Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Najprijatnije iznenadjenje sezone za mene je Ebuka Izundu. Nisam iskreno ovoliko ocekivao od njega.

Mislio sam da je on tu za Aba ligu i 5 minuta EL, da u napadu moze samo da zakuca i oko kosa kad mu se servira da pospremi, medjutim...

Izuzetan osjecaj ima kao i ledjnu tehniku, cim primi loptu dize se gore na kos i odlicnu realizaciju ima. Nudi se na postu fino i juce se par puta ponudio bas lijepo kada smo sa niskog posta napadali sa Kalinom i Ojeleyom.

Slobodna takodje sjajno izvodi, bas meku ruku ima. Na skoku uvijek aktivan, za 14 minuta na parketu ima 2.3 ofanzivnih skokova.

U odbrani sve bolji, juce aktivan na liniji dodavanja, ruke uvijek podignute da presjece dodavanje.

Djeluje i da smanjuje glupe faulove, takodje to ce i dolaziti kada malo dobije i rispekt kod sudija pa mu ne sviraju svasta.

A djeluje mi da ima jos prostora za napredak. Mislim da ga trebamo obavezno zadrzati za sledecu sezonu, a i ove je zasluzio vecu ulogu dosadasnjim partijama. Slag na tortu je ovo MVP priznanje koje je dobio.

• Like 2