Angelia Posted Wednesday at 11:17 AM Posted Wednesday at 11:17 AM 2 hours ago, Darko said: Naravno. Ti su slični apologetama Bibija. Kada treba da se osude zločini svoje strane - muk. Po meni, kod terorizma, I napada na suverenu zenlju, ne postoje dve strane. Tu su mi pogledi potpuno moralno jasni.
Darko Posted Wednesday at 11:48 AM Posted Wednesday at 11:48 AM 30 minutes ago, Angelia said: Po meni, kod terorizma, I napada na suverenu zenlju, ne postoje dve strane. Tu su mi pogledi potpuno moralno jasni. Tako i druga strana misli, sve je dozvoljeno radi cilja. To je problem. 1 1
robespierre Posted Wednesday at 12:19 PM Posted Wednesday at 12:19 PM Skoro sam video isečak iz intervjua sa bivšim direktorom Šin Beta. Na pitanje šta bi on radio da je Palestinac čovek je kao iz topa odgovorio sve isto što i Hamas. Tako da je ovo primirje kao i svako drugo privremeno i samo je pitanje vremena kad će se ciklus ludila nastaviti.
Barkley#34 Posted Wednesday at 12:44 PM Posted Wednesday at 12:44 PM Ja sam generalno pesimista u vezi te oblasti ali cenim da postoji neka šansa za napredak ako bi ovog puta bilo presečeno finansiranje Hamasa, uz ulaganje para u obnovu Gaze, podršku okolnih zemalja miru, obuzdavanje izraela u izgradnji naselja na Zapadnoj obali i postepenu izgradnju državnosti Palestine. Ako Hamas izgubi podršku a Palestinci osete pomoć i nadu moglo bi se napredovati. 3
robespierre Posted Wednesday at 01:27 PM Posted Wednesday at 01:27 PM Nema šanse jer je džihad permanentno stanje u islamu, a primirje kratkotrajno, onoliko koliko je potrebno da se steknu uslovi da se ratni napori nastave ne bi li se ceo svet podveo pod Muhamedov barjak, sve dok (ako) religijiski ne izađu iz srednjeg veka. 2
Barkley#34 Posted Wednesday at 01:58 PM Posted Wednesday at 01:58 PM Uh, ne bih išao u tu stranu. Debila podložnih tome ima koliko hoćeš ali su sad svi veliki igrači upleteni i ulog je poprilično podignut pa će se ili ući u još veću patnju ili će se stvari pomeriti.
Gromovnik Posted Wednesday at 05:15 PM Posted Wednesday at 05:15 PM Pitanje je koliku podrsku hamas ima medju palestincima. Vecini obicnih ljudi, posle svega sto su preziveli u poslednje 2 godine, je samo do mirnog zivota. I svesni su da dobar deo krivice snosi i hamas. Zato hamas i u gazi vlada terorom. Zato i ova javna pogubljenja. Da se neko ne bi pobunio protiv njih. Jedini razlog zasto je hamas pristao na primirje je to sto ih je Izrael desetkovao, Bili su ko grogirani bokser za koga je pitanje trenutka kada ce biti nokautiran. Za njih je primirje u ovom trenutku spas za opstanak. Cim se konsoliduju, obnove ljudstvo ( sto milom sto silom ), pretvore pomoc koja stize u Gazu u novac ( jer to rade godinama, uzimaju pomoc i onda prodaju svom narodu ).....eto njih opet u akciji.
DJORDJE Posted Wednesday at 05:38 PM Posted Wednesday at 05:38 PM 4 hours ago, robespierre said: Nema šanse jer je džihad permanentno stanje u islamu, a primirje kratkotrajno, onoliko koliko je potrebno da se steknu uslovi da se ratni napori nastave ne bi li se ceo svet podveo pod Muhamedov barjak, sve dok (ako) religijiski ne izađu iz srednjeg veka. Nema to veze sa islamom vec arapskim nacionalizmom sa kraja 19tog veka koji je ukomponovan u religiju.
ObiW Posted Wednesday at 05:42 PM Posted Wednesday at 05:42 PM Pa nije to tako. Arapski nacionalizam (Egipat, Sirija, Irak) iz druge polovine XX veka nije imao religijsku komponentu koja je dominirala.
robespierre Posted Wednesday at 06:01 PM Posted Wednesday at 06:01 PM (edited) 24 minutes ago, DJORDJE said: Nema to veze sa islamom vec arapskim nacionalizmom sa kraja 19tog veka koji je ukomponovan u religiju. Ne, agresivni islamski monoteizam započinje kada Iranci sa svojom tradicijom monoteističkog zoroastrinizma prihvataju islam i odvajaju se u šiite, a svoju punu formu dobija u vreme Haruna al-Rašida, još u devetom veku. Islam tradicionalno ima pet stubova, ali mnogi radikalni teolozi još od tad džihad smatraju šestim stubom vere. Matrica je ista kao i u komunizmu, kao što se po komunistima svetska istorija završava globalnom revolucijom, tako je i za muslimane nužno da oružjem privole pripadnike svih ostalih religija u islam. Edited Wednesday at 06:03 PM by robespierre 1
Angelia Posted Thursday at 02:47 AM Posted Thursday at 02:47 AM 14 hours ago, Darko said: Tako i druga strana misli, sve je dozvoljeno radi cilja. To je problem. Ja to nijednog trenutka nisam rekla, niti tako mislim. Nego da mi je u slucaju terorizma, I napada na suverenu zemlju, moralni kompas tacan, nema dve strane, ima samo civilizacija. Moze neko da to obrazlaze ciljevima, ali mene to ne interesuje. Ako se branis, ne postoji druga strana. Sve ostalo je propaganda. Pazi da sam se izuzetno precizno izrazila. To sto "druga" strana smatra da cilj opravdava sredstvo nije moj problem.
Darko Posted Thursday at 03:43 AM Posted Thursday at 03:43 AM 55 minutes ago, Angelia said: Ja to nijednog trenutka nisam rekla, niti tako mislim. Nego da mi je u slucaju terorizma, I napada na suverenu zemlju, moralni kompas tacan, nema dve strane, ima samo civilizacija Samo da te pitam - da Izrael odluči da pobije svih 2 miliona građana u Gazi to bi bilo ok? Hipotetički pitam, pošto me zanima koji nivo ratnih zločina bi prihvatila u cilju uništavanja Hamasa.
Angelia Posted Thursday at 04:06 AM Posted Thursday at 04:06 AM (edited) 27 minutes ago, Darko said: Samo da te pitam - da Izrael odluči da pobije svih 2 miliona građana u Gazi to bi bilo ok? Hipotetički pitam, pošto me zanima koji nivo ratnih zločina bi prihvatila u cilju uništavanja Hamasa. Ne. Ne razumem ni zasto me to pitas. Nema veze sa onim sto sam rekla. Hamas je zapoceo rat, Izrael se brani I ima ciljeve: Povratak taoca Spreciti da se teroristicki napad ponovi, sto znaci oduzimanje oruzja Hamasu I drugim teroristickim organizacijama. O kakvim ratnim zlocinima pricas? Hipoteticki, da li tvrdis da svi ljudi u Gazi podrzavaju terorizam I unistenje Izraela? Edit: hamas polozi oruzje, niko ne gine. Ni Palestinci ni Izraelci, jel neko naterao Hamas ili Islamic jihad da pocini pokolj 7og oktobra? Edited Thursday at 04:14 AM by Angelia
Darko Posted Thursday at 04:56 AM Posted Thursday at 04:56 AM 49 minutes ago, Angelia said: O kakvim ratnim zlocinima pricas? To je problem o kojem pričam. Ne vidiš ih, to jest ne želiš da vidiš.
Angelia Posted Thursday at 03:53 PM Posted Thursday at 03:53 PM 10 hours ago, Darko said: To je problem o kojem pričam. Ne vidiš ih, to jest ne želiš da vidiš. Ne vidim ih, jer nisu prijavljeni ni istrazeni, osim da su masakrirani civili 7og oktobra I oteti taoci. Rat nije zlocin. Pogotovo odrambeni rat. Navedi koji to ratni zlocin "druge strane" pa da pricamo o tome. Koristis floskule, koje se koriste u politicke svrhe.
akisaki Posted Thursday at 04:48 PM Posted Thursday at 04:48 PM Koliko su jos civila trebali pobiti zlikovci iz IDF-a da bi to bio ratni zlocin? S obzirom na natalitet Palestinaca i sve zlodjela sto su pocinjena nad njima bro ce se redovi Hamasa ili neke druge organizacije popuniti.
Angelia Posted Thursday at 05:13 PM Posted Thursday at 05:13 PM 21 minutes ago, akisaki said: Koliko su jos civila trebali pobiti zlikovci iz IDF-a da bi to bio ratni zlocin? S obzirom na natalitet Palestinaca i sve zlodjela sto su pocinjena nad njima bro ce se redovi Hamasa ili neke druge organizacije popuniti. Civili ginu u svakom ratu, broj per se nije ratni zlocin, ima nesto i u nameri i nacinu. Moze par ljudi ubijenih da bude ratni zlocin, a moze milion da ne bude. Izmedju ostalog, prestanak rata je bio u rukama, bukvalno, Hamasa. 1
akisaki Posted Thursday at 08:36 PM Posted Thursday at 08:36 PM 3 hours ago, Angelia said: Civili ginu u svakom ratu, broj per se nije ratni zlocin, ima nesto i u nameri i nacinu. Moze par ljudi ubijenih da bude ratni zlocin, a moze milion da ne bude. Izmedju ostalog, prestanak rata je bio u rukama, bukvalno, Hamasa. To ti mene ubedjujes da IDF u ovom ratu nije pocinio ni jedan zlocin?Ne da je pocinio zlocin nego mnogo mnogo vise od toga. 1
Darko Posted Thursday at 10:18 PM Posted Thursday at 10:18 PM 6 hours ago, Angelia said: Ne vidim ih, jer nisu prijavljeni ni istrazeni, osim da su masakrirani civili 7og oktobra I oteti taoci. Rat nije zlocin. Pogotovo odrambeni rat. Navedi koji to ratni zlocin "druge strane" pa da pricamo o tome. Koristis floskule, koje se koriste u politicke svrhe. Jeste, Hag je podio optužnicu jer mrzi Izrael. I tradicionalni saveznici priznaše državu Palestinu iz istog razloga. Razni mediji preneli izjave Izraelskih vođa koji javno kažu da im je plan da izazovu glad, sram ih bilo! Ceo svet laže, samo je Bibi iskren. Ovo je pandan onima koji brane da je trans žena - žena. Nema vajde, pretpostavljam da si Jevrejka pa braniš svoje šta god da urade.
ciao Posted Thursday at 11:13 PM Posted Thursday at 11:13 PM (edited) 1 hour ago, Darko said: Jeste, Hag je podio optužnicu jer mrzi Izrael. I tradicionalni saveznici priznaše državu Palestinu iz istog razloga. Razni mediji preneli izjave Izraelskih vođa koji javno kažu da im je plan da izazovu glad, sram ih bilo! Ceo svet laže, samo je Bibi iskren. Ovo je pandan onima koji brane da je trans žena - žena. Nema vajde, pretpostavljam da si Jevrejka pa braniš svoje šta god da urade. Ne mora da znaci, znam jevreje koji su vrlo protiv Bibija. Mozda prima platu za ovakve price ko zna, kao sto je moguce i da onako rasisticki mrzi crnce muslimane itd ili nesto trece - sve je moguce Edited Thursday at 11:49 PM by ciao 1
Darko Posted Thursday at 11:56 PM Posted Thursday at 11:56 PM 41 minutes ago, ciao said: Ne mora da znaci, znam jevreje koji su vrlo protiv Bibija. Mozda prima platu za ovakve price ko zna, kao sto je moguce i da onako rasisticki mrzi crnce muslimane itd ili nesto trece - sve je moguce Nisam video mržnju prema crncima niti (bar otvorenu) mržnju prema muslimanima. Mada ovo tolerisanje ratnih zločina od strane Bibija daje osnova za sumnju.
Angelia Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 8 hours ago, akisaki said: To ti mene ubedjujes da IDF u ovom ratu nije pocinio ni jedan zlocin?Ne da je pocinio zlocin nego mnogo mnogo vise od toga. Ne ubedjujem te, kazem da nema dokaza. Moguce da jesu neki vojnici, ali nema dokaza da je to nesto sistemski 6 hours ago, Darko said: Jeste, Hag je podio optužnicu jer mrzi Izrael. I tradicionalni saveznici priznaše državu Palestinu iz istog razloga. Razni mediji preneli izjave Izraelskih vođa koji javno kažu da im je plan da izazovu glad, sram ih bilo! Ceo svet laže, samo je Bibi iskren. Ovo je pandan onima koji brane da je trans žena - žena. Nema vajde, pretpostavljam da si Jevrejka pa braniš svoje šta god da urade. Hag je podigao optuznicu jer vec duze vreme vodi kampanju anti-semitizma. Trans-zena nije zena, zena je bioloska kategorija, ali ni ja nisam jevrejka, ni nasledno ni usvojeno. Ali sve si mi rekao time da mislis da "branim svoje" umesto razuma. Ustvari smesno je da koristis to kao argument 😀 dok su me sa druge strane optuzivali da sam rasista. Nemam pojma da li znas, ali dobar deo izraelaca su brown, kako bi danas rekli. Oko 70% Izraelaca su Mizrahi jews, ili black Ethiopian jews. Balkanski sam bela komplet, religijski sam ateista, etinicki sam jugoslovenka.
Angelia Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 6 hours ago, ciao said: Ne mora da znaci, znam jevreje koji su vrlo protiv Bibija. Mozda prima platu za ovakve price ko zna, kao sto je moguce i da onako rasisticki mrzi crnce muslimane itd ili nesto trece - sve je moguce Strani placenik 🤔 koliko ono bese $7K post, cekam da mi Mossad napise check.
Darko Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 59 minutes ago, Angelia said: Ustvari smesno je da koristis to kao argument 😀 dok su me sa druge strane optuzivali da sam rasista. Nemam pojma da li znas, ali dobar deo izraelaca su brown, kako bi danas rekli. Oko 70% Izraelaca su Mizrahi jews, ili black Ethiopian jews. Uf, ovo baš nije tačno. Ali je tačno da su beli Izraelci manjina i da je većina Sephardic Jews, oko 55% - od kojih Mizrahi (Arapski Jevreji) oko 45% celokupne populacije. Ok, nisi Jevrejka ali imaš svoj "tim" čim braniš neodbranjivo.
Angelia Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 2 minutes ago, Darko said: Uf, ovo baš nije tačno. Ali je tačno da su beli Izraelci manjina i da je većina Sephardic Jews, oko 55% - od kojih Mizrahi (Arapski Jevreji) oko 45% celokupne populacije. Ok, nisi Jevrejka ali imaš svoj "tim" čim braniš neodbranjivo. Mizrahi su vecina. Ali kako ja branim "moj tim". Kako branim neodbranjivo? I zasto branim ljude koji nemaju nikakvu vezu samnom?
Recommended Posts