Jump to content

Recommended Posts

Posted

Drugari, najiskrenije šta mislite:

Da li se danas (ja sam ovaj trend primetio odavno, joŝ 2009. u prvoj firmi kojoj sam se zaposlio) ide na mora više ZBOG DRUGIH: da bi se drugim ljudima prepričavalo, možda čak i naturalo na nos, gde su bili, koliko su para potrošili, koliki je smeštaj bio i to da se javno hvali da što više ljudi sazna i da se priča o tome kako je to nešto najbitnije u životu, da ne pominjem kačenja na Feeeejjsss i Insstaaasa (*ebote, pa pobogu kako to nisi okaĉila na Feeejjjssss čoveče vauuuu pa ja ne mogu da verujem...) pod palmama, na stenama, na jahtama, na Dubaji i Maldivi a i Zanzibar plažama... Ili se na mora ide isključivo zbog sebe, zbog joda recimo, zbog psihičkog mira, zbog da ti dupe vidi put itd...

Šta je bitnije od ova dva?

Posted

I to me zabole, nek ide zašto ko hoće, nek kupi šta hoće, neka kačišta hoće. 

Što bih ja o tome mislio, šta ako ima snobova, šta sam ja bolji akoih jurim i "raskrinkavam".

• Like 2
  • Thanks 1
Posted

Ja sam možda izbacio ukupno 3 slike sa letovanja. Meni je potpuno nevažno da na društvenoj mreži neko vidi gde sam bio. Ali me u isto vreme i zabole šta drugi rade. Mnogi ljudi imaju potrebu za nekom validacijom, oni sebe vide bitnim ili ispunjenim ako nešto tako izbace, ali njihova stvar, nije me briga.

Isto tako mi je bezveze i kad neko izbacuje slike svog novorođenčeta ili malog deteta, ili neke porodične, intimne trenutke. Nije mi stalo da svako može da učestvuje u mom životu. Ali društvene mreže su omogućile takvu interakciju, nekome se to dopalo pa koristi. Meni ne.

Inače. @Gotivan, čitam sve ove teme koje si otvorio, i imam savet za tebe. Ne insistiram da ga prihvatiš. Naime, vrišti neprijatnost izazvana frustracijama, iz tebe. Video sam šta si pisao o vernicima i crkvi, o ljubiteljima životinja, sad ovo ovde, pa na temi o životnom standardu. Bukvalno si kao zid. Otvoriš zanimljivu temu samo da bi se posrao po neistomišljenicima. Pazi, ja koji sam militantni ateista nikad ne bih onako unižavao vernike kao što si ti pisao. Dakle, kultiviši se, kalibriši se na nivo mogućeg dijaloga i sve ok.

• Like 1
Posted

Uvodni post je krš kao i obično, ali može od ovoga da se napravi dobra tema.

1. Volite li more, koje more volite i zašto, šta radite kad odete na more...

2. Uticaj društvenih mreža, potreba za paradruštvenim odnosima, ukidanje i samoukidanje privatnosti itd...

Kako ćemo?

• Like 1
Posted

Meni je recimo uvek zanimljiva tema koliko je ljudima bitno da odu na more. Neko zivi za to, cele godine se priprema i prica o tome, kako majku mu leto da prodje bez mora? Ja recimo idem na more, lepo je, odmorim se i uzivam, ali zaista ne bih sekao vene ako nekada ni ne odem. Npr nerviraju me ljudi kojima nije jasno da na more odem da odmorim, a ne da sam svaki dan u nekom tranzitu i obilasku razlicitih plaza, tvrdjava, diskoteka i sta vec ima u okolini. Ako sam tamo 10+ dana moze neka jednodnevna ekskurzija da dodje u obzir, ali ostale dane lezim na plazi i odmaram dusu. Ja razumem da neko voli drugacije da provede te dane, i nemam nista protiv, ali kazem smaraju me oni koji ne shvataju moj nacin odmara.

Posted
22 minutes ago, СтелаРоса said:

Meni je recimo uvek zanimljiva tema koliko je ljudima bitno da odu na more. Neko zivi za to, cele godine se priprema i prica o tome, kako majku mu leto da prodje bez mora? Ja recimo idem na more, lepo je, odmorim se i uzivam, ali zaista ne bih sekao vene ako nekada ni ne odem. Npr nerviraju me ljudi kojima nije jasno da na more odem da odmorim, a ne da sam svaki dan u nekom tranzitu i obilasku razlicitih plaza, tvrdjava, diskoteka i sta vec ima u okolini. Ako sam tamo 10+ dana moze neka jednodnevna ekskurzija da dodje u obzir, ali ostale dane lezim na plazi i odmaram dusu. Ja razumem da neko voli drugacije da provede te dane, i nemam nista protiv, ali kazem smaraju me oni koji ne shvataju moj nacin odmara.

Ja sam za neki balans. 10 dana da ležim, smorim se. Ja iznajmim auto recimo 3 dana. Obilazim šta mi se sviđa. Od ostalih 7, 5 lenčarim. To ti je to. Malo je smor samo ležati, ali kapiram da je ponekad i to ok.

Posted
19 minutes ago, СтелаРоса said:

Ono sto meni u toj prici nije jasno su "godisnji odmori" u mravinjacima tipa Crna Gora ili Grcka. Poslednji put u Beogradu poznanik pokazuje slike iz Sutomora i Budve. Do plaze mora da uzme autobus, a plaza ne mozes da hodas od mase ljudi, nigde hladovine, sam sljunak i beton, lezaljke sa suncobranom 25 eura, a bez suncobrana mozes slobodno da rezervises mesto u bolnici za tretman opekotina. Mislim se brate u kojem delu je to odmor?

• Like 1
Posted
1 hour ago, СтелаРоса said:

My man.

• Like 1
  • Tuzno 1
Posted
2 hours ago, Smrtokapa said:

šta radite kad odete na more...

Najcesce planinarim i obilazim rusevine antickih/srednjevekovnih gradova 🙂

Uvek biram lokalitete za idealan spoj: istorija/tradicija/priroda/nema mnogo ljudi= nema paradajz turista + naravno da se dobro osolim u vodi. Morska voda je idealna za neka hronicna oboljenja, ja imam sinusitis. Preferiram Grcku (ne Halkidiki, ne olimpska regija ) jer po defaultu ima u ponudi sve sto mi treba. 

Makedonska regija je dobar izbor, Atos, Epir..

Bugarska me je veoma, veoma prijatno iznenadila. Crno more nije nesto ( nema onaj karaktrtisticni miris mora). 

Plovdiv je jedan od najstarijih gradova uopste. Imaju tone odlicnih muzeja : istorijske, arheoloske, meni omiljeni Earth and Men u Sofiji, vrhinske planine, klopu blisku nasoj kuhinji, veoma su ljubazni i jedna od idealnih destinacija za dobro isplanirani road trip za nskoga ko polazi iz Srbije. 

Ja sam stigao da obidjem primorje od Burgasa do turske granice, centralnu Bugarsku sa Plovdivom (neverovatno lep i zivahan grad sa mnogo istorjje),  Staru Planinu, nekoliko pecina, Sofiju i juzni planinski deo oko Pirina i Rile  gde se nalaze poznata zimovalista. 

Ko voli aktivni odmor, sve preporuke. 

Posted (edited)
3 hours ago, СтелаРоса said:

Tačno u sridu. Ja isto moram da odem na more, a zivim na moru. 🙂 Kad odem na more, ležim, jedem i menjam restorane da bih probao različita jela. Onda se vratim kući i trošim ono što sam zaradio na moru.

Odmor je važan a mesto nije tako važno. BTW uvek idem tamo gde nema sveta! Kako da se odmorim, kad držim noge na nečijem peškiru na plaži. 🙂 

P.S.

Na planini se skijam, tako da ona ne može da bude more.

Uff. Zaboravio da odgovorim taksativno, koje more je najbolje.

1. Hvar

2. Korčula

3. Hawaii (Oahu)

4, Bahama (Great Bahama)

5. Tahiti

6. Brač

7. Zagora (Grčka)

8. Epidavros (Grčka)

9. Herceg Novi

10. Medulin

Edited by mrd