Jump to content

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, robespierre said:

Te trendove je zaustavio pad SSSR-a, najvećeg finansijera palestinskog ekstremizma, onda su se kao i u ostatku arapskog sveta razočaranog u degenerisanu religiju zvanu marksizam samo prešaltali na islamistički fanatizam. Doktoranti sa Univerziteta Patris Lumumba u Moskvi sa sve Karlosom koji je svoj nadimak i teroristički zanat izučio upravo kod Jasera Arafata. 

ovde ima toliko faktualnih dubioza i nelogičnosti (a ovo samo zato što se trudim da ne imenujem pravim imenom) da nije vredno ulaska u nekošeno, što bi reko srđan đoković....

Posted
12 minutes ago, rodriguez said:

ne, ti si problem lokalizovao na teritoriju gaze a ja ti samo kažem da palestinci na celoj svojoj zemlji žive u uslovima vojne okupacije i aparthejda. gaza je deo te jednačine ali je manje od polovine palestinske zemlje, posebno kada se na zapadnoj obali dešava to što se dešava - nema slobode kretanja, nema slobode političkog izbora bez mešanja izraela i nema još jako puno toga da bi se stanje nazvalo održivim.

što se tiče gaze, treba se vratiti u vreme pre povlačenja izraela koje je došlo tek kada je podrškom jevrejske države u zatvorenom ekspres loncu zvanom gaza dovoljno osnažen hamas kao ekstremistička opcija nasuprot umerenog (danas sve manje, logično) fataha. cilj je bio da se palestinci predstave kao terorizmu sklon, radikalizovan narod kao i da se promene vrlo pozitivni društveni trendovi iz 70-tih i 80-tih među palestincima - među najnižim brojevima verujućih u arapskom svetu, visok procenat obrazovanih i najveći procenat doktoranata među arapima. te trendove je "prijateljski" izrael uspešno zaustavio pomaganjem dolaska hamasa na vlast u gazi upravo da bi mogao da nastavi rasističko kolonijalni odnos prema arapskom stanovništvu, okupaciju palestinske zemlje, proterivanje doseljenika i naseljivanje ekstremista dovučenih sa svih kraja sveta a najviše iz amerike bukvalno svuda gde je trebalo legalizovati otimanje tuđe zemlje.

i to vam je to sestre i braćo, dalje informacije ovog tipa ne dajem više za džabe sledbenicima cionističke propagande. ako je mogla da me plaća gaby lasky kao jedna od najdivnijih izraelskih levičarki, sa čijom sam politikom delio sve, mogu bogami i oni koji su na naradikalnijem delu desnog spektruma i sa kojim svakako ni čašu vina u kafani ne bi popio.

Sto mi ovo zvuci poznato... ah da, CIA rasturila SFRJ, sve podmetnuli pitomim Srbima samo da ih podjarmi i negira pravo na drzavu tamo gde zive.

• Like 2
  • Love 1
Posted (edited)
29 minutes ago, rodriguez said:

ovde ima toliko faktualnih dubioza i nelogičnosti (a ovo samo zato što se trudim da ne imenujem pravim imenom) da nije vredno ulaska u nekošeno, što bi reko srđan đoković....

Sve što sam napisao i nisam napisao zbog toga što želim da diskutujem sa tobom, nego da ova tema ne postane tvoj substack gde ćeš ti da ispaljuješ svoja mišljenja. Tamo gde ideologija prevlada nad razumom do tog nivoa kao kod tebe (ali i nekih drugih učesnika u diskusiji sa stavovima u potpunosti suprotnim tvojima) bilo kakva diskusija je nažalost nemoguća.  

Usput je sve što sam napisao lako proverljivo na guglu, od toga kako je Karlos dobio nadimak, preko čuvenog Univerziteta Patris Lumumba - regrutnog centra KGB-a i štamparije besmislenih doktorata, do šaltanja arapskog sveta sa marksizma na islamizam (o čemu je recimo pisao stari cionista Arapin Libanac Amin Maluf u knjizi Ubilački identiteti).

Edited by robespierre
  • Ha-ha 1
Posted
16 minutes ago, rodriguez said:

ako je mogla da me plaća gaby lasky kao jedna od najdivnijih izraelskih levičarki, sa čijom sam politikom delio sve, mogu bogami i oni koji su na naradikalnijem delu desnog spektruma i sa kojim svakako ni čašu vina u kafani ne bi popio.

Bilo je jasno, ali levicari fripalestajneri su po salto mortaleu u rangu sa pojedinim americkim libertarijancima koji su zagazili debelo u fasizam. I spajaju se lepo negde na horizontu dogadjaja crne rupe.

Posted
57 minutes ago, Angelia said:

Pa nisam u stabu IDFa, kako da znam sta su sve uradili? Mislim da je svaka nevina zrtva, tragedija, ali u ratu umiru civili. Izrael nije poceo taj rat, Hamas jeste. 

Sta si ocekivao da Izrael, kao suverena zemlja uradi na 1200 mrtvih, 3000 ranjenih I 250 otetih? Nije moralo da bude 50k mrtvih, samo da je Hamas osim terorizma izabrao da gradi Gazu. Mislim da je Izrael, od mogucih opcija, izabrao najbolju po cenu zivota svojih vojnika. I to podrzavaju vojni strucnjaci.

Ako mi ponudis drugu opciju, argumentovano I strucno, evo spremna sam da te saslusam. 50,000 mrtvih nije argument, jer je to posledica rata.

Dakle, tvoj stav je da je ovo vredelo 50000 civilinih zrtava? 

Posted
15 minutes ago, robespierre said:

Usput je sve što sam napisao lako proverljivo na guglu, od toga kako je Karlos dobio nadimak, preko čuvenog Univerziteta Patris Lumumba - regrutnog centra KGB-a i štamparije besmislenih doktorata, do šaltanja arapskog sveta sa marksizma na islamizam (o čemu je recimo pisao stari cionista Arapin Libanac Amin Maluf i knjizi Ubilački identiteti).

na guglu je najlakše proverljiv tajmlajn događaja koje pominješ koji tvoje argumente baca u vodu, isto kao i redukcionizam biranih podataka za potporu antikomunističkih i antiarapskih sentimenata, kao na primer carlosa čiji je značaj opao jedno 15 godina pre kraja SSSR. što se "štancovanja doktorata" tiče, palestinci su imali jednu od najviših stopa pismenosti u arapskom svetu (jedino SA i jordan imaju veću), 98% tako da je SSSR bio već 30+ godina mrtav i beo da bi pomenuti univerzitet u moskvi bio bilo kakav faktor, palestinci danas stiču dokorate u palestini i u EU i sa njima rade širom sveta, verovatno isto kao i ti.

toliko od mene, proširi dijapazon štiva kojim barataš da bi bio kredibilniji, pozdrav.

Posted

Da nisi indoktriniran komunizmom pomislio bih da si funkcionalno nepismen.  

Iljič Ramirez Sančez je svoj nadimak zaradio kao borac Narodnog fronta za oslobođenje Palestine pod Jaserom Arafatom početkom sedamdesetih, nigde nisam implicirao njegov značaj u devedesetim godinama. 

Padom Sovjetskog saveza širom arapskog sveta (dakle ne samo među Palestincima) dolazi do razočarenja u degenerisanu religiju zvanu komunizam koja je izgubila bitku sa zapadnim liberalnim imperijalizmom, pa se izlaz iz materijalnog i metafizičkog beznađa umesto u komunizmu traži u islamističkom fundamentalizmu. 

Te dve stvari su nepovezane i objektivne su činjenice.

• Like 1
Posted
2 hours ago, berti said:

Dakle, tvoj stav je da je ovo vredelo 50000 civilinih zrtava? 

Ne, uopste, ne vrednujem sukobe po broju zrtava. Mislim da su trebali da zavrse posao dok se Hamas ne preda. Odlicno je da su spasili toliko taoca, ali ovo je samo odlaganje konflikta. 

Nego jel imas ti argumente koja bi bila bolja opcija za Izrael?

Na znam samo da li Hamas misli da je bilo vredno civilnih zrtava.

Posted

Neozbiljan tekst, to sam znao čim sam pročitao da je Palestina administrativna oblast. Mogla je da bude oblast kakva hoće, tu su živeli Palestinci, a onda je neko napravio novu državu na njihovoj zemlji i otima im malo po malo i dan danas. Drago mi je da si spomenuo Britance, naravno da su oni mirođija u svakoj čorbi, toliko su zla posejali širom sveta gde su vladali i dok su vladali, a kada su odlazili ostavili su koliko god problema su mogli više da ostave. Drugi primer je Indija i Pakistan. 

Mislio sam na McLeodov post, poslednji na 336 strani

Posted (edited)
1 hour ago, Angelia said:

Ne, uopste, ne vrednujem sukobe po broju zrtava. Mislim da su trebali da zavrse posao dok se Hamas ne preda. Odlicno je da su spasili toliko taoca, ali ovo je samo odlaganje konflikta. 

Jel si ozbiljna? Izrael sa armijom koja je medju najjacim u svetu nije u stanju da zastiti svoje gradjane od nekakvog narednog napada hamasa? Ajde da kazemo da su ih uhvatili spustenih gaca ovaj put. Narednog nece biti.

I da hamas se preda danas sutra ce biti neka druga grupa sve dok imaju razloga. 

A kako komentarises da umesto poraza hamasa i spasa taoca dosli smo do plana se Gaza raseli. Vidi Andjo ako se to desi to je ma sta ti pisala etnicko ciscenje.

Tehnicki to je izvodljivo samo ako stanovnici Gaze na to sami pristanu, sto nije nemoguce ali to treba finasirati. Npr da su Ameri, Izraelci i bogati Arapi se dogovorili da svakoj porodici daju pola miliona dolara za nov pocetak negde na bliskom istoku. Sa takvim kapitalom lako bi nasli u komsiluku ko ce da ih primi.

Nesto sam gledao i prosecna porodica u Gazi ima nesto manje od 6 clanova ako imas 2 miliona stanovnika to je oko 330.000 porodica dakle 165 milijardi dolara, velika svota ali ne i nedostizna. 

Takodje treba platiti civilima stradanje, imas ogroman broj dece sa jednom pa i vise amputacija, cini mi se da je ovo konflikt sa najvise duplih decijih amputacija u modernoj istoriji!

Najlakse ih je proterati ali ko sto rekoh to je etnicko ciscenje i pristalice takvog resenja treba da razmisljaju o danu posle kraha Pax Americane.

Da nece kilava Evropa da stane u zastitu? Kina? Teorijski jos je Rusija i najbliza nekakvoj opciji zastite Izraela zbog mnogo Rusa koji su otisli tamo a i vrlo uticajni ruskih oligarha sa jeverejskim poreklom, ali za par decenija i Rusija ce imati znatno vise muslimana nego danas, sad je vec procena kazu da imaju oko 15miliona muslimana, sa projekcijom da postanu 1/3 stanovnistva za par decenija.

Dakle ako se sad ne nadje prihvatljivo resenje za stanovnike Gaze a da to nije kill 'em all ili Srebrenica  (masovno ubijanje i proterivanje) pa sta ce Izraelci da cine npr za par decenija kad ne bude vise Amerike da ih brani a muslimana bude preko 3milijarde?

Edited by MeanMachine
Posted
1 hour ago, Angelia said:

Polako, ne izvrci. Nije rec o vrednovanju sukoba nego o tome da li je postignuti cilj vredan 50000 zrtava civilnih. Zamisli samo 1, 2, 3, 50, 100 150, 500, 600, 1000, 2000, 5000, 10000, 50000 mrtvih civila na jednom mestu. Zamisli samo to, pa shvati da bi vi koji podrzavate ovu akciju mrtvi ladni isto pricali i da je bilo 200000 zrtava. Moglo je da bude i pola miliona, kao kod one Olbrajtove.

Koja bi bila bolja opcija za Izrael? Ona koja ne bi donela 50000 mrtvih civila. 

Naravno da znate da ukazivanje na ove strašne zrtve ne znaci da neko podrzava hamas, ali je eto kao dobar način da se kontrira.

Posted
1 hour ago, madzone said:

Neozbiljan tekst, to sam znao čim sam pročitao da je Palestina administrativna oblast. Mogla je da bude oblast kakva hoće, tu su živeli Palestinci, a onda je neko napravio novu državu na njihovoj zemlji i otima im malo po malo i dan danas. Drago mi je da si spomenuo Britance, naravno da su oni mirođija u svakoj čorbi, toliko su zla posejali širom sveta gde su vladali i dok su vladali, a kada su odlazili ostavili su koliko god problema su mogli više da ostave. Drugi primer je Indija i Pakistan. 

Mislio sam na McLeodov post, poslednji na 336 strani

Nisu ziveli nikakvi Palestinci nego Arapi. Zajedno sa Jevrejima i Hriscanima.

Palestinci nikada nisu imali svoju drzavu pa nije imao ko da im otima.

Posted

27 minutes ago, berti said:

Koja bi bila bolja opcija za Izrael? Ona koja ne bi donela 50000 mrtvih civila. 

Naravno da znate da ukazivanje na ove strašne zrtve ne znaci da neko podrzava hamas, ali je eto kao dobar način da se kontrira.

Koja je to opcija? Kako konkretno