pokušaš da nađeš smisao i odgovore nego se jednostavno zajebavaš sa svim glupostima koje bace pred tebe pokušavajući bar da se zabaviš i stalno govoriš sebi "Kad smo već do ovde došli, bilo bi glupo da prekinemo...".. Al prekinuću vala. Jebala ih Fat'ma. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago 16 minutes ago, DameTime said: Ostali likovi koje si naveo nisu toliko značajni, imaju manje ili više besmislen storyline, tu su da popune vreme i prostor. Kad smo kod likova - moram da napišem još nešto... onaj koreanac, kao zamenik Boyda... e, gledamo junior i ja još jednu seriju paralelno u kojoj je taj glumac sin jednog od glavnih junaka (pojavljuje se u par epizoda)... i kao živi sa razvedenom majkom... I onda kad god ovaj lik pomene kako mu nedostaje sin, koji se retko javlja, moj sin i ja ko po komandi dobacimo "Eno ga zaglavio u Fromu, znaš kad će ti se javi "... E, da, i spektakl je nastao kad se u jednoj epizodi pojavio i Boyd lično, bilo je upišavanje: "Opaaa, zbrisao iz Froma, garant neće da im prijavi da je našao put napolje " 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts