JoaoFelix2023 Posted Tuesday at 09:18 PM Posted Tuesday at 09:18 PM Da dobijemo Asvel a onda krecu kalkulacije 🙃 1
djenkoslav Posted Tuesday at 09:21 PM Posted Tuesday at 09:21 PM 23 minutes ago, VISOKOLETAC said: Ja kad idem na meč bliži sam mesecu nego igraču... Sirotinjo i bogu si teška. 😅 3 1 1 14
kokodakalo Posted Tuesday at 09:29 PM Posted Tuesday at 09:29 PM 12 minutes ago, Вујке said: Ако Дубаи добије два следећа меча код куће, од којих је један против Ефеса, ми морамо добити и Асвел и Реал да бисмо били испред њих. Ако се други резултати поклопе како не треба, то значи да ћемо бити на 11. месту (ако изгубимо од Реала и добијемо Асвел). Е сад, шанса да се баш сви резултати поклопе како не треба је јако мала. Али нажалост нисмо мирни. Jedan jeste protiv Efesa, ali drugi je protiv Valensije. Pritom i ako budemo izjednaceni sa njima i recimo Monakom, mi smo 9, oni su 10, a Monako ispada. Milion je kombinacija i rano je do poslednjeg kola za kalkulacije. Isto tako sa tri pobede i makabi ide na 21. Ni oni nisu otpisani.
Problem sa licnim greskama Posted Tuesday at 09:30 PM Posted Tuesday at 09:30 PM 14 minutes ago, Вујке said: Ако Дубаи добије два следећа меча код куће, од којих је један против Ефеса, ми морамо добити и Асвел и Реал да бисмо били испред њих. Ако се други резултати поклопе како не треба, то значи да ћемо бити на 11. месту (ако изгубимо од Реала и добијемо Асвел). Е сад, шанса да се баш сви резултати поклопе како не треба је јако мала. Али нажалост нисмо мирни. Neverovatno.
BaneSto01 Posted Tuesday at 09:30 PM Posted Tuesday at 09:30 PM (edited) Evo neke moje analize za ekipe koje trenutno imaju 20 i 19 pobeda i nalaze se od 8. do 12. mesta, (ukljucujuci i Makabi, sa 18 pobeda i utakmicom manje), i predikcije za finalni plasman: Zvezda: (nadamo se) pobeda protiv Asvela, i poraz u Madridu. Finalni skor 21-17 Barselona: od utakmice u Monaku dosta toga zavisi. Zbog prednosti domaceg terena zarad analize, pretpostavicemo da Monako dobija posle produzetaka (kako se ukupna kos razlika ne bi menjala). Finalni skor 21-17 Monako: pobeda protiv Asvela sutra, pobeda protiv Barselone, i u poslednjem kolu Hapoel kod kuce - u ovom slucaju, reci cemo da tu pobedjuje Hapoel. Finalni skor 21-17 Dubai: docekuju Efes (sigurna pobeda) i docekuju Valensiju, gde ja isto ocekujem pobedu, pogotovo ako im bude trebalo. Finalni skor: 21-17 Makabi: gostuju Parizu, "docekuju" Hapoel i Virtus. Po meni je realno da uzmu 2/3 pobede tu, sto bi ih stavilo na 20-18, i ispadaju. U slucaju da dobiju sve 3, doci ce na 21-17 Ako ovih 5 ekipa bude imalo 21-17 (sto je vrlo moguce), medjusobni skor bi bio sledeci: 8. Barsa 5-4, +22 (pod pretpostavkom da gube od Monaka posle produzetaka; iako u slucaju pobede Monaka, razlika nije bitna u ovom scenariju). 9. Monako 4-4, +11 10. Zvezda 4-4, -5 11. Maccabi 4-4, -30 12. Dubai 3-5, +2 U slucaju da Makabi izgubi jednu od preostale 2 utakmice (i sve ostalo ostane isto kao u situaciji gore, dakle Monako pobedi Barselonu posle produzetaka), oni ispadaju na 12. mesto, dok je situacija sledeca: 8. Monako 3-3, +16 9. Dubai 3-3, +4 10. Barsa 3-3, -9 11. Zvezda 3-3, -11. Dakle u ovom slucaju, razlika u utakmici Monako - Barsa i eventualnoj pobedi Monaka bi bila kljucna. Ukoliko ona bude iznad dva poena, Zvezda bi se popela na 10. mesto dok bi Barsa ispala. U slucaju da Monako zaista pobedi posle produzetaka ili jednim poenom razlike, moramo da navijamo za Makabi u izraelskom derbiju, jer u suprotnom bivamo najlosija ekipa u krugu. Za kraj, u slucaju da Barsa pobedi u Monaku i Makabi pobedi Hapoel, Monako bi bio 12. sa skorom 20-18, Barsa bi se odvojila sa skorom 22-16, dok bi krug od 9. do 11. mesta bi bio sledeci: 9. Makabi 3-1 (-4) 10. Zvezda 2-2 (-7) 11. Dubai 1-3 (+11) Dakle, pod ozbiljnim preduslovom da pobedimo u petak u Lionu, utakmica Monako - Barselona i potencijalno kos razlika u slucaju pobede domacina nam kroji sudbinu. U slucaju poraza, gubimo realne sanse za plasman dalje. Za sada nam najrealnije izgleda 10. mesto. Edited Tuesday at 09:33 PM by BaneSto01 1 1
wing Posted Tuesday at 09:30 PM Posted Tuesday at 09:30 PM 33 minutes ago, VISOKOLETAC said: najzad i Batler dao nešto... 1 8
Вујке Posted Tuesday at 09:31 PM Posted Tuesday at 09:31 PM 1 minute ago, kokodakalo said: Jedan jeste protiv Efesa, ali drugi je protiv Valensije. Pritom i ako budemo izjednaceni sa njima i recimo Monakom, mi smo 9, oni su 10, a Monako ispada. Milion je kombinacija i rano je do poslednjeg kola za kalkulacije. Isto tako sa tri pobede i makabi ide na 21. Ni oni nisu otpisani. С Макабијем имамо бољи међусобни, што значи да они, у случају да добијемо Асвел, не могу да буду испред нас. Дубаи је нажалост друга прича
BattleBender Posted Tuesday at 09:34 PM Posted Tuesday at 09:34 PM Ovo sto se igralo u prvom pol, je da ti se zgadi kosarka. Ne mogu ja ovu haoticnu jurnjavu da gledam, drazi mi je i ekstremni hrkljus. CMM muz. Dobra Kobra. Sreca, te Makabi izgubi, moze lakse da se dise. Gledace se mozda jos 3 tekme... 1 1
Taki Posted Tuesday at 09:34 PM Posted Tuesday at 09:34 PM 1 hour ago, Don Dusko said: Kako je lepo uci na temu posle pobede! Kako je ekipa iščezla negdje krajem trece cetvrtine, nevjerovatno..
bodo Posted Tuesday at 09:35 PM Posted Tuesday at 09:35 PM 1 minute ago, Вујке said: Ако Дубаи добије два следећа меча код куће, од којих је један против Ефеса, ми морамо добити и Асвел и Реал да бисмо били испред њих. Не знам да ли други резултати могу тако да се поклопе да испаднемо из 10. Вероватно је теоретски могуће. U slučaju da na kraju završimo mi, Maccabi , Monaco i Dubai sa istim brojem pobeda u tie-breaku smo prvi mi pa maccabi. Ne bi bilo dobro za nas da se tu uključi barsa kao peti klub.a moguće je da svih pet klubova završe sa istim skorom.
Chaos Is Me Posted Tuesday at 09:35 PM Author Posted Tuesday at 09:35 PM Kao što protiv KKP nije sve bilo tragično, nije ni sad sve bajno. Prvo poluvreme totalno ludo, u drugom smo odigrali malo Radonjaballa i priveli rutinski iako su nam 2 glavna napadača u teškom kanalu, ne zna se ko je gori. Svaka čast Dobriću na partiji večeras ali uzdati se u to da će on poenterski odmeniti ovu dvojicu svaki put je baš šansa kao piletu protiv mesara. Implementator je u drugom poluvremenu max srezao rotaciju i verovao ovoj 4orici koji su izneli meč ali nije mogao da igra bez Nwore ili Butlera jer je u ovakvom konceptu tima to nemoguće. Zato je prikucao za klupu one koji nisu dali šta treba u prvom poluvremenu bez obzira kako se zovu. Mislim da bi bilo idealno i da Rivera vrati na poziciju trećeg centra, jebeš njegovih par poena na postu kad nas izbuše preko njega uvek baš lagano, dosta što moramo da trpimo 2 revolveraša koji odbranu ili neće ili ne znaju da igraju. Dakle, Boki Izundu i vozi, a baš ako ne možemo da kupimo koš daj Papija na par minuta. Nadam se da Codi neće lipsati do kraja sezone, ovo su jezivi napori. Daj da dobijemo Asvel kako god, do tad me nikakve kalkulacije ne zanimaju, EL je ludo takmičenje. Top 6 sam otpisao, vidim ima ovde onih koji se tome nadaju, takvi će verovatno prvi da pljuju kad realnost pokuca na vrata. 15 1
Stefi88 Posted Tuesday at 09:37 PM Posted Tuesday at 09:37 PM https://euroleague-standings.com/euroleague/2025-26-final-rounds-calculator Bice zajebano ako Monako i Dubai dobiju sve do kraja, a reano je i Barsa da dobije kuci Bajern u poslednjem kolu. 1
kokodakalo Posted Tuesday at 09:43 PM Posted Tuesday at 09:43 PM 10 minutes ago, Вујке said: С Макабијем имамо бољи међусобни, што значи да они, у случају да добијемо Асвел, не могу да буду испред нас. Дубаи је нажалост друга прича Pogresno racunas.To sve je tako ako smo sami u krugu, sto necemo biti. U svim varijantama tu je jos najmanje jedna ekipa, a onda zavisi koja je to ekipa.
Dropkick Murphys Posted Tuesday at 09:44 PM Posted Tuesday at 09:44 PM U principu, još uvek ne treba mozgati i praviti kalkulacije, jer...uz realan razvoj situacije, može se desiti da igramo s Realom za 6. mesto (oni izgube od Fenera, Barsa u Monaku i Pao u Valensiji), a ako ih ne pobedimo, da ispadnemo i budemo 11, ako Dubai i Monako dobiju sve. Prvo Asvel, pa da bacamo vradžbine pred zadnje kolo. 15 1
dunaj95 Posted Tuesday at 09:46 PM Posted Tuesday at 09:46 PM Dobiti Asvela... PRVO I OSNOVNO Odmoriti se fizički, spremiti se psihički i po brejk u Madrid... Nisam ja računao ništa, al' ovi krugovi od 21:17 i računice mi se nikako ne sviđaju... Popušićemo ga tu izgleda... 2
Cavani Posted Tuesday at 09:56 PM Posted Tuesday at 09:56 PM Imamo sve u svojim rukama, imali smo i pre 10 i pre 30 dana. Ako ispadnemo bice jer mi nismo zasluzili, kalkulacije me ne zanimaju uopste vec kako da dobijemo preostale dve. 14
Nini3112 Posted Tuesday at 09:59 PM Posted Tuesday at 09:59 PM Ali kad vidim brata Papija Rivera,kako da ga ne volis,gde god pogledam on nasmejan a brat je jak kao bik😀
Taki Posted Tuesday at 10:17 PM Posted Tuesday at 10:17 PM 18 minutes ago, Nini3112 said: Ali kad vidim brata Papija Rivera,kako da ga ne volis,gde god pogledam on nasmejan a brat je jak kao bik😀 Ali zato odbrana :) 1
wing Posted Tuesday at 10:20 PM Posted Tuesday at 10:20 PM Kad su krenuli na kraju da skaču sa navijačima...naravno Kobra najsretniji ali Kodi bratko prepariran...35 minuta 14 asista i jedna izgubljena. Već u sledećem kolu bi morali Miljen i Batler više minuta da mu uštinu na kecu. Kodi se prvi put požalio da je iscrpljen. 1 1
Вујке Posted Tuesday at 11:12 PM Posted Tuesday at 11:12 PM Тек сад видим да постоји теоретска могућност да завршимо од 4. до 12. места. Какав лудачки расплет Евролиге у последња два кола, мислим да се ово никада раније није десило. 2
wing Posted Tuesday at 11:18 PM Posted Tuesday at 11:18 PM (edited) 8 minutes ago, Вујке said: Тек сад видим да постоји теоретска могућност да завршимо од 4. до 12. места. Какав лудачки расплет Евролиге у последња два кола, мислим да се ово никада раније није десило. ladno smo četvrti već za vikend kada bi noćas Grčka bombardovala Španiju. Edited Tuesday at 11:21 PM by wing 16
aleksa7 Posted Tuesday at 11:40 PM Posted Tuesday at 11:40 PM Just now, Вујке said: Штета за остале резултате, али чекамо @aleksa7 и обећане калкулације! Усрао нам се Жалгирис у живот дозволивши резервној петорци Дубаија да у Каунасу добије четврту четвртину са 12-38 и дође до победе. Да је Жалгирис славио, ми бисмо у петак против Асвела играли за оверу пласмана у плеј-ин. Овако смо и даље у незавидној ситуацији, и у случају пораза у Мадриду са пристојним шансама да испаднемо из топ10. (1) Ако идемо на 22 победе, не занима ме искрено на којој смо позицији јер смо се у том случају сигурно квалификовали за наставак сезоне. Можемо чак и до петог места ако би се поклопили неки други резултати; чак не бисмо ни чекали нека велика изненађења... Једна домаћа утакмица у плеј-ину би била загарантована. Ипак, у случају (очекиваног) пораза у гостима екипи која има 17-1 код куће и најјаче име у Европи, могла би прилично да се наша ситуација заговна. (2) Ако остајемо на 21 победи, ради лакшег рачунања ја бих склонио Жалгирис и Панатинаикос из те приче јер ће они против Партизана/Париза и Валенсије/Ефеса сасвим сигурно стићи до бар још по једне победе и тако се одвојити од групе. То оставља Звезду, Барселону, Монако, Макаби и Дубаи у борби за преостала три места. Да уделимо свакој од тих екипа по победу против Асвела (Г), Бајерна (К), Асвела (К), Виртуса (К) и Ефеса (К) јер ће квоте на те исходе бити око 1.30, сматрам да не бисмо погрешили. Изненађења су могућа, али ако већ хоћемо да рачунамо, зицере треба сматрати зицерима. Личног сам мишљења да је у реду такође очекивати и да ми не победимо у Мадриду и да Муса у Сарајеву не дозволи испадање Дубаија у последњем колу против Валенсије. Ти резултати би изједначили нас, Барселону и Дубаи на 21 победи. У причи остају четири меча: Барселона — ✈️ Монако Монако — 🏠 Барселона + 🏠 Хапоел Макаби — ✈️ Париз + 🏠 Хапоел Још увек не рачунајући њих, три екипе су на 21 победи, Монако је на 20, а Макаби на 19. Предвидети исходе ових утакмица не могу, па ћу само дати коментар у форми тога да ли Звезда иде у топ10 у одређеној слагалици резултата или испада. У суштини се све врти око меча Монака и Барселоне. Барселона побеђује Монако — Звезда иде даље без обзира на остале резултате Монако побеђује Барселону — Звезда иде даље само ако Монако затим изгуби од Хапоела и то не у свим случајевима ако Макаби добије обе, сигурни смо јер нам одговара тај петоугао ако Макаби не добије обе и имамо само четвороугао, Монако мора победити Барселону са +7 пре продужетка Контекст је тај да нам Монако треба уз нас јер имамо 2-0 против њега и његов одлазак на 22 победе тријумфом над Хапоелом би нас оставио у троуглу са Барселоном и Дубаијем у којем смо последњи или четвороуглу са та два тима и Макабијем у којем смо такође последњи. Укратко, сакати нас 0-2 против сакате Барселоне. Све у свему — да пробам да сведем на најпростију поруку — ако не верујемо у чуда и победе потпуних аутсајдера на гостовањима наших конкурената и рачунамо да ћемо славити против Асвела, потребан нам је барем један од ових сценарија како не бисмо сезону у Евролиги завршили после 38 утакмица: Реал Мадрид — Црвена звезда (Звезда иде на 22 победе и мирна је) Монако — Барселона (Барселона иде на 22 победе и не уништава нас са 2-0) Дубаи — Валенсија (Дубаи остаје на 20 победа) Монако — Барселона уз Монако — Хапоел и две победе Макабија (петоугао у ком смо топ3 и идемо даље) Монако са +7 — Барселона уз Монако — Хапоел (четвороугао у ком смо 3. и идемо даље док Барселона уз Макаби испада) Ништа од овога понављам не вреди ако не победимо Асвел у петак. То је услов број један за све даље прорачуне. Just now, BaneSto01 said: Dakle u ovom slucaju, razlika u utakmici Monako - Barsa i eventualnoj pobedi Monaka bi bila kljucna. Ukoliko ona bude iznad dva poena, Zvezda bi se popela na 10. mesto dok bi Barsa ispala. U slucaju da Monako zaista pobedi posle produzetaka ili jednim poenom razlike, moramo da navijamo za Makabi u izraelskom derbiju, jer u suprotnom bivamo najlosija ekipa u krugu. Добро си се сетио да се наш други пораз од Барселоне води уз кош-разлику -0, али ти је промакло да смо и ми Монака победили тек после продужетка у другој утакмици, тако да рачуница каже да нам није доста Монакових +3 у том сценарију, него нам треба и +7 пошто смо ми на -15, а Барселона на -9. 🙌 5 3
Azazelkg Posted Wednesday at 04:10 AM Posted Wednesday at 04:10 AM 6 hours ago, JoaoFelix2023 said: Da dobijemo Asvel a onda krecu kalkulacije 🙃 Kalkulacije su krenule još u januaru 😂... One su nas i zakopale 😉. 2
Taki Posted Wednesday at 05:22 AM Posted Wednesday at 05:22 AM (edited) A ako Asvel veceras dobije :) A i onaj Efes i Laso, kako nemaju neki ponos pa da otkinu jednu zadnja dva gostovanja Dubai i Panatenaikos Edited Wednesday at 05:29 AM by Taki 2
Recommended Posts