Angelia Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 hours ago, Darko said: Naravno. Ti su slični apologetama Bibija. Kada treba da se osude zločini svoje strane - muk. Po meni, kod terorizma, I napada na suverenu zenlju, ne postoje dve strane. Tu su mi pogledi potpuno moralno jasni.
Darko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 30 minutes ago, Angelia said: Po meni, kod terorizma, I napada na suverenu zenlju, ne postoje dve strane. Tu su mi pogledi potpuno moralno jasni. Tako i druga strana misli, sve je dozvoljeno radi cilja. To je problem. 1
robespierre Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Skoro sam video isečak iz intervjua sa bivšim direktorom Šin Beta. Na pitanje šta bi on radio da je Palestinac čovek je kao iz topa odgovorio sve isto što i Hamas. Tako da je ovo primirje kao i svako drugo privremeno i samo je pitanje vremena kad će se ciklus ludila nastaviti.
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ja sam generalno pesimista u vezi te oblasti ali cenim da postoji neka šansa za napredak ako bi ovog puta bilo presečeno finansiranje Hamasa, uz ulaganje para u obnovu Gaze, podršku okolnih zemalja miru, obuzdavanje izraela u izgradnji naselja na Zapadnoj obali i postepenu izgradnju državnosti Palestine. Ako Hamas izgubi podršku a Palestinci osete pomoć i nadu moglo bi se napredovati. 2
robespierre Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nema šanse jer je džihad permanentno stanje u islamu, a primirje kratkotrajno, onoliko koliko je potrebno da se steknu uslovi da se ratni napori nastave ne bi li se ceo svet podveo pod Muhamedov barjak, sve dok (ako) religijiski ne izađu iz srednjeg veka.
Barkley#34 Posted 55 minutes ago Posted 55 minutes ago Uh, ne bih išao u tu stranu. Debila podložnih tome ima koliko hoćeš ali su sad svi veliki igrači upleteni i ulog je poprilično podignut pa će se ili ući u još veću patnju ili će se stvari pomeriti.
Recommended Posts