McLeod Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 10 minutes ago, rodriguez said: ti vadiš samo ono što ti odgovara za unapred zacrtane zaključke, tako da ova analiza ide dalje bez mene. isto kao i to da butler "uopšte nije lošiji" od CMM u domenu odbrane. no dobro, forum. Da citas, razumeo bi. Odbrana 1 na 1. CMM je veci, ima duze ruke, naravno da je bolji u preuzimanju. Ali je to u vasem slucaju nebitno jer njegovi kvaliteti ne mogu da dodju do izrazaja kad igrate ovakvu odbranu. Ono sto je bitno je da vasa odbrana ne puca na Batleru. A moze da pukne zapravo na CMM, i bilo je situacija kada on pokaze Kalinicu da uradi svic koji je nelogican i prima se trojka. Bas se jasno secam jedne takve situacije u prvom poluvremenu posle koje Kalinic siri ruke i gestikulira prema njemu. Nije jedina. A sto se tice ovog prvog dela, nadji mi jos jednu utakmicu bilo koga u EL da ima takav odnos dugih i kratkih napada. Vi ste druze primili stotku od tima koji je imao 50% suta za dva poena, ali su imali ogroman broj napada. Zato sto ih rano zavrsavaju. Edited 6 hours ago by McLeod 2
chimamoneke Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 4 hours ago, forumko topic said: Preovladava mišljenje forumaša da je Saša Obradović tanak za trenera. Da smo mu mi prvi klub koji trenira i da je ovde došao da uči (bez razapetog šatora), pa da razumem. Čovek ima višegodišnje iskustvo, sasvim korektan CV, iako nije trenirao mnogo EL timova. Nemoguće je da smo mi prvi provalili da se radi o dunsteru. Niti mislim da ga igrači miniraju, kao što je bio slučaj u komšiluku. Očigledno je da pokušava da sprovede neke svoje ideje, koje ne funkcionišu. Meni nije jasno da čovek tvrdoglavo ne odustaje, iako je očigledno da neki igrači ne mogu da iznesu teret koji im on nameće. E, to je problem. Ne stručnost i znanje, već bandoglavost i sujeta. Nije se uopšte promenio. Zvezda ima u ovoj sezoni možda i tim sa najzvučnijim imenima. Verovatno i najskuplji ikada. Najviše atletike ima u ovim igračima. Tim koji jeste osakaćen povredama, ali i sasvim dobro pokriven na svim pozicijama. Krpimo i trpimo malo na centru, ali ostatak ne škripi toliko. Ne vidim razlog da sa ovim timom ne budemo konkurentni za sam vrh, osim ako dirigent ne zadaje ritam "Tamo daleko", a hor peva "Marš na Drinu". To se da rešiti. Pa u suštini da, mada za trenerski rezime van ekipe Monaka on stvarno nije dokazao da je na visokom nivou a tamo je imao na evropskom tlu tim na nivou Golden Stejta za standarde ovde. I mnogo ovde fali Devonte i njegovi poeni i da neki igrači slabije vide parket sad dal ce se to desiti verovatno ne gledajuci njegov rad 1
rodriguez Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 3 minutes ago, McLeod said: Vi ste druze primili stotku od tima koji je imao 50% suta za dva poena, ali su imali ogroman broj napada. Zato sto ih rano zavrsavaju. i za to ima objašnjenje u statistici utakmice. naš broj izgubljenih lopti je za 8 veći (19) nego PBB (11) a to nismo nigde kompenzovali na drugoj strani. otuda je 10 razlike dobar rezultat sa takvom pošasti u unutrašnjoj igri. zahvaljujući šutu u garbidž tajmu kkCZ ima bolje procente nego PBB. SO se namestio da mu se puno toga zameri ali kada dođe do pitanja odbrane, CMM vs butler tu nema šta da se priča. sa butlerom smo još na "nije tako loš u odbrani kako se priča". sad ako neko misli da CMM igra obradoviću da bi kvalitetno hobolovao parket i onda u poslednjih par sekundi napada nešto pokušao, jer nema ni odbrambeni kvaltet, neka ga.
McLeod Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 minute ago, rodriguez said: i za to ima objašnjenje u statistici utakmice. naš broj izgubljenih lopti je za 8 veći (19) nego PBB (11) a to nismo nigde kompenzovali na drugoj strani. otuda je 10 razlike dobar rezultat sa takvom pošasti u unutrašnjoj igri. zahvaljujući šutu u garbidž tajmu kkCZ ima bolje procente nego PBB. Tacno, ali sam namerno pomenuo njihov sut za dva, oni su i do kraja prangijali i promasivali malo vise za tri, sut za dva je bio takav i kad su imali +25. Pritom nije da ih je sut za tri nesto posebno kenjao, samo su svi bili otvoreni. Jasno je zasto. 1
rodriguez Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago naravno da su napravili razliku na šutu za 3 u 3/4 kojih je bilo 8 pogođenih i na tome je realizovana razlika od +21 nama je ta statistika kompenzovana batlerovim garbidz tajmom tako da se u finalnoj statistici (16 trojki PBB vs 15 trojki KKCZ) ne vidi značaj ovog gore koji je bio očevidan svakome ko je gledao utakmicu. 1
Petkovic Miroslav97 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 36 minutes ago, sinisat5 said: Odbrana Kodija je poprilično precjenjena.. Složio bih se sa tobom. I to mislim da je kod njega veći problem voljni momenat (videti pod Hapoel i kako je branio ključni napad nakon svog bizarnog pokušaja preko Motlija) nego bilo šta drugo. 1
Žilee Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 12 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Složio bih se sa tobom. I to mislim da je kod njega veći problem voljni momenat (videti pod Hapoel i kako je branio ključni napad nakon svog bizarnog pokušaja preko Motlija) nego bilo šta drugo. Ali isto tako kada Kodi preuzme neku cetvorku pa i peticu tesko ga uguraju cak i nekad i ne pokusavaju da ga uguraju u kos ,tu je mozda i najbolji u celoj evropi zato je jako bitna nas sraf. 3
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 49 minutes ago, Žilee said: Ali isto tako kada Kodi preuzme neku cetvorku pa i peticu tesko ga uguraju cak i nekad i ne pokusavaju da ga uguraju u kos ,tu je mozda i najbolji u celoj evropi zato je jako bitna nas sraf. To je i dalje mismec, da ne pricamo sto takve situacije treba da vam budu outlier u sistemu, a ne da se ponavljaju. Kao i to da DeDa trci da pokrije sut za tri na 45 stepeni, ili posle pika ostaje 1 na 1 sa bekom, ili da se ne zna ko gradi ko skace, ko gde stoji. To sto CMM moze ponekad dobro da sacuva vise i jace igrace od sebe treba da bude ekstra kvalitet, da se ne plasite tih situacija, a ne da ih ostavljate nadajuci se da ce preuzimanja sve pokriti. To je lenja odbrana, cak i kad fercera i moze se uvek naci slaba tacka koju ce onda svaki tim besomucno eksploatisati, cak i indijanski poput Pariza. I to vazi cak i kad svi igraju agresivno na loptu i odbrana 1 na 1 ne puca posle preuzimanja. A trenutno to svakako nije slucaj.
Bejn Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Kada izgubiš od tima u totalnom raspadu koji posle nakatnaju sa -20 i -40 a potom od indijanaca koji imaju 10 poraza od 11 utakmica onda nisi trener. Šta si ne znam, ali trener nisi. 4 3
NMX Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Mek, kad si tu, ne bilo ti zapoveđeno - baci najavu poraza u naredne 3 tekme. Hvala 3
Taki Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 19 minutes ago, Bejn said: Kada izgubiš od tima u totalnom raspadu koji posle nakatnaju sa -20 i -40 a potom od indijanaca koji imaju 10 poraza od 11 utakmica onda nisi trener. Šta si ne znam, ali trener nisi. Taj tim u raspadu je odigrao najbolju cetvrtinu u sezoni, bukvalno bez greske a prije te zadnje cetvrtine smo vodili 16 razlike pred 20+ hiljada navijaca koji su tu utakmicu navijali, a ovi drugi jesu gubili ali sve je to bilo gusto, stoji da smo lose odigrali i da se moralo u odbrani drugacije ali sad bas da je Pariz kanta nije. 2
Goofy Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 4 minutes ago, Taki said: sad bas da je Pariz kanta nije. . Edited 4 hours ago by Goofy
McLeod Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 25 minutes ago, NMX said: Mek, kad si tu, ne bilo ti zapoveđeno - baci najavu poraza u naredne 3 tekme. Hvala Rado, ali i dalje mislim da idete bar u plejin. 1 2
Don Dusko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 minutes ago, McLeod said: Rado, ali i dalje mislim da idete bar u plejin. 5
BattleBender Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 hours ago, McLeod said: To je asset iskljucivo u angazovanoj timskoj odbrani. Ako igrate svic ceo mec bez ikakvog prilagodjavanja, protivnik ce samo da gleda gde je Deda ili Odzelej i idu direkt na njih. Sto je uostalom Pariz i radio maltene sve vreme dok su oni bili na parketu. Uostalom, rekao sam da je CMM bolji u organizovanoj timskoj odbrani, ali ovo sto vi igrate trenutno ne spada u to. bold 1 - logicka greska. Ne polazis od pretpostavke da ce tim (KKCZ) da igran neangazovanu i neorganizovanu timsku odbranu. Niti meris znacaj nekog kvaliteta u tom kontekstu i u tim uslovima. Igras EL, tim ima cilja da igra plejof, prilikom strategije postavljanja principa same igre, mora da ti se podrazumeva da odbrana da ima dobru, organizovanu i angazovanu odbranu. bold 2 - Ako nadjem vremena, mozda i pogledam ponovo tekmu, ili neke delove, ponovo, ali sam popirlicno siguran da nam odbrana nije pucala najvise zbog switch-ova. --- Inace da se razumemo, nisam ovde vojnik switch odbrane, stavise mislim da je u celoj Evropi u odrejenoj meri procitana, i da bi trebalo da se malo oladi sa preuzimanjem po svaku cenu. Koliko god da swithc odbrana donosi dobre stvari, pogotovo u odbrani pick-a, ona otvara neke stvari za protivnika. I tu ne mislim samo na izolacije i post-ove posle switch-a. Vec i na tu prvu sekundu kad defanzivci vrse switch, moze tu odredjenim nadriblavanjem da se stovri prednost. Fora je sto do skoro niko nije bio naviknut da koristi to, ali kao i svako cudo u kosarci, naviknes se na njega i naucis da igras protiv toga. Tako da polako vec sve ekipe bolje napadaju switch. I da ponovim, ne mislim tu na ono sto se desava posle switch-a i to iniciranje stvaranja viska iz izolacije. Da se vratim na CMM-a i znacaj njegove odbrane, i te sposobnosti da ga niko ne gura po parketu gde zeli... Ne igras kosarku sa pretpostavkom da ces da zatvoris sve mogucnosti protivniku, nego sa pretpostavkom da ga nateras na napade sa najmanjom verovatnocom a da usput sto vise vremena od napada iskoristi da dodje do toga. Cak i da se kad tad dodje do pozitivnog matchup-a, mnogo je velika razlika da li si omogucio protivniku da ima jos 5-7 sekundi od napada ili 10-14 sec. To mu dodje i jedna od najvaznijih stvari.
Sinnerman Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 17 minutes ago, McLeod said: Rado, ali i dalje mislim da idete bar u plejin. Mršavo je to, da ne kažem jadnjikavo. Utešna nagrada.
Kooineeperk Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 38 minutes ago, McLeod said: Rado, ali i dalje mislim da idete bar u plejin. Spoiler Dugo sam cekao da upotrebim ovaj gif 😄 sto bi se reklo - sad ili nikad! Nadam se da ce Mek shvatiti kao salu inace ... 4
srlepajce Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 44 minutes ago, Sinnerman said: Opaaaa, počeli i naši da čitaju! Haha,Tijana? @DameTime ovo si mogla biti ti 😆 2
Mile1 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Apropo Grahama, samo da vas podsetim da je i Tj.Shorts isto bio u kanalu pa ga je Ataman izdigao malo, najlakse je zakucati nekog na klupu posle prve greske i pricati kako nije usvojio neke principe, daj mu sansu u toj aba ligi prvo pa da vidimo koliko moze 4
Kooineeperk Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, srlepajce said: Haha,Tijana? @DameTime ovo si mogla biti ti 😆 Sta ako Tijana jeste @DameTime?! 1
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 minutes ago, srlepajce said: @DameTime ovo si mogla biti ti 😆 Kod mene bi već čitao na srpskom. 2 1
Čočo Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 53 minutes ago, Sinnerman said: Opaaaa, počeli i naši da čitaju! Poslednji sa ovog prostora koji su čitali, otišli na F4. Samo kažem... 🫣 Edited 2 hours ago by Čočo 1
Recommended Posts