Jump to content

Euroleague 2025/26 - Acropolis calling

Recommended Posts

Posted

Pišu po sajtovima da jeste, ali ne vidim nigde prethodni rekord.

Obaška, do sada je Barsa bila rekorder u broju faulova, 12 protiv CSKA 2010. Od večeras rekorder je Real sa 11.

Posted
39 minutes ago, Stiletto said:

Pišu po sajtovima da jeste, ali ne vidim nigde prethodni rekord.

Реал против Жалгириса 2021. године није извео ниједно слободно бацање. Ефес је ове сезоне против Милана извео само једно у 40 минута, па у продужетку још четири. 🤓

Posted (edited)

Rapsodija Majk Dzejmsa na X-u, otvorio dusu verovatno alkoholom, vezano za situaciju u Monaku.

Edited by tejlor
Posted
28 minutes ago, tejlor said:

Rapsodija Majk Dzejmsa na X-u, otvorio dusu verovatno alkoholom, vezano za situaciju u Monaku.

Celo vece pise,bukvalno moli da ode iz Monaka,kaze fali mu kes😂

• Ha-ha 1
Posted (edited)

Odlicno kolo, porazi i jednog i drugog projekta, kuknjava na sudjenje, univerzum se vraca u normalu (jos kada bi oba kluba prestala da budu evroligasi, ali za to cemo morati da svrgenemo ludog diktatora koji se ponasa kao da je seik). 

Krenimo redom:

Efes - Virtus: 91:60 - klasicna evroligaska utakmica u kojoj je jedan tim odlucio da se ne pojavi na terenu (mislim, za to je kazna 20:0 pa vi vidite na sta tek lice ovakvi rezultati). Efes bi mogao da dobije i naredan mec, vreme je za pobedu u gostima!!!

Maccabi - Bayern: 111:106 - NBA spektakl, 20/33 za tri poena domacina, 11/11 Rayman + Blat, na drugoj strani Obst 8/13. No, nebitno, ni jedni ni drugi nemaju skoro nikakve sanse za TOP 10.

Olympiacos - projekat broj 1: 92:86 - kako je moguce da kada projekat izgubi to bude uvek u neizvesnoj zavrsnici, a kada Oly, Hapoel, Armani, PAO, Real gube od njih, to bude reseno ili odmah ili 3 minuta pre kraja? Svo vreme pricam da samo ocekujem da se prebogati evroligaski timovi ovako bore do samog kraja, a ne da gledamo rezulate kao da je Split usao na teren. 

Barcelona - Paris Basketball: 74:85 - Barca bez 3/5 bekova ne moze da funkcionise. Kapa dole njima sto su uvek ozbiljno igrali u BG i dobili i jedne i druge, ali oni su objektivno losiji i od Reala i od oba grcka superteskasa i od Hapoela i od Monaca. 

Valencia - ASVEL: 82:67 - ocekivano.

Zalgiris - Hapoel: 93:82 - gosti se bukvalno raspadaju. U EL je izgleda jedino bitno da nema raspada u ekipi ili klubu i eto sansi za visok plasman (Zalgiris, KKCZ, Valencia). Mislim, sta uopste znace ovi rezulati kluba iz Tel Aviva u poslednjih pet kola? Sta je bre ovo? Preskupe ugovore oni imaju da se blamiraju na gadan nacin kao sada.

Monaco - Baskonia: 102:92 - mec bez odbrana, ocekivan rezultat.

Panathinaikos - Fenerbahce: 83:85 - e, ovako bi trebalo da se zavrsavaju skoro svi mecevi TOP 10 ekipa (grcki duo, turski duo, KKCZ, Armani, Monaco, Hapoel, spanski duo, donedavno i KKP), a ne da gledamo neka ruzna gazenja i revijalne gluposti. PAO - Real i PAO - Fener, to je evropska kosarka, ovo ostalo je NBA regularni deo, nepredvidivi cirkus u kojem je skoro svaki mec nebitan (cak i tamo ima ekipa koje dobijaju u serijama i gaze sve bez milosti).

Armani - Dubai: 78:96 - milanski manekeni su klovnovi, a ne kosarkasi. Nacini na koji svake sezone lezerno upropastavaju sve sanse da ista urade u sezoni su neprevazidjeni. 

Partizan - Real: 73:77 - sta bi, nestade magije i +30 protiv PAO? Real rutinski dobio mec, samo je bilo potrebno da udju u neizvesnu zavrsnicu i igraci KKP nisu znali gde biju. I to je bukvalno sve sto se trazi od gostujucih timova kada dodju u BG, samo igrajte tu neizvesnu zavrsnicu, nemojte da mec lici kao na da igraju protiv Splita ili Krke. 

P.S. Toliko mi je KKP prestao da bude trn u oku, da sam sasvim zaboravio da ih nazovem "projekat broj 2" na kraju ovog posta. Tugica. :classic_sad:

Edited by goldberg
  • Love 1
  • Ha-ha 2
  • Pumpaj! 1
Posted

Браво Дубаи, за прву годину одлично, још једном понављам велика штета за пораз од Виртуса код куће, иначе би већ била лагана паника овима изнад њих.

Опште лудило нас очекује до краја, дерби близанаца у Атини и Београду, Звезда гостује шпанским близанцима, Оли и Фенер играју заосталу утакмицу, ПАО који гостује редом Олимпијакосу  Дубаију, Хапоелу, Барселони и Валенсији.

Затим Хапоел, "гостује" Макабију, 3 пута у Шпанији, Монаку, а дочекује грчке близанце и Фенер на неутралном терену.

Валенсија игра са сва три шпанска клуба,  два пута гостује и дочекује Барсу, гостује у Београду и Болоњи, дочекује грчке близанце и иде у Дубаи.

Барса гостује 2 пута у Италији и Монаку, иде у Валенсију и Каунас, дочекује Хапоел.

Реал гостује у Каунасу, Пиреју и Фенеру у Истанбулу.

Posted

Dubai igra stvarno fino i nisu bacali aba mečeve uopste što sam iskreno očekivao, i u ponedeljak protiv kkp su odigrali u full minutazi, Kabengele je zverina samo takva ofanzivno gledano.

• Like 1
Posted

dobro ruku na srce armani je takav raspad da i jedna u milion utakmica gde je gudurić sastavljen sa sobom nije dovoljno da se pobedi našpanovani pumpaiiii... ruku na srce bar je bilo x tv friendly situacija za tviter gde gudura baca andersona u reklame, na parket, sveeee.... šteta onakvog rostera, iskreno, devin booker umesto da igra basket juri celu tekmu andersona da ga bije.

a dubai će koliko već sledeće godine da se bori za PO, mmw. jači trener, još 2-3 životinje gde treba.

Posted
7 hours ago, tejlor said:

Cringoteka. 

Treba i mora da bude placen, ima pravo na svoje pare, ali covek koji je zaradio 10+m se ponasa kao da zivi paycheck to paycheck. 

• Like 8
Posted (edited)

Da nije Zvezda, navijao bih svim srcem da u PO dobije 30 razlike sve tri utakmice PAO, Fener, Oli ili Real. Da goldi može da piše kako su ih pustili jer im je bitnije špansko/grčko/tursko prvenstvo. 

Edited by le piaf
  • Love 1
  • Ha-ha 3
Posted
7 minutes ago, Sinnerman said:

Majk Džejms je kao dobra riba. Voleo bi da je imaš ali kad malo bolje razmisliš, blago kući koju ona zaobiđe. 

majk dzejms u ovoj fazi karijere nije tako dobra riba kao sto misli

i to ce da ga saceka na leto

mislim da on gleda ove ugovore koje su vasa i NHD dobili i misli da moze isto...teska prica

• Like 1
Posted

Грчки и шпански логистичари одрадили озбиљан посао против београдских вечитих, предузели све мере да и пре почетка добију утакмице, нереална два судијска перформанса и склањање Осетковског.

• Like 1
Posted (edited)
32 minutes ago, NikadProtivKaline said:

majk dzejms u ovoj fazi karijere nije tako dobra riba kao sto misli

i to ce da ga saceka na leto

mislim da on gleda ove ugovore koje su vasa i NHD dobili i misli da moze isto...teska prica

Ne može, ali i dalje može da izvuče baš ozbiljne pare i da tu bude bar 3-4 ozbiljna kluba u priči. 

Kako god, znam da ga ne bi voleo kod nas, to je sigurno.

Meni je zanimljivo pitanje gde će Mirota. I dalje je to solidna statistika, ali je primetan pad, ipak je to 35 godina. Ali svejedno mislim slična priča kao sa Džejmsom. 

Edited by realno *w
  • Like 1
Posted

Ja da obradujem bracu moju, Mike James ne planira niti je ikada planirao da dodje u Zvezdu. Hvala mu od srca na tome 🙂 Jebem li ga, mozda da proba sa Hapoelom, onoj budali je propao NHD, mozda privoli ovog.

Posted

Btw da je su ovo uradili igraci nekog manjeg kluba letele bi ozbiljne suspenzije a ovako gledajte sad kako gledaju da dobiju minimalne.

A za Lessorta nema opravdanja ako je u ranijim situacijama moglo da se nadje sad ne moze.

Why always me?!

• Like 1