rodriguez Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 minutes ago, robespierre said: Te trendove je zaustavio pad SSSR-a, najvećeg finansijera palestinskog ekstremizma, onda su se kao i u ostatku arapskog sveta razočaranog u degenerisanu religiju zvanu marksizam samo prešaltali na islamistički fanatizam. Doktoranti sa Univerziteta Patris Lumumba u Moskvi sa sve Karlosom koji je svoj nadimak i teroristički zanat izučio upravo kod Jasera Arafata. ovde ima toliko faktualnih dubioza i nelogičnosti (a ovo samo zato što se trudim da ne imenujem pravim imenom) da nije vredno ulaska u nekošeno, što bi reko srđan đoković....
McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 12 minutes ago, rodriguez said: ne, ti si problem lokalizovao na teritoriju gaze a ja ti samo kažem da palestinci na celoj svojoj zemlji žive u uslovima vojne okupacije i aparthejda. gaza je deo te jednačine ali je manje od polovine palestinske zemlje, posebno kada se na zapadnoj obali dešava to što se dešava - nema slobode kretanja, nema slobode političkog izbora bez mešanja izraela i nema još jako puno toga da bi se stanje nazvalo održivim. što se tiče gaze, treba se vratiti u vreme pre povlačenja izraela koje je došlo tek kada je podrškom jevrejske države u zatvorenom ekspres loncu zvanom gaza dovoljno osnažen hamas kao ekstremistička opcija nasuprot umerenog (danas sve manje, logično) fataha. cilj je bio da se palestinci predstave kao terorizmu sklon, radikalizovan narod kao i da se promene vrlo pozitivni društveni trendovi iz 70-tih i 80-tih među palestincima - među najnižim brojevima verujućih u arapskom svetu, visok procenat obrazovanih i najveći procenat doktoranata među arapima. te trendove je "prijateljski" izrael uspešno zaustavio pomaganjem dolaska hamasa na vlast u gazi upravo da bi mogao da nastavi rasističko kolonijalni odnos prema arapskom stanovništvu, okupaciju palestinske zemlje, proterivanje doseljenika i naseljivanje ekstremista dovučenih sa svih kraja sveta a najviše iz amerike bukvalno svuda gde je trebalo legalizovati otimanje tuđe zemlje. i to vam je to sestre i braćo, dalje informacije ovog tipa ne dajem više za džabe sledbenicima cionističke propagande. ako je mogla da me plaća gaby lasky kao jedna od najdivnijih izraelskih levičarki, sa čijom sam politikom delio sve, mogu bogami i oni koji su na naradikalnijem delu desnog spektruma i sa kojim svakako ni čašu vina u kafani ne bi popio. Sto mi ovo zvuci poznato... ah da, CIA rasturila SFRJ, sve podmetnuli pitomim Srbima samo da ih podjarmi i negira pravo na drzavu tamo gde zive. 1 1
robespierre Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 29 minutes ago, rodriguez said: ovde ima toliko faktualnih dubioza i nelogičnosti (a ovo samo zato što se trudim da ne imenujem pravim imenom) da nije vredno ulaska u nekošeno, što bi reko srđan đoković.... Sve što sam napisao i nisam napisao zbog toga što želim da diskutujem sa tobom, nego da ova tema ne postane tvoj substack gde ćeš ti da ispaljuješ svoja mišljenja. Tamo gde ideologija prevlada nad razumom do tog nivoa kao kod tebe (ali i nekih drugih učesnika u diskusiji sa stavovima u potpunosti suprotnim tvojima) bilo kakva diskusija je nažalost nemoguća. Usput je sve što sam napisao lako proverljivo na guglu, od toga kako je Karlos dobio nadimak, preko čuvenog Univerziteta Patris Lumumba - regrutnog centra KGB-a i štamparije besmislenih doktorata, do šaltanja arapskog sveta sa marksizma na islamizam (o čemu je recimo pisao stari cionista Arapin Libanac Amin Maluf u knjizi Ubilački identiteti). Edited 1 hour ago by robespierre 1
McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 16 minutes ago, rodriguez said: ako je mogla da me plaća gaby lasky kao jedna od najdivnijih izraelskih levičarki, sa čijom sam politikom delio sve, mogu bogami i oni koji su na naradikalnijem delu desnog spektruma i sa kojim svakako ni čašu vina u kafani ne bi popio. Bilo je jasno, ali levicari fripalestajneri su po salto mortaleu u rangu sa pojedinim americkim libertarijancima koji su zagazili debelo u fasizam. I spajaju se lepo negde na horizontu dogadjaja crne rupe.
berti Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 57 minutes ago, Angelia said: Pa nisam u stabu IDFa, kako da znam sta su sve uradili? Mislim da je svaka nevina zrtva, tragedija, ali u ratu umiru civili. Izrael nije poceo taj rat, Hamas jeste. Sta si ocekivao da Izrael, kao suverena zemlja uradi na 1200 mrtvih, 3000 ranjenih I 250 otetih? Nije moralo da bude 50k mrtvih, samo da je Hamas osim terorizma izabrao da gradi Gazu. Mislim da je Izrael, od mogucih opcija, izabrao najbolju po cenu zivota svojih vojnika. I to podrzavaju vojni strucnjaci. Ako mi ponudis drugu opciju, argumentovano I strucno, evo spremna sam da te saslusam. 50,000 mrtvih nije argument, jer je to posledica rata. Dakle, tvoj stav je da je ovo vredelo 50000 civilinih zrtava?
rodriguez Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 15 minutes ago, robespierre said: Usput je sve što sam napisao lako proverljivo na guglu, od toga kako je Karlos dobio nadimak, preko čuvenog Univerziteta Patris Lumumba - regrutnog centra KGB-a i štamparije besmislenih doktorata, do šaltanja arapskog sveta sa marksizma na islamizam (o čemu je recimo pisao stari cionista Arapin Libanac Amin Maluf i knjizi Ubilački identiteti). na guglu je najlakše proverljiv tajmlajn događaja koje pominješ koji tvoje argumente baca u vodu, isto kao i redukcionizam biranih podataka za potporu antikomunističkih i antiarapskih sentimenata, kao na primer carlosa čiji je značaj opao jedno 15 godina pre kraja SSSR. što se "štancovanja doktorata" tiče, palestinci su imali jednu od najviših stopa pismenosti u arapskom svetu (jedino SA i jordan imaju veću), 98% tako da je SSSR bio već 30+ godina mrtav i beo da bi pomenuti univerzitet u moskvi bio bilo kakav faktor, palestinci danas stiču dokorate u palestini i u EU i sa njima rade širom sveta, verovatno isto kao i ti. toliko od mene, proširi dijapazon štiva kojim barataš da bi bio kredibilniji, pozdrav.
robespierre Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Da nisi indoktriniran komunizmom pomislio bih da si funkcionalno nepismen. Iljič Ramirez Sančez je svoj nadimak zaradio kao borac Narodnog fronta za oslobođenje Palestine pod Jaserom Arafatom početkom sedamdesetih, nigde nisam implicirao njegov značaj u devedesetim godinama. Padom Sovjetskog saveza širom arapskog sveta (dakle ne samo među Palestincima) dolazi do razočarenja u degenerisanu religiju zvanu komunizam koja je izgubila bitku sa zapadnim liberalnim imperijalizmom, pa se izlaz iz materijalnog i metafizičkog beznađa umesto u komunizmu traži u islamističkom fundamentalizmu. Te dve stvari su nepovezane i objektivne su činjenice.
Recommended Posts