Sector Posted Monday at 08:12 AM Posted Monday at 08:12 AM Teško da će Vezenkov ostati bez MVP nagrade. Meni lično ni malo atraktivan igrač ali mu je statistika besprekorna a igra u prvoplasiranoj ekipi koja po meni i nema neki impresivan roster, tako da je situacija prilično čista.
Žilee Posted Monday at 08:31 AM Posted Monday at 08:31 AM 12 minutes ago, Sector said: Teško da će Vezenkov ostati bez MVP nagrade. Meni lično ni malo atraktivan igrač ali mu je statistika besprekorna a igra u prvoplasiranoj ekipi koja po meni i nema neki impresivan roster, tako da je situacija prilično čista. Reći da Oly nema.impresivan roster po meni je absurdno.. Krenimo redom -Centri:Milutinov Jones Hall Fall(on manje vise) tesko da je bila jaca centarska linija u skorije vreme u EL -Pozicija 4: Bugarin(MVP) i Piters(koji bi bio u veci deo ekipa u EL prva opcija) -Krila: Furnije koji moze i na beka(jeste raspad ove sezone ali znamo o kakvom se igracu radi) Papanikolau, Ward(jedan od najpotcenjenijih igraca) -Bekovi: Dorsi(sezona karijere) Mekisik(izuzetan veteran i joker sa klupe) -PG : Mozda i najtanja pozicija Vokap Ntilikina Morris i Joseph Naravno da je ostao zdrav Evans ovo bi bila tek bomba od ekipe i ne bi dolazili dvojac Moris i Joseph.
Sector Posted Monday at 08:43 AM Posted Monday at 08:43 AM Za prvoplasiranu ekipu to je sve samo ne impresivan roster ako im uzmeš Vezenkova (zbog čega i potenciram da je zaslužio MVP priznanje). Milutinov i Dorsey su odigrali sezonu iznad očekivanja ali nikako nisu bili safe bet prije početka sezone.
Žilee Posted Monday at 08:51 AM Posted Monday at 08:51 AM Ali isto tako jedina ekipa koja ima bolji roster od Olya jeste PAO ,ovo ostalo ne bih bas rekao. Tako da su zasluzeno prvi bez ikakve dileme.
Estrella Roja Posted Monday at 12:39 PM Posted Monday at 12:39 PM Prva petorka: Francisko, MJ, Montero, Elajdža, Vezenkov Druga petorka: Vejd Boldvin IV, Nan, Moneke, Rajt, Milutinov MVP: Francisko DPOY: Tavareš Trener: Martinez
Geronimo Posted Monday at 03:41 PM Posted Monday at 03:41 PM 1. Meni Milutinovljeve brojke izgledaju bas impresivno, narocito u odnosu na ulogu, minutazu i usg%. Mislim sa bi sastavljanje top10 igraca sezone bez njega bilo neozbiljno. S druge strane, Dorsi je imao bolesnih partija, narocito u Pireju. Vrlo bitan igrac za ovaj potentni Oly koji postize dosta poena. Ako mene pitas, on nema mesto u petorkama, ali ako se desi da Oly osvoji - on ce biti MVP. 2. Da su hipoteticki Zalgiris ili Hapoel ispali iz 10 Francisko i Brajant bi svejedno meni lagano isli u neku petorku. Mozda nije fer, ali meni pozicija na tabeli favorizuje Dankane ovog sveta, dok se Ajversoni moraju birati u petorke pa i da su 12ti. 3. Niko, ako se ja pitam. Ima hejta u tome, ali Faku je odigrao potprosecnu sezonu, Lajls ce biti u petorkama sledece godine, a Tavares se mozda pojavi na ime stare slave. A opet ne bih ni pomislio na Skariola za trenera godine... 4. Vezenkov se cini kao cist izbor, ali su i Francisko i Brajant skroz ok kandidati. Meni je mozda Brajant broj jedan, narocito pod utiskom prvog dela sezone, ali mislim da se tu sad bacamo licnim preferencijama. A kada bih pravio tim za regularku - svakako od Sase - zna se kakav centar ide uz njega, zna se kakva gabaritna i granitna trojka treba da ide, karakterno mi se cini dovoljno mekanim da istrpi i neke 'ludake' spolja. Cini mi se da je najlakse napraviti tim za visokim podom oko njega. Pak, njegov ucinak kad je stani pani je uvek upitan, tako da mora imati i zivotinju spolja... 5. Ovo veze nemam... 6. Do pre propadanja Fenera bio sam ubedjen da nagrada mora ici Jasikeviciusu. Posle njihove serije poraza - Martinez > Masiulis. Em je eye test bolji, em ako se vratimo na pocetak sezone Zalgi su neki i videli u PO, a Valensiju bas retko ko (ja ne). A i nekako kad se pomisli na Zalgi2026 asocijacije su Francisko i Rajt, a kada se pomisli na Valensiju2026 asocijacija je stil. 1. Francisko, Montero, Brajant, Vezenkov, Milutinov 2. Dzejms, Boldvin, THT, Cima, Rajt 3 1
Starakajla Posted Monday at 06:40 PM Posted Monday at 06:40 PM Meni je ovaj plej-in teška budalaština. Ako 38 utakmica, od toga 10 jebenih duplih kola, nije dovoljno da se odredi plasman, onda nek ide sve u onu stvar. Zamisli budeš sedmi nakon svega toga i pred plej in te zadese neke povrede i sl, i onda zbog dve loše utakmice cela sezona padne u vodu. Mnogo bolja opcija po meni je da se ekipe od 9-12 mesta presele u završnicu Evrokupa. Tako ipak svi budu motivisani do kraja, plus dobiju šansu da osvoje trofej, a ekipe iz Evrokupa ako ne mogu da pobede devetog iz Evrolige, ne treba ni da je igraju.
Tex_Willer Posted Monday at 07:56 PM Posted Monday at 07:56 PM Ogromn je razlika izmedju 9-12 mesta u el I ek ekipa i ovaj Asvel bi bio odličan u ek.
MarioKempes Posted Monday at 10:45 PM Posted Monday at 10:45 PM 3 hours ago, nunilo said: Ako tako gledas i f4 je glupost. F4 je najnepravedniji sistem za određivanje prvaka, jedino što daje zanimljivost da i autsajder može do titule. 1
Estrella Roja Posted Tuesday at 08:49 AM Posted Tuesday at 08:49 AM Play-in i F4 ne mogu da se porede po meni. F4 je najnepravednije takmičenje jer timovi koji su bolje plasirani nemaju nikakvu prednost u odnosu na protivnika. Sa druge strane play-in daje ogromnu prednost timovima koji su bili 7. ili 8. jer imaju minimum jednu utakmicu na domaćem terenu protiv tima od koga su bili bolje plasirani. Meni se sviđa taj koncept, naročito u EL gde je razlika između 7. i 10. tima već godinama praktično nepostojeća pa mi je fer da timovi koji su 9-10 dobiju još jednu (minimalnu) šansu da se nađu u plejofu. Naročito jer su sličnog kvaliteta kao i 7-8 Uostalom ako se pogleda NBA i EL statistika: NBA: od 24 tima koji su od uvođenja play-ina ušli u playof samo 3 ekipe su ušle sa pozicije 9 (2) ili pozicije 10 (1), svi ostali su bili bolje pozicionirani. U EL do sada nije bilo nikakvih iznenađenja što se tiče ulaska. Sveukupno autsajderi imaju oko 10% šanse da se domognu doigravanja što je dosta pošten koncept koji favorizuje bolje plasirane ekipe. Što se tiče F4 u EL: suludo zvuči ali od uvođenja ligaškog dela pred 9 godina se još uvek nije desilo da ekipa koja je bila prva na kraju regularnog dela i osvoji trofej te sezone. 3
NikadProtivŽelimira Posted Tuesday at 09:06 AM Posted Tuesday at 09:06 AM Ocekujem jako zanimljivu utakmicu u OAKI veceras. Monaku valja skinuti kapu za sve uradjeno prethodnih mesec i nesto dana, koliko sam cuo dok je trajala ona drama cak mesec dana nisu imali timske treninge sto se videlo po njihovoj igri i rezultatima. I dalje nisu potpuno kompletni ali imaju 9-10 odlicnih igraca sto mi je nekako u ovoj fazi bas po meri. PAO je najkvalitetnija ekipa takmicenja i ocekujem da izvuku pobedu veceras, ali uz jak otpor knezeva. U Barseloni ocekujem dosta drugaciju utakmicu, mnogo kontakta, duzih napada (Barse) i sporijeg tempa. To sve moze pasti u vodu ukoliko Paskval ne uspe da nametne takav ritam sa ovom grupom igraca, gde je vecina na izlaznim vratima. Ima tu dosta iskustva i know how-a, ali i godina i kvalitetnog protivnika. Komsije imaju svoje sanse i ukoliko Butler i Nwora sa jedne, a Ojeleye i jos neko sa druge strane budu na visokom nivou, mogu ukrasti ovo. A onda ni ta potencijalna utakmica u Monaku nije toliko strasna. Ovde ocekujem dobar fajt i obe ekipe na nekih 74-77 poena. Komsije su izvukle produzetak na poprilicno volseban nacin prosli put, videcemo da li ce sezona na kraju imati obrise dobrog pokusaja ili ispustenih prilika.
СтелаРоса Posted Tuesday at 10:30 AM Posted Tuesday at 10:30 AM 4 minutes ago, Chaos Is Me said: Zasluženo Pedro Nije tu smelo da bude neke dileme, tim koji ni nije bio projektovan da bude u 10. i koji je 13. po budzetu (ako je verovati internetu) zavrsio 2. u regularnom delu. Steta samo sto ce verovatno ici na Pao u plej-ofu, ali ih ne otpisujem ni u tom duelu.
pendulum Posted Tuesday at 12:30 PM Posted Tuesday at 12:30 PM (edited) On 9/17/2025 at 3:02 PM, pendulum said: Svaka čast @Chaos Is Me za trud. Evo i trenutnog preseka svih većih kladionica sa projekcijom konačnog plasmana: KKP trenutno 10. KKCZ trenutno 13. Naravno, kao i svake godine, očekujem neka pozitivna i neka negativna iznenađenja u odnosu na ove inicijalne predikcije. https://www.oddschecker.com/basketball/euroleague/winner (link sa trenutnim stanjem) Skrinšot trenutnog stanja (editovan): Hide contents Da se vratimo na početni post i projekciju plasmana po kladionicama tj. ovde se gledala šansa za osvajanje titule ali to možemo donekle preslikati i na konačnu tabelu. Ima i raznih drugih power rankinga koje je radila sama EL ili recimo Basketnews pa možete i sa tim da upoređujete. Ispod stavljam tabelu na kraju ligaškog dela (sa napomenama +-) pa može da se ažurira i posle F4 kada budemo znali pobednika. Zanimljivo je da na spomenutom sajtu PAO trenutno važi kao drugi favorit za osvajanje (iza Olija) iako su 7. na tabeli. 1. Olympiacos +1 2. Valencia Basket +13 3. Real Madrid - 4. Fenerbahce Beko - 5. Zalgiris +12 6. Hapoel Tel Aviv - 7. Panathinaikos -6 8. AS Monaco Basket -3 9. Barca -1 10. KK Crvena zvezda +3 11. Dubai - 12. Maccabi FOX Tel Aviv - 13. Bayern Munich +1 14. AX Armani Exchange Milan -5 15. KK Partizan -5 16. Paris Basketball +2 17. Virtus Bologna +2 18. Baskonia -2 19. Anadolu Efes -12 20. ASVEL Basket - Kao što se da primetiti, ubedljivo najprijatnija iznenađenja su Valensija i Žalgiris (za koje navijam da prođu na F4). Najneprijatnija su: Efes, PAO, Armani i Partizan mada PAO ima šansu da ispravi sve jer je jedini od pobrojanih i dalje u igri. Zvezda je isto tu negde malo iznad očekivanja mada je ovo bilo u trenutku kad je još Sferopulos bio tu i pre doselekcije. Na nekim drugim renkinzima CZ je tu negde od 10. do 12. mesta. Ostalo je manje-više prema očekivanjima. Monako je imao krizni period ali su se dobro izvukli iz njega. Sad i oni imaju šansu da idu u plejof fazu ali ne verujem da će ići dalje od toga. Odlični plejof dueli: Žalgiris-Fener - prštaće od nadmudrivanja. Fener jeste na papiru jači ali su već duže vreme u silaznoj putanji. Sa druge strane Žalgiris uglavnom drži nivo dobrih igara mada su baš fejlovali protiv Dubaija kući i pokazali da su ranjivi. Real-Hapoel - Real je svakako favorit u ovom delu sezone ali Hapoel ima sa čim da odgovori. Itudis je lik koji zna kako se igra plejof i verujem da će dobro spremiti seriju. Valensija - Monako/PAO - rekao bih da je ovde Valensija favorit protiv Monaka. U slučaju da to bude PAO, očekujem jednu neizvesnu seriju na 5 utakmica. Olimpijakos - Monako/Barsa/PAO/CZ - Oli je ubedljiv favorit protiv bilo koga od navedenih osim u slučaju PAO-a gde su opet favoriti za prolaz ali blagi. Što se tiče posećenosti - PAO je na kraju odneo pobedu sa 18.498 gledalaca na 19 utakmica kod kuće. Zvezda je druga, KKP treći, pa idu Žalgiris, Valensija, Oli itd. Vredno je pomenuti da je Zvezda igrala jednu utakmicu u Pioniru (Valensija na Badnje veče što je uticalo na konačni prosek) i to je bila najlošija poseta, dok je KKP jednu igrao u Nemačkoj protiv Hapoela (ubedljivo najlošija poseta) i drugu u Pioniru protiv Olija (poseta nešto slična Zvezdinoj u Pioniru all treba dodati da je tekma došla posle nekih turbulentnih dešavanja i da nisu važile sezonske karte već su se sve naplaćivale pa su to bili bitni razlozi zašto je veći broj ljudi odustao od gledanja). Treba dodati i da je Žalgiris valjda rasprodao celu halu na svakoj tekmi tako da su bili ograničeni kapacitetom dvorane na ovoj tabeli. Pored Partizana, značajan pad u posećenosti beleže Efes, Armani, Virtus i Fener. Kod Turaka je uticalo i to što su igrali neke utakmice protiv izraelskih klubova na neutralnom terenu. Utakmice koje su igrane iza zatvorenih vrata nisu ušle u prosek. Relociranje Makabija, Hapoela i Dubaija je svakako uticalo da prosečna gledanost padne za 10% u odnosu na prošlu sezonu. Da nije toga, ovo bi verovatno bila najgledanija EL ikada po prosečnoj posećenosti. Edited Tuesday at 01:49 PM by pendulum 15
СтелаРоса Posted Tuesday at 12:44 PM Posted Tuesday at 12:44 PM Stvarno su Zalgirisu prognozirali 17. mesto? To je bas nisko, jer je Zalgiris i sa dosta skromnijim sastavima znao da bude tu negde oko "crte". Doduse, bas je bila jaka konkurencija, ali ja bih im sigurno prognozirao mesto iznad Bajerna, Makabija i Baskonije. 1
Estrella Roja Posted Tuesday at 01:13 PM Posted Tuesday at 01:13 PM @pendulum samo jedna mala ispravka: Valensija igra sa pobdnikom duela Pao_Monako, tako da nikako ne može protivnik da bude Barsa/Zvezda. Inače hvala puno za ovu rekapitulaciju, upravo sam tvoj citirani post sa prve stranice koristio i na matičnoj temi da pokažem da je Zvezda do sad odigrala sezonu upravo kako se to očekivalo i da tu nije bilo nikakvog razočarenja. Ipak kladionice (nažalost) uglavnom daju najbolje procene. 1
pendulum Posted Tuesday at 01:47 PM Posted Tuesday at 01:47 PM U pravu si. Zaneo sam se da pobednik između 9. i 10. ima šansu da igra i sa 2. 🙂 Ispravljam.
Marvin Posted Tuesday at 01:52 PM Posted Tuesday at 01:52 PM On 9/17/2025 at 1:58 PM, Marvin said: Moja vrlo odokativna analiza: s tier: Oly, Pao, Monako a tier: Real, Fener, Efes b tier: Barsa, KKP, CZV, Milano c tier: Hapoel, Zalgiris, Valensija d tier: Dubai, Makabi, Baskonija e tier: Virtus, Asvel, Bajern, Pariz Precenio sam: Pao, Monako, Efes, KKP, Milano Potcenio sam: Valensiju i Zalgiris (a ko nije), donekle Makabi i Hapoel Sve u svemu, Oli jedini za sada gura po planiranom, sto i dalje ne znaci da ce osvojiti. Svim srcem na F4 uz Valensiju i Zalgiris, a ako vec mora neko od velikasa da osvoji, neka budu simpaticni MVP Bugarin i asimpaticni Barcokas
Grobarcina1992 Posted Tuesday at 02:59 PM Posted Tuesday at 02:59 PM (edited) BREAKING NEWS | Yağız Sabuncuoğlu: Fenerbahçe Beko has reached an agreement with Trent Forrest, who plays for Baskonia. Jedan manje igrač na tržištu ovo je glava za glavu odlazi Hol dolazi sličan profil igrača. Edited Tuesday at 02:59 PM by Grobarcina1992
Gudura Posted Tuesday at 03:19 PM Posted Tuesday at 03:19 PM 17 minutes ago, Grobarcina1992 said: BREAKING NEWS | Yağız Sabuncuoğlu: Fenerbahçe Beko has reached an agreement with Trent Forrest, who plays for Baskonia. Jedan manje igrač na tržištu ovo je glava za glavu odlazi Hol dolazi sličan profil igrača. Ne vidim previse slicnosti izmedju njih dvojice. Forrest je mnogo vise pravi plejmejker, nesto sto je Feneru nedostajalo i zbog cega je Hall bio prinudjen da to igra. Hall je znatno bolji suter, a Forrest razigravac. 3
Grobarcina1992 Posted Tuesday at 03:20 PM Posted Tuesday at 03:20 PM Fener zavrsio i onog Sargiunasa iz Rytasa mislim da ovakvog igrača dovedu Partizan i Zvezda ovde bi padale mrtve glave hahah.
Čočo Posted Tuesday at 03:28 PM Posted Tuesday at 03:28 PM (edited) 9 minutes ago, Grobarcina1992 said: Fener zavrsio i onog Sargiunasa iz Rytasa mislim da ovakvog igrača dovedu Partizan i Zvezda ovde bi padale mrtve glave hahah. Sargiunas će biti odličan kao bek ap opcija. Ne da bi padale glave nego bi trebali malo da gledamo i u tom smeru. Litvanski reprezentativac koji poslednjih godina dosta napredovao. Ima sjajno telo za beka i kao svaki Litvanac odličan šut. Mada on će u Feneru biti 3,4 opcija. Ne znam šta će mu to. Edited Tuesday at 03:30 PM by Čočo
Gudura Posted Tuesday at 03:41 PM Posted Tuesday at 03:41 PM Kad smo kod Litvanaca, nekako je ostalo neprimeceno da je Sirvydis potpuno skrajnut iz rotacije Zalgirisa. Na poslednjih 7,8 utakmica nije dobio ni minut, ali kako Zalgiris gura sjajno, to verovatno nikom ne bode oci. Rekao bih da mu je mozda opcija da proba negde drugde da se nadje, jer ga Maciulis ocigledno ne mirise, do te mere da ima vece poverenje u onog nabedjenog nemaca pojma i balvana Brazdeikisa. Steta, prosle godine je stigao u Zalgiris kao odlican prospekt, jako meka ruka i odlicno telo za poziciju swingmena, ali ocigledno da ima problem sa takticko/disciplinskim aspektom, pre svega odbrambeno. Litvanac NBA pedigrea, relativno mlad, koji u Zalgirisu ne igra, tu bas nesto nije u redu
Borca Posted Tuesday at 04:42 PM Posted Tuesday at 04:42 PM Spanski Encestando prenosi da su Jaylen Hoard i Dubai u pregovorima.
Recommended Posts