VISOKOLETAC Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 4 minutes ago, Teleći sač said: Ali na duze staze to cak i ne mora da bude lose, ti ces imati jedan fond igraca koji ce za 2-3 godine dolaziti u EL, to ce biti ugraci sa 21,22,23 godine za koje nece biti mesta u NBA ali koji su se igrajuci na koledzu i trenirajuci po njihovim principima napredovali mozda i vise nego da su ovde sezonu-dve igrali za FMP ili Megu. Sto vise onih sa 17, 18, 19 godina odlazi, odrzavace se i kontinuitet dolaska sa koledza tih vec i formiranih a jos uvek mladih igraca. To moze biti tako, a i ne mora. Koliko smo igraca imali sa koledza koji kada predju u profesionalnu kosarku ne lice ni na sta. Koliko ce Andrej Kostic napredovati sa svjih 10ak minuta po utakmici? Pisi propalo. 1
Webad Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 29 minutes ago, Sector said: Znači Uroš je sa nama do 2027. 💪💪💪 Iz straha da nam ga neko ne otme...sta znas...zlu ne trebalo 1
Teleći sač Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 5 minutes ago, VISOKOLETAC said: To moze biti tako, a i ne mora. Koliko smo igraca imali sa koledza koji kada predju u profesionalnu kosarku ne lice ni na sta. Koliko ce Andrej Kostic napredovati sa svjih 10ak minuta po utakmici? Pisi propalo. Naravno, ova recenica je kljucna, i ja sam rek'o moze da bude, al ne mora 🙂
VISOKOLETAC Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 7 minutes ago, Teleći sač said: Naravno, ova recenica je kljucna, i ja sam rek'o moze da bude, al ne mora 🙂 Pa dobro, po meni moze da bude 5%, a ne mora 95%. 1
TB Told Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 12 minutes ago, VISOKOLETAC said: To moze biti tako, a i ne mora. Koliko smo igraca imali sa koledza koji kada predju u profesionalnu kosarku ne lice ni na sta. Koliko ce Andrej Kostic napredovati sa svjih 10ak minuta po utakmici? Pisi propalo. U tome i jeste stvar, proceniš koji igrač zaslužuje šansu, dovedeš ga i pružiš mu priliku. Ne da ga potpišeš na tri godine samo da bi se hvalio time, a posle 6 meseci sedenja na klupi da ga šalješ na pozajmice. 2
Estrella Roja Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ilić i Plavšić su primeri mladih igrača koji su došli u Zvezdu kao perspektivni i sa dobrim brojkama pre dolaska. A sa obzirom kako su igrali u Zvezdi i kako im se razvija karijera nisam baš siguran da je klub bio problem. Petrušev je takođe jedan od mladih talenata koji je dobio priliku (ili bolje reći dve) i koji je dokazao da mu je mesto u EL. Ja nemam ništa protiv da mi Đurišiću damo šansu. Jedino što nisam siguran šta mogu da očekujem od beka koji u G ligi šutira 20% za 3 poena. 3
Dropkick Murphys Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Gde je sada i šta radi mali Lazarević? Moramo sledeće sezone napraviti mesta za tu mlađariju. 9
NMX Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Dači Iliću ističe ugovor na leto, nadam se da su pregovori u toku. Drčela, ne zajebavaj se, gledamo te.
Урош19 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 54 minutes ago, NMX said: Dači Iliću ističe ugovor na leto, nadam se da su pregovori u toku. Drčela, ne zajebavaj se, gledamo te. Imam osećaj da je već 8 godina na pozajmicama 3
Čvarkov Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 7 minutes ago, Урош19 said: Imam osećaj da je već 8 godina na pozajmicama A pre toga 5 godina u klubu. Još malo će u penziju. Bez preterivanja imam takav osećaj. Edited 7 hours ago by Čvarkov 2
Čvarkov Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 hour ago, Dropkick Murphys said: Gde je sada i šta radi mali Lazarević? Moramo sledeće sezone napraviti mesta za tu mlađariju. Možda se odluči za koledž.
Bode Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) Ako ne ispadne sve kako treba sa Obradovicem, a sva je prilika da nece, bilo bi lepo da se kontaktira Israel Gonzalez, ako je zainteresovan, a trenutno je slobodan. Smatram da bi on mogao da napravi dobru doselekciju za sledecu sezonu. Dobar period u Albi uz rad sa mladim igracima i uglavnom skromnim timom. Meni je takav covek fit za Zvezdu. Edited 7 hours ago by Bode
chimamoneke Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) Prvo da se stvari poslože objektivno i onako kako jesu pa da se vodi priča o načinu funkcionisanja kluba posto imam utisak da većina ljudi ne vidi da i nas voljeni tim i komšije iz arene ne igraju Evroligu jer su krem de la krem košarke nego zato što služe za onu frazu hleba i igara odnosno pretežno kao drugi deo iste. I čelnici iz Evrolige nisu nesvesni toga i jasno im je vrlo odakle dolaze finansije u oba kluba i da što se tiče odrzivosti istih zavisi mnogo od politike i stranke koja ce biti na vlasti pa samim tim i licence nikada ne prelaze godinu ili sada 3. i mnogo važna stvar u kojoj oni imaju prednost u vidu imanja naša 2 tima u ligi su sa jedne strane marketinški aspekt gde izvlače veliku glednost, rad kockarske mašinerije koja učestvuje u finansiranju iste te Evrolige itd. Tako da da bi mi igrali ovo takmičenje i njima je važno da se to ne radi sa malim budžetom odnosno da budem konkuretni iole jer jel ako idemo sa planom tankovanja sezone dve ili 3 oni gube ovo navedeno gore ili umesto 38 utakmica gde mogu da izvlače snimke za reklamiranje lige ili mase koja ce uplacivati pare da se kladi na utakmice dobiju to da ce imati punu arenu u slučaju derbija i iole kog malo poznatijeg tima koji dolazi u Beograd. U prevodu priča ne pije vodu. Klubovi sa privatnim vlasništvom i velikim tržištem iza imaju te opcije da mogu da se zajebavaju sa strategijama dok kod nas to nije slučaj niti ce biti. I da naravno naši timovi van karti i mercha koji se cak i retko prodaje ovde nemaju zaradu od tv prava i plaćaju učešće pa samim tim nije ni isplativo da se ide po nekim dugorocnim planovima jer jel cela priča je čista zabava za šire mase. Edited 7 hours ago by chimamoneke 2
Dropkick Murphys Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 29 minutes ago, Čvarkov said: Možda se odluči za koledž. Vole poslednjih godina na koledžu da bace u vatru takve evropske talente, jedino bude problem što drva brzo izgore. He he 1
srlepajce Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ponovljam se ali od tih mladjih igraca najkorektniji je ispao Simonovic i kapa dole
Čočo Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 36 minutes ago, Bode said: Ako ne ispadne sve kako treba sa Obradovicem, a sva je prilika da nece, bilo bi lepo da se kontaktira Israel Gonzalez, ako je zainteresovan, a trenutno je slobodan. Smatram da bi on mogao da napravi dobru doselekciju za sledecu sezonu. Dobar period u Albi uz rad sa mladim igracima i uglavnom skromnim timom. Meni je takav covek fit za Zvezdu. Suludo je birati njega pored Radonjića koji je takođe pravio dobre rezultate sa skromnim timom. Ako ćemo ponovo da ulazimo u EL sa skromnim timom uvek Radonjić treba biti ispred svih. Mada ja bih mu dao da radi i sa ovom megalomanijom. Ima apsolutno sve kredite da proba i kad se ima para i pravi respektabilan tim. Edited 6 hours ago by Čočo 3 1
Taki Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Mi zadnje dvije sezone da smo imali pobjedu vise vjerovatno bi igrali play of a sa dvije sigurno.A ovdje se pise kao da smo zavrsavali 15-16 bez ikakve nade za play of. Imali smo dosta sezona u novom formatu bez ulaganja da se uvjerimo da bez para ne ide, samo smo prvu sezonu bili blizu, a zadnjih godina liga je dosta teza nego u tim sezonama. E sad druga stvar je sto bi mogli i za manje sastaviti pametniju ekipu sa vise smisla. Volio bi kada bi dovodili igrace kojima je defanziva jaca strana, ne svidja mi se ova kosarka na kos vise i ako je pitanje da li je to izvodljivo, promijenila se kosarka, nema ekipe koja odbranom dobija, svi igraju na puno poena, da li je to do toga sto su Americki igraci preplavili ligu, sto treneri nemaju mogucnost za treninge a i neke disciplinske mjere. Sto se Obradovica tice ocigledno je da stvari ne funkcionisu dobro,mislim da je njemu najveci problem pritisak, on se na utakmici pogubi, previse emocija, nije u stanju poslije utakmice dati izjavu koliko se pogubi.. A i ovi odlasci, to ne moze biti normalno u ovom trenutku prije najvaznije utakmice. Tesko da moze do ova dva trofeja ali eto neka pokusa, ako ne uspije razlaz na kraju sezone i to je to..
Bode Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 4 minutes ago, Čočo said: Suludo je birati njega pored Radonjića koji je takođe pravio dobre rezultate sa skromnim timom. Ako ćemo ponovo da ulazimo u EL sa skromnim timom uvek Radonjić treba biti ispred svih. Mada ja bih mu dao da radi i sa ovom megalomanijom. Ima apsolutno sve kredite da proba i kad se ima para i pravi respektabilan tim. Da, ali covek trenira Zenit. Pocetkom godine je potpisao novi ugovor, pa ga zbog toga nisam ni uzeo u obzir.
m0k1 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ja koliko se secam tog perioda Izrael Gonzales je vrteo svih 12 igraca i delio minutazu gore nego Sferopulos. Povrh svega toga ta Alba je bila i losije plasirana od nas uglavnom - ali da, nas su tukli redovno 😃 btw, ovde bi se isti taj Itudis pljuvao i terao onog trenutka kada bi u do or die mecu za prednost domaceg terena izgubio od protivnika sa 8 igraca na klupi 20+ razlike a posle toga izgubio i od Splita (uzimam poslednje plasirani tim iz aba lige posto je Hapoel danas izgubio od poslednje plasiranog tima u njihovom prvenstvu) tako da... Bio bi nazvan ispusenom mustiklom i terao bi se iz kluba. Nije bas da imamo strpljenja i da "oprastamo" bilo kakve kikseve ili debakle.
Tex_Willer Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 9 minutes ago, Čočo said: Suludo je birati njega pored Radonjića koji je takođe pravio dobre rezultate sa skromnim timom. Ako ćemo ponovo da ulazimo u EL sa skromnim timom uvek Radonjić treba biti ispred svih. Mada ja bih mu dao da radi i sa ovom megalomanijom. Ima apsolutno sve kredite da proba i kad se ima para i pravi respektabilan tim. Pa Dejo ima tim, plus on ne želi u sns mulj da se vraca( obe ekipe pripadaju tom mulju).
Čvarkov Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Lako je iz ove perspektive da ne kažem sns budžeta da se poteže argument kako se evropska košarka promenila (što je tačno i ide tezi u prilog). Kad nas realnost udari u glavu za par godina (vrlo moguće i dosta brže) i počnemo redovno gubiti u kvalifikacijama od Farskih ostrva i Luksemburga, biće Vučić kriv jer je uništio sve čega se dotakao, neće biti bitno što je i od strane navijača takav koncept prihvaćen. 10
Bode Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 6 minutes ago, m0k1 said: Ja koliko se secam tog perioda Izrael Gonzales je vrteo svih 12 igraca i delio minutazu gore nego Sferopulos. Povrh svega toga ta Alba je bila i losije plasirana od nas uglavnom - ali da, nas su tukli redovno 😃 btw, ovde bi se isti taj Itudis pljuvao i terao onog trenutka kada bi u do or die mecu za prednost domaceg terena izgubio od protivnika sa 8 igraca na klupi 20+ razlike a posle toga izgubio i od Splita (uzimam poslednje plasirani tim iz aba lige posto je Hapoel danas izgubio od poslednje plasiranog tima u njihovom prvenstvu) tako da... Bio bi nazvan ispusenom mustiklom i terao bi se iz kluba. Nije bas da imamo strpljenja i da "oprastamo" bilo kakve kikseve ili debakle. Mislim da su jednu ili dve sezone bili ispred nas, ali uzmi u obzir da smo uglavnom imali skuplji tim. Sta znam, ja zaista ne vidim koji bi to respektabilni trener nas vodio, mozda se otvori neka opcija. Uz svo postovanje prema sadasnjem, ali ako ne uzme ABA, samo neka tvrdoglavost onog Drcelica moze da prevagne na njegovu stranu. Ne verujem da ce ponoviti grcki scenario.
Čočo Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Pa i Gonzales ima klub i trenira Trst ako me sećanje dobro služi.
Krle Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Svasta se moze procitati, pa cak i to da treba da dovedemo Israela Gonzalesa koji je igrao run & gun kosarku u Albi koja je redovno zavrsavala na dnu tabele... Treba se setiti i pocetka sezone i kakvi su bili komentari za selekciju i izbor igraca. Moramo da probamo da konacno uspostavimo neki sistem sa trenerima, da se rastanemo sa nekim igracima koji ne mogu da nam pomognu u borbi za visok plasman i da dovedemo zamene koje ce to moci. Nikako ne treba ponovo menjati ceo tim i trenera, jer to apsolutno nikuda ne vodi. Taj Sasa Obradovic koji je neznalica je sa ovim timom imao 20 pobeda i 15 poraza. Bilo je poraza koji mozda i nisu smeli da se dese, ali bilo je i velikih pobeda i to niko ne moze da ospori. Po mom misljenju najveci problem je bio nedostatak dobrih backup igraca, jer jednostavno kad nije islo glavne igrace nije imao ko da ih zameni. Takodje, ogroman problem je i povratak svih povredjenih u roster, koliko god to mozda i smesno zvucalo, ali svi ti stranci ocekuju minute, mozda imaju i u ugovorima zagarantovanu minutazu ili ulogu sto nije krivica trenera. Bilo je bas lepih trenutaka u ovoj sezoni, ali je bilo i onih manje lepih, a na kraju ostaje zal sto nismo uspeli da dodjemo do plej-ofa, jer smo ostvarivali neke bas velike pobede. Ne treba ponovo sve ispocetka raditi, nego napraviti dobru analizu i pojacati tim na mestima gde smo imali nedostatke koji su uticali na to da se ne nadjemo u top 8 ekipa. Mnogi zaboravljaju da je ovo skoro potpuno nov tim u odnosu na proslu sezonu, sa novim nosiocima igre (osim Kodija koji je dosta napredovao ove sezone) i na kraju i nismo tako lose prosli kao sto je delovalo na pocetku sezone da ce biti + smo osvojili i jedini trofej za koji se igralo ove sezone. Ostaje jos ABA liga i KLS gde ocekujem titulu, a mislim da bi time ova sezona mogla da dobije prelaznu ocenu
Recommended Posts