Smrtokapa Posted yesterday at 09:15 AM Posted yesterday at 09:15 AM Nema smisla da dva puta šutnemo trenera tokom sezone. Ali ako vratimo Sfera to nam se računa kao da trenera nismo ni menjali, dva puta ništa jednako ništa. Prepodnevna božićna razmišljanja. 2 7
Cavani Posted yesterday at 09:21 AM Posted yesterday at 09:21 AM 6 hours ago, Guru said: Malo je bez veze potencirati nekakav problem na PG kao da je Jared Butler Uroš Tripković pa mora isključivo da igra na 2. Čovek ima izuzetan ball handling, lepo čita odbrane, provlači neke pasove koji su za CMM-a misaona imenica, ume i fino da ih sakrije položajem tela/pogledom na drugu stranu. Znači sasvim je rezonski da on i CMM pokriju svih 40 minuta na PG, plus da odigraju 10-ak minuta zajedno u petorci. A ako je ideja da se i u minutima bez CMM-a Butler rastereti prenosa lopte i inicijalne postavke napada, to se radi sa igračem koji ima telo i koji će biti kompetentan defanzivac, a ne sa minijaturnim Jagom. OK, ne postoji u rosteru idealan profil tipa Jerian Grant, al' probaj makar sa tim Miljenovićem koji je ipak krupniji, fizikalniji i ima neko iskustvo igranja na toj poziciji. Situacija na poziciji 5 već jeste izrazito problematična, tu će bez Bolomboja na nekih njegovih 70-80% tek biti ozbiljne patnje, pre svega defanzivno... I to sa pet centara pod ugovorom, genijalno. O ovome sam i ja razmisljao, mora rupa na pleju da se zakrpi ako ciljamo visoke domete, a imamo vrhunske igrace. Ako ne dodje do vaskrsnuca pokojnog Grejema, ja bih u ozbiljnijim utakmicama ovako nesto ugrubo rasporedio. 1. Kodi 30, Batler 10 2. Batler 20, Nwora 10, Miljen-Dobric 10, 3. Nwora 20..itd. Na petici Bolomboj i Izundu da uzmu gro minuta, Rivero i Motejunas da pomazu u zavisnosti od stanja i mecapa. Ako bi se Karter vratio u nekom periodu to bi jos vise zakrpilo rupe na 2. Na 3 i 4 nemamo nikakvih problema. I dalje stojim pri tome da imamo jedan od najjacih i najsirih rostera u takmicenju. Ako struka to isprati onda se mozemo nadati velikim rezultatima, ali tu mi je strepnja jaca od nade. 2
bosMan_jr Posted yesterday at 09:29 AM Posted yesterday at 09:29 AM 2 hours ago, Miki28 Lakers in 5 said: 09:53 u igri 2/2 2P 0/4 3P 2/2 FT 0 skokova 0 asistencija -20 ...Za razliku od Jaga koji, recimo, perfektno zna šta treba da radi na terenu. Takodje, on ne trazi toliko loptu, više igra za tim. U tom smislu, Devonteu možda treba malo više vremena... Sta je problem ovde?? mozda Yago perfektno zna da treba da donese dvojku sinoc…
Bode Posted yesterday at 09:40 AM Posted yesterday at 09:40 AM (edited) 2 hours ago, Sinnerman said: Ozbiljan incident sinoć sa sudijama. Očekujem da nas oderu finansijski i bar tri utakmice bez publike. Nestvarno šta "pristojna publika" bez huligana sa šipke sebi dozvoli na Badnje veče. Mi smo ozbiljno poremećena nacija koja je svakim danom sve luđa i nevaspitanija. Zato što ti ne voliš košarku, voliš više rukomet. Mir Boziji, Hristos se rodi! Zao mi je sto to pisemo na danasnji dan, ali je istina, pa nemamo cega da se stidimo. Nekulturna i nevaspitana. Ljudi ne znaju da se ponasaju na javnm mestima, nije to samo rec o kosarkaskoj utakmici. Dubai je kazna u najavi. Neverovatno mi je da smo na nekim pozicijama nakrcani igracima i da covek ne ume da nadje resenje. Mislim da je suludo i spominjati neku smenu i slicno. Ali je isti osecaj kao sa Sferom. Nadas se, a znas i vidis da nece biti bolje. Covek bira tvrdoglava i iracionalna resenja. Pisao sam o tome skoro, neko je pomenuo sinoc. Gomila improvizacija i napada koji se zavrsavaju igrom 1 na 1. Ali ne planski, nego iznudjeno. Edited yesterday at 09:41 AM by Bode
Čočo Posted yesterday at 09:41 AM Posted yesterday at 09:41 AM Svako ko misli da će se promeniti i drugi trener u toku sezone je za neki vid ustanove. Ne zagađujte temu vašim željama jer Deda Mraz ne postoji. Saša će biti cele sezone i u zavisnosti od rezultata sudbina će mu se odrediti za sledeću. Trenutno, ne ide ovo u dobrom smeru po njega a ni po nas. Od pauze za reprezentaciju ekipa je izgubila svu auru koju je imala i u timu i oko tima. Odbrana se ne igra ( što bi rekao šef stanice ona je i stvar volje zato je malo i do igrača ) a napad više ne funkcioniše ni kroz ISO košarku. Sinoć smo imali bezbroj situacija gde nismo znali šta sa loptom koja se vrtela iz ruku u ruku do 5,6 sekundi do kraja gde gotovo u svim situacijama dolazi kod najgoreg igrača na terenu da završava napad. Ove petorke koje nam igraju i tvdoglavi način na koji vodi utakmice nisu ni za nivo pripremnih utakmica gde imaš prostora da isprobaš sve. Cela hala juče grebe lice i čupa kosu u prvom poluvremenu jer igramo bez centra, svi vide, Valensija se odlepljuje na 15+ poena razlike a trener drži u igri Davidovca i Odzeleja na 5. A uz njih Jaga i Grejma kojima je trenutno ABA liga maksimum. Bukvalno nas sve zajebava čovek. Ili nas zajebava ili je stvarno toliki dunster. Saša mora pod hitno da skrati rotaciju i da mu petorke budu košarkaške petorke sa definisanim košarkaškim pozicijama na terenu a ne da izmišlja toplu vodu sa Odzelejom na 5 i Davidovcem koji čuva protivničke bekove. Seriju od 13:0 i najbolju košarku smo sinoć igrali kada je petorka na terenu igrala na svojim pozicijama. Kodi plej, Batler dvojka, Nwora trojka, Moneke četvorka i Izundu petica. Zar je jebeno teško da gledamo ovo tokom većeg dela utakmice?! Petorka spremna i da igra odbranu, da štiti reket, obezbedi skok. U napadu se odmah videla prosta i jednostavna igra iz pnr preko Batlera i Izundua, pa dođe do skupljanja pa ostane Nwora sam na 6.75 ili odmah se skupe posle pnr pa ostane Nwora sam na čeonoj liniji da se prošeta do koša. Slep i laik vidi ove stvari ali ne i naš trener. Inače odraz celokupne naše trenutne igre i smera u kojem trener ide i koliko se pogubio se vidi kao i kod Janisa u igri Odzeleja koji je opet bez učinka i neprimetan na terenu jer ni sam više ne zna šta se od njega očekuje i sa koje pozicije igra. 13
JPM Posted yesterday at 09:58 AM Posted yesterday at 09:58 AM Sale ce dobiti produzetak ugovora nakon kupa, onda ga menjamo u novembru kad vec formira tim i krene sa 1-5 evroligu. 3 1
MrTripleDouble Posted yesterday at 10:12 AM Posted yesterday at 10:12 AM Voleo bih da neko dokon izvuce sve komentare iz poslednjih 15 dana Dobijamo ovu evrokup Valensiju u Beogradu dvaes' razlike! A bilo ih je na desetine 5
berti Posted yesterday at 10:12 AM Posted yesterday at 10:12 AM Da su u timu sinoc umesto Jaga i Dede bila bilo koja dvojica sa foruma, mozda bismo i dobili. 1
GameChanger Posted yesterday at 10:19 AM Posted yesterday at 10:19 AM 8 hours ago, dzakala said: Da li moze neko da da smisleno objasnjenje, strucno, zasto imamo problem da umrtvimo odnosno usporimo igru protiv ovakvih ekipa? Mi smo veceras celo vece trazili sami da igramo njigovu igru, ni jednom nisam video neki drugi fame plan. Pokazalo se da mozemo da izdrzimo tajnritam nekih 3 do 4 minuta a onda se sve urusi kao kula od karata Odgovorio je vec @TB Told ono sto se tice defanzivnog dela i tu bih se slozio. Ono sto kod usporavanja tempa u napadu predstavlja problem za nas jeste nemogucnost nasih pg-eva da igraju kvalitetne napade i sprovode akcije na postavljenu odbranu u kontinuitetu. Istini za volju, Janis je to radio mnogo uspesnije sa istim plejmejkerskim tandemom (minus Batler!), ali je to mogao preko bunarenja na Petruseva koji je vadio brda praznih napada na cist kvalitet u igri 1v1, a nije odmagala ni pnr igra sa Bockom i low post igra preko Kaline koje nije bilo mnogo ali sada je uopste nema. Nek se ljudi okrecu na glavu ali nama bi umesto Jaga na ovaj roster daleko vise znacio Jovic, pa koliki god da je kamenjar ne bi imao znacajno losiji procenat od Brazilca, a mnogo bi lakse nalazio centre i pri tome je telo u odbrani. Kako bilo, resenje naseg problema, kao sto je i @Guru stidljivo pomenuo jeste otkljucavanje Batlera kao glavnog bolhendlera u rotaciji, da li sa Nvorom, Miljenovicem ili nekim trecim u paru, pitanje je. On do sada jeste pokazao i paletu dobrih poteza i mirnocu i dobro prepoznavanje situacija kad krene na ulaz, ali trenutno sa njim lopta ne kruzi dovoljno i akcije nisu tecne. Dok se to ne desi, bicemo osudjeni na juris i tranzisn kao jedinu stabilnu opciju za nasu produktivnost u napadu. Ono sto definitivno mozemo da promenimo i za sta nam niko nije potreban, jeste komunikacija na preuzimanju, bolja selekcija kod pomoci u odbrani i 1v1 odbrana. To su neke osnove, stvar fokusa i volje i to jednostavno mora mnogo bolje da izgleda do kraja sezone. 7
Summerfunk Posted yesterday at 10:21 AM Posted yesterday at 10:21 AM 22 minutes ago, JPM said: Sale ce dobiti produzetak ugovora nakon kupa, onda ga menjamo u novembru kad vec formira tim i krene sa 1-5 evroligu. Zašto bismo ga produžili ako ima ugovor do kraja sledeće? Mada pitaj Boga hoće on dočekati kup, imamo dosta gostovanja sad, polako 😄
JPM Posted yesterday at 10:23 AM Posted yesterday at 10:23 AM 9 minutes ago, MrTripleDouble said: Voleo bih da neko dokon izvuce sve komentare iz poslednjih 15 dana Dobijamo ovu evrokup Valensiju u Beogradu dvaes' razlike! A bilo ih je na desetine To ti pokazuje nas mentalitet. Ako mi nemamo skauting ne znaci da drugi nemaju. Ovde su znali za Tompsona, Riversa, Lopeza i onog centra iz Baskonije... Ali Valensija ima skauting.
Shunsuke Nakamura Posted yesterday at 10:24 AM Posted yesterday at 10:24 AM Mi imamo još jedan problem u vezi ovih klasičnih postava. Moneke nam je prva četvorka a nema šut za tri. Od svih centara na rosteru najbolji šuter za tri je Motejunas a nije ni on neki streč centar kao Rivers ili Kostelo iz Valensije. 2
Sector Posted yesterday at 10:27 AM Posted yesterday at 10:27 AM Neozbiljno bi bilo dovoditi novog trenera drugi put u 2 mjeseca ali neka opcija otkaza i autopilota do kraja sezone bi moglo biti kratkoročno rješenje. Ako ništa drugo niko ne bi Semija slao na 5 već bi tu poziciju pokrivali centri a i ne bi mogli nikome da narede da uđe Davidovac u igru. 1
Petkovic Miroslav97 Posted yesterday at 10:28 AM Posted yesterday at 10:28 AM Dva relativno dobra šutera su baš u kanalu što se tiče šuta i to duže vreme. Mislim pre svega na Jaga i Grejema, koji su relativno dobri šuteri, a promašuju čiste, otvorene trojke. Što duže u hali. Pogotovo Grejem, koji je ozbiljan šuter i u NBA bio, ne traži se ovde puno. On može baš dosta da digne plafon ekipi svojim šutem za 3p i ne treba sada odustajati od njega, pogotovo jer mu je zamena Jago. Bio je dugo povređen, ali relativno loš je bio i na pripremama, neka hvata formu. Žali bože što ovaj tim nema nekog Flečera Megija kao opciju sa klupe gde bi igrao vrlo malo, ali sa određenom ulogom sa klupe. 3
Čočo Posted yesterday at 10:28 AM Posted yesterday at 10:28 AM (edited) 5 minutes ago, Shunsuke Nakamura said: Mi imamo još jedan problem u vezi ovih klasičnih postava. Moneke nam je prva četvorka a nema šut za tri. Od svih centara na rosteru najbolji šuter za tri je Motejunas a nije ni on neki streč centar kao Rivers ili Kostelo iz Valensije. Da Odzelej ne igra centra nego krilnog centra imao bi i šut za tri sa pozicije četiri. Nije problem u timu. Imamo igrače za sve a sa povratkom Bolomboja bukvalno za sve. Problem je u treneru. Već vidim kako se Bolomboj vraća na teren a Odzelej i dalje igra na centru i ispred njega. Tu će Saša sebi da potpiše presudu. 4 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Dva relativno dobra šutera su baš u kanalu što se tiče šuta i to duže vreme. Mislim pre svega na Jaga i Grejema, koji su relativno dobri šuteri, a promašuju čiste, otvorene trojke. Što duže u hali. Pogotovo Grejem, koji je ozbiljan šuter i u NBA bio, ne traži se ovde puno. On može baš dosta da digne plafon ekipi svojim šutem za 3p i ne treba sada odustajati od njega, pogotovo jer mu je zamena Jago. Bio je dugo povređen, ali relativno loš je bio i na pripremama, neka hvata formu. Žali bože što ovaj tim nema nekog Flečera Megija kao opciju sa klupe gde bi igrao vrlo malo, ali sa određenom ulogom sa klupe. Ne treba nama nikakav Flečer. Treba nam zdrav Karter na beku. Edited yesterday at 10:30 AM by Čočo 4
JPM Posted yesterday at 10:42 AM Posted yesterday at 10:42 AM 20 minutes ago, Summerfunk said: Zašto bismo ga produžili ako ima ugovor do kraja sledeće? Mada pitaj Boga hoće on dočekati kup, imamo dosta gostovanja sad, polako 😄 Ma sprdam se malo... Klub nam vode diletanti.
Don Dusko Posted yesterday at 10:44 AM Posted yesterday at 10:44 AM 1 minute ago, JPM said: Ma sprdam se malo... Klub nam vode diletanti. 2
Markoss Posted yesterday at 10:49 AM Posted yesterday at 10:49 AM Valensija nas je kao i Pariz bukvalno izgazila. Meni je utisak da su oni u svakom napadu imali nekog samog na sutu za 3, a onda i pod kosem hvatali skokove. Bas dva sramotna poraza za Obradovica, uz onaj derbi. Inicijalno imamo dobru ekipu, ali nama su ova dva tima toliko ogolili mane da bukvalno vise ne znam sta da ocekujem. 13
fradler Posted yesterday at 10:51 AM Posted yesterday at 10:51 AM 19 minutes ago, MrTripleDouble said: Voleo bih da neko dokon izvuce sve komentare iz poslednjih 15 dana Dobijamo ovu evrokup Valensiju u Beogradu dvaes' razlike! A bilo ih je na desetine Ja sam prvi bio ubedjen u pobedu jer smo bili blizu nje i u Valensiji uprkos jako skromnoj partiji, pritom je delovalo da smo mi u poslednje vreme podigli formu, a da su oni poceli da padaju. Ono sto su igrali protiv Makabija, Mursije, Andore i tri cetvrtine protiv Partizana bilo je Bogu za plakanje. Ali onda su ubacili skoro 200 poena za tri poluvremena Bilbau i Manresi u dva dana i na tom talasu ludackog samopouzdanja i napadacke forme sinoc odigrali verovatno najbolju partiju sezone, kako rece Martinez. Svaka im cast, uostalom ona dupla pobeda u Atini bila je jasan signal da se radi o preozbiljnom sistemu. I dalje mislim da ce pasti u nekom trenutku, centarska linija im je prilicno problematicna, ali nema dileme da ce zavrsiti medju 8. 6
JPM Posted yesterday at 10:58 AM Posted yesterday at 10:58 AM (edited) Valensijin protok lopte je nesto sto nismo videli do sad ove godine. Pogledajte kako stoje igraci u napadu, fantasticno. Njihov svaki sut je ili izgradjen ili koriste losu defanzivnu kretnju protivnika za slobodan sut ili prodor. Kad su videli Davidovca i Jaga krenuli su doslovno da masturbiraju. Jago od metar i jagodica sa T-rex rucicama. Deda sa brzinom administrativnog radnika... Gozba na badnji dan. Edited yesterday at 11:03 AM by JPM 7
Summerfunk Posted yesterday at 11:03 AM Posted yesterday at 11:03 AM OBRADOVIĆ SAŠA! Mi smo vojska Saše Obradovića pa makar nam i Yago igrao centra dok Bolomboj - Izundu - Motejunas - Rivero i siroti Plavšić gledaju sa klupe. Hoću Davidovca, Kalinu i Dobrića na terenu svih 40 minuta! Utegnuće ovo Saša do kraja, nemo' se sekirate. Nema potreba za panic button, sve je ovo normalno. Još se traži startna petorka, probavaju kombinacije, small ball uvek donese rezultate. Lagano. 1 2
No name Posted yesterday at 11:05 AM Posted yesterday at 11:05 AM Motejunas čim je došao u klub odmah je igrao 16 min u Istanbulu, 20 min protiv Zalgirisa, 20 protiv Baskonije...a sinoc samo 5....Imamo i izjavu D.Mo kako ne zna zašto nije više igrao. Stvar je jasna, Obradović je jedno tvrdoglavo stvorenje koje tera inat. Kad je dosao bio je cica-maca, sav umiljat, I to bože on se promenio. Ali malo sutra. Evo ponovo tera po starom kao sa prvog mandata. Najbolje smo igrali kad smo bili pribijeni uza zid, I sa skraćenom rotacijom, gde su nosioci igrali sa većom minutazom a rotacija bila 8-9 igrača. Jasno su se znale uloge, I posao na terenu. Kad je krenula pokretna traka da se tumba tim i rotira 12 igrača tu je i kraj. Čim je on počeo da implementira Yaga, Odzeleja na poziciju 5, rotacija 12 igrača kao kod Swerkana, eto pogubljenosti. Sam u sebi mislim biće njemu implementacija kad ga Penjarola napenali u kupu, a posustane u EL a sve ide ka tome pa će početi jos vise da trokira na konferenciji . Ima tim, ima dobre igrače i umesto da sve to unapredi, on se trudu da sve zagorča. 7
Cavani Posted yesterday at 11:06 AM Posted yesterday at 11:06 AM Ne bih se slozio da im je centarska linija toliko problematicna. Sako je masina za skokove, vizljast je i jako skocan, ume da uhvati ili odbije loptu nakon promasaja. Prosle sezone je imao cini mi se i par dabl dablova u Asvelu. Prizeljkivao se i ovde, imao je odlicnu statistiku i dobru sezonu. Kostelo zna da siri. I sto je najbolje po njih, oni njihove centre koriste.
Petkovic Miroslav97 Posted yesterday at 11:06 AM Posted yesterday at 11:06 AM 1 minute ago, Summerfunk said: OBRADOVIĆ SAŠA! Mi smo vojska Saše Obradovića pa makar nam i Yago igrao centra dok Bolomboj - Izundu - Motejunas - Rivero i siroti Plavšić gledaju sa klupe. Hoću Davidovca, Kalinu i Dobrića na terenu svih 40 minuta! Utegnuće ovo Saša do kraja, nemo' se sekirate. Nema potreba za panic button, sve je ovo normalno. Još se traži startna petorka, probavaju kombinacije, small ball uvek donese rezultate. Lagano. Kalinić - 16 minuta Davidovac - 3 minuta Dobrić - Minut ipo
Summerfunk Posted yesterday at 11:10 AM Posted yesterday at 11:10 AM 1 minute ago, Petkovic Miroslav97 said: Kalinić - 16 minuta Davidovac - 3 minuta Dobrić - Minut ipo Porazgovaraću ja sa Sašom oko ovog. Ovde može lepa petorka da se napravi, sa pravim ciganima koji igraju za džabe, osećaju klub i ne bi dozvolili onu blamažu, da kod kuće primiš 106 poena. Miljenović-Dobrić-Kalina-Davidovac-Plavšić. Ovo nas vodi na F4. Doviđenja.
Recommended Posts