Klotzen Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 9 minutes ago, Smrtokapa said: Ovo je i meni palo na pamet, začkoljica u tom poređenju je to što je Iran poprilično veći od SRJ a tu je i cela ujdurma oko moreuza i nafte, pa ne znam da li je SAD u stanju da sprovede dugotrajnu vazdušnu "opsadu" kao u našem slučaju. Ne treba tu mnogo vremena, oni tamo će uskoro imati 3 nosača, dodaj Izraelce i US air force to je sigurno preko 500 aviona. Ta snaga za nedelju dana može da obavi taj zadatak. Problem je samo odmeriti šta uništiti a da te tamo ljude ne prevedeš u 100% svoje protivnike. Kod nas još uvek ima ljudi koji veruju da nas je SAD bombardovanje unazadilo par decenija međutim u poređenju sa ovim što gledamo u Ukrajini i Iranu mi smo samo opomenuti. E to treba da procene šta da unište a da ne naprave teško sranje u zemlji. Jedan siguran odgovor je uništiti svu industriju koja radi direktno ili indiretkno za vojnu industriju ali trebaće tu još meta da unište čisto da Iran to ne može da obnovi u kratkom roku nego da im treba par godina.
Smrtokapa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 2 minutes ago, Klotzen said: Ne treba tu mnogo vremena To su mislili i pre 27 godina. 2 minutes ago, Klotzen said: E to treba da procene šta da unište a da ne naprave teško sranje u zemlji. Ne mogu da budem preveliki optimista kad ovo čujem, jer: 1. Tramp i ekipa 2. Kada krene da "ponestaje" odgovarajućih meta, a sa druge strane ne stigne "bezuslovna kapitulacija" koju gorepomenuti traži, spektar meta postaće širi, a neke će biti gađane i iz obesti. 5
Barkley#34 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Skoro je bila izjava nekog američkog pukovnika koji je bio uključen u planiranje bombardovanja SRJ da su konstantno bili pod pritiskom traženja novih meta jer su to zahtevali iz vojnog i političkog vrha. Takav pristup se vrlo lako pretvori u svinjac. Na osnovu izjava datih tokom ove dve nedelje bombardovanja zaista izgleda da Ameri nisu imali pripremljenu strategiju uključujući to šta hoće da postignu i kako će reagovati na poteze protivnika. Zato je sad moguće sve, od nastavka i jačeg bombardovanja do iznenadnog proglašenja pobede usled ekonomskog pritiska širom sveta. Kako će to uticati na naftu i gas tek ćemo da vidimo. Putinu su se definitivno bar malo razišli oblaci, lep poklončić je dobio. Edited 6 hours ago by Barkley#34 Slovo
Klotzen Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 32 minutes ago, Smrtokapa said: To su mislili i pre 27 godina. Ne mogu da budem preveliki optimista kad ovo čujem, jer: 1. Tramp i ekipa 2. Kada krene da "ponestaje" odgovarajućih meta, a sa druge strane ne stigne "bezuslovna kapitulacija" koju gorepomenuti traži, spektar meta postaće širi, a neke će biti gađane i iz obesti. Ako nestane meta Tramp proglasi pobedu i obustavi operacije. Redneci slave pobedu i to je to. Onda se čeka da iranski lonac proključa zbog nezadovoljstva pa ako ne bude ništa od toga onda pred izbore 2028. udari ponovo u stilu pukovnik ili pokojnik. Što se tiče Trampove nesposobnosti, što gori budu rezultati njegove politike verovatno će više prihvatati mišljenje Armije šta i kako dalje. Valjda nije posmenjivao sve sposobne oficire tamo i poput putina doveo poslušnike na pozicije.
Ludi za Poli Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Debil mu je ministar odbrane, jos veci debil mu je direktor FBI. Nije on doveo poslusnike, on je doveo otvorene debile. U citavoj administraciji jedini Rubio iole normalan. 1
djura.net Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 55 minutes ago, Ludi za Poli said: U citavoj administraciji jedini Rubio iole normalan. Nesto ga nema ovih dana, izgleda da on nije nesto ukljucen oko Irana. Takav sam utisak stekao.
djura.net Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Barkley#34 said: Putinu su se definitivno bar malo razišli oblaci, lep poklončić je dobio. Kakav pokloncic, ovo je bukvalno first prize 🏆 Do juce u sankcijama, od danas prodaje naftu po dvostruko visoj ceni. 3
Darko Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago @sreta-steta, Irancima ubijen vođa, vrh komande, uništena mornarica, rakete itd itd, ali je fijasko za Amere?! Dugoročno - postoji mogućnost da bude, ali trenutno nije. Taktički, Ameri i Izraelci razbijaju Iransku vojsku i državni vrh. Tu nema nikakve dileme, i ako si na to mislio i ja ću da se pridružim @fancy u sa komentarom oko 1999e. Strateški, to jest na duže staze - može biti, ali je i tu suviše rano da se nazove fijaskom. Verujem da bi se sa Iranom pre ili kasnije zaratilo, sada je možda i najbolje vreme za to. Zavisi kako će se završiti. 4
Angelia Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 hours ago, djura.net said: Valjda Hamnei junior sad treba da bude pglu i javno izadje da kaze evo me! Ne moze, izgubio je nogu I u komi. 8 hours ago, sreta-steta said: Sta znam... tebi su "ljudi koji znaeu" rekli da je Iran plitak potok, bese li tako? Sad, dal to mislis ili samo ponavljas sta cujes - nebitno je, neverujem da si spremna/u stanju da razumes bilo sta o ratu sto se neuklapa u tvoj narativ. Al da probamo. Ja iskreno nemam pojma sta pricas. 8 hours ago, sreta-steta said: F-15 izgubljen u borbenoj misiji nije nikad, ovde su izgubljena komada 3 u jednom danu. Nije ni vazno dal je FF ili napad Iranaca - to je nepovezanost ili ti lack of coordination koji Ameri nisu pokazali od Vijetnama. Imas brod koji se zapali, opet nebitno dal je prvi AC pogodjen "necim" od WW2 ili stvarno pozar u strojarnici: amaterizam u nivou Rusa. I sada aviotanker iznad Iraka... koji ce djavo punjenje gorivom iznad necega sto je contested aerospace? A da, to je prijateljska teritorija, right? Sve upucuje da ti isti ljudi koji tebi rekose sta rekose, savetuju i Trampa. Ono sto se zapravo desava je da US trenutno gubi ovaj rat i da ce neko preispitivanje doktrina ratovanja uslediti posle ovoga sto vec sada mozemo slobodno nazvati fijaskom. Trenutno gubi ovaj rat? Cekaj, drze nebo nad Iranom, unistili im mornaricu I PVO, pobili vodjstvo, politicko I vojno, sad dronovima ubijaju IRGC po ulicama... za to vreme imali vatru u vesernici, I izgubili 4 aviona u nesreci.... fijasko? Naravno niko ne zna sta ce se desiti kad bombe stanu, ali ovo sto ti pises je prevod "sta je babi milo", a ne realnost. Bilo bi lepo da dobijemo I oslobodjen Iran, I BI koji saradjuje, kao sto trenutno imamo, ali hej, ne mozes bas sve da dobijes. Zasto bi neko uopste zeleo da ovo ne bude uspeh?
momohyoideus Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 10 hours ago, sreta-steta said: F-15 izgubljen u borbenoj misiji nije nikad, ovde su izgubljena komada 3 u jednom danu. Ponovo ova prica koja nije tacna. Pobogu, pa na wikipediji cak ima.
Helena Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 hours ago, Ludi za Poli said: Debil mu je ministar odbrane, jos veci debil mu je direktor FBI. Nije on doveo poslusnike, on je doveo otvorene debile. U citavoj administraciji jedini Rubio iole normalan. Ministar za rat, misliš? Šta mislite ( ne persiram, pitam ekipu) koliko se tu tranp zaista pita u celom svom mandatu? Ja verujem da je bio glavni dok su bili izbori, ali sad ga smatram nesposobnim da ode sam u vece, a ne da ratuje. Negde sam zakačila da je izjavio da će ući u Iran iz Katara kopnom.
DJORDJE Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Delije ponovo uz pravoslavnu bracu. https://glas-javnosti.rs/vesti/drustvo/skup-podrske-iranu-u-beogradu
Recommended Posts