Jump to content

Recommended Posts

Posted

Timoti Luvavu 22 poena u drugom poluvremenu i sto je jos vaznije 4 vezane trojke sredinom trece cetvrtine kada je Baskonija prelomila utakmicu.

Sjajno igra na startu sezone, 20 poena po mecu na skoro 55% suta.

• Like 11
  • Thanks 1
Posted
13 minutes ago, MrTripleDouble said:

Timoti Luvavu 22 poena u drugom poluvremenu i sto je jos vaznije 4 vezane trojke sredinom trece cetvrtine kada je Baskonija prelomila utakmicu.

Sjajno igra na startu sezone, 20 poena po mecu na skoro 55% suta.

Imao sam ga na fantaziju,bio u minusu na poluvremenu.

Pogledam kraj, čovek porobio.

Jesta da ima svu slobodu u Baskoniji, ali stvarno igra sjajno. I prošlu je bio dobar, ali sada baš izuva.

Posted
4 minutes ago, Todo said:

Imao sam ga na fantaziju,bio u minusu na poluvremenu.

Pogledam kraj, čovek porobio.

Jesta da ima svu slobodu u Baskoniji, ali stvarno igra sjajno. I prošlu je bio dobar, ali sada baš izuva.

Ma aj sto ga imam na fantaziju, nego mi brat napuni i dzep na kladzi. :classic_biggrin:

Nisam primetio da ima neki poseban tretman  u odnosu na saigrace. Cak je i jedan veci period u prvoj cetvrtini presedeo nakon dva promasaja.

Jednostavno igra sa velikim samopouzdanjem i za sada pogadja u odlicnim procentima. 

• Like 1
Posted

Makabi i Hapoel se vraćaju u Izrael od prvog decembra ali to nije kraj ovoj EL sapunici jer će Dubai oba izraelska tima dočekati u Sarajevu dok Fener još traži lokaciju gde će im biti domaćin.

Na svetu i zvanično ne postoji sportska franšiza na ovako visokom levelu koja ima manje regularnu ligu u kojoj se već godinama timovima koji nisu akcionari prodaje sve skuplja licenca a lokacije se menjaju tokom sezone kao da je u pitanju neka revijalna liga bacača frizbija.

Najveći apsurd će biti ako u F8 aktuelni EL šampion izbori prednost domaćeg terena i onda prve dve tekme dočeka Hapoel u Poljskoj.

Ili da li će Dubai koji je u Sarajevu poveo 2-0 protiv Makabija za treću i četvrtu putovati za Tel Aviv ?

CIR-KUS.

• Like 7
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted
1 hour ago, Wingwalker said:

Makabi i Hapoel se vraćaju u Izrael od prvog decembra ali to nije kraj ovoj EL sapunici jer će Dubai oba izraelska tima dočekati u Sarajevu dok Fener još traži lokaciju gde će im biti domaćin.

Na svetu i zvanično ne postoji sportska franšiza na ovako visokom levelu koja ima manje regularnu ligu u kojoj se već godinama timovima koji nisu akcionari prodaje sve skuplja licenca a lokacije se menjaju tokom sezone kao da je u pitanju neka revijalna liga bacača frizbija.

Najveći apsurd će biti ako u F8 aktuelni EL šampion izbori prednost domaćeg terena i onda prve dve tekme dočeka Hapoel u Poljskoj.

Ili da li će Dubai koji je u Sarajevu poveo 2-0 protiv Makabija za treću i četvrtu putovati za Tel Aviv ?

CIR-KUS.

Apsolutno mi nije namera da branim Izraelce i njihov uticaj na sve sfere drustva, ne samo na kosarku, ali ova domacinstva turskih klubova i Dubai van svojih hala u EL su posledica nemogucnosti njihovih drzava da organizuju bezbedno te meceve. Sama EL ne zahteva to od njih, vec je Turska bila u fazonu mi ne garantujemo niciju bezbednost na tim mecevima, cak sta vise znamo da ce se nesto lose desiti tako da organizujte te utakmice negde drugde. 

• Like 3
Posted

Ima ona zajebanciju oko podjele Sarajeva, Son to sigurno bolje zna. Kao ovo Istočno Sarajevo dole zovu I stočno Sarajevo, a ovi opet podjelu nazivaju podjelom na Istočno i Bliskoistočno Sarajevo.

Dolaskom Dubaija taj naziv dobija na dinamici čini mi se.

• Ha-ha 3
Posted

Valensija je sigurno jedno od najtezih gostovanja ove godine, ljudi igraju u nenormalnom ritmu. Ekipa koju vredi gledati.

• Like 8
Posted (edited)
8 hours ago, fedor said:

Apsolutno mi nije namera da branim Izraelce i njihov uticaj na sve sfere drustva, ne samo na kosarku, ali ova domacinstva turskih klubova i Dubai van svojih hala u EL su posledica nemogucnosti njihovih drzava da organizuju bezbedno te meceve. Sama EL ne zahteva to od njih, vec je Turska bila u fazonu mi ne garantujemo niciju bezbednost na tim mecevima, cak sta vise znamo da ce se nesto lose desiti tako da organizujte te utakmice negde drugde. 

Kako bi Litvanci i Nemci garantovali ruskim klubovima  sigurnost da im je dozvoljeno ovo luksuziranje koje imaju izraelski klubovi? 

Sudijama koje u pasošu imaju izraelski pečat a treba da sude u Dubaiju vize završavaju preko posebnih kanala jer im inače ulaza nema. 

Dubai može da kupi višegodišnju licencu a rusi osnivači i akcionari lige ne mogu da igraju ni u Pioniru ni u Sofiji i to bez raspravljanja.  Regularno koliko i Obilićeva titula onomad.

Ako je već EL prodala licence neevropskim timovima nije u duhu fer pleja a ni pravno regularno da dozvoli ovaj level selektovanih protekcija gde je na primer Partizan prošle sezone jedini klub koji je gostovao Makabiju u Tel Avivu i tamo izgubio a u raspletu regularnog dela lige nedostajala mu je upravo jedna pobeda za ulazak u plej in, takodje i ove sezone će im gostovati tamo dok Zvezda sutra njima gostuje u Pioniru.

EL Medrano...samo nedostaje zid smrti, fliperana i pola žena - pola zmija. 

Edited by Wingwalker
  • Like 18
Posted
7 hours ago, fedor said:

Ali nije ni samo to, već ima i drugih stvari - zamisli situaciju u kojoj je cela hala u Turskoj recimo mirna ali cela hala bude obojena u Palestinsku zastavu. Predsednik Hapoela bi odmah iste sekunde povukao ekipu sa terena. I niko mu ništa ne bi mogao, pošto je l te, daje i ulaže novac. Mi smo jednostavno došli u situaciju da su neki timovi jednakiji od drugih, nije da je i do sada nismo imali, ali sada je to otvoreno, kompletno. Timovi nemaju iste uslove i ako se ja pitam liga nije regularna, ali to je liga koju imamo i jbg, ćuti i trpi...

• Like 3
Posted

Real je baš u rasulu. Kvalitetni su i dalje jako ali baš se uvukla neka buđavština u ekipu. Nisam očekivao od Scariola da ovako loše rukovodi ekipom. Campazzo i Maledon igraju vrlo malo zajedno. Nemaju zamenu za Tavaresa trenutno, Garubu ne bih poželeo ni Asvelu, neverovatno kako je taj lik propao nakon odlaska u Ameriku. Kramer nije igrač za klub reputacije Reala. Izgubili su redom od desetkovane Zvezde, Makabija i Bajerna. Njima treba jedan klasan bek, da se smrzneš od njega, valjda makar Real to može da priušti sebi. Čak je i Musa bio klasa za ovo što sad imaju na poziciji SG, a pričamo o najvećem klubu van NBA. 

Takođe mi je utisak koja je Herbert klasa od trenera. Oseti igrača, juče je Obsta zakucao na klupu a isforsirao Rathan Mayesa koji se naložio protiv bivšeg kluba iako je do sad bio uglavnom očajan. Znači im čak i povratak havarisanog Voigtmanna. Svaki igrač ima neku ulogu, živnuo je malo i Da Silva konačno, valjda je vezao prvi put 2 dobre partije još od one sezone u Albi. Ovo kako trenutno Mike izgleda nisam očekivao ni u najluđim snovima. Još ako bi Dinwiddie uspeo da se fino uklopi bili bi oni mega zajebani, a pri tome na papiru bottom 5 ekipa po svakom aspektu.

Moram reći da mi je drago što se Francisco etablirao kao EL klasa, dosta je više bilo Calathesa, Walkupa, Pajoli i sličnih sporaća, ovog baju bre lepo gledati kako zavrće zglobove naokolo. 

• Like 2
Posted

Шта је идеја Монака са пуштањем Лојда и Калатеса осим да се сачува два и по милиона евра?

Џејмс / Окобо / Мишино

Стразел / Недовић

Прилично бедна ротација на спољним позицијама ако се узме у обзир то да један од њих има 35 година и не игра одбрану, други 34 и још више не игра одбрану, трећи зна да има црње минуте него било који други бек у такмичењу, четврти глуми дефанзивца са 180cm/80kg, а пети ни не улази у протокол. Притом им је једина чиста и плејофа достојна тројка Алфа Диало. Да причамо о тиму који има/нема амбиције попут Басконије и Асвела, па и да разумем... али ови најавише напад на трофеј а ростер краћи него иједан други у такмичењу и успут носиоци ближи пензији него делу каријере кад им је тело на врхунцу. Успут и тренер засад далеко од тога да одушевљава, осим у полуфиналу против Олимпијакоса.

Ако они хоће титулу да освоје, SG или SG/SF играч им је потребнији него иједној другој екипи у Евролиги, а бројним је потребан.

Posted

Imaju i Tarpeya na SG/SF koji je defanzivni specijalac i zna da pogodi spot up. Meni je ok što su pustili Calathesa, ne vidim šta će im on, ali downgrade sa Loyda na Nedovića je baš WTF potez.

• Like 2
Posted
1 hour ago, Wingwalker said:

Sudijama koje u pasošu imaju izraelski pečat a treba da sude u Dubaiju vize završavaju preko posebnih kanala jer im inače ulaza nema. 

Izraelci ne stavljaju pečate u pasoše. Dobiješ papirić za ulaz i izlaz iz zemlje. 

Posted
22 minutes ago, Chaos Is Me said:

Imaju i Tarpeya na SG/SF koji je defanzivni specijalac i zna da pogodi spot up. Meni je ok što su pustili Calathesa, ne vidim šta će im on, ali downgrade sa Loyda na Nedovića je baš WTF potez.

Не занемарујем његове квалитете, али кад се одузму blowout минути из победе над Дубаијем, он засад проводи на терену читава четири по утакмици. Сигурно да је одличан у одбрани и да јесте каква-таква опција нападачки, али пре мислим на крилу него на двојци. Бегаран је неупотребљив, а Диало, Блосомгејм и Миротић таман траже нечијих пет минута да се затвори тих 80 на позицијама три и четири. У сваком случају су на повреду Џејмса/Окоба од катастрофе, а то звучи баш неозбиљно кад се знају њихови циљеви.

Posted
2 hours ago, Wingwalker said:

Kako bi Litvanci i Nemci garantovali ruskim klubovima  sigurnost da im je dozvoljeno ovo luksuziranje koje imaju izraelski klubovi? 

Dubai može da kupi višegodišnju licencu a rusi osnivači i akcionari lige ne mogu da igraju ni u Pioniru ni u Sofiji i to bez raspravljanja.  Regularno koliko i Obilićeva titula onomad.

Ako je već EL prodala licence neevropskim timovima nije u duhu fer pleja a ni pravno regularno da dozvoli ovaj level selektovanih protekcija gde je na primer Partizan prošle sezone jedini klub koji je gostovao Makabiju u Tel Avivu i tamo izgubio a u raspletu regularnog dela lige nedostajala mu je upravo jedna pobeda za ulazak u plej in, takodje i ove sezone će im gostovati tamo dok Zvezda sutra njima gostuje u Pioniru.

EL Medrano...samo nedostaje zid smrti, fliperana i pola žena - pola zmija. 

2 hours ago, Dzep said:

Ali nije ni samo to, već ima i drugih stvari - zamisli situaciju u kojoj je cela hala u Turskoj recimo mirna ali cela hala bude obojena u Palestinsku zastavu. Predsednik Hapoela bi odmah iste sekunde povukao ekipu sa terena. I niko mu ništa ne bi mogao, pošto je l te, daje i ulaže novac. Mi smo jednostavno došli u situaciju da su neki timovi jednakiji od drugih, nije da je i do sada nismo imali, ali sada je to otvoreno, kompletno. Timovi nemaju iste uslove i ako se ja pitam liga nije regularna, ali to je liga koju imamo i jbg, ćuti i trpi...

Slazem se sa vama, neki timovi imaju veci uticaj i bolji polozaj, ali to je uvek tako. U nasim bednim ligama je Partizanu i Zvezdi dozvoljeno ono sto ovi drugi ne mogu ni da sanjaju. Ne postoji nista sto je sto posto fer, sportski i pravedno, a EL je daleko od toga. Ja samo kazem da Turska pre svega, pa sada i Emirati ne zele iz ovog ili onog razloga teret organizovanja utakmica za Izraelskim timovima i da sama EL nije rekla ne mozete tamo, tako da to uskracivanje prednosti domaceg terena nije prevashodno do EL vec do njih samih. Necemo porediti Nemacku,Litvaniju sa Turskom. Turska je bezbedonosno vrlo komplikovana zemlja koja o koncu svakodnevno drzi i svoje unutrasnje probleme.

Druga prica je zasto Izraelci mogu da igraju, a Rusi ne, a razlog je iskljucivo novac. Ne voli evropa vise jevreje od rusa, cak sta vise rekao bi da ih mrze podjednako, ali je Rusija jaka vojno dok ekonomski ne predstavlja nikakav faktor pogotovo u toj sferi sporta i sou biznisa. Zbog toga je iskljciti ruse iz nekih "moralnih" razloga vrlo laka odluka, a Izraelce gotovo nemoguca. Rusa nema neko vreme, liga zaradjuje vise nego sto je ikad zaradjivala, niko nije ni osetio izostanak, sutra izbaci Makabi i Hapoel liga ostaje bez 80% sponzora i propada vrlo brzo. Slican primer imamo recimo sa amerima i Kinom. Kineze niko ne moze da gleda ocima, a NBA i Holivud im maksimalno lizu guzicu jer im nasusno treba kinesko trziste i ogromna kolicina kineskog novca koji im stize svakodnevno.

Uglavnom nije pravedno, nikad nije bilo pravedno, nikad i nece biti pravedno. Sutra da dodje nba evropa, u pitanju su isti ljudi sa istim "principima" i prioritetima i nista se nece promeniti. Svakako moja poruka se odnosila na cinjenicu da su Turci i Dubai "dobrovoljno" bez prednosti domaceg terena u takvim utakmicama, a ne na zahtev EL za sve ostalo se apsolutno slazem sa vama. 

• Like 3
Posted
3 hours ago, Manu said:

Valensija je sigurno jedno od najtezih gostovanja ove godine, ljudi igraju u nenormalnom ritmu. Ekipa koju vredi gledati.

Znaci nabo sam sa gostovanjem ove sezone😎

• Like 2
Posted
16 minutes ago, Gudura said:

Znaci nabo sam sa gostovanjem ove sezone😎

Ja garantujem da jesi, najbolji grad u najboljoj zemlji u Evropi, još imaju space shuttle of nove hale, biće top ugođaj...

• Like 5
  • Thanks 1