Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, berti said:

ostace im medalja za cast i postenje.

Nije nemoguce da bude tako. Ali mislim da je saradnja sa Putinom izuzetno losa stvar za EU - makar gledali iskljucivo goli interes, a ne cast i postenje.

Posted
6 minutes ago, djura.net said:

Nije nemoguce da bude tako. Ali mislim da je saradnja sa Putinom izuzetno losa stvar za EU - makar gledali iskljucivo goli interes, a ne cast i postenje.

Neka kontrolisanja saradnje ne mora da bude losa stvar. Sta to podrazumeva, jebem li ga, ali valjda nekako moze da se ispregovara. Iz ove perspektive na prvi pogled izgleda da je prekasno za to, ali cudni su putevi kapitala... Verovatno nece nikada vise biti skroz isto kao nekada, ali ce saradnja erovatno da krene vrlo brzo po okoncanju rata.

Posted

Što se tiče vojnih operacija nastavlja se bombardovanje Irana. SAD je tukao pomorske baze a Izrael aerodrome oko Teherana i neke fabrike. SAD tvrdi da je uništio 90 meta na ostrvu Harg, priličan broj za ostrvo od 20 km2 .

Priča se da je Mula pobegao u Moskvu, ili je tamo na lečenju, ali ovo je nepotvrđena vest za sada no čim većina medija prenosi verovatno je tačno.

Ono što je značajnija vest je da su u napad krenuli i A-10 avioni, to su avioni koji služe za direktnu podršku kopnenoj vojsci i koliko ja znam ne nose oružje dužeg dometa, dakle lete iznad Irana. Ovo je prilično ranjiv avion od strane PVO tako da je to još jedna potvrda da Iranski PVO slabo funkcioniše.

Posted
5 minutes ago, berti said:

Sta to podrazumeva, jebem li ga, ali valjda nekako moze da se ispregovara.

Jebemliga i ja, ali nije bilo ozbiljnijeg evropskog lidera koji ga (Putina prim autora) nije molio ili pokusao da urazumi. Zasto je srecniji kad vidi smrt i nesrecu miliona i desetine miliona ljudi, mozemo da nagadjamo samo (mada nauka ima vec profile autoritarnih lidera), ali to je druga prica.

Posted
17 minutes ago, djura.net said:

Jebemliga i ja, ali nije bilo ozbiljnijeg evropskog lidera koji ga (Putina prim autora) nije molio ili pokusao da urazumi. Zasto je srecniji kad vidi smrt i nesrecu miliona i desetine miliona ljudi, mozemo da nagadjamo samo (mada nauka ima vec profile autoritarnih lidera), ali to je druga prica.

Pa covek je psihopata, onako na prvu. Ali, jbg, tu je, gde je, nazalost. Zato i kazem, cista saradnja u nekim oblastima, nikako vezivanje za monstruma.

Posted
9 minutes ago, berti said:

Pa covek je psihopata, onako na prvu. Ali, jbg, tu je, gde je, nazalost. Zato i kazem, cista saradnja u nekim oblastima, nikako vezivanje za monstruma.

Ne vidim kako se moze saradjivati sa psihopatom i monstrumom ciji je cilj da te unisti. Da mu se pune dzepovi novcem EU poreskih obaveznika? Ne bih rekao, cak mi se cini da bi svi koji krenu u neku saradnju sa njima mogli da se okarakterisu kao 'tupsoni'. 

Posted
3 hours ago, fancy said:

Eto kako si ispod žita proturio najveći praise Trampu na forumu dok će ljudi i dalje da kidaju nerve, beskonačne replyeve Anđeliji i žale se na zlu moderaciju kako je ne sankcioniše :lol_2:

Neki ce do kraja mandata doci do moje pozicije, da nije bitno kome se svidja ili ne svidja, ili sta prica, nego sta radi. Ali ce i dalje, da bi uskladili svoje misljenje sa realnoscu koristiti Krasnov, I budala, I sta sve ne jos. Iako je poprilicno oslabio podrsku Rusiji I Kini, sa potezom u Veneceli, Kubi I Iranu. Sad je glavna stvar "trazio je pomoc onih koje vredjao" a da nikom ne pada na pamet da se politika ne vodi na Twitteru, da se tu obracanja koriste za propagandu u javnosti. Tj da ih proziva za ne cinjenje neceg sto bi ocigledno bilo korisno za njihove zemlje. Tako da opet deluju kao pajaci. 

Uzeo je opet 80-20 situaciju, jer niko normalan ne moze da kaze da rezim nije zlocinacki, I da Iran nije problem. To ne znaci da nije pragmaticna "dzukela" kako Berti rece. Zelja da ne uspe u ovom potezu, je direktno protiv interesa zapada, ali to ne smeta nekima da slepo mrze.

Posted (edited)
3 hours ago, Angelia said:

Neki ce do kraja mandata doci do moje pozicije, da nije bitno kome se svidja ili ne svidja, ili sta prica, nego sta radi. Ali ce i dalje, da bi uskladili svoje misljenje sa realnoscu koristiti Krasnov, I budala, I sta sve ne jos. Iako je poprilicno oslabio podrsku Rusiji I Kini, sa potezom u Veneceli, Kubi I Iranu. Sad je glavna stvar "trazio je pomoc onih koje vredjao" a da nikom ne pada na pamet da se politika ne vodi na Twitteru, da se tu obracanja koriste za propagandu u javnosti. Tj da ih proziva za ne cinjenje neceg sto bi ocigledno bilo korisno za njihove zemlje. Tako da opet deluju kao pajaci. 

Uzeo je opet 80-20 situaciju, jer niko normalan ne moze da kaze da rezim nije zlocinacki, I da Iran nije problem. To ne znaci da nije pragmaticna "dzukela" kako Berti rece. Zelja da ne uspe u ovom potezu, je direktno protiv interesa zapada, ali to ne smeta nekima da slepo mrze.

Oslabio podršku ili poziciju Kini i Rusiji?

Digli sankcije Rusiji na naftu a Kina nikad veći izvoz. Toliko o tome.

Nego, kad već pričamo o drugu Krasnovu (što mu je kodno ime u KGB- u, da se nikada ne zaboravi!) čitam danas (izašao intervju u “FT” a preneli norveški mediji) da je pripretio članicama NATO da ako mu ne pruže podršku u ratu protiv Irana da će budućnost NATO biti neizvesna. Kaže ruska krtica da su oni pomogli Evropljanima oko Ukrajine iako je Ukrajina hiljadama kilometara udaljena od Gileada i nemaju interesa da to rade ali zato kada treba da ga podrže oko Irana onda odbijaju saradnju. Naravno, tupčo ne navodi koliko je Iran udaljen od EU, koji je interes Evropljana da rade za njega i Netanjahua dok iza leđa Evropljana pregovara sa masovnom ubicom iz Kremlja, dok njegov zighajlista na ketaminu igra igrice sa Starlinkom i dok ucenjuju Ukrajinu vojnom pomoći i prete joj da se odrekne 20 % svoje teritorije. Da ne govorim da sve vreme podržava neonaciste i fašiste diljem Evrope, kao i ruskog trojanca Orbana (kojem btw podrška pred izbore stiže direktno od ruske ambasade u Mađarskoj https://n1info.rs/svet/madjarskom-premijeru-preti-izborni-poraz-da-li-se-rusija-direktno-umesala-u-orbanovu-prljavu-kampanju/), kao i da žele da okupiraju Grenland i odvoje ga od Danske.

Norveška vlada (a verujem i ostatak evropskih zemalja) mu je dala do znanja da nema s tim ratom ništa, a ja dodajem neka Floriđani umesto što finansiraju ono đubre od filma o starleti Melaniji neka doniraju za rat protiv Irana. Pa neka i propadne NATO ali Evropa se saginjati neće pred pedoom.  

Edited by melankolic
  • Like 2
Posted
10 hours ago, berti said:

Rusi toliko moćni, pa da mogu da postave svog čoveka na čelo USA... Neozbiljno

9 hours ago, Barkley#34 said:

Za mene je to isti stav kao onaj "raspad Jugoslavije je rezultat tajnog plana Vatikana". Uvek ključni čovek mora da bude strani agent, jer kako drugačije da objasnimo dešavanja. Baš neozbiljno.

U tom slučaju bukvalno sve američke službe bi trebalo raspustiti istog trenutka a Ruse pozvati da ušetaju u DC sa sve fanfarama.

Naravno da je infantilno razmisljati na tako binarni nacin u smislu Tramp je Putinovo "cedo", Zelenski je Trampovo... 

Svet nije ravna linija. 

Samo cu vam skrenuti paznju na dokazane stvari iz, ne tako davne, proslosti. 

Jedan batica se setio da posalje pijanu bandu i jednog sifilicara oklopnim vozom kao diverziju.

Jedan polupismeni selja, je uprkos svojoj poslovicnoj paranoji, uspeo da umetne na stotine ljudi (ne jednog, dvojicu) i da ih zavede , ne da rade za drugu (neprijateljsku) drzavu nego protiv X a za nekakvo bolje sutra svih. 

Ti ljudi su bili veoma uticajni, od poverenja i imali su neretko pristup "zabranjenom vocu". Jedan je bio cak i  nacelnik obavestajne sluzbe. Drugi, sekretar drugog najuticajnijeg coveka establismsmenta. Jedan cak i senator.

To je jos bilo u relativno rudimentarno tehnolosko vreme. Zamislite danas?

Jedna SAD, sa desetine javnih i ko zna koliko jos tajnih (obavestajnih) operacija sirom sveta, kao i Rusija, Britanija, Nemacka, Poljska, Francuaka, Izrael, Turska, mastodont Kina, da samo sede skrstenih ruku i da ne ubacuju svoje ljude tamo gde treba?

Halucinantno je po defaultu odbacivati sve navode u tom smislu i unapred ih poroglasavati za halucinantne.  Osim, naravno,  onih tipa Trece Oko.