Sinnerman Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Koliko mene nervira ta priča o domaćim mladim talentima koji eto propadaju jer zli stranci dolaze ovde da igraju. Evo i Igor Rakočević se našao da pametuje u podkastu kod Luke i Kuzme. To je prazna priča. Mi nemamo trenutno vanserijske talente koji vrede da ih baciš u vatru. U davna vremena je bilo znatno bolje po tom pitanju. Da li zbog toga što u to vreme mladi nisu drndali kompjutere i telefone po ceo dan, nisu svako veče pijančili i ostajali do ujutru, već su imali radnu etiku i trenirali su do besvesti. Pa samo ću vam navesti neke primere, malo stariji znaju, ovim mlađim naraštajima da bude jasnije. Da li ste vi svesni kakvi su košarkaši bili jedan Igor Rakočević koji se pojavio sa 16god, jedan Miloš Vujanić, Radmanović, Aleksandrov itd. Znate li kakav je skok šut imao Rakočević kad se odrazi metar u vis? Kad Miloš Vujanić i Aleksandrov daju po 30+ poena u seniorskoj košarci. Kako je zakucavao Radmanović? A šta mi danas imamo? Dajte, budimo malo ozbiljni.
Creed Bratton Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, Chaos Is Me said: Koji je to domaći mega talenat kome smo propustili da damo minute? Ne slažem se ni sa ovim nepostojanjem pritiska u ABA ligi zato što eto sad imamo 3-godišnju EL licencu. Zvezda je klub koji mora da ide na trofeje u svim takmičenjima, taj pritisak se podrazumeva bez obzira na vrednost trofeja u široj slici. Sport se igra za trofeje a ne radi učešća u nekom takmičenju. Apsolutno tacno, ovo za Topica je glupost momak je u pravo vreme dosao kod nas i da nije bilo onih nesrecnih povreda imao bi 15+ minuta regularno do kraja sezone. Uostalom on je i startovao prve dve utakmice u EL kad je dosao medju kojima je i derbi bio. Ovi klinci sto ih sad imamo jednostavno nisu toliki talenat isto bi minuta dobili i u drugim aba ekipama. Mogu misliti na sta bi licilo da igraju regularno po 15 minut+ minuta u aba. Na sve ovo utakmice aba lige iako je zgusnut raspored cesto sluze i da zamene treninge kojih i nema, da se razigraju neki igraci koji potencijalno mogu da donesu nesto na el nivou za razliku od juniora koji el nece videti do kraja sezone. Real nije prosle sezone davao sansu Hugu Honzalesu samo zato sto je mlad domaci igrac nego sto je izuzetno talentovan. Kad se ponovo pojave neki igraci koji su talentovani kao Petrusev ili Topic dobice sansu al ovo forsiranje narativa o mladim domacim igracima u vecitima je bas trulo i vrti se kao pokvarena ploca. Imamo mi dovoljno dobrih mladih igraca da nam ne propadne reprezentacija samo je vecina njih prerasla vecite ili nisu tu iz raznoraznih razloga koji realno nemaju veze sa ova dva kluba. 2
Knipex Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Da li neko ima ikakav info vezan za Rivera i njegov povratak? Danas sam čuo, iz navodno pouzdanog izvora, da se najverovatnije neće vratiti u tim do pred kraj sezone a možda ni tada, odnosno da je za njega sezona završena pa me zanima da li je još neko dobio takav info.
Markoss Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Pisah i na FKCZ temi, meni je apsolutni idiotizam gde trener dok je na klupi ima svu slobodu ovog sveta, gde moze da tera koga hoce, i da trazi ko mu padne na pamet, a onda ako kiksne par utakmica - dobije pedalu. Bukvalno ne postoji nikakva hijerarhija ili sistem, vec se sve radi impulsivno. Ako je Grejem pravio probleme, ponasao se lose i sprecavao trenera u tome da sprovodi ono sto zeli - onda podrzavam ovo. Kao sto se npr prica da Parker radi u KKP. Ali ako se Obradovicu digao kurac da odjednom Jaga vaskrsava i tera tipa koji je projektovan bio za nesto posle maltene tri i po utakmice - onda je to cist bezobrazluk. Kao sto je bio bezobrazluk sto je trazio jebenog Korkmaza kada je dosao, pa je i Drcelic skontao koliko je to debilan predlog. Dobio si tim, dobio si odredjene igrace, pokusaj da napravis nesto od njih. Ubaci ih u taj tvoj sistem. Nisi Greg Popovic iz prajma, niti igras vanvremensku kosarku. Edited 1 hour ago by Markoss 2
Summerfunk Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago 26 minutes ago, Knipex said: Da li neko ima ikakav info vezan za Rivera i njegov povratak? Danas sam čuo, iz navodno pouzdanog izvora, da se najverovatnije neće vratiti u tim do pred kraj sezone a možda ni tada, odnosno da je za njega sezona završena pa me zanima da li je još neko dobio takav info. Koliko ja znam, on trenira samostalno već neko vreme. Najavljuju ga svako malo. Doduše jeste malo čudno kad su rekli da se vraća oko Nove godine, taman kad Motejunasu istekne ugovor, tad se i Papi vraća. Kad eto, prođe mesec dana, još se ne nazire da će zaigrati. Ali nema šanse da je završio sezonu, gluposti. Kontam kroz do sredine februara će odigrati makar u ABA nešto.
Golijat Posted 21 minutes ago Posted 21 minutes ago Kad smo kod Grahama, mislim da pojedini koji pisu da nije dobio sansu grese. Dobio je on odredjenu sansu ali mislim da smo (Sasa) veliki problem napravili sto ga nismo istrpeli, narocito kroz ABA tekme. On je leteo posle prve greske na klupu. Bio sam u dobroj poziciji na utakmici protiv Barse u areni, bukvalno je zamenjen prvi put nakon prve male greske i na tu izmenu je bas ispizdeo i bio u fazonu da mora da dobije bar neke minute kao priliku da pokaze nesto. Graham je onaj tip igraca gde je bukvalno svakom zvezdasu stalo da on proradi i da bi bio miljenik navijaca posle par tekmi da je proradio. Stav na terenu mu je takodje bio odlican. Pun fokus, cimanje, pozrtvovanost. Steta sto ga nismo istrpeli. 1
crni96 Posted 9 minutes ago Posted 9 minutes ago Dosta mi igrača nismo istrpili a neke smo trpili i previše To smo mi
VISOKOLETAC Posted 6 minutes ago Posted 6 minutes ago 54 minutes ago, Markoss said: Pisah i na FKCZ temi, meni je apsolutni idiotizam gde trener dok je na klupi ima svu slobodu ovog sveta, gde moze da tera koga hoce, i da trazi ko mu padne na pamet, a onda ako kiksne par utakmica - dobije pedalu. Bukvalno ne postoji nikakva hijerarhija ili sistem, vec se sve radi impulsivno. Ako je Grejem pravio probleme, ponasao se lose i sprecavao trenera u tome da sprovodi ono sto zeli - onda podrzavam ovo. Kao sto se npr prica da Parker radi u KKP. Ali ako se Obradovicu digao kurac da odjednom Jaga vaskrsava i tera tipa koji je projektovan bio za nesto posle maltene tri i po utakmice - onda je to cist bezobrazluk. Kao sto je bio bezobrazluk sto je trazio jebenog Korkmaza kada je dosao, pa je i Drcelic skontao koliko je to debilan predlog. Dobio si tim, dobio si odredjene igrace, pokusaj da napravis nesto od njih. Ubaci ih u taj tvoj sistem. Nisi Greg Popovic iz prajma, niti igras vanvremensku kosarku. Ne razumem. Ocigledno je imao los uticaj na ekipu, a to ne mora da bude samo da se ponasa lose. Jednostavno je gusio druge igrace, a nista nije doprineo i od kada on ne igra opet smo prodisali. Sto se tice Jaga izgleda da smo se ogresili malo o njega. Kod nas se vec drugi put vraca i sa kraja klupe postaje bitan sraf. To sto se nama ne svidja, to je nas problem. To bi znacilo da je Sferopulus pogresio, pa sada i Obradovic ili kako bi rekli hoce centrala da pogresi jednom, ali ne sto puta 🙂 1
Recommended Posts