Čočo Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Kris Dzons i Pajola bi bili nebo i zemlja u odnosu na ovo šta smo imali ove sezone. 1
fradler Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Za Pajolu smo prilično agresivno demantovali ("nije želja kluba niti će ikada biti"), pa čisto sumnjam da postoji zaista neko interesovanje. 6
Žilee Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Darko Plavsic je upravo u podcastu rekao da postoje najave da ce se sledece sezone igrati KLS dve grupe po 12 timova. Naravno svi Aba ligaši ce da je igraju. A za aba lig boga pitaj sta ce biti.
aleksa7 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 6 hours ago, Born Ready said: Ako je stvarno potpisan, ne bih se zamarao pričama oko nekog drugog startera na PG na vašem mestu. Isti šablon gledamo svake godine, a i nije ni Jones sigurno usred sezone sa Hapoelom potrčao da se dogovori sa drugim (slabijim) klubom da tamo bude backup od 15 min. Verovatno je dobio i dobar ugovor i neki vid garancije da će imati značajnu ulogu. 6 hours ago, avakss said: Znaci idemo u sledecu sezonu na poziciji plejmejkera sa Dzonsom i Miljenovicem.. 56 minutes ago, The_Big_S said: Ovo sam napisao iz razloga što velika masa ljudi ovde pored Džonsa očekuje i “prvog plejmejkera”, a to sigurno nećemp dobiti A da li je Kris Džons upgrade ili downgrade u odnosu na CMM-a, budemo videli… Можда сам наиван, али не слажем се са овим предикцијама да ће Џонс остати једино решење у улози евролигашки компетентног плејмејкера, попут Кодија ове сезоне. Разумем да смо годинама уназад себи пуцали у ноге не доводићи још "тог једног" играча, али претходно лето је одрађено на високом нивоу када је реч о формирању састава и желим да верујем да су они који доносе одлуке увидели да нам не фали много, ако и ишта, осим управо тог још једног решења на плејмејкерској позицији. Овог лета смо само услед одлазака Кодија, Јага, Кенана и Давидовца лакши за четири милиона, а сам Џонс не верујем да кошта више од једног и по. Решавамо се и неких репова које вучемо за собом јер смо терали (?) играче који су и даље били под уговорима (нагађам: Лазић, Митровић, можда Недовић, разлика између онога што су Тенерифе дале Гедраитису и онога што је имао код нас, Илић), а то би уз крај сарадње са Мотејунасом могло ослободити и још 1.5-2 милиона евра. Чак и да не подижемо буџет (рачунам да се неће спуштати јер се очито трпа новац у евролигашку кошарку без савести), то је 5-6 милиона који се могу распоредити на два или три играча јер не мислим да нам треба више. Рецимо да Изундуа и Батлера следују повишице па да тај износ пада на 4-5; опет је и више него довољно. Чисто математички, делује да ће нам трошкови за плате бити чак и мањи наредне сезоне и то по нашем избору, а не јер нас је мука натерала... Нвора је после Барселоне доста јасно поручио да остаје и да ће наредне сезоне са тимом показати које је лекције научио у овој, па мислим да нам је база прилично видљива. Џонс? Батлер и Картер Нвора и Калинић и Добрић Монеке и Оџелеј Изунду Остаје да се реши енигма у вези Боломбоја и Ривера која мислим да јесте незгодна, али и не превише. Мислим да би било погрешно судити им на основу сезоне од које су пропустили већи део успут играјући за тренера који не укључује превише центре у игру, али има људи који су плаћени за то да и из тако малог узорка извуку закључке у вези тога шта радити са њима. Обојица су имали незгодне повреде, обојица делују помало изгубљено на терену и обојица ће у току наредне сезоне напунити 33 године док их карактерише прилична лимитираност на бар једној страни терена. Готивим их више него просечан звездаш, али можда и не би била грешка захвалити им се. Ако би они отишли, оних 4-5 милиона постаје 6-7, а са тиме се баш лако комплетира овај састав од горе. Квалитетан плејмејкер који пегла одбрану и доноси добре одлуке на терену пре него офанзивна сила са кратком меморијом, стартни евролигашки центар и то је можда и крај приче. Са Миљеновићем, Ђуришићем и евентуално једним младим и перспективним такорећи комбо-центром, имали бисмо попуњен, али не и прегломазан ростер од 14 играча. Све изнад тога доказано може довести до конфузије међу играчима, погрешно подељених улога, незадовољства минутажом и прекомбиновања од стране тренера, а то нам не треба. Из тог разлога, ако неко од оних момака које сам горе навео не оде, не видим ниједан разлог да доводимо још играча на њиховим (2-3-4) позицијама, па макар то би и Роден чији потенцијал мислим да је велики.
dunaj95 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ne mogu se stvari posmatrati apsolutno proračunato i fiksno...tipa ovaj će igrati 10 min, ovaj 30min... ovaj je starter ovaj rezerva... Mi smo ljetos doveli Grejema kao najveće pojačanje koji je planiran za ozbiljnu opciju na kecu...pa je sa njim prošlo kako je prošlo.. između ostalog Kodi je i zbog toga gulio 30+min... Valjda je poenta da napravimo što jači i bolji tim i da (konačno) imamo dva vrhunska/legitimna EL pleja, od kojih će oba biti u stanju da odigraju 20+min na ozbiljnom nivou... I tome treba težiti... Sasvim sam siguran da će i drugi plej biti ozbiljno ime...jer ako je za ovu sezonu planirano Kodi/Grejem, ne vidim razlog da ni ove ne bude uloženo na pleju... i da će bar na papiru Jons /???/Miljenović > Kodi/Jago/Miljenović Ali to svakako ništa ne znači... teren će pokazati...
Bejn Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Grejm je doveden kao opcija br.1 na pleju samo što ga implementator nije video na toj mestu. Ko zna, možda će i Dzonsa da vidi na poziciji mitske zveri na četvorci.
Markoss Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) Apropo Luvavua, trazi 2.5 miliona po sezoni. Ne mislimo da vredi te pare. A ne misle ni komsije, kojima je takodje ponudjen. Motejunas je vrv zavrsio kod nas. Sporeckali su se on i Sasa pre nekog vremena. Edited 9 hours ago by Markoss 6 1
pavlaka Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Just now, Markoss said: Apropo Luvavua, trazi 2.5 miliona po sezoni. Ne mislimo da vredi te pare. A ne misle ni komsije, kojima je takodje ponudjen. Jel Kris Jones done deal?
Delfinarijum Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 minute ago, Markoss said: Motejunas je vrv zavrsio kod nas. Sporeckali su se on i Sasa pre nekog vremena Naravno. Covek koji je bio talija cim je dosao, jedan od retkih ko je znao sta da radi u pozicionom napadu i pravo veteransko prisustvo ko je uvek gledao da sokoli saigrace, zasto se ne bi S.O. s njim posvadjao... 6 1 1
Tex_Willer Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Da ga jebes ako Luwawu dobije 2m neto u Srb, Španski klubovi bruto moraju dizati na 4m ponudu...
Dzo23 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Saša Obradović mora da leti podhitno jer je jako sujetan i nabjeđen, a i uprava jer su dokazali mnogo puta da ne znaju. Ne znaju da izaberu trenera, skrnavo sklapaju roster. Treba da izađu i kažu hvala ali mi ne znamo bolje. Imali smo najbolju namjeru ali s obzirom da smo imali rekordan budzet ovo je neuspjeh. Ustupamo mjesto nekom drugom i želimo mu svu sreću. Odgovornost? Znaju li ovi ljudi šta to znači ili misle da su dobili klub u amanet? Svake sezone nama je pik forme u novembru i onda slijedi pad gdje se posle kupa raspadnemo u paramparčad? Svi ostavke! 2 2
Nini3112 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago @aleksa7 Ne znam zasto ali sam poprilicno siguran da kao kapiten Davidovac dobija neki ugovor i ond aidu price kako je ugovor mnogo manji nego prosli
Webad Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 3 minutes ago, Nini3112 said: @aleksa7 Ne znam zasto ali sam poprilicno siguran da kao kapiten Davidovac dobija neki ugovor i ond aidu price kako je ugovor mnogo manji nego prosli Jezik pregrizo' pu pu daleko bilo. Dosta smo bili socijalna ustanova 2
nunilo Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 2 hours ago, Markoss said: Apropo Luvavua, trazi 2.5 miliona po sezoni. Ne mislimo da vredi te pare. A ne misle ni komsije, kojima je takodje ponudjen. Motejunas je vrv zavrsio kod nas. Sporeckali su se on i Sasa pre nekog vremena. Bilo je vidljivo da na toj relaciji nesto ne funkcionise, Saletovi ego problemi vrv. Meni laicki deluje da je Sale sjeb'o timsku hemiju u kojoj je litvanac bio vrlo vazan sraf. Sto's Dzonsa tice, valjda imamo fetis na igrace koji su se povezivali sa nama a nismo uspeli da ih dovedemo pa ih opet ganjamo. Sta ima veze da li ce biti prvi ili drugi play, neka on otprangija svojih 20 ili 20+ mpg kako ume a ume i super.
Chaos Is Me Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago (edited) Ako je Jones zamena za Codija, imho postoje još samo 3 dileme oko rostera: 1. Još jedan PG 2. Zamena za Nworu ako ide 3. Zamena za Bolomboya ako ide To bi onda izgledalo: Jones - X - Miljenović Butler - Carter - Đurišić Y - Kalinić - Dobrić Moneke - Ojeleye - Davidovac Z - Izundu - Rivero Bez nekog suludog rasipanja: X bi mogao da bude Robinson iz Pariza ili neko sličnog ranga, Y bi mogao da bude Rhoden ili neko sličnog profila, a za Z bih ja birao, nazovite me ludim, ali brata Diakitea. Ima šut za 3 a treba nam streč visoki, top atleta i nebeski skakač, sa mozgom je kraći al jbga ne može sve, ima upside. Može i mesto Dede neki funkcionaln jeftiniji domaći igrač npr. Medarević iz Spartaka ili tako neki. Ako bi X, Y i Z bili bolji igrači od pobrojanih još bolje ali ovo bi imho bila funkcionalna a "gladna" ekipa, sličnog koncepta kao ovogodišnji Žalgiris, pa i malo dublja, a gde se pri tom tačno zna ko šta radi i sa ulogama koje bi se lako podelile. Edited 6 hours ago by Chaos Is Me 1 1
Gudura Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 22 minutes ago, Chaos Is Me said: Ako je Jones zamena za Codija, imho postoje još samo 3 dileme oko rostera: 1. Još jedan PG 2. Zamena za Nworu ako ide 3. Zamena za Bolomboya ako ide To bi onda izgledalo: Jones - X - Miljenović Butler - Carter - Đurišić Y - Kalinić - Dobrić Moneke - Ojeleye - Davidovac Z - Izundu - Rivero Bez nekog suludog rasipanja: X bi mogao da bude Robinson iz Pariza ili neko sličnog ranga, Y bi mogao da bude Rhoden ili neko sličnog profila, a za Z bih ja birao, nazovite me ludim, ali brata Diakitea. Ima šut za 3 a treba nam streč visoki, top atleta i nebeski skakač, sa mozgom je kraći al jbga ne može sve, ima upside. Može i mesto Dede neki funkcionaln jeftiniji domaći igrač npr. Medarević iz Spartaka ili tako neki. Ako bi X, Y i Z bili bolji igrači od pobrojanih još bolje ali ovo bi imho bila funkcionalna a "gladna" ekipa, sličnog koncepta kao ovogodišnji Žalgiris, pa i malo dublja, a gde se pri tom tačno zna ko šta radi i sa ulogama koje bi se lako podelile. Hvala ti ko bratu sto ja ovo nisam morao prvi da napisem, jer imas duzi staz, pa ce te manje kamenovati😆 Nacrtan za ono sto nam je potrebno. Identicno razmisljamo, a i oko igraca X se slazem sa izborom😎 P.S. Mozda na poziciji Davidovca moze da dodje u obzir i Aleksa Stanojevic, mladji i mozda i perspektivniji od Medarevica, iako je dug put pred njim do dobrog igraca Edited 5 hours ago by Gudura 1
wing Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago mojih 50 centi... Kalina, Nwora i Bolomboj ostaju, kao i Sale rukolomac...😁 Riveru i Karteru će probati da nadju klubove koji će preuzeti njihove ugovore. Dovodimo još pleja ako su Jones i Roden sigurni. Da mogu da biram pozdravio bi se sa Kalinom, Riverom i Davidovcem. 1
bosMan_jr Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Nije neka avangarda sada birati Diakitea, u siromasnoj ponudi svezih lica u EL, ovakvu mesavinu atletskih i kosarkaskih sposobnosti, pa cak i sa malo nizim bbiq, zele svi evroligasi. A i taj decision making ce se poboljsati vec u drugoj sezoni. Potpuno sam saglasan, i pisao sam pre nekoliko dana, da su nama potrebna jos samo 2 igraca ako dolazi Jones. Komplementaran plej priblizno istog kvaliteta kao Jones (mozda Forrest) i kvalitetan prvi centar. Bolomboju svaka cast ali jednostavno moze biti i Embiid, ako ne igra kad treba, a vec 2 sezone je tako, ne treba ga zadrzavati. Izundu i Rivero neka dele minute iza startera, u skladu sa protivnikom.
Dz0nika Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 10 minutes ago, wing said: mojih 50 centi... Kalina, Nwora i Bolomboj ostaju, kao i Sale rukolomac...😁 Riveru i Karteru će probati da nadju klubove koji će preuzeti njihove ugovore. Dovodimo još pleja ako su Jones i Roden sigurni. Da mogu da biram pozdravio bi se sa Kalinom, Riverom i Davidovcem. Zasto bi se klub rastajao sa Karterom? Ovo mi je bas wtf. Momak je ubica i ozbiljan potencijal ima i pritom ti ulazi sa klupe, idealan da bude 6th man.
leki bg Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago @Chaos Is Memojne, Diakitea, 1 ludjak per roster je dovoljan. @Gudura 1 ljudjak po topicu isto dovoljan 😎 @Markoss mozda ne vredi 2.5, ali ono sto je igrao ove godine vredi pune 2 milke
vinogradskaopera Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Samo se nadam da necemo vise imati igraca na poziciji midzeta.
Dropkick Murphys Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 42 minutes ago, bosMan_jr said: Nije neka avangarda sada birati Diakitea, u siromasnoj ponudi svezih lica u EL, ovakvu mesavinu atletskih i kosarkaskih sposobnosti, pa cak i sa malo nizim bbiq, zele svi evroligasi. A i taj decision making ce se poboljsati vec u drugoj sezoni. Bio sam siguran da nema više od 25 godina, a on gazi tridesetu uveliko. Prevario me utisak sa one naše utakmice, gde sam mislio da je samo prgavi neiskusni klinac, koji još uvek ne može da se kontroliše, ali ipak je formiran karakter.
Recommended Posts